Βλάβη HDMI OUT σε Pioneer SC-LX81

30 June 2006
73
Mετά από αρκετά χρόνια άψογης λειτουργίας σταμάτησε να λειτουργεί η έξοδος hdmi.Aν και έχει δύο λειτουργούσε μόνο η μία και έκανα τη δουλειά μου(τον έχω πάρει δεύτερο χέρι)
Μήπως μπορεί να πει κάποιος τι μπορεί να φταίει και που πρέπει να τον παω;

Στη θέση σου για αρχή θα έκανα ένα factory reset μήπως και γίνει κάτι.

Αν χρειαστεί να τον πας για service φοβάμαι ότι θα σου πουν πολύ μεγάλο νούμερο, τόσο που να μην σε συμφέρει για μηχάνημα σχεδόν 20 ετών.

Όταν είχε χαλάσει ο LX83 μου μου είχαν υποδείξει να τον πάω στον Μανωλόπουλο, όπως και έκανα. Αλλά ο δικός μου είχε γνωστό πρόβλημα, που είχε νόημα να αποκατασταθεί.

Στην περίπτωσή μου χρειαζόταν να αλλάξουν μερικοί πυκνωτές πάνω στην πλακέτα με τα ενισχυτικά. Μου κόστισε 300€, τα οποία είναι ξεκάθαρα πολλά για τη συγκεκριμένη εργασία, αλλά από να φάω αρκετές ώρες και να βγάλω τα μάτια μου μόνος μου το προτίμησα.

Στην περίπτωσή σου πιθανότατα θα χρειαστεί να αλλάξει η πλακέτα με τις HDMI, στην οποία περίπτωση δεν μπορεί να ξέρει κανείς για τι κόστος μπορεί να μιλάμε.

• Wow
Reactions: vlad66
Καλησπέρα,

δοκιμάσατε αλλαγή καλωδίου HDMI?

Στη δική μου περίπτωση (LX85), ΞΑΦΝΙΚΑ, σταμάτησε να δουλεύει η έξοδος. Αφού τον έκανα βόλτα στα services, στο τελευταίο service μου λέει ο τεχνικός: σίγουρα δεν δοιυλεύει; Εμένα παίζει κανονικά. Πάω σπίτι, δοκιμάζω άλλο καλώδιο και έπαιζε κανονικά. Συνεχίζει το πρόβλημα με το αρχικό καλώδιο. Με το που το βάζω, παγώνει ο ενισχυτής. Κολλάει.

έχω κάνει πολλές δοκιμές με αλλαγές καλωδίων ,επανεκκινήσεις αλλά τίποτα .Προσπάθησα να κάνω reset με όλα τα καλώδια απο πίσω να έχουν αφερεθεί αλλά δεν μπίνει σε stand by mode και ανησυχώ περισσότερο γιατί δεν είναι καλό σημάδι!
Μάλλον μιλάμε για hardware failure ή ενεργοποιημένη λειτουργία προστασίας (protect mode) λόγω βλάβης

• Sad
Reactions: alkman
δες τον κωδικό της πλακέτας και κάνε ένα γκουγκλάρισμα μ' αυτόν μην βρεθεί κάποια διαθέσιμη.
Δεν χάνεις τίποτα

awx9234 ή awx9325 πρέπει να είναι

Attachments

• 0.jpg
    0.jpg
    440.9 KB · Views: 14
Last edited:
έχω κάνει πολλές δοκιμές με αλλαγές καλωδίων ,επανεκκινήσεις αλλά τίποτα .Προσπάθησα να κάνω reset με όλα τα καλώδια απο πίσω να έχουν αφερεθεί αλλά δεν μπίνει σε stand by mode και ανησυχώ περισσότερο γιατί δεν είναι καλό σημάδι!
Μάλλον μιλάμε για hardware failure ή ενεργοποιημένη λειτουργία προστασίας (protect mode) λόγω βλάβης
τι εννοεις?μενει ανοιχτος?
βγαλε τον απο την πριζα κανα 5λεπτο και δοκιμασε παλι.

1 Switch the receiver into standby.
2 While holding down HOME MENU on the front
panel, press  STANDBY/ON.
The display shows RESET  NO .
3 Press ENTER on the front panel.
4 Select RESET using /, then press ENTER on
the front panel.
The display shows RESET? OK.
5 Press ENTER to confirm.
OK appears in the display to indicate that the receiver
has been reset to the factory default settings.

Note that all settings will be saved, even if the
receiver is unplugged.

αυτος απ`οτι καταλαβαινω,το ελυσε με reset.

απο μια έρευνα που έκανα πρεπει να είναι AWX9235
Το καλύτερο είναι να δεις απ' ευθείας τι γράφει επάνω η πλακέτα του δικού σου.

Σε καινούργιο είναι πανάκριβο

HDMI board for Pioneer SC-LX71, Works normally, except for the HMG function (home media gallery), for SC-LX71, as a spare part....for EU model.

Last edited:
όχι παιδιά το reset δεν άλλαξε την κατάσταση!
Πηρα τηλέφωνο το service του Μανωλόπουλου και μου είπαν δεν υπάρχουν ανταλλακτικά αλλά θα προσπαθήσουν να το επισκευάσουν!
έχω στεναχωρηθεί γιατί είναι κρίμα για ένα τέτοιο μηχάνημα. Έχουν περάσει πολλοί ενισχυτές από τα χέρια μου (έχω και δεύτερο home cinema με harman kardon) αλλά αυτόν τον Πιονέρο τον έχω αγαπήσει.
Εγώ δεν θα κάνω εγχείρηση να δω πλακέτα αλλά θα το δώσω σε ξάδερφο τεχνικό να τον τσεκάρει!

• Like
Reactions: ika
Οι πιο πολλές επισκευές στα νέα μηχανήματα δεν είναι αντικατάσταση όλης της πλακέτας πια?

Αυτό γράφει σε αυτοκόλλητο πάνω στο μεγάλο chip κάτω δεξιά στο link του ebay.
Σαν έκδοση του firmware φαίνεται, ο κωδικός πλακέτας είναι τυπωμένος πάνω στο board στην κάτω φωτό.

Screenshot 2025-10-26 174427.jpg