Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Δεν νομίζω να είναι σαν αυτό που εννοώ. Δεν νομίζω το υλικό σου να το 'έφτιαξε ο Grundman από λαμπάτη αυθεντική ταινία ηχογράφησης ούτε με λαμπάτο εξοπλισμό και χωρίς *επεμβάσεις*. Τελος πάντων μια σύγκριση δεν θα έβλαπτε. Λ.Σ.

Λοιπον μολις τελιωσαμε μια πολυ εποικοδομιτικη ακροαση δυο στη αρχη κ μετα τριω ατομων με χαρακτηριστικα κ βεβαια συμπερασματα.Θα τα γραψω αυριο πρωι ομως γιατι ηδη ειναι αργα.Καναμε πολλες συγκρισεις και α-β-γ τεστ και τυφλα κ μη.

Απάντηση: Re: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Είπαμε όταν βλέπουμε δεν μπορούμε να ακούσουμε, μόνο τυφλα (τονίζετε όπου νομίζετε) ακούμε...... :cool4:

Εγώ πάντως φοράω και τα γυαλιά μου για να ακούσω καλύτερα . :grandpa:

Είναι επειδή έτσι όπως στηρίζονται τα γυαλιά, πιέζουν το πτερύγιο του αυτιού και το κάνουν πιο δεκτικό σε ανεπαίσθητους ήχους, συνεπώς, ακούτε καλύτερα τις λεπτομέρειες... :D

Καλημερα!

Χθες μετα απο μια 2ωρη προσεκτικη ακροαση, βγαλαμε τα εξης συμπερασματα:

Ακουσαμε παραλληλα ενναλαξ τα δυο Dac, Benchmark και Weiss Minerva σε Μacbook Pro, φυσικα με το ιδιο υλικο αλλα οχι σε Α-Β συγκριση. Επισης μετα ακουσαμε σε παραλληλη τυφλη στην αρχη κ μετα εγινε πλεον φανερη θα ελεγα το ιδιο κομματι χ 3 φορες (διαφορετικα tracks) στην ιδια σταθμη ακριβως στον ιδιο χρονο το συνδυασμο MacBook Pro - Weiss Minerva, cd Player Bluenote Stibbert κ πικαπ.Ακουσαμε κυριως το Careless Love της Μadeleine Peyroux ,σε απλο cd, ripαρισμενο και σε βινυλιο της Μobile Fidelity. Επισης μετα βαλαμε τα δυσκολα κ ακουσαμε το κονσερτο για βιολι του Hindemith σε cd απο την Everest (ταινια 35mm), ripαρισμενο, και σε βινυλιο της Classic Records, εννοειται απο το ιδιο υλικο του ιδιας εταιρειας του ιδιου ηχοληπτη κ φυσικα διαφορετικου μεσου.Μετα προχωρησαμε σε απ ευθειας συνδεση του Weiss με τους τελικους με balanced Burmester καλωδιο.Στο πρωτο σκελος της δοκιμης ειμασταν εγω κ ο Τζο κ στο τελος ηρθε κ ο κ. Λουκας Στεφανιδης με το δικο του υλικο.
Τα συμπερασματα μας ειναι τα εξης...

Πλεον ο συνδυασμος transport-dac ανεβηκε ενα σκαλι ακομα πιο πανω κ σχεδον ηταν ισαξιο με το cd player.υπηρχε μια πολυ μικρη διαφορα στον ογκο του χαμηλου κ στον αερα των υψηλων, αυτα εντοπισαμε, μικρες λεπτομερειες.Ηταν φανερα ανωτερο απο το Benchmark και προσωπικα μου αρεσε παρα πολυ.Ηταν πολυ πιο ογκωδες, λεπτομερες αναλυτικο , μαλακο κ αερατο.Σε απευθειας α-β-γ συκριση ομως το πικαπ παρεμενε πρωτο με διαφορα κ κατα γενικη ομολογια.
Το σκαλι ανεβηκε κ στην κλασσικη μουσικη πλεον η διαφορα του cd me to transport-dac μεγαλωσε.Εδω το cd player πλησιασε πολυ στο πικαπ και το transport-dac εμεινε πιο πισω.Με φανερη , με μικρη διαφορα μεν, την υπεροχη του πικαπ, που φανηκε σαν να επαιζε σε δικο του ταμπλο.
Προσωπικα μου αρεσε παρα πολυ το Weiss κ σκεφτομαι να σκεφτω την αγορα του η καποιου εφαμιλλου.
Σ αυτα αν θελουν φυσικα μπορουν να πουν τη γνωμη τους κ οι υπολοιποι παροντες .
Ευχαριστω για την αναγνωση.

p1020180s.jpg

μπραβο ρε παιδια και παλι μπραβο...
και μην ακουτε για τα διλπο τριπλο τυφλο σεντονατα τεστ κλπ...
γραφτε οτι ακουσατε και συζητησατε... για αλλους ειναι ασημαντα για αλλους μπορει να ειναι πολυ σημαντικα...

στο δια ταυτα...
απο τα σχολια του weiss ως προς το benchmark βλεπω οτι τα κανατε ολα σωστα!!
παρολα αυτα μου κανει εντυπωση πως αφου ηδη εχεις μια τοσο καλη πηγη σκεφτεσαι την αγορα της μινερβας. μοιαζει με παραπλευρη κινηση που ουσιαστικα θα σου δωσει μονο την δυνατοτητα του HD. δεν περιμενεις λιγγααακι να ακουσεις και το νεο weiss η να πας για κατι παραπανω?
ως προς το βινυλιο δεν θα σχολιασω.. τα εχουμε πει τοσες φορες... δεν μπορουμε να συγκρινουμε ανομοια πραγματα. τελος.
αντε και σ'ανωτερα...
Νικος

Σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια VetNik. Eξαλλου μετα απ αυτη τη δοκιμη νομιζω μονο κερδισμενοι βγηκαμε ! Θα το σκεφτω σοβαρα για το Weiss παντως. Να ευχαριστησω το φιλο Τζο που κουβαληθηκε απο το αλλο ακρο της πολης , για την υπομονη του κ τη διαθεση του DAC- καλωδιων. Ειχαμε κ οι 2 περιεργεια να δουμε το αποτελεσμα.Κ βεβαια τον κο Λουκα Στεφανιδη που ηρθε προς το τελος με το δικο του υλικο κ μας δυσκολεψε λιγο ...Τζο , ωραιες οι φωτο παντως!

Να ευχαριστησω το φιλο Τζο που κουβαληθηκε απο το αλλο ακρο της πολης , για την υπομονη του κ τη διαθεση του DAC- καλωδιων. Ειχαμε κ οι 2 περιεργεια να δουμε το αποτελεσμα. Τζο , ωραιες οι φωτο παντως!

Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτό. Η LX3 είναι διαμαντάκι. Ειδικά με το τρικ με το μπαλάκι του πιγκ-πονγκ πάνω στο φλας.

Ότι βγήκαμε κερδισμένοι από την ακρόαση, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αυτή είναι και η δύναμη του φόρουμ, να μας ενώνει ώστε να μοιραζόμαστε τις χαρές του χόμπυ μας. Δεν νοείται να υπάρχουν φανατικοί οπαδοί της μιας ή της άλλης τεχνολογίας. Μακάρι να έχουμε όλοι τον χρόνο, την υπομονή και τη διάθεση αφιέρωσης χρημάτων σε όποια τεχνολογία αισθανόμαστε ότι μας προσφέρει τα πιο έντονα συναισθήματα.

Προσωπικά η μεγαλύτερη χαρά ήταν που γνώρισα από κοντά τον kotsidisjohn, που πέρα από καλό παιδί, είναι αμερόληπτος και αγκαλιάζει όλες τις τεχνολογίες με το ίδιο πάθος, με κύριο πάντα γνώμονα την προσωπική του απόλαυση.

Τζο και Γιάννη

Να έχετε υποψιν ότι το minerva ακούει σε καλώδια ρεύματος
Επίσης η επιλογή interconnect ήταν και αυτή δύσκολη ( επί του παρόντος παίζω με cardas golden reference )

Και το λέω αυτό μιας και βασανίζομαι με το Minerva καιρό σχετικά με μια ελαφριά έλλειψη σώματος σε όργανα όπως το βιολί και η κιθάρα

Επίσης χαρά και τιμή μου που γνώρισα για πρώτη φορά από κοντά έναν υπέροχο, ζεστό άνθρωπο, λάτρη της μουσικής, τον Λουκά Στεφανίδη.