Bit perfect ή Room perfect;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Bit perfect ή Room Rerfect;

πέφτω απο τα σύννεφα!!! :flipout:

Μπράβο Σωκ! Όχι επειδή συμφωνούμε (κάλλιστα μπορεί να έχουμε άδικο!) αλλά επειδή πιάνεις το θέμα στη ρίζα του και τολμάς να αμφισβητείς προκαταλήψεις έως θέσφατα.

:ernaehrung004:
:flipout:
Ζειν επικινδύνως!:flipout:
Ας το πάμε λοιπόν ένα σκαλί παραπάνω.
Εδώ παραθέτω δυο αρχεία για κατέβασμα.(Κατεβάστε κι αποσυμπιέστε.)
Το ένα είναι bit-perfect αναπαραγωγή,το άλλο όχι μόνο δεν είναι,αλλά είναι τσιμπημένο σε πολύ κρίσιμη περιοχή.
Σε περιοχή που το αυτί έχει την μεγαλύτερη ικανότητα να αναγνωρίζει διαφορές.
Θα παρακαλούσα τους φίλους να ακούσουν και να μας εκθέσουν εντυπώσεις.
(Η μεθοδολογία,οι συνθήκες,τα διαγράμματα κι οποιοδήποτε άλλο στοιχείο είναι στην διάθεση του καθενός και θα γνωστοποιηθούν φυσικά αφού κάποιοι φίλοι ακούσουν κι απαντήσουν.)
Ο σκοπός του είναι να καταλάβουν κι αυτοί που ίσως δεν έχουν ασχοληθεί,για τι είδους και ποσοστού διαφορές μιλάμε.Και μάλιστα με την βοήθεια του πουσαρίσματος πολυ κρίσιμης περιοχής.

Τις εντυπώσεις σας παρακαλώ...

Ο όρος room perfect πάντως δε στέκει δεν υπάρχει :D
Για το Lyngdorf θα συμφωνήσω ότι το παράπονο όλων είναι ότι δεν έχει digital in.
Από εκεί και πέρα DRC software υπάρχουν πολλά, αλλά αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται από το industry υπάρχουν πολλοί που δεν υπάρχουν σε δωρεάν εφαρμογές από όσο καταλαβαίνω.
Κλασικό software για DRC είναι το brutefir , τρέχει ακόμα και σε squeezebox (με λίγα taps), καθώς και οι μέθοδοι του drc-fir.sourceforge.net
Ενώ ακόμα και για foobar2000 θα βρείτε DSPs/Convolvers/Crossovers etc.
Ως συνήθως η ενασχόληση με φίλτρα είναι περιπλοκή υπόθεση φυσικά, καθόλου εύκολη και χρονοβόρα

Απάντηση: Re: Bit perfect ή Room perfect;

Ο όρος room perfect πάντως δε στέκει δεν υπάρχει :D
Για το Lyngdorf θα συμφωνήσω ότι το παράπονο όλων είναι ότι δεν έχει digital in.
Από εκεί και πέρα DRC software υπάρχουν πολλά, αλλά αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται από το industry υπάρχουν πολλοί που δεν υπάρχουν σε δωρεάν εφαρμογές από όσο καταλαβαίνω.
Κλασικό software για DRC είναι το brutefir , τρέχει ακόμα και σε squeezebox (με λίγα taps), καθώς και οι μέθοδοι του drc-fir.sourceforge.net
Ενώ ακόμα και για foobar2000 θα βρείτε DSPs/Convolvers/Crossovers etc.
Ως συνήθως η ενασχόληση με φίλτρα είναι περιπλοκή υπόθεση φυσικά, καθόλου εύκολη και χρονοβόρα

Ποιητική αδεία είναι ο τίτλος...
Πολύ καλές οι πληροφορίες,ευχαριστώ!

@Sokmav, δηλώνω νέοπας στον χώρο του bit perfectness , αλλά με έχει απασχολήσει και μένα το θέμα. Πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να θέλω να εγκαταστήσω ένα equaizer για να κόψω μερικά μπάσα που περισεύουν στο χώρο μου και ακόμα δεν το έχω κάνει.

Στο πρώτο άρθρο της υπογραφής μου, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα παράγραφος:

Code:
AMPS & DACS MAKE LOUSY EQUALIZERS: If you want to alter the sound a much better method than using a colored amp or DAC is using EQ. That’s what it’s for. There are even decent EQ apps for iOS and Android. For those purists who somehow think DSP or EQ is wrong, odds are your favorite music has already had significant DSP and/or EQ applied. There’s an example in the Tech Section showing even two passes of digital EQ are entirely transparent. Using a headphone amp to compensate for a flaw with your headphones is like buying a music player that can only play one song.

Όσο το διαβάζω το παραπάνω, τόσο τείνω να συμφωνήσω θεωρητικά. Με λίγα λόγια, κατα την παραγωγή ενός δίσκου, ένα τραγούδι έφαγε 48 φίλτρα και equalizers και αν εσύ πας και βάλεις άλλο ένα για να το ισιώσεις στο χώρο σου, ξαφνικά υπάρχει πρόβλημα :D

Για να συνοψίσω, πιστεύω ότι σαφώς και το room perfect είναι το ζητούμενο.

Γιατί εγώ δεν το κάνω;; Γιατί δεν εμπιστεύομαι τα χέρια μου και συνήθως όταν ένας απλός ακροατής "πιάνει στα χέρια του" ένα equalizer τα κάνει μαντάρα.

Απάντηση: Re: Bit perfect ή Room perfect;

Γιατί εγώ δεν το κάνω;; Γιατί δεν εμπιστεύομαι τα χέρια μου και συνήθως όταν ένας απλός ακροατής "πιάνει στα χέρια του" ένα equalizer τα κάνει μαντάρα.

Και πολύ καλά κάνεις.
Για την οποιαδήποτε επέμβαση,προαπαιτούμενο είναι οι μετρήσεις.Κι από κει και πέρα,όπου μπορούμε κόβουμε (δεν προσθέτουμε).
Τώρα θα μου πεις,με τι και πως κόβουμε...μεγάλη συζήτηση και πολύ διάβασμα...
Από όσο διαβάζω όμως τελευταία,και παρακαλώ τον tmjuju να μας φωτίσει λίγο σχετικά,φαίνεται πως η λύση για την μη πτώση της ποιότητας στις "σπιτικές" επεμβάσεις,είναι η ύπαρξη 64μπιτου λειτουργικού και media player όπως το Jriver πχ.(ο σύνδεσμος εξηγεί λίγα πράγματα.)
Υποθέτω πως ο λόγος είναι τα επιπλέον διαθέσιμα bit που μπορούν να διατεθούν στα ρυθμιστικά έντασης,upsampling,dsp,κλπ.. αλλά δεν ξέρω αν το κατάλαβα σωστά οπότε δεν επιμένω.
Πάντως όπως θα διαπιστώσατε στα αρχεία που ανέβασα,η διαφορά είναι τελείως αμελητέα.Και φανταστείτε να μην υπήρχε κι αυτό το τσίμπημα στην περιοχή των φωνών πόσο μικρότερη θα ήταν.Θα περιμένω όμως μέχρι να ακούσουν και να απαντήσουν και 2-3 ακόμα άτομα γιατί όσον αφορά διαφορές δεν εμπιστεύομαι ούτε εμένα ούτε το σύστημα μου..

Re: Απάντηση: Re: Bit perfect ή Room perfect;

Να πώ μερικές σκέψεις μου απο την πολύετή χρήση του room perfect (το lyngdorf dpa-1 εχει digital-in και είναι και adc και dac 24/192). To room perfect σαν αλγόριθμος μετά απο μετρήσεις που παίρνει στο χώρο δημιουργεί μερικά φίλτρα με προκαθορισμένες καμπύλες απόκρισης ή και δικές σου (αν ξέρεις φτιάχνεις). Η επέμβασή του είναι ανάλογη των προβλήμάτων που βρήκε (κατάλαβε ή μέτρησε) στον χώρο. Η φιλοσοφία του κατασκευαστή του αλγορίθμου είναι όχι μεγάλες εξαλείψεις στα χαμηλά γιατί αυτά προσδιορίζοιυν την φυσιογνωμία της ηχητικής του χώρου. Κυρίως τα προβλήματα ως γνωστόν είναι στα room modes του δωματίου και πόσο πολύ πολύ αυτά διεγείρονται κάνοντας την ακουστική του χώρου μέχρι και ανηπόφορη καθώς και οι χρόνοι αντήχησης στο φάσμα των ακουστικών συχνοτήτων.
Στα διάφορα πειράματα που έκανα το σωστότερο (μετρητικά) ήταν όταν ο χώρος ήταν αδειος απο αντικείμενα της καθημερινότητας (επιπλα κλπ) και ήταν φτιαγμένος με διάχυση κυρίως και σε επιλεγμένα σημεία απορρόφηση. Το αποτέλεσμα και με αναλογική αλυσίδα και με ψηφιακή ήταν σχεδόν-περίπου εφάμιλο. Οταν επαιζε η ψηφιακή αλυσίδα υπήρχε εκείνη η απαράμιλη ησυχία και πληρότητα της μουσικής πανδαισίας. Οταν επαιζε η αναλογική αλυσίδα υπήρχαν τα γνωστα χις, σκρατσ αν και όταν μπήκε δανεικά ένα κορυφαίο πλατό σχεδόν εξαφανίστηκαν, αλλά εδώ δεν είμαι αντικειμενικός διότι μεγάλωσα με τα χις και σκρατσ οπότε υποσυνείδητα για μένα είναι σαν να μην υπάρχουν. Πριν βάλω τον lyngdorf όλο το σύστημα ελέγχθηκε και μετρήθηκε ηλεκτρικά και έτσι το ματσάρισμα ήταν το καλίτερο δυνατό. Μπαίνοντας ο room perfect ειδικά στην ψηφιακή αλυσίδα (η επέμβασή του ήταν μονοψήφιο ποσοστό) σου έδινε εκείνο το κατι τις παραπάνω που σε blind test ήταν αντιληπτό όχι όμως μέρα με την νύχτα. Blind test σε ds και ks κολοκυθόπιττα, το ίδιο και σε blind τεστ ks vs wasapi. Ομως ο room perfect άρεσε έδινε εκείνη την ποιότητα στο χαμηλό που καταλάβαινες ότι έχει και σε κείνες τις συχνότητες πληροφορία και όχι μόνο μπούγιο. Παίζοντας το αναλογικό η επέμβαση ήταν μεγαλίτερη καταλάβαινες την επέμβαση και πλέον η ζυγαριά έκλεινε υπέρ του ψηφιακού. Ομως αυτό το όνειρο ήταν πολύ καλό αλλά δυστυχώς ο χώρος χρειάσθηκε να στεγάσει και το προσωπικό μου γραφείο οπότε οι πολλές επεμβάσεις έφυγαν πολλά παληά προβλήματα επανήλθαν και η επέμβαση του room perfect πολύ πιο δραστική. Τώρα το αποτέλεσμα πλέον δεν είναι ίδιο με αυτό που όταν ο χώρος ήταν παθητικά φτιαγμένος και ο αλγόριθμος επενέβαινε λίγο, διακριτικά. Εντάξει τώρα κόβει πχ το μπουμάρισμα αλλά το αποτέλεσμα είναι αφύσικο.
Η προσωπική μου άποψη πλέον είναι, σωστά ταιριασμένο σύστημα ηλεκτρικά, όσο το δυνατόν λιγότερες παραμορφώσεις στο ηχητικό φάσμα απο το σύστημα, σωστά όσο το δυνατόν ηχητικά φτιαγμένο χώρο παθητικά και στο τέλος ενα καλό αλγόριθμο για μια τελευταία πινελιά. Αυτό βέβαια σημαίνει σωστό ηχητικό αποτέλεσμα που κατ' ανάγκην δεν είναι και αρεστό, τότε όμως υπάρχουν ένα σωρό άλλα εργαλεία που μπορούν να σου φτιάξουν τα αποτέλεσμα λές και η μπάντα έπαιξε για σένα στο δωμάτιο σου.

ωραίο ποστ, αλλά να είχε και παραγράφους ακόμα καλύτερα... ξεστραβώθηκα να το διαβάσω... πρεσβυωπία βλέπεις...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Bit perfect ή Room perfect;

Να πώ μερικές σκέψεις μου απο την πολύετή χρήση του room perfect (το lyngdorf dpa-1 εχει digital-in και είναι και adc και dac 24/192). To room perfect σαν αλγόριθμος μετά απο μετρήσεις που παίρνει στο χώρο δημιουργεί μερικά φίλτρα με προκαθορισμένες καμπύλες απόκρισης ή και δικές σου (αν ξέρεις φτιάχνεις). Η επέμβασή του είναι ανάλογη των προβλήμάτων που βρήκε (κατάλαβε ή μέτρησε) στον χώρο. Η φιλοσοφία του κατασκευαστή του αλγορίθμου είναι όχι μεγάλες εξαλείψεις στα χαμηλά γιατί αυτά προσδιορίζοιυν την φυσιογνωμία της ηχητικής του χώρου. Κυρίως τα προβλήματα ως γνωστόν είναι στα room modes του δωματίου και πόσο πολύ πολύ αυτά διεγείρονται κάνοντας την ακουστική του χώρου μέχρι και ανηπόφορη καθώς και οι χρόνοι αντήχησης στο φάσμα των ακουστικών συχνοτήτων.
Στα διάφορα πειράματα που έκανα το σωστότερο (μετρητικά) ήταν όταν ο χώρος ήταν αδειος απο αντικείμενα της καθημερινότητας (επιπλα κλπ) και ήταν φτιαγμένος με διάχυση κυρίως και σε επιλεγμένα σημεία απορρόφηση. Το αποτέλεσμα και με αναλογική αλυσίδα και με ψηφιακή ήταν σχεδόν-περίπου εφάμιλο. Οταν επαιζε η ψηφιακή αλυσίδα υπήρχε εκείνη η απαράμιλη ησυχία και πληρότητα της μουσικής πανδαισίας. Οταν επαιζε η αναλογική αλυσίδα υπήρχαν τα γνωστα χις, σκρατσ αν και όταν μπήκε δανεικά ένα κορυφαίο πλατό σχεδόν εξαφανίστηκαν, αλλά εδώ δεν είμαι αντικειμενικός διότι μεγάλωσα με τα χις και σκρατσ οπότε υποσυνείδητα για μένα είναι σαν να μην υπάρχουν. Πριν βάλω τον lyngdorf όλο το σύστημα ελέγχθηκε και μετρήθηκε ηλεκτρικά και έτσι το ματσάρισμα ήταν το καλίτερο δυνατό. Μπαίνοντας ο room perfect ειδικά στην ψηφιακή αλυσίδα (η επέμβασή του ήταν μονοψήφιο ποσοστό) σου έδινε εκείνο το κατι τις παραπάνω που σε blind test ήταν αντιληπτό όχι όμως μέρα με την νύχτα. Blind test σε ds και ks κολοκυθόπιττα, το ίδιο και σε blind τεστ ks vs wasapi. Ομως ο room perfect άρεσε έδινε εκείνη την ποιότητα στο χαμηλό που καταλάβαινες ότι έχει και σε κείνες τις συχνότητες πληροφορία και όχι μόνο μπούγιο. Παίζοντας το αναλογικό η επέμβαση ήταν μεγαλίτερη καταλάβαινες την επέμβαση και πλέον η ζυγαριά έκλεινε υπέρ του ψηφιακού. Ομως αυτό το όνειρο ήταν πολύ καλό αλλά δυστυχώς ο χώρος χρειάσθηκε να στεγάσει και το προσωπικό μου γραφείο οπότε οι πολλές επεμβάσεις έφυγαν πολλά παληά προβλήματα επανήλθαν και η επέμβαση του room perfect πολύ πιο δραστική. Τώρα το αποτέλεσμα πλέον δεν είναι ίδιο με αυτό που όταν ο χώρος ήταν παθητικά φτιαγμένος και ο αλγόριθμος επενέβαινε λίγο, διακριτικά. Εντάξει τώρα κόβει πχ το μπουμάρισμα αλλά το αποτέλεσμα είναι αφύσικο.
Η προσωπική μου άποψη πλέον είναι, σωστά ταιριασμένο σύστημα ηλεκτρικά, όσο το δυνατόν λιγότερες παραμορφώσεις στο ηχητικό φάσμα απο το σύστημα, σωστά όσο το δυνατόν ηχητικά φτιαγμένο χώρο παθητικά και στο τέλος ενα καλό αλγόριθμο για μια τελευταία πινελιά. Αυτό βέβαια σημαίνει σωστό ηχητικό αποτέλεσμα που κατ' ανάγκην δεν είναι και αρεστό, τότε όμως υπάρχουν ένα σωρό άλλα εργαλεία που μπορούν να σου φτιάξουν τα αποτέλεσμα λές και η μπάντα έπαιξε για σένα στο δωμάτιο σου.

:SFGSFGSF:

Το room treatment είναι βασικό να υπάρχει διότι δίνει καλύτερο ήχο, άσχετα με τις επιλογές της παραγωγής και της ηχογράφησης (π.χ αποφεύγουμε συντονισμούς από έπιπλα, διακοσμητικά, παραθυρόφυλλα κτλ),ενώ βοηθά αναλογικές και ψηφιακές πηγές. Επίσης υπάρχει πάντα η ευτυχής περίπτωση να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς DRC (ή το αναλογικό αντίστοιχο).
Στη περίπτωση που εξαντλήσουμε τις δυνατότητες του χώρου με το room treatment, ακόμα και τότε η κάθε ηλεκτρονική παρέμβαση (ψηφιακή του τύπου DRC ή σε αναλογικό επίπεδο στάθμης line) γίνεται ευκολότερα μια και εισάγουμε μικρότερες μεταβολές στο σήμα, (δεν απαιτείται μεγάλο δυναμικό εύρος αλλαγών, που θα εξαντλούσε τα όρια των μηχανημάτων, κυρίως τελικούς και ηχεία).

Η bit perfect αναπαραγωγή επικεντρώνεται σε ψηφιακά αρχεία και ορίζεται ως η εξαγωγή όλων των δεδομένων από το μέσο αποθήκευσης, χωρίς μεταβολή στη πληροφορία, που θα μπορούσε να μεταβάλει το χρονισμό και το πλάτος του τελικού αποκωδικοποιημένου σήματος. Είναι βασικό να υπάρχει bit perfect αναπαραγωγή και είναι επίσης σημαντικό να διατηρούμε όσο γίνεται αναλλοίωτο το σήμα στην ηλεκτρική του μορφή (ψηφιακή και αναλογική) διότι είναι σχετικά ευκολότερο. Μετά του τελικούς ενισχυτές, θα έχουμε τεράστιες μεταβολές και αλλοιώσεις από τα ηχεία και το χώρο. Εκεί ακριβώς θα επέμβει το room treatment και μετά αν χρειαστεί η ηλεκτρονική βελτίωση (αναλογική ή ψηφιακή, αλλά πάντα με αυτή τη σειρά).

Βλέπω πως μάλλον κανείς δεν δοκίμασε να ακούσει τα αρχεία και να μας πει.
Εγώ όμως υποσχέθηκα πως θα ανεβάσω όλες της πληροφορίες και οφείλω να το κάνω.
Προέρχονται λοιπόν από ένα τεστ (μεταξύ πολλών) ενός ανθρώπου που εκτιμώ πάρα πολύ και παρακολουθώ.
Όλη η δοκιμή,μεθοδολογία,μετρήσεις,κλπ,βρίσκονται εδώ και είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά.
Δοκιμάστε και τα υπόλοιπα,λύνουν πολλές απορίες και διαφωνίες και ελευθερώνουν από προκαταλήψεις πιστεύω...

Ξερετε τι μου κανει εντυπωση???
Οτι τις πινελιες που θα διορθωσει ενα eq (οπου και αν χρειαζεται,για πινελιες μιλαμε οχι για μουτζουρωματα!!),που κοστιζει ενα λογικο ποσον,θελετε να τις διορθωσετε με αλλαγες μηχανηματων, που σιγουρα θα κοστισουν ενα σκασμο λεφτα και εμπεριεχουν και το τυχαιο της υποθεσης.

Ενα 400αρι βαρια βαρια κανει ενα Behringer ή ενα dbx.
Εχω το Behringer και ΟΠΟΙΟΣ θελει του το δανειζω να ακουσει με τα αυτια του, τι θαυματα μπορει να κανει.
Επισης στα δικα μου τα μηχανηματα ειτε το εχω ειτε οχι, δεν παρατηρω διαφορες σαν ενα ακομα κρικο στην αλυσιδα.
Τοσο κουφος ειμαι ρε φουστη μου!!!

Μιχάλη μου,εγώ δεν έχω καταλήξει ακόμα τι είναι χειρότερο:
Να μην ακούς διαφορές εκεί που υπάρχουν ή να ακούς διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν;
Κι οκ,στην πρώτη περίπτωση είσαι κουφός,δεν έχεις αναλυτικό σύστημα,κλπ,κλπ.κλπ...
Στην δεύτερη;

Υπαρχει ομως ενα προβληματακι,για οποιον το θελει.
Δεχεται μονο xlr συνδεσεις.
Για τους "τρελλαμενους" εχω και το ειδικο μικροφωνο για την μετρηση του χωρου....εγω ουτε που το τολμησα γιατι οταν το πηρα, ο πωλητης με κοιταξε δακρυσμενος και μου ειπε ¨καλα ξεμπερδεματα κουμπαρε !! ¨

Re: Απάντηση: Bit perfect ή Room perfect;

Να μην ακούς διαφορές εκεί που υπάρχουν ή να ακούς διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν;
Σωκ. επαψα να πολυμιλαω για διαφορες πριν πολυ καιρο και το σταματησα τελειως, οταν στο σπιτι συμφορουμιτη ο Σταματακος μας εστειλε αδιαβαστους, με ενα πειραμα που μας εκανε.
Μας εβαλε ενα τραγουδι σε ενα discman και το ακουσαμε με ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ.
Το τραγουδι ειχε ενα οργανο που ακουγοταν αποκλειστικα απο το ενα καναλι....ας πουμε στο αριστερο αυτι.

Ετσι οπως ειμαστε ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, αλλαξαμε τα ακουστικα στο κεφαλι μας και ο ηχος του συγκεκριμενου οργανου ακουγοταν παλι απο το ΑΡΙΣΤΕΡΟ αυτι.

Απο,τοτενες οτι μου αρεσει και μονο.....υγρασιες στις μεσαιες ,μουχλες και αραχνες στα χαμηλα τα αφηνω για αλλους!

Μιχάλη μου,εγώ δεν έχω καταλήξει ακόμα τι είναι χειρότερο:
Κι οκ,στην πρώτη περίπτωση είσαι κουφός,δεν έχεις αναλυτικό σύστημα,κλπ,κλπ.κλπ...
Στην δεύτερη;

Στη δεύτερη περίπτωση λέγεται "Σχιζοφρενικόμορφη Διαταραχή" στην ψυχιατρική. (Ψευδαισθήσεις+
Αυταπάτες)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Bit perfect ή Room perfect;

Στη δεύτερη περίπτωση λέγεται "Σχιζοφρενικόμορφη Διαταραχή" στην ψυχιατρική. (Ψευδαισθήσεις+
Αυταπάτες)
(Κακώς γελάω βέβαια,πολύ θέλει ο άνθρωπος;:joker:)

Σωκ. επαψα να πολυμιλαω για διαφορες πριν πολυ καιρο και το σταματησα τελειως, οταν στο σπιτι συμφορουμιτη ο Σταματακος μας εστειλε αδιαβαστους, με ενα πειραμα που μας εκανε.
Μας εβαλε ενα τραγουδι σε ενα discman και το ακουσαμε με ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ.
Το τραγουδι ειχε ενα οργανο που ακουγοταν αποκλειστικα απο το ενα καναλι....ας πουμε στο αριστερο αυτι.

Ετσι οπως ειμαστε ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ, αλλαξαμε τα ακουστικα στο κεφαλι μας και ο ηχος του συγκεκριμενου οργανου ακουγοταν παλι απο το ΑΡΙΣΤΕΡΟ αυτι.

Απο,τοτενες οτι μου αρεσει και μονο.....υγρασιες στις μεσαιες ,μουχλες και αραχνες στα χαμηλα τα αφηνω για αλλους!

Δεν κατάλαβα τίποτε... αλλάξατε τι επιτόπου...???

Άλλο (άλλη μάρκα?) ακουστικού? ????