Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

το σχόλιό μου πάει στον συνάδελφο που είπε για bench - min
Εκεί είναι η απογοήτευση.

Αν πλησιάζει το Stibbert κάτι γίνεται...

Το έγραψα και πιο πάνω , αν η αύξηση της ανάλυσης κάποιους τους χαλάει η τους βγάζει αδυναμίες των υπόλοιπων συσκευών τότε ας μείνουν σε πιο απλές λύσεις

Το Minerva προσωπικά το χρησιμοποίησα και με οπτική σύνδεση με ένα Toshiba ep30 και μου έπεσε το σαγόνι , απλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου να ακούω δίσκους

Και το άκουσα στην έκθεση που το έπαιζε ο Θέμης με ένα Sony professional με σύνδεση AES/EBU και εκεί την ψυλλιάστηκα
Οπότε την επόμενη φορά που κάνετε τεστακια βάλτε και ένα τρανσπορτ στο παιχνίδι

Γιατι ρε παιδια το Μacbook Pro δεν ειναι καλο trasport? τι επρεπε να κανουμε αλλο δηλαδη? Μια δοκιμη εγινε στο κατω κατω.Να παω να παρω ΚΑΙ ενα αλλο transport δηλαδη? τοσο μεγαλη θα ναι η διαφορα? εδω ειπαμε να δωσουμε δυο φραγκακια (..που λεει ο λογος..) για ν αξιοποιησουμε τα ψηφιακα μας αρχεια..αν ειναι να ξεπαραδιαστουμε τελειως, ας παρω κ κανα καλο βραχιονα κ καμια κεφαλη...

Βρε συ Γιάννη, ποιά είναι η αναλογία βινυλίων προς cd (που μπορεί να ψηφιοποιηθούν) που έχεις?

Δεν κάναμε τεστ, ούτε κόντρα. Μια ακρόαση ήταν, για να δει ο Γιάννης κατά πόσο μπορεί με χρήση καλύτερου dac από το benchmark να πλησιάσει τη συναισθηματική μέθεξη που του προσφέρει το πικάπ.

Το benchmark μπορεί να προσφέρει συναισθηματική μέθεξη μόνο τον πρώτο καιρό όταν κάνεις upgrade από κάτι υποδεέστερο.

Μπροστά σε ένα dac με βάση το sabre 9008 της ess χωλαίνει αφόρητα.
Αν δε, προστεθεί και λαμπάτο i/v στάδιο μετά...οι διαφορές....πάνε αλλού

Βρε συ Γιάννη, ποιά είναι η αναλογία βινυλίων προς cd (που μπορεί να ψηφιοποιηθούν) που έχεις?

Aν και δεν εχει ιδιαιτερη σημασια για μενα γιατι αν κ λιγοτερα τα βινυλια μου , αυτα ακουω περισσοτερο κ μ ευχαριστουν.
Περιπου 5 cd προς 1 (καλο) βινυλιο.
Και η αληθεια ειναι πως επαψα σχεδον ν αγοραζω cd, τα δινω για κανα δισκο συνηθως.

Το benchmark μπορεί να προσφέρει συναισθηματική μέθεξη μόνο τον πρώτο καιρό όταν κάνεις upgrade από κάτι υποδεέστερο.

Πόσο πιο "αλλού", από το Bluenote Stibbert;

ω ρε μανα τι εχει να γινει αν βαλουμε κανα καλο λαμπατο Dac.Aλλα ειναι ακριβα τ ατιμα..Κ ποσοι εχουν κατι σε ακριβο κ αξιολογο για να τ ακουσουμε...

Ναι οκ αλλά επειδή αυτό που εσείς κάνατε το δημοσιεύσατε σε ένα φόρουμ που το διαβάζουν πολλοί άνθρωποι καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις και να είναι και όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένες

Σαφώς με τι μεθάει ο καθένας είναι δική του δουλειά
Στο κάτω κάτω το ποστ που άνοιξε ο Γιάννης τι έλεγε?

Μια απορια...

Γιατι ακομα μετα απ ολες τις συζητησεις για HD audio , flacs, transport -Dac κτλπ, υπο προυποθεσεις (σχεδον παντα δηλαδη..) συνεχιζω ν ακουω καλυτερα κ πιο ευχαριστα τη μουσικη μου απο το συστημα βυνιλιου μου παρα απο το συστημα Macbook Pro-Dac μου?
Κ πιο συγκεκριμενα περαν των αλλων πχ στο Firebird του Stravinsy η στο Folk Singer του Muddy Waters σαν μικρα προσφατα παραδειγματα μου ακουγονται πολυ κατωτερα , πιο "στεγνα" και εχω την εντυπωση οτι κατι δεν παει καλα με το θεμα "timing" της ολης μουσικης ακολουθιας.Βεβαια ακουω συνεχεια απο το MacbookPro - Dac με flacs αλλα κ παλι δε μου καθεται κ πολυ καλα...Βεβαι πανω απ ολα γουστα ειναι αυτα...
Περιμενω τις γνωμες σας...

Πόσο πιο "αλλού", από το Bluenote Stibbert;

δεν γνωρίζω (έχω ακούσει) δυστυχώς το stibbert, αλλά από όσο είδα στις φωτογραφίες το λαμπάτο στάδιο δεν διαφέρει ιδιαιτερα...

Και ειλικρινα θα με ενδιέφερε κάποια στιγμή να το δώ...
και αν θέλετε να φέρω και το δικό μου...(ποιός ξέρει μπορεί να κάνω και λάθος - αλλά το συναίσθημα που δίνει το ess είναι διαφορετικό..)

το benchmark το είχα γιά 6 μήνες και δεν μου πρόσφερε κάτι ιδιαίτερο...

ω ρε μανα τι εχει να γινει αν βαλουμε κανα καλο λαμπατο Dac.Aλλα ειναι ακριβα τ ατιμα..Κ ποσοι εχουν κατι σε ακριβο κ αξιολογο για να τ ακουσουμε...

ο supersonic νομίζω ότι έχει ένα από τα καλύτερα dac ανεξαρτήτου τιμής με έξοδο λάμπας ( βάσει τα κριτήρια μου )

δεν θέλει λεφτά , θέλει κατσαβίδι κολλητήρι και λίγο τρέλα
:afro::firstprize:

Σαφώς με τι μεθάει ο καθένας είναι δική του δουλειά
Στο κάτω κάτω το ποστ που άνοιξε ο Γιάννης τι έλεγε?

Σίγουρα είναι δική του δουλειά πώς μεθάει ο καθένας, αλλά προσωπικά μ' ενδιαφέρει πολύ να μάθω πώς μεθάει ο καθένας, γιατί έτσι μαθαίνω περισσότερα παρά διαβάζοντας επιστημονικές αναλύσεις.

Δημοσιεύσαμε τις εντυπώσεις μας για ανταλλαγή απόψεων.

δεν γνωρίζω (έχω ακούσει) δυστυχώς το stibbert, αλλά από όσο είδα στις φωτογραφίες το λαμπάτο στάδιο δεν διαφέρει ιδιαιτερα...

Και ειλικρινα θα με ενδιέφερε κάποια στιγμή να το δώ...
και αν θέλετε να φέρω και το δικό μου...(ποιός ξέρει μπορεί να κάνω και λάθος - αλλά το συναίσθημα που δίνει το ess είναι διαφορετικό..)

το benchmark το είχα γιά 6 μήνες και δεν μου πρόσφερε κάτι ιδιαίτερο...

Τα βραδυα ευκολα το κανουμε jazz club το σπιτι.
Παρε λοιπον τα κολπα σου κ τα cd - Βινυλια flac σου κ ελα να τ ακουσουμε οποτε θελεις.Ας ακουσουμε κ κανα λαμπατο Dac με κανα κρασακι...:a0210:

To Benchmark ηταν με οπτικη ινα.
Το Weiss με firewire, κανονικα.Περασαμε drivers κτλπ.
Με οπτικη ινα λογικα θα παιζε ενα κλικ κατω ετσι δεν ειναι?

Αν θέλατε πραγματικά να τα συγκρίνετε, θα έπρεπε να τα συνδέσετε και τα δύο μέσω οπτικής ίνας, ή τέλος πάντων με τον ίδιο τρόπο. Διαφορετικά συγκρίνετε αγγούρια με ντομάτες.

Το benchmark που έχετε είναι το μοντέλο με USB? Φαντάζομαι πως όχι..