Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

ωχ παναγια μου καταλαβα ......για metabones θα παω.

Μωρέ αν μπορείς πήγαινε, για τον Metabones δεν το είπα για καλό, παραήταν σφικτός σε βαθμό να βάζεις πολύ δύναμη... ήταν ο 0,58 όμως που ΑΝ θυμάμαι καλά είχε επίτηδες πιο σφικτό κούμπωμα επειδή η pocket είχε ελάχιστα πιο χαλαρό mount του κανονικού...

Στην 4κ ο 0,58 λογικά θα βινιετάρει με πολλούς φακούς, και δεν ξέρω τι γίνεται τόσο με το κούμπωμα όσο και την οπτική σχεδίαση μιας και είχε λίγο διαφορετική λόγω παχύτερου φίλτρου στον σένσορα της μικρής.

H Blackmagic προτείνει 0.64 αν θες να χρησιμοποιήσεις FF φακούς και 0.71 για APSC.

image.thumb.png.b8b8b86e72defea8b9ad4275259a7c5c.png

οσο δοκιμαζω , τοσο πειθομαι για τον αισθητhρα, οτι εχει SONY ριζες!

Εχει ακριβως την ιδια συμπεριφορα με τις μηχανες της sony και panasonic... το ιδιο κιτρινο-πρασινο τονο στο white balance, που ευτυχως εχω μαθει να το διορθωνω.

αλλα θελει δουλιτσα, δε το περιμενα να πω την αληθεια. Οσοι δεν εχουν δουλεψει τετοια αρχεια, στην αρχη θα δυσκολευτουν λιγο.
Ευτυχως η ποιοτητα του αρχειου επιτρεπει αρκετη επεξεργασια, χωρις να "σπαει" ευκολα, και η αποθορυβοποιηση ειναι σχετικα απλη.

Δειτε ενα δειγμα , πριν και μετα το grading στο Davinci (απο τα demo της BM).

test1 by John Spirou, on Flickr

To είδα κι εγώ Γιάννη στο τελευταίο νυχτερινό.... κρίμα αν είναι έτσι, αλλά αφού είναι 10μπιτο (και άνω) διορθώνεται. Πόσο μάλλον αν τραβήξεις σε film αντί video το "πείραγμα" θα είναι πού ευκολότερο από ότι στο rec709 που δούλεψες τώρα.

δεν ειναι "προβλημα" ... ισως αν ρυθμισεις καποιο προφιλ και το white balance στη ληψη, δεν εχει θεμα.
Ειδικα αν τραβας RAW ειναι πολυ απλο.

Στις sony ειχα φτιαξει καποια προφιλ που εξαλειφαν αυτο το θεμα, απλα θελει λιγο προσοχη στη ληψη... δεν φανταζομαι στην BM 4K να μη γινεται κατι αντιστοιχο.

Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα καταφέρει να παραδώσει έγκαιρα το προϊόν, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν. Απ' ό,τι φαίνεται πήραν το μάθημά τους και αυτή τη φορά δεν θα απογοητεύσουν τους υποψήφιους αγοραστές.

Όχι Γιάννη για Σεπτέμβρη έγραφαν παντού τουλάχιστο τον Ιούλιο που θυμάμαι. Τώρα το ότι δεν διευκρίνιζαν αν θα είναι 1η ή 30ή πράγματι σημαίνει ότι πιέζονται, αλλά προς το παρόν δεν είναι φάουλ...

https://vimeo.com/288669415

Eνδιαφέρουσα ανάλυση της δημιουργίας -making of- του βίντεο και των δυνατοτήτων της μηχανής, πέρα απο το οπτικό κομμάτι και διάρκεια μπαταρίας κλπ

Δεκτό το δώρο αλλά 64gb σε αυτή την κάμερα είναι μόνο για δοκιμές ή κανα πολύ μικρό κλιπ....

Υ.Γ το βίντεο παραπάνω.... αυτό μάλιστα, 4κ raw με speedbooster στα κατάλληλα χέρια... και είναι ανεβασμένο σε "μόλις" 120mbps AVC... είπατε κάτι;

Last edited:
μια χαρα ειναι η καρτουλα.

Μονο η Αμυ δινει δωρακι και ειναι και η καλυτερη τιμη στην αγορα.

Μπραβο τους γενικως.

Το κλιπακι γυριστηκε με τους Contax zeiss ΜΜ .

Ετοιμους τους εχω ηδη ολη την σειρα :D

Ενας ανταπτορας μου λειπει για m4/3 αλλα θα παρω τον απλο για αρχη , γενικως τα speedbooster μου σηκωνουν λιγο την φωτογραφικη μου τριχα ακομα :flipout:

Απάντηση: Re: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

προσφορα της AMYDV....

1.175,00 + ΦΠΑ και δώρο ή μια κάρτα 64 GB@300MBs της Angelbird ή μία βαλίτσα της WorkingEasy με εγγύηση life time από Cordura ύφασμα εξαιρετικής αντοχής

http://workingeasy.it/en/camcorder.html?page=shop.browse&category_id=22

https://www.angelbird.com/prod/av-pro-sd-v90-1761/?category=79

Δυσκολεύομαι να αντισταθώ...

Απάντηση: Re: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

μια χαρα ειναι η καρτουλα.

Μονο η Αμυ δινει δωρακι και ειναι και η καλυτερη τιμη στην αγορα.

Μπραβο τους γενικως.

Το κλιπακι γυριστηκε με τους Contax zeiss ΜΜ .

Ετοιμους τους εχω ηδη ολη την σειρα :D

Ενας ανταπτορας μου λειπει για m4/3 αλλα θα παρω τον απλο για αρχη , γενικως τα speedbooster μου σηκωνουν λιγο την φωτογραφικη μου τριχα ακομα :flipout:

1149 +φπα την δίνει η comart, χωρίς καρτούλα όμως.

https://www.skroutz.gr/s/14705282/Blackmagic-Design-Pocket-Cinema-4K.html?from=catspan