Εγώ κατάλαβα πως άλλαξαν μεριές.
Το Left στο δεξί αυτί και το Right στο αριστερό.
Υπόψιν ότι δεν το άκουσα μόνο εγώ. ....αν δεν με απατά η μνήμη μου το άκουσε και ο Μιχάλης ο Sonus.
Πρόκειται για κάποιο από τα περίεργα φαινόμενα της ψυχοακουστικής Χρήστο του οποίου είχε κάνει επίδειξη ο Σταματάκος.Δεν κατάλαβα τίποτε... αλλάξατε τι επιτόπου...???
Άλλο (άλλη μάρκα?) ακουστικού? ????
Το οποίο φαινόμενο να υποθέσω είναι μικρής, επιτόπιας (χαχαχα), διάρκειας... ε;
Διάβασε βρε,αφού το βρήκα,το ποστάρισα παραπάνω.
Βλέπω πως μάλλον κανείς δεν δοκίμασε να ακούσει τα αρχεία και να μας πει.
Τα αρχεία που ανεβασες ειναι αυτα με το boost των 0.1db στα 2khz;
Ναι,αυτά.
Ο σκοπός ήταν να δούμε αν διακρίνουμε την διαφορά όχι λόγω boost,αλλά λόγω Bit-perfect-μη bit perfect αφού το boost έγινε με την χρήση eq,που μοιραία καταργεί το bit-perfect.
Κάτι έχετε παρεξηγήσει
ΙΜΗΟ Μόνοι σας δίνετε διαστάσεις μύθου στο Bit perfect
Το bit perfect δεν έχει κανένα μύθο από πίσω του
Είναι όμως το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει κάποιος σε ένα pc/mac/Pi
Και μια σωστή αναφορά
Τα υπόλοιπα έπονται
Σύμφωνοι και το τηρούμε.
Όταν όμως χρειάζεται να το προσπεράσουμε για άλλα ίσως πιο σημαντικά οφέλη;
(Εννοείται σε Wasapi exclusive mode πάντα,μην έχουμε και τους ήχους των Win (αν και απενεργοποιημένοι) να πετάγονται...)
Αυτός είναι και ο προβληματισμός που θέτει το νήμα.
To οτι σε ενα σύστημα δεν ακουμε τις διαφορές ανάμεσα σε 2 αρχεια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι διαφορές δεν υπάρχουν η οτι σε ενα αλλο σύστημα δεν γίνονται αντιληπτές.
Και κατι ακομα. Οταν αλλάζουμε ενα καλώδιο μπορει να αλλάζουν οι στάθμες-χροιες σε καποια σημεία της ανταπόκρισης αλλα το σημα παραμένει αναλογικό και η πληροφορία που φερει παραμένει αυτούσια. Οταν παρεμβάλλεται ενας ψηφιακός ισοσταθμιστης η πληροφορια αποδομειται και μετα την επεξεργασία επανασυντηθεται αλλα η ολη διαδικασια εχει απώλεια μουσικου περιεχόμενου καθότι γινεται με πεπερασμένη δειγματοληψία.
Το αν αυτο γίνετε αντιληπτό, απο ποιον ακροατή και με ποιο σύστημα ειναι αλλο θεμα.
Μα αυτός είναι και ο λόγος που τα ανέβασα,αλλά δεν βρέθηκε κάποιος με αναλυτικό σύστημα να μας πει...(ούτε στο νήμα του CA βρέθηκε.)
Άλλωστε τα έχω πει χίλιες φορές,ούτε τυπικό δείγμα είμαι ούτε έχω σύστημα προσανατολισμένο κατα κει.Για αυτό βάζω τα ακουστικά μου σε τέτοιες περιπτώσεις (ο Θεός κι ψυχή τους κι αυτά βέβαια..)
Οπότε παρακαλώ για ακόμα μια φορά,κάποιον που θεωρεί πως το σύστημα του μπορεί να αναδείξει τέτοια διαφορά,να κάνει τον κόπο...
IMHO Πραγματικά βρίσκεσαι σε μια μοναχική αναζήτηση μπλέκοντας το bit perfect με ότι άλλο
Το bit perfect είναι σημαντικό σαν αναφορά.
Τώρα από εκεί και περά , οι κουρτίνες σου μπουν να αλλάξουν κάποιες συχνότητες πάνω από +/-0.1db
Τώρα το καλοκαίρι με ανοιχτές πόρτες αλλάζουν κι άλλα
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.