Καλημερα!
Χθες μετα απο μια 2ωρη προσεκτικη ακροαση, βγαλαμε τα εξης συμπερασματα:
Ακουσαμε παραλληλα ενναλαξ τα δυο Dac, Benchmark και Weiss Minerva σε Μacbook Pro, φυσικα με το ιδιο υλικο αλλα οχι σε Α-Β συγκριση. Επισης μετα ακουσαμε σε παραλληλη τυφλη στην αρχη κ μετα εγινε πλεον φανερη θα ελεγα το ιδιο κομματι χ 3 φορες (διαφορετικα tracks) στην ιδια σταθμη ακριβως στον ιδιο χρονο το συνδυασμο MacBook Pro - Weiss Minerva, cd Player Bluenote Stibbert κ πικαπ.Ακουσαμε κυριως το Careless Love της Μadeleine Peyroux ,σε απλο cd, ripαρισμενο και σε βινυλιο της Μobile Fidelity. Επισης μετα βαλαμε τα δυσκολα κ ακουσαμε το κονσερτο για βιολι του Hindemith σε cd απο την Everest (ταινια 35mm), ripαρισμενο, και σε βινυλιο της Classic Records, εννοειται απο το ιδιο υλικο του ιδιας εταιρειας του ιδιου ηχοληπτη κ φυσικα διαφορετικου μεσου.Μετα προχωρησαμε σε απ ευθειας συνδεση του Weiss με τους τελικους με balanced Burmester καλωδιο.Στο πρωτο σκελος της δοκιμης ειμασταν εγω κ ο Τζο κ στο τελος ηρθε κ ο κ. Λουκας Στεφανιδης με το δικο του υλικο.
Τα συμπερασματα μας ειναι τα εξης...
Πλεον ο συνδυασμος transport-dac ανεβηκε ενα σκαλι ακομα πιο πανω κ σχεδον ηταν ισαξιο με το cd player.υπηρχε μια πολυ μικρη διαφορα στον ογκο του χαμηλου κ στον αερα των υψηλων, αυτα εντοπισαμε, μικρες λεπτομερειες.Ηταν φανερα ανωτερο απο το Benchmark και προσωπικα μου αρεσε παρα πολυ.Ηταν πολυ πιο ογκωδες, λεπτομερες αναλυτικο , μαλακο κ αερατο.Σε απευθειας α-β-γ συκριση ομως το πικαπ παρεμενε πρωτο με διαφορα κ κατα γενικη ομολογια.
Το σκαλι ανεβηκε κ στην κλασσικη μουσικη πλεον η διαφορα του cd me to transport-dac μεγαλωσε.Εδω το cd player πλησιασε πολυ στο πικαπ και το transport-dac εμεινε πιο πισω.Με φανερη , με μικρη διαφορα μεν, την υπεροχη του πικαπ, που φανηκε σαν να επαιζε σε δικο του ταμπλο.
Προσωπικα μου αρεσε παρα πολυ το Weiss κ σκεφτομαι να σκεφτω την αγορα του η καποιου εφαμιλλου.
Σ αυτα αν θελουν φυσικα μπορουν να πουν τη γνωμη τους κ οι υπολοιποι παροντες .
Ευχαριστω για την αναγνωση.