Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Re: Απάντηση: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

λοιποννν το προβλημα δεν ειναι στο hd
το προbλημα ειναι στο benchmark...
φιλε john ακου το weiss και θα καταλαβεις...
το benchmark ειναι "λεπτοηχο" και οποιος εχει συνηθισει το αναλογικο η αλλα ντακ με διακριτα σταδια εξοδου η και με λαμπες το καταλαβαινει αυτο...
... το benchmark δεν ειναι το ποιο ευχαριστο ακουσμα... αυτο ειναι λοιπον το θεμα και οχι η υπεροχη του lp, μην εξαπτεστε...

Βεβαιως φιλε VetNik . Δεν ειπε κανεις οτι υπαρχει προβλημα με το benchmark..ισα ισα νομιζω πως ειχα κανει μια αριστη αγορα.Και βεβαια ειμαι σιγουρος πως θα υπαρχει ουσιωδης αναβαθμιση με το Weiss το οποιο περιμενω με αγωνια να το ακουσω.Οποτε αμεσως αμεσως θα μπορεσω να αξιοποιησω ακομα περισσοτερο τη συλλογη με HD μου.
Τωρα η υπεροχη η οχι του πικαπ ειναι ενα αλλο θεμα.Απλα για την ωρα εγραψα ποιο μ ευχαριστει περισσοτερο κ ποιο μου ακουγεται καλυτερα!

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο vetnik, απλά να πω ότι προσωπικά πιστεύω ότι το Minerva και το benchmark είναι πολύ κοντά σε απόδοση. Εκεί έχω καταλήξει..

Δεν ξέρω βέβαια για τον αντικαταστάτη του Minerva....;)

έχει πέσει πολύς σουρρεαλισμός ή εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι ?

Ειδικα στις γυναικες ειμαι πολυ οπτικο-ακουστικος τυπος..Μ αρεσει και να τις βλεπω και να τις ακουω...Αν ειναι δε κ κανα καλο μανουλι...Και ειδικα βραδια. Κ αν εχει κ ωραια προφορα...πσσσσ....:antlers:

Ασε τις γυναίκες να ακούνε μόνες τους και να τις απολαμβάνεις... με την ησυχία σου :smile:

Eπι τη ευκαιρια, να ευχαριστω το φιλο συμφορουμιτη μας, για τα πολυ ευγενικα, ομορφα, εμπεριστατωμενα και γεματα ευγενια σχολια του για το οτι "το συστημα ειναι για τα μπαζα", "δεν υπαρχει περιπτωση να παιξει καλα ποτε αφου ειναι με λαμπες", και αλλα ακαταλληλα για εμφανιση....

ποσο κουφος και ασχετος πρεπει να ειναι καποιος για πεταει τετοιες μπαρουφες!!!!!

ακου δεν υπαρχει περιπωση να παιζει το συστημα επειδη εχει λαμπες...

το εχει ακουσει το ατομο το συστημα σου τουλαχιστον η ειναι απο τους γνωστους φαντασιοπληκτους που ακουνε χωρις τα αυτια τους?

Απάντηση: Re: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

ποσο κουφος και ασχετος πρεπει να ειναι καποιος για πεταει τετοιες μπαρουφες!!!!!

το εχει ακουσει το ατομο το συστημα σου τουλαχιστον η ειναι απο τους γνωστους φαντασιοπληκτους που ακουνε χωρις τα αυτια τους?

Άμα έχεις βλάβη στον εγκέφαλο, όλα δικαιολογούνται... :slapface:

Φυσικα κ δεν το εχει ακουσει..
ΑΝ το ειχε ακουσει δε θα τα ελεγε... η τουλαχιστον κ να μη του αρεζε απο σεβασμο κ μονο , τουλαχιστον εγω ετσι θα εκανα, παλι δε θα το ελεγε.
Τηλε - επιστημονας...

Δηλαδη η ουσια ειναι να ειναι καποιου το συστημα καλυτερο απο του αλλου και πεταμε τους κοπους κ το μοχθο καποιου μεχρι να τ αποκτησει κ με χρονια σκληρης δουλειας κ θυσιες κτλπ κ α φου εχω αλλαξει ποοοσα μηχανηματα...
Πρεπει κι εγω τοτε να μπω στην κατηγορια της φωτογραφιας να το παιξω μαστορας κ να τους βριζω ολους? Η καποιος κυριος που ειναι καπετανιος να κραζει ολους τους εφοπλιστες? Η να μετραμε μαγκιες, αμαξια , γυναικες , σπιτια κλτπ για το ποιος ειναι πιο μανγκας?
δεν τα χω ξαναδει πουθενα τοσα χρονια αυτα...
Μαλλον θα ταν μια ατυχεστατη περιπτωση θα λεγα...

Φίλε Γιάννη όπως θα διαπίστωσες οι καλοί τρόποι πολλές φορές δεν είναι αυτονόητοι.

Όπως πολύ σωστά είπες, πρέπει να σεβόμαστε τους κόπους και τα χρήματα που έχει διαθέσει ο καθένας μας, άλλος περισσότερα άλλος λιγότερα!

Τώρα για τις τηλεφωνικές "κρίσεις", τι να πω... Η περίπτωση χρήζει ψυχιάτρου!

Ειδικα στις γυναικες ειμαι πολυ οπτικο-ακουστικος τυπος..Μ αρεσει και να τις βλεπω και να τις ακουω...Αν ειναι δε κ κανα καλο μανουλι...Και ειδικα βραδια. Κ αν εχει κ ωραια προφορα...πσσσσ....:antlers:
Γιάννη με πρόλαβες. Έχουμε ίδια άποψη. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Eπι τη ευκαιρια, να ευχαριστω το φιλο συμφορουμιτη μας, για τα πολυ ευγενικα, ομορφα, εμπεριστατωμενα και γεματα ευγενια σχολια του για το οτι "το συστημα ειναι για τα μπαζα", "δεν υπαρχει περιπτωση να παιξει καλα ποτε αφου ειναι με λαμπες", και αλλα ακαταλληλα για εμφανιση...Ευτυχως που εχει εφευρεθει η τηλε-διαγνωση κ η τηλε-ακουστικη μεσω τηλεφωνου κ νετ κ μπορουμε να βγαλουμε ευκολα συμπερασματα.Και βεβαια ευτυχως που η κριση-διακριση-ακοη μετριεται με το κιλο κ τα χρονια κτλπ (λες κ ξερουμε με ποιον αλλον μιλαμε...).Ειναι κριμα κ στεναχωρια πραγματικα ν ακουμε τετοια σχολια απο σοβαρους ανθρωπους του κλαδου κ μη και δε τις περιμενα ποτε τετοιες αδικαιολογητες αντιδρασεις, ετσι δεν ειναι? Φυσικα κ δεν προκειται να αναφερω για το ατομο αυτο , απλα σ ενα forum δε νομιζω ν ασχολουμαστε με κοντρες κ με ποιανου το συστημα ακουγεται καλυτερο κτλπ παρα με την ανταλλαγη γνωμων - αποψεων κ την ιδια τη μουσικη τελικα. Ευχαριστω.

Που είναι αυτά γραμμένα;Δώσε ένα λίνκ σε παρακαλώ.

(...)

Εξαλλου το μονο που μ ενδιαφερει ειναι να παιζει καλυτερα το Weiss...για να το αγορασω η οχι δηλαδη...το πικαπ δε θα μπει στην κοντρα..οποτε δε μ ενδιαφερει να ναι τυφλη η οχι η δοκιμη,Δεν εχουμε τιποτα να χασουμε, να κερδισουμε εχουμε μονο.

Δεν σας εμποδίζει κανένας να συμπεριλάβετε και το πικάπ στην κόντρα, αλλά μια τέτοια σύγκριση θα οδηγήσει σε εσφαλμένα συμπεράσματα, διότι μια έκδοση του ιδίου δίσκου σε CD και βινύλιο είναι δύο πράγματα, διαφορετικά μεταξύ τους, καθένα εκ των οποίων έχει προέλθει από διαφορετικό mastering, (κυρίως διαφορετική ισοστάθμιση και διαφορετική διαχείριση της δυναμικής περιοχής, σε συνάρτηση βεβαίως με τον χαρακτήρα του περιεχομένου και την ενορχήστρωση). Αν υπάρχει η δυνατότητα, μπορείτε να ηχογραφήσετε ένα βινύλιο σε DAT, ή κατ' ευθείαν στον υπολογιστή, μέσω κάποιας αξιοπρεπούς κάρτας, να συγχρονίσετε την αναπαραγωγή τους και να συγκρίνετε. Κατά προτίμηση τυφλά, δεν το είπα για πλάκα.

Re: Απάντηση: Re: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Που είναι αυτά γραμμένα;Δώσε ένα λίνκ σε παρακαλώ.
Συγγνωμη αν σας μπερδεψα, αυτα δε γραφτηκαν αλλα ειπωθηκαν απ το τηλεφωνο. Δε νομιζω να το εγρΑφε μπροστ στα ματια ολου του κοσμου... Περιττο να πω οτι μ αυτο στεναχωρεθηκα παρα πολυ.. Ειναι κριμα γιατι φανηκε εξαιρετος κ με πολυ καλη συμπεριφορα απενΑντι μου τουλαχιστον.

Δεν σας εμποδίζει κανένας να συμπεριλάβετε και το πικάπ στην κόντρα, αλλά μια τέτοια σύγκριση θα οδηγήσει σε εσφαλμένα συμπεράσματα, διότι μια έκδοση του ιδίου δίσκου σε CD και βινύλιο είναι δύο πράγματα, διαφορετικά μεταξύ τους, καθένα εκ των οποίων έχει προέλθει από διαφορετικό mastering, (κυρίως διαφορετική ισοστάθμιση και διαφορετική διαχείριση της δυναμικής περιοχής, σε συνάρτηση βεβαίως με τον χαρακτήρα του περιεχομένου και την ενορχήστρωση). Αν υπάρχει η δυνατότητα, μπορείτε να ηχογραφήσετε ένα βινύλιο σε DAT, ή κατ' ευθείαν στον υπολογιστή, μέσω κάποιας αξιοπρεπούς κάρτας, να συγχρονίσετε την αναπαραγωγή τους και να συγκρίνετε. Κατά προτίμηση τυφλά, δεν το είπα για πλάκα.
Πολυ σωστα ολα αυτα, επαυξανω . Στην ουσια αυτο που μ ενδιαφερει ειναι ν ακουσω οσο καλυτερα κ ν απολαυσω τη δισκοθηκη μου κ αν μπορω να τη βελτιωσω. Δεκτες ολες οι αποψεις κ συμβουλες. Ειτε λεγεται benchmark, weiss πικαπ. Απλα για τη ωρα μ ευχαριστει το πικαπ, μακαρι ν αλλαξει

Δεν καταλαβαίνω για ποιόν μιλάς και δεν έχει σημασία,αλλά δεν πρέπει να μεταφέρονται εδώ διμερείς-προσωπικές συνομιλίες,που έλαβαν χώρα εκτός σελίδων φόρουμ...

ενταξει.δε θελω για ευνοητους λογους να πω για ποιον μιλαω..απλα το τηλεφωνημα κ σαν γεγονος ειχε αμεσοτατη σχεση με το φορουμ κ τη συζητηση γι αυτο κ το ανεφερα. Ναι , δεν ποσταριστικε αλλα πιστευω ειναι το ιδιο.

Τι λέτε ρε παιδιά? Ποιον ενδιαφέρουν τι ειπώθηκε σε συνομιλία εκτός φόρουμ (ακόμα και εντός φόρουμ με ΠΜ)?

ιότι μια έκδοση του ιδίου δίσκου σε CD και βινύλιο είναι δύο πράγματα, διαφορετικά μεταξύ τους, καθένα εκ των οποίων έχει προέλθει από διαφορετικό mastering, (κυρίως διαφορετική ισοστάθμιση και διαφορετική διαχείριση της δυναμικής περιοχής, σε συνάρτηση βεβαίως με τον χαρακτήρα του περιεχομένου και την ενορχήστρωση).

δηλαδη ρε κουμπαρε εαν παιζει ποιο καλα το σιντι τι με νοιαζει αφου οι ηχοληπτες οταν μιξαρουν/κανουν μαστερινκ για βινυλιο δινουν ποιο μεγαλη προσοχη και τελικα το τελικο αποτελεσμα ειναι υπερ του μαυρου δισκου?
ειδικα αφτοι οι μεταλικα μονο τα βινυλια τους παιζουν...

πλακα στην πλακα το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πλεονεκτημα πολλων sacd και ΟΛΩΝ των HD ειναι το καταπληκτικο τους μαστερινκ... εκει παιζεται το παιχνιδι... και με ικανοποιει που τα περισσοτερα πλεον απο τα νεα HD τα δινουν και σε sacd για εμας τους δισκακηδες... (δεν θα ερθει τι hiface... θα αλλαξοπιστησω...)
(μην ειναι κυριως dsd τα νεα recorder? κ.Θεμη?)

δηλαδη ρε κουμπαρε εαν παιζει ποιο καλα το σιντι τι με νοιαζει αφου οι ηχοληπτες οταν μιξαρουν/κανουν μαστερινκ για βινυλιο δινουν ποιο μεγαλη προσοχη και τελικα το τελικο αποτελεσμα ειναι υπερ του μαυρου δισκου?
ειδικα αφτοι οι μεταλικα μονο τα βινυλια τους παιζουν...

πλακα στην πλακα το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πλεονεκτημα πολλων sacd και ΟΛΩΝ των HD ειναι το καταπληκτικο τους μαστερινκ... εκει παιζεται το παιχνιδι... και με ικανοποιει που τα περισσοτερα πλεον απο τα νεα HD τα δινουν και σε sacd για εμας τους δισκακηδες... (δεν θα ερθει τι hiface... θα αλλαξοπιστησω...)
(μην ειναι κυριως dsd τα νεα recorder? κ.Θεμη?)

αυτό που προφανώς λέει ο ΚΚ είναι ότι ΠΟΤΕ δεν μπορείς να ξέρεις (και κανείς σίγουρα) ότι ο δίσκος που ακούμε είναι το ίδιο το master με το βινύλιο που πετύχαμε, εκτός αν το λέει ξεκάθαρα η κατασκευάστρια εταιρεία..(που συνήθως αυτό δεν γίνεται).
Επίσης αυτό που λέει είναι ότι ακόμα και αν είναι το ίδιο το master στην περίπτωση του βινυλίου μπαίνει στο παιχνίδι και η RiAA που ένας Θεός ξέρει τι υλοποίηση έχει το κάθε κοπτικό, σε τί κατάσταση είναι και φυσικά ακόμα και εκεί αν είναι άριστη η καμπύλη της, ποτέ δεν ξέρουμε αν το δικό μας phono την αποκωδικοποιεί πιστά.

Το πρόβλημα με τα sacd εν πολλοίς είναι ακριβώς αυτό.
ότι σχεδόν πάντα κάθε έκδοση δίσκου, ήταν ταυτόσημη και με ένα νέο remaster, γεγονός που κάνει τελικά την σύγκριση του μέσου με το αρχικό πρωτότυπο ακόμα πιό δύσκολη.

Θα έλεγα ότι θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Πιστεύω ότι το 16/44.1 ακόμα δεν έχει εξαντληθεί ως προς την ποιότητά του από την πλειοψηφία μας, ενώ φυσικά το βινύλιο θα παραμένει ψηλά στην καρδιά πολλών από εμάς, ιδίως γιά όλους όσους μεγαλώσαμε μ αυτό και όχι φυσικά γι αυτούς που αγόρασαν 30 ή 30000 δίσκους τα τελευταία 10 χρόνια.

Δεν ξέρω αν βοηθάει αυτή τη στιγμή, αλλά έχω πολλές φορές αναφέρει ότι διαθέτω για σύγκριση το ίδιο ακριβώς υλικό φτιαγμένο με τον ίδιο ποιοτικό τρόπο από τον ίδιο άνθρωπο και ταυτόχρονα από την ίδια πηγή σε βινύλιο, cd, dvd, dvd-a. Μάλιστα έχω προκαλέσει κάποιους [αλλού ακόαμα έρχονται], αν θελουν ας φέρουν και το ίδιο υλικό σε downloads... Λ.Σ.

βρε Λουκά και εγώ έχω υποτίθεται το ίδιο υλικό, αλλά δεν κόβω και το κεφάλι μου....
τις συγκρίσεις τις έχω κάνει προ πολλού