Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Απάντηση: Re: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Τζο και Γιάννη

Να έχετε υποψιν ότι το minerva ακούει σε καλώδια ρεύματος
Επίσης η επιλογή interconnect ήταν και αυτή δύσκολη ( επί του παρόντος παίζω με cardas golden reference )

Tι εννοείς? Ότι επηρεάζει τον ήχο το τελευταίο 1.5 μέτρο παροχής? :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Tι εννοείς? Ότι επηρεάζει τον ήχο το τελευταίο 1.5 μέτρο παροχής? :BDGBGDB55:

Εσύ φτύσε τα μπούτια σου να κάνεις τσουλήθρα

Το καλώδιο όπως και οι γκόμενες πρέπει να είναι 2μετρα :aetsch:

Τζο και Γιάννη

Να έχετε υποψιν ότι το minerva ακούει σε καλώδια ρεύματος
Επίσης η επιλογή interconnect ήταν και αυτή δύσκολη ( επί του παρόντος παίζω με cardas golden reference )

Πολύ ευχαρίστως να γίνει η επόμενη ακρόαση σε μένα, με ποιοτικότερα καλώδια, επιστρατεύοντας ίσως και τα ATC SCM40 ως πιο αντικειμενικό κριτή, καθώς είναι πιο ουδέτερα.

Στην προκειμένη περίπτωση, στόχος μας ήταν να δούμε στο σύστημα του Γιάννη κατά πόσο θα βοηθούσε η αλλαγή του dac, ώστε να μην αισθάνεται ότι υστερεί σε μεγάλο βαθμό όταν ακούει από το mac έναντι του Stibbert.

....Εδω το cd player πλησιασε πολυ στο πικαπ και το transport-dac εμεινε πιο πισω.Με φανερη , με μικρη διαφορα μεν, την υπεροχη του πικαπ, που φανηκε σαν να επαιζε σε δικο του ταμπλο.
Προσωπικα μου αρεσε παρα πολυ το Weiss κ σκεφτομαι να σκεφτω την αγορα του η καποιου εφαμιλλου.
Σ αυτα αν θελουν φυσικα μπορουν να πουν τη γνωμη τους κ οι υπολοιποι παροντες .
Ευχαριστω για την αναγνωση.

Πως να μην έπαιζε το πικάπ σε δικό του ταμπλό. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει σύγκριση πικάπ και 16bit πληροφορίας από cd.

Μόνο από 24bit πληροφορία θα υπάρξει σύγκλιση, αλλά άντε να βρεις αυτόν τον πλούτο εγγραφών από σπουδαίες εγγραφές σε LP σε HD, ούτε για αστείο στο σήμερα που το πλήθος των HD εγγραφών είναι είτε από μικρές εταιρίες με ερμηνείες είτε αδιάφορες είτε απλώς καλές...

Η γνώμη μου είναι ότι με ένα dac επιπέδου minerva (και πάνω) μπορεί κανείς να συμβιώσει, εγκαταλείποντας την ανάγκη κατοχής cd player.

Το Stibbert υπερτέρησε φυσικά, αλλά όχι σε βαθμό που να δικαιολογεί το κόστος του.

Πως να μην έπαιζε το πικάπ σε δικό του ταμπλό. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει σύγκριση πικάπ και 16bit πληροφορίας από cd.

Μόνο από 24bit πληροφορία θα υπάρξει σύγκλιση, αλλά άντε να βρεις αυτόν τον πλούτο εγγραφών από σπουδαίες εγγραφές σε LP σε HD, ούτε για αστείο στο σήμερα που το πλήθος των HD εγγραφών είναι είτε από μικρές εταιρίες με ερμηνείες είτε αδιάφορες είτε απλώς καλές...

υπάρχουν σοβαρά έργα
http://www.highdeftapetransfers.com

Η γνώμη μου είναι ότι με ένα dac επιπέδου minerva (και πάνω) μπορεί κανείς να συμβιώσει, εγκαταλείποντας την ανάγκη κατοχής cd player.

Το Stibbert υπερτέρησε φυσικά, αλλά όχι σε βαθμό που να δικαιολογεί το κόστος του.
Μαζί σου και ας έχω και κάνα 2χιλιαδες κομμάτια δίσκους και cd

Καλά και το mac+Minerva δεν είναι τσάμπα,

υπάρχουν σοβαρά έργα
http://www.highdeftapetransfers.com

ε, ενταξει οπως τα λες..υπαρχει ενας πολυ μικρος αριθμος...αλλα απ οτι καταλαβαινω οι εκτελεσεις ειναι νεες ετσι δεν ειναι? δεν ειναι re-mastering?Κ δεν θα λεγα πως ειναι κ τιποτα φοβερο..

Eμενα που μ αρεσει πολυ κ οι αγαπημενοι μου ειναι ο Miles Davis, Coltrane, Burrel, Armstrong, Ellington , Holliday, Sinatra, Monk, kτλπ και το ιδια αντιστοιχως σε κλασσικη δε βλεπω να υπαρχει κατι ιδιαιτερο σε υλικο.
Εκτος κι αν δεν το εχω παρει χαμπαρι ακομα.

ε, ενταξει οπως τα λες..υπαρχει ενας πολυ μικρος αριθμος...αλλα απ οτι καταλαβαινω οι εκτελεσεις ειναι νεες ετσι δεν ειναι? δεν ειναι re-mastering?Κ δεν θα λεγα πως ειναι κ τιποτα φοβερο..

Eμενα που μ αρεσει πολυ κ οι αγαπημενοι μου ειναι ο Miles Davis, Coltrane, Burrel, Armstrong, Ellington , Holliday, Sinatra, Monk, kτλπ και το ιδια αντιστοιχως σε κλασσικη δε βλεπω να υπαρχει κατι ιδιαιτερο σε υλικο.

Παλιές είναι,

Για να εγκαταλείψει κάποιος τη μία από τις τρεις τεχνολογίες που σχολιάζονται, πιστεύω θα το κάνει λόγω οικονομίας ή πρακτικότητας και όχι γιατί η μία είναι "καλύτερη" από την άλλη.

Το καλύτερο θα είναι να υπάρχουν εν ενεργεία και οι τρεις τεχνολογίες στο σύστημά μας. Να αγοράζουμε όποιες εκδόσεις βρίσκουμε σε βινύλιο και μας αρέσουν, άλλες σε cd, ενώ downloads και HD Flac από το pc+dac. Αυτό κάνει ο kotsidisjohn και του αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά του.

Για να εγκαταλείψει κάποιος τη μία από τις τρεις τεχνολογίες που σχολιάζονται, πιστεύω θα το κάνει λόγω οικονομίας ή πρακτικότητας και όχι γιατί η μία είναι "καλύτερη" από την άλλη.

Το καλύτερο θα είναι να υπάρχουν εν ενεργεία και οι τρεις τεχνολογίες στο σύστημά μας. Να αγοράζουμε όποιες εκδόσεις βρίσκουμε σε βινύλιο και μας αρέσουν, άλλες σε cd, ενώ downloads και HD Flac από το pc+dac. Αυτό κάνει ο kotsidisjohn και του αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά του.

Συμφωνώ απόλυτα!
Στο κάτω κάτω η μουσική μετράει… τι να το κάνεις διαφορετικά.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να ακούσω ένα χιλιογρατζουνισμένο δίσκο που απολαμβάνω και καπάκι ένα HD flac λ.χ. Κανένα δεν αποκλείει το άλλο. Ισα ισα που για εμάς προσθέτει επιλογές.

Στην High Definition Tape Transfers είναι ολες επιλεγμένες ηχογραφήσεις και ανεπανάληπτες εκτελέσεις κλασσικών αναλογικών ηχογραφήσεων του '50 & '60.
Οι δε μεταφορές γίνονται με κορυφαίο εξοπλισμό και πολύ ψαγμένους τεχνικούς από τις αυθεντικές αναλογικές μήτρες.
Antelope Audio Isochrone OCX Master Clock
Weiss Saracon Sample Rate Conversion Software
Weiss POW-r Dithering Software
Analog: Studer 810 Reel to Reel with JRF Magnetics Custom Z Heads & Siltech wiring
Aria tape head pre-amp by ATR Services
Cables:Purist Audio Design, Siltech
Power Sources: We use a PS Audio Power Plant Premier and Power Plant 300
Power Cords: Purist Audio Design, Essential Sound Products
Vibration Control: Symposium Acoustics Rollerblocks, Ultra platforms, Svelte shelves
Sonic Studio CD.1 Professional CD Burner using Mitsui Gold Archival CD's and Archival Gold DVD's.
Τέλος θα ήθελα εδώ να προσθέσω την γνώμη μου οτι, πέρα από προσωπικές απόψεις, εκτιμήσεις και προτιμήσεις, όλες σεβαστές, όταν ακούει κάποιος σήμερα μία ψηφιακή μήτρα σε HD, με έναν αξιοπρεπή μετατροπέα, ακούει με την απολύτως περισσότερη και ακριβέστερη πληροφορία σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέσο καταγραφής του παρελθόντος.
Θ.Ζ.

Την εποχή που ξεκίνησα να ακούω μουσική το μέσο ήταν το βινυλιο αναγκαστικά όχι για λόγους χαιενταδικους
Εάν κάποιοι έχουν αξιόλογες και σπάνιες ηχογραφήσεις που δεν υπάρχουν σε άλλο μέσο , οκ ας έχουν και πικάπ σπίτι τους
Εγώ όσα τέτοια έργα έχω στην δισκοθήκη μου ( δεν είναι πολλά αυτά που δεν υπάρχουν σε άλλες μορφές ) τα έχω ωηφιοποιήσει και τα αποθήκευσα
Άμα τα πουλήσω τα βινυλια και τα cd παίρνω χαλαρά dcs dac η weiss medea αλλά βαριέμαι να κάνω λίστες κτλ
Δεν ξαναγυρνάω σε οτιδήποτε περιστρέφεται .-
εντάξει και οι σκληροί δίσκοι περιστρέφονται αλλά έρχονται οι ssd ;)

Eνταξει ολα καλα κι ωραια.Ναι ειναι η απολύτως περισσότερη και ακριβέστερη πληροφορία καταγραφης κ αποθηκευσης ομως.Μαλλον συμφωνω.
Τεχνικα θα λεγα.

Γιατι στην ουσια καλο το 24/192 κτλπ αλλα ακουστικα ε ενταξει δε με κανει κ να δακρυσω απο συγκινηση...δεν εχω δει κ πολλα εργα ..ελαχιστα αν οχι καθολου κλασσικα τζαζ..Κλασσικης μουσικης αντε λιγα παραπανω, αλλα τα μεγαλα κ γνωστα εργα μεγαλων συνθετων , οχι..Κ μαλλον ειναι κ πολυ δυσευρετα γιατι δεν μπορω να τα βρω κι ευκολα!
Ενώ απ' την άλλη υπάρχουν θησαυροί σε βινύλια, πέρα από τις καλές audiophile εκδόσεις, σε μεταχειρισμένα από καλούς πωλητές κ απο το νετ και σε καλες τιμές. Επίσης είναι καλό να έχεις ένα εξώφυλλο στα χέρια σου βρε παιδι μου, ειναι θεμα συναισθηματος πανω απ ολα ...! Μηπως , γι αυτο το λογο δεν ακουμε μουσικη?? Τουλαχιστον εγω δηλαδη δεν ειμαι επαγγελματιας μουσικος, ουτε του κλαδου..Απλα ακουω κ απολαμβανω την αγαπημενη μου μουσικη..
Βεβαια οοολα αυτα ειναι μαλλον χιλιοειπομενα...οποτε...αναμενουμε εξελιξεις...

ps..τα ssd ειναι εδω κ χρονια εδω..

Στα 10 tera που είμαι τώρα εχω επιλογη σε ssd? ;)

ενταξει οχι δεν εχεις επιλογη! αλλα η γνωμη μου ειναι πως δεν χρειαζεται ssd γι αυτο το σκοπο..ssd εχω πχ σε raid 0 για το λειτουργικο των υπολογιστων κ οχι για αποθηκευση.

Αν στα 24/96 δεν υπαρχουν πολλες επιλογες τωρα, πως θα ειναι τα πραγματα μετα απο 3-4 χρονια? Νομιζω οτι με λιγη υπομονη θα τα εχουμε ολα στα πιατο μας! Αλλωστε και η καλη μουσικη στο βινυλιο δεν δημιουργηθηκε σ ενα χρονο.