Bit perfect ή Room perfect;

Εγώ κατάλαβα πως άλλαξαν μεριές.
Το Left στο δεξί αυτί και το Right στο αριστερό.

Εγώ κατάλαβα πως άλλαξαν μεριές.
Το Left στο δεξί αυτί και το Right στο αριστερό.

Ακριβώς!!!!
Λογικά θα έπρεπε να ακούμε το συγκεκριμένο όργανο μία από το ένα αυτί και μία από το άλλο. .....αμ δε!!!!!
Από το ίδιο το ακούγαμε.
Υποθέτω ότι κάποιος καλός "ψάχτης" θα μπορέσει να βρει το συγκεκριμένο κομμάτι στο διαδίκτυο.
Δεν είναι κάποιο τρικ. .....κάτι έχει να κάνει με συγκεκριμένο ψυχοακουστικό πείραμα που έχει πραγματοποιηθεί.

Υπόψιν ότι δεν το άκουσα μόνο εγώ. ....αν δεν με απατά η μνήμη μου το άκουσε και ο Μιχάλης ο Sonus.

Απάντηση: Re: Bit perfect ή Room perfect;

Υπόψιν ότι δεν το άκουσα μόνο εγώ. ....αν δεν με απατά η μνήμη μου το άκουσε και ο Μιχάλης ο Sonus.

'I've got amazing powers of observation' που λέει και το άσμα...:flipout:(Όπου observation,βάλε ψαχουλέματος..)
Κλικ.

Re: Απάντηση: Bit perfect ή Room perfect;

Δεν κατάλαβα τίποτε... αλλάξατε τι επιτόπου...???

Άλλο (άλλη μάρκα?) ακουστικού? ????
Πρόκειται για κάποιο από τα περίεργα φαινόμενα της ψυχοακουστικής Χρήστο του οποίου είχε κάνει επίδειξη ο Σταματάκος.
Μη με ρωτήσεις ποιό, δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, ήμουν παρών στην επίδειξη, αλλά δεν έλαβα μέρος, εκείνη τη στιγμή είχα άλλη απασχόληση με άλλη δοκιμή που διοργάνωνα προσωπικά...

Το οποίο φαινόμενο να υποθέσω είναι μικρής, επιτόπιας (χαχαχα), διάρκειας... ε;

Το οποίο φαινόμενο να υποθέσω είναι μικρής, επιτόπιας (χαχαχα), διάρκειας... ε;

Διάβασε βρε,αφού το βρήκα,το ποστάρισα παραπάνω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Bit perfect ή Room perfect;

Τα αρχεία που ανεβασες ειναι αυτα με το boost των 0.1db στα 2khz;

Ναι,αυτά.
Ο σκοπός ήταν να δούμε αν διακρίνουμε την διαφορά όχι λόγω boost,αλλά λόγω Bit-perfect-μη bit perfect αφού το boost έγινε με την χρήση eq,που μοιραία καταργεί το bit-perfect.
Και να πω και κάτι άλλο σαν δοκιμή,μιας και το CA είναι περίεργο...

Κατά την ακρόαση,δοκιμάστε να ανεβοκατεβάσετε την ένταση από το εικονίδιο των win στην μπάρα ή από τα ειδικά πλήκτρα στο πληκτρολόγιο ή από το ποτ στο λαπτοπ.
Αν γίνεται,τότε δεν παίζετε bit-perfect κι αν σας ενδιαφέρει πρέπει να το κοιτάξετε.Ο έλεγχος της έντασης πρέπει να μπορεί να γίνεται μόνο από το media player ή ούτε ακόμα κι από αυτό.(Εξαίρεση το Jriver,που έχει ένα δικό του μηχανισμό κατ' επιλογή.)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Bit perfect ή Room perfect;

Ναι,αυτά.
Ο σκοπός ήταν να δούμε αν διακρίνουμε την διαφορά όχι λόγω boost,αλλά λόγω Bit-perfect-μη bit perfect αφού το boost έγινε με την χρήση eq,που μοιραία καταργεί το bit-perfect.

Έχω διαβάσει παλαιότερα το συγκεκριμένο άρθρο του Barnett και θυμάμαι ότι δεν κατάφερα να ακούσω καμμιά διαφορα στο αρχείο με το boost στα 0.1db, γι'αυτο και σε ρώτησα.Οι διάφορες στα αρχεία με το boost στα 1 και 4 db ήταν ακουστες.

Όσοι ενδιαφέρονται για τέτοια test, μπορούν να δοκιμάσουν το golden ears της philips.Υπαρχει και νήμα με τη σχετική συζήτηση.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/115247-PHILIPS-The-Golden-Ears-Challenge

Όσο για το bit perfect,αυτο έχει παύσει προ πολλού (καλώς η κακώς) να ειναι το ιερό δισκοποτηρο του computer audio.

Διαφορά δεν άκουσα ούτε εγώ.
Ακόμα και που ήξερα τα σημεία του boost και τις επιπτώσεις που έχει ένα τσίμπημα στην συγκεκριμένη περιοχή και που είναι πολύ διακριτά,δεν τα κατάφερα.
Οπότε παύει και για μένα ο μύθος του bit-perfect.
Και συντάσσομαι απολύτως με τον Barnettt στο ότι η ουσία της πιστής αναπαραγωγής δεν έγκειται στο πως ξεκινά το σήμα,αλλά το πως φτάνει στα αυτιά του ακροατή.(Ή στο πως ο ακροατής θέλει να ακούει,αν και είναι διαφορετικό πράγμα.)
Και αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα σύγκριση από άποψη μετρήσεων.
Το καθαρό αρχείο δηλαδή,συγκρινόμενο με το αρχείο που ηχογραφείται στην θέση ακρόασης.
Και για τον ίδιο λόγο,η μεθοδολογία των μετρήσεων αλλάζει ραγδαία ώστε να προσπαθεί να μετρήσει πλέον τι ακούει ο ακροατής με τα καινούργιου είδους (πανάκριβα) ειδικά μικρόφωνα,και όχι τι αναπαράγουν τα μηχανάκια.
Και είναι πολύ ενδιαφέρον πως μέσα από αυτή την διαδικασία υπάρχουν μύθοι που καταρρίπτονται αλλά και στοιχεία που αναδύονται και ήταν παραγνωρισμένα.
Προσωπικά κρατάω ανοιχτό μυαλό και αν και δύσπιστος,είμαι αισιόδοξος.

Κάτι έχετε παρεξηγήσει
ΙΜΗΟ Μόνοι σας δίνετε διαστάσεις μύθου στο Bit perfect
Το bit perfect δεν έχει κανένα μύθο από πίσω του
Είναι όμως το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει κάποιος σε ένα pc/mac/Pi
Και μια σωστή αναφορά
Τα υπόλοιπα έπονται

Κάτι έχετε παρεξηγήσει
ΙΜΗΟ Μόνοι σας δίνετε διαστάσεις μύθου στο Bit perfect
Το bit perfect δεν έχει κανένα μύθο από πίσω του
Είναι όμως το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει κάποιος σε ένα pc/mac/Pi
Και μια σωστή αναφορά
Τα υπόλοιπα έπονται

Σύμφωνοι και το τηρούμε.
Όταν όμως χρειάζεται να το προσπεράσουμε για άλλα ίσως πιο σημαντικά οφέλη;
(Εννοείται σε Wasapi exclusive mode πάντα,μην έχουμε και τους ήχους των Win (αν και απενεργοποιημένοι) να πετάγονται...)
Αυτός είναι και ο προβληματισμός που θέτει το νήμα.

To οτι σε ενα σύστημα δεν ακουμε τις διαφορές ανάμεσα σε 2 αρχεια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι διαφορές δεν υπάρχουν η οτι σε ενα αλλο σύστημα δεν γίνονται αντιληπτές.

Και κατι ακομα. Οταν αλλάζουμε ενα καλώδιο μπορει να αλλάζουν οι στάθμες-χροιες σε καποια σημεία της ανταπόκρισης αλλα το σημα παραμένει αναλογικό και η πληροφορία που φερει παραμένει αυτούσια. Οταν παρεμβάλλεται ενας ψηφιακός ισοσταθμιστης η πληροφορια αποδομειται και μετα την επεξεργασία επανασυντηθεται αλλα η ολη διαδικασια εχει απώλεια μουσικου περιεχόμενου καθότι γινεται με πεπερασμένη δειγματοληψία.

Το αν αυτο γίνετε αντιληπτό, απο ποιον ακροατή και με ποιο σύστημα ειναι αλλο θεμα.

Re: Απάντηση: Re: Bit perfect ή Room perfect;

Σύμφωνοι και το τηρούμε.
Όταν όμως χρειάζεται να το προσπεράσουμε για άλλα ίσως πιο σημαντικά οφέλη;
(Εννοείται σε Wasapi exclusive mode πάντα,μην έχουμε και τους ήχους των Win (αν και απενεργοποιημένοι) να πετάγονται...)
Αυτός είναι και ο προβληματισμός που θέτει το νήμα.

Παλιότερα υπήρχαν κάρτες ήχου που δεν έπαιζαν 44.1 αλλά μόνο 48KHz
Αντίστοιχα σήμερα υπάρχουν πολλές που δεν καταφέρνουν το 176.4

Κάποιοι παλιότερα άκουγαν όλα τους τα αρχεία είτε 44.1 είτε 176.4 όλα στα 48, από κακό config
Άλλοι δεν μπορούσαν να μεταφέρουν DTS/ac3 κ.ο.κ.

To οτι σε ενα σύστημα δεν ακουμε τις διαφορές ανάμεσα σε 2 αρχεια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι διαφορές δεν υπάρχουν η οτι σε ενα αλλο σύστημα δεν γίνονται αντιληπτές.

Και κατι ακομα. Οταν αλλάζουμε ενα καλώδιο μπορει να αλλάζουν οι στάθμες-χροιες σε καποια σημεία της ανταπόκρισης αλλα το σημα παραμένει αναλογικό και η πληροφορία που φερει παραμένει αυτούσια. Οταν παρεμβάλλεται ενας ψηφιακός ισοσταθμιστης η πληροφορια αποδομειται και μετα την επεξεργασία επανασυντηθεται αλλα η ολη διαδικασια εχει απώλεια μουσικου περιεχόμενου καθότι γινεται με πεπερασμένη δειγματοληψία.

Το αν αυτο γίνετε αντιληπτό, απο ποιον ακροατή και με ποιο σύστημα ειναι αλλο θεμα.

Μα αυτός είναι και ο λόγος που τα ανέβασα,αλλά δεν βρέθηκε κάποιος με αναλυτικό σύστημα να μας πει...(ούτε στο νήμα του CA βρέθηκε.)
Άλλωστε τα έχω πει χίλιες φορές,ούτε τυπικό δείγμα είμαι ούτε έχω σύστημα προσανατολισμένο κατα κει.Για αυτό βάζω τα ακουστικά μου σε τέτοιες περιπτώσεις (ο Θεός κι ψυχή τους κι αυτά βέβαια..)
Οπότε παρακαλώ για ακόμα μια φορά,κάποιον που θεωρεί πως το σύστημα του μπορεί να αναδείξει τέτοια διαφορά,να κάνει τον κόπο...

Re: Απάντηση: Re: Bit perfect ή Room perfect;

Μα αυτός είναι και ο λόγος που τα ανέβασα,αλλά δεν βρέθηκε κάποιος με αναλυτικό σύστημα να μας πει...(ούτε στο νήμα του CA βρέθηκε.)
Άλλωστε τα έχω πει χίλιες φορές,ούτε τυπικό δείγμα είμαι ούτε έχω σύστημα προσανατολισμένο κατα κει.Για αυτό βάζω τα ακουστικά μου σε τέτοιες περιπτώσεις (ο Θεός κι ψυχή τους κι αυτά βέβαια..)
Οπότε παρακαλώ για ακόμα μια φορά,κάποιον που θεωρεί πως το σύστημα του μπορεί να αναδείξει τέτοια διαφορά,να κάνει τον κόπο...

IMHO Πραγματικά βρίσκεσαι σε μια μοναχική αναζήτηση μπλέκοντας το bit perfect με ότι άλλο

Το bit perfect είναι σημαντικό σαν αναφορά.
Τώρα από εκεί και περά , οι κουρτίνες σου μπουν να αλλάξουν κάποιες συχνότητες πάνω από +/-0.1db
Τώρα το καλοκαίρι με ανοιχτές πόρτες αλλάζουν κι άλλα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Bit perfect ή Room perfect;

IMHO Πραγματικά βρίσκεσαι σε μια μοναχική αναζήτηση μπλέκοντας το bit perfect με ότι άλλο

Το bit perfect είναι σημαντικό σαν αναφορά.
Τώρα από εκεί και περά , οι κουρτίνες σου μπουν να αλλάξουν κάποιες συχνότητες πάνω από +/-0.1db
Τώρα το καλοκαίρι με ανοιχτές πόρτες αλλάζουν κι άλλα

Δεν έχω καμία διάθεση να αντιπαρατεθώ,και δόξα τω Θεώ ή αναζήτηση μου δεν είναι μοναχική,βλέπω πολύ κόσμο έξω να ψάχνει τα ίδια.
Και στην αναζήτηση υπάρχουν απείρως εμπειρότεροι και σχετικοί με το αντικείμενο από την αφεντιά μου.:flipout:
Για αυτό και πρόσεξα πολύ την διατύπωση ώστε να μην ξεφύγει το θέμα κατά αλλού και να επικεντρωθεί μόνο στο ερώτημα.
Και εγώ έχω χιλιάδες να πω για το ένα ή για το άλλο.(Bit perfect μόνο του,ή ακουστική φροντίδα μόνη της σαν θέμα.)

Νομίζω πως όσες εμπεριστατωμένες απόψεις ακούσαμε (χρηστών ή ακροατών δηλαδή που εφαρμόζουν κάτι παρόμοιο),μάλλον κλίνουν προς το ότι έχει κάποια ουσία το ψάξιμο.
Πάντως θεωρώ πως κακό δεν κάνει αν μη τι άλλο...