Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

παιδια μολις γυρισα απο δουλεια κ θα ξαναφυγω

κοστη συσκευων (σε ολα με επιφυλαξη λαθους παντα)
laptop Macbook pro 2500 (αν κ μπορεις να κανεις ισως την ιδια δουλεια κ με φθηνοτερο)
Dac Benchmark 1000e
πικαπ acoustic solid small machine 2000- 2500
κεφαλη clearaudio virtuoso 500-600e
phono ενσωματομενο στον προ counterpoint

φιλε Guybrush μαλλον κανονισαμε ακροαση το Weiss Minerva που μ ενδιαφερει, με το φιλο ΤΖΟ για Δευτερα.Αν δεν μπορεις ,εισαι ευπροσδεκτος οποτε θελεις κ Τριτη κτλπ.

παντως η αληθεια ειναι πως δε μ ενδιαφερει κ πολυ η λεγομενη "παλια τεχνολογια"...αφου μ αρεσει κ με συγκινει ακομα...συμφωνω με το φιλο που εγραψε για εκτελεσεισ εργων κτλπ..Ειδικα στη μουσικη πουμ αρεσει , κλασσικη κ παλια κλασσικα jazz νομιζω πως δεν υπαρχουν κ πολλα αξιολογα νεα εργα.

Eπι τη ευκαιρια, να ευχαριστω το φιλο συμφορουμιτη μας, για τα πολυ ευγενικα, ομορφα, εμπεριστατωμενα και γεματα ευγενια σχολια του για το οτι "το συστημα ειναι για τα μπαζα", "δεν υπαρχει περιπτωση να παιξει καλα ποτε αφου ειναι με λαμπες", και αλλα ακαταλληλα για εμφανιση...Ευτυχως που εχει εφευρεθει η τηλε-διαγνωση κ η τηλε-ακουστικη μεσω τηλεφωνου κ νετ κ μπορουμε να βγαλουμε ευκολα συμπερασματα.Και βεβαια ευτυχως που η κριση-διακριση-ακοη μετριεται με το κιλο κ τα χρονια κτλπ (λες κ ξερουμε με ποιον αλλον μιλαμε...).Ειναι κριμα κ στεναχωρια πραγματικα ν ακουμε τετοια σχολια απο σοβαρους ανθρωπους του κλαδου κ μη και δε τις περιμενα ποτε τετοιες αδικαιολογητες αντιδρασεις, ετσι δεν ειναι? Φυσικα κ δεν προκειται να αναφερω για το ατομο αυτο , απλα σ ενα forum δε νομιζω ν ασχολουμαστε με κοντρες κ με ποιανου το συστημα ακουγεται καλυτερο κτλπ παρα με την ανταλλαγη γνωμων - αποψεων κ την ιδια τη μουσικη τελικα. Ευχαριστω.

πωπωωωωω χαμοςςς..
λοιποννν το προβλημα δεν ειναι στο hd το προbλημα ειναι στο benchmark...
φιλε john ακου το weiss και θα καταλαβεις...
το benchmark ειναι "λεπτοηχο" και οποιος εχει συνηθισει το αναλογικο η αλλα ντακ με διακριτα σταδια εξοδου η και με λαμπες το καταλαβαινει αυτο...
ο κ Θεμης εχει εμπειρια ΑΛΛΑ η καθημερινη τριβη του με στουντιακο εξοπλισμο των κανει να "ανεχεται" και ακουσματα στιλ benchmark
ο φιλος εδω πολυ φυσιολογικα κατεμε εβγαλε ενα συμπερασμα που εχουν βγαλει αρκετοι... το benchmark δεν ειναι το ποιο ευχαριστο ακουσμα... αυτο ειναι λοιπον το θεμα και οχι η υπεροχη του lp, μην εξαπτεστε...

Βεβαιως φιλε VetNik . Δεν ειπε κανεις οτι υπαρχει προβλημα με το benchmark..ισα ισα νομιζω πως ειχα κανει μια αριστη αγορα.Και βεβαια ειμαι σιγουρος πως θα υπαρχει ουσιωδης αναβαθμιση με το Weiss το οποιο περιμενω με αγωνια να το ακουσω.Οποτε αμεσως αμεσως θα μπορεσω να αξιοποιησω ακομα περισσοτερο τη συλλογη με HD μου.
Τωρα η υπεροχη η οχι του πικαπ ειναι ενα αλλο θεμα.Απλα για την ωρα εγραψα ποιο μ ευχαριστει περισσοτερο κ ποιο μου ακουγεται καλυτερα!

η δική μου προσωπική ταπεινή γνώμη είναι (και βλέποντας το εσωτερικό του cdplayer) ότι το benchmark δεν έχει ελπίδες διάκρισης δίπλα στο cdplayer...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο vetnik, απλά να πω ότι προσωπικά πιστεύω ότι το Minerva και το benchmark είναι πολύ κοντά σε απόδοση. Εκεί έχω καταλήξει..

Δεν ξέρω βέβαια για τον αντικαταστάτη του Minerva....;)

Βρε παιδιά, έχουμε και αγωνία θα είναι τυφλή η ακρόαση ναι ή όχι;; Γιατί αν δεν είναι τυφλή, θα είναι άκυρη!!!
Μόνο που στην τυφλή θα χρειαστήτε και τρίτο άτομο για να κάνει τις αλλαγές και τον ντισκ τζόκυ. Λ.Σ.

Re: Απάντηση: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο vetnik, απλά να πω ότι προσωπικά πιστεύω ότι το Minerva και το benchmark είναι πολύ κοντά σε απόδοση. Εκεί έχω καταλήξει..

Δεν ξέρω βέβαια για τον αντικαταστάτη του Minerva....;)

μα πως θα συμφωνήσεις αφού λέει οτι διαφέρουν πολύ σε απόδοση...:afro:

Θα ναι τυφλη μαλλον...Θα πηγαινω τουαλετα. ο Τζο θα κανει τα μαγικα του, θ αλλαζει καλωδια - μηχανακι κτλπ κ φτου κ βγαινω θα με φωναζει κ γω θα πρεπει να βρω ποιο DAC παιζει, το Brnchmark η το Weiss....Με λιγα λογια θα αλληλοδυσκολεψουμε ο ενας το αλλον....

( Για να κανουμε κ λιγο χαβαλε.....)

Εξαλλου το μονο που μ ενδιαφερει ειναι να παιζει καλυτερα το Weiss...για να το αγορασω η οχι δηλαδη...το πικαπ δε θα μπει στην κοντρα..οποτε δε μ ενδιαφερει να ναι τυφλη η οχι η δοκιμη,Δεν εχουμε τιποτα να χασουμε, να κερδισουμε εχουμε μονο.

Πρέπει να είναι τυφλή, γιατί αλλιώς θα πάθεις placebo και θα πιστέψεις ότι το weiss παίζει καλύτερα, θα το αγοράσεις και θα πετάξεις τα λεφτά σου :party:

Είπαμε όταν βλέπουμε δεν μπορούμε να ακούσουμε, μόνο τυφλα (τονίζετε όπου νομίζετε) ακούμε...... :cool4:

Το δικό μου μέτρο σύγκρισης είναι το Advance Acoustic MPP-505 που χρησιμοποιούσα πρωτύτερα ως dac/προ. Καλή αναλογία κόστους-απόδοσης, αλλά μέχρι εκεί. To minerva κλάσεις ανώτερο.

Το δικό μου μέτρο σύγκρισης είναι το Advance Acoustic MPP-505 που χρησιμοποιούσα πρωτύτερα ως dac/προ. Καλή αναλογία κόστους-απόδοσης, αλλά μέχρι εκεί. To minerva κλάσεις ανώτερο.

Γιατί το άκουσες τύφλα ??? (Συγγνώμη τυφλά ήθελα να πω):flipout:

Ειδικα στις γυναικες ειμαι πολυ οπτικο-ακουστικος τυπος..Μ αρεσει και να τις βλεπω και να τις ακουω...Αν ειναι δε κ κανα καλο μανουλι...Και ειδικα βραδια. Κ αν εχει κ ωραια προφορα...πσσσσ....:antlers: