Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

καλως την δεχτηκες...εγω επαιξα λιγο μαζι της χτες (πολυ λιγο).

Ωραια καθεται στο χερι, καλη η οθονη και μεγαλη, αλλα χωρις αναδιπλωση κλπ με δυσκολεψε πολυ!

Απλη και γρηγορη, εκτος της εστιασης που ειναι αργα τα ζα.

Ειναι cinema camera...με οτι αυτο συνεπαγεται... τα αρχεια της ειναι πολυ ελαφρια τωρα και καταφερα να γραψω τη καλυτερη ποιοτητα (Q0 kai 3:1) akoma και σε SD !!!

Αλλα δε συμφερει καθολου οικονομικα η sd ουτε και οι CF...μονο σε εξωτερικο δισκο.

Δοκιμασα εναν παλιο ssd T3 και δουλεψε αψογα.

κατσε γιατι κανω διαφορες δοκιμες για την εγγραφη των αρχειων οταν τελειωσω θα γραψω και εγω.

Εκει που πριν ηθελες τουλαχιστον νεας γενιας CFast για να γραψεις lossless DNG πλεον βολευεσαι με πολυ πολυ φτηνοτερες λυσεις.

Καλος ο δισκος αν γραφεις κανα event ή μεγαλο σε διαρκεια γεγονος αλλα η εσωτερικη μνημη οπως και η εσωτερικη μπαταρια ειναι πολυ βοηθητικες.

Την εχω φερμαρει αυτην την μπαταρια και εγω.

Αν και ισως προτιμουσα λυση με dtap εξοδο που νομιζω οτι μονον η IDX βγαζει . Ειναι και παλιου τυπου η μπαταρια η Sony εχει σταματησει να τις δουλευει τις μπαταριες τυπου L πλεον και τις αντικατεστησε με τις BP.

Απάντηση: Re: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

Αντε βουρ για φακούς τώρα αν και υπολογίζω θαχεις κάνει κάβα ... να δούμε και τίποτε δειγματάκια απο την μηχανή μην είσαι μονοφαγάς :guitarist: και για φίλτρα ξέρεις που να ψαχτείς αν θές να κάνεις συγκριτικά :flipout:

Προς το παρον εχω καταληξει στον zuiko 12-40 με την πρωτη ευκαιρια, με τους sigma f1,4 και τους kowa που πανε για παραμονη.

Αυτο με τα φιλτρα τωρα τι βρηκα στα συρταρια μου ....ψαχνοντας.....μιλαμε για θησαυρους :guitarist:

θα σουχω και μια εκπληξούλα για νέα δοκιμή το Σ/Κ αν τυχόν ανέβεις στην έκθεση, μπορεί να το φέρω μαζί μου αν και ζυγίζει μισό κιλό και κάτι ψηλά....

τι νάναι? :slapface:

μισο κιλο.....ελαφρυ ειναι .....τι υπαρχει που δεν εχω δοκιμασει ?

ΛΕΓΕ ΡΕ !!! 12-200 ? ?:D
ΟΧΙ

10-25 f1,7 ? :drool1:
Πολύ θαθελα αλλά δεν εχει σκάσει μυτη ούτε στν Panasonic :flipout:

κάτι κοντά στους KOWA σου (ΜF) και πιο φωτεινό όμως απο τον ευρυγώνιο που έχω 8-18, θα δείξει το Σ/Κ αν τον κρατήσω

end offtopic

κατσε γιατι κανω διαφορες δοκιμες για την εγγραφη των αρχειων οταν τελειωσω θα γραψω και εγω.

Εκει που πριν ηθελες τουλαχιστον νεας γενιας CFast για να γραψεις lossless DNG πλεον βολευεσαι με πολυ πολυ φτηνοτερες λυσεις.

Καλος ο δισκος αν γραφεις κανα event ή μεγαλο σε διαρκεια γεγονος αλλα η εσωτερικη μνημη οπως και η εσωτερικη μπαταρια ειναι πολυ βοηθητικες.

Εγραψα εδω την εμπειρια μου με μια φτηνη SD.

Φαινεται οτι η ελευση του νεου BRAW και ο αποχαιρετισμος στο DNG μας γλυτωσε αρκετο χρημα αλλα και χρονο και χωρο στους δισκους μας.

Αν γραφω σε μια φτηνη καρτουλα v30 ολα τα φορμα στα 25 καρε καταλαβαινει κανεις οτι μονον αν θελει να παει σε 60 καρε χρειαζεται κορυφαιες καρτες τυπου SD v90 και Cfast .

Αυτες τις ημερες λογω της εκθεσης προτιμησα για να κλεισω το θεμα μνημες ενα πακετακι της angelbird που περιεχει μια Cfast 256GB και εναν ssd 512GB σε μια απιστευτα χαμηλη τιμη που θεωρω λαθος να μην το παρει ο οποιος χρηστης της καμερας.

Και για 25 καρε μια χαρα ειναι οι διαφορες φτηνες SD που θα βρισκουμε απο εδω και απο εκει κατα καιρους.

Αλληλουια.

σωστα... κι εγω δοκιμασα μια καρτα SD που εχω (lexar 2000x) κι εγραψα και 4k 60p !

δοκιμασα επισης κι εναν δισκο samsung T3 SSD και φυσικα δουλεψε αψογα σε ολες τις αναλυσεις.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Παρε και battery grip με συρταρωτο φορεα και μπαταριες Sony NP-F550 (type L)

Λεφτα να εχουμε :D

σωστα... κι εγω δοκιμασα μια καρτα SD που εχω (lexar 2000x) κι εγραψα και 4k 60p !

δοκιμασα επισης κι εναν δισκο samsung T3 SSD και φυσικα δουλεψε αψογα σε ολες τις αναλυσεις.

Καλημερα!Παρελαβα και εγω εδω και κανα 5 μερες και παιζω!!!Σε μια remax 64gb (14euro καρτα εχει μεγιστο εγγραφη 47-51ΜΒ/sec) εγραψα 4Κp25 Braw 12:1 , 4Kp25 Q5 και proresproxy 4Kp60p!!!
Εχω προσπαθησει να γραψω σε ssd με enclosure με jms578 , is888 και αλλο ενα controller που δεν θυμαμαι πως λεγεται, αλλα τιποτα. Περνουν ρευμα αλλα δεν γινονται mount. Απο οτι εχω καταλαβει παιζουν μονο οι ASMEDIA?O Τ3 εχει asm1153, o T5 εχει asm235cm και απο οτι ειδα παιζει και ενα enclosure που εχει asm1351. Εχει δοκιμασει κανενας?

εγω δοκιμασα με Τ3 και παιζει κανονικα...

Γιαννη απο οτι βλεπω στο site της asmedia "Furthermore, it is also pit-to -pin backward compatible with existing ASM1053" κλπ μαλλον ολοι οι USB3.0 to SATA bridge controllers της εταιρειας ειναι συμβατοι. Οποτε οτι εχει asm πανω παιζει λογικα. Οι αλλοι controllers μαλλον δεν....

Με τις νεες lexar που ανακοινωθηκανε προσφατα σε διαστημικες ταχυτητες οι τιμες στους καλους ssd θα πεσουν στα ταρταρα.

Ηδη ανακοινωσε και η angelbird αντιστοιχης ταχυτητας δισκους πιο τσιμπημενους αλλα αποψη μου ειναι να αγοραζετε το μεσω εγγραφης οταν το χρειαζεστε οχι "για να το εχετε" just in case.

Eιναι τοσο ραγδαιες οι πτωσεις στα μεσα εγγραφης που μπορει η σημερινη ευκαιρια αυριο να ειναι το λιγοτερο πλεονασμος....

Με τις νεες lexar που ανακοινωθηκανε προσφατα σε διαστημικες ταχυτητες οι τιμες στους καλους ssd θα πεσουν στα ταρταρα.

Ηδη ανακοινωσε και η angelbird αντιστοιχης ταχυτητας δισκους πιο τσιμπημενους αλλα αποψη μου ειναι να αγοραζετε το μεσω εγγραφης οταν το χρειαζεστε οχι "για να το εχετε" just in case.

Eιναι τοσο ραγδαιες οι πτωσεις στα μεσα εγγραφης που μπορει η σημερινη ευκαιρια αυριο να ειναι το λιγοτερο πλεονασμος....

Συμφωνώ απόλυτα.Βεβαια από ότι βλέπω θα δουλεύει μόνο ότι έχει asmedia bridge (δεν ειμαι και 100% σίγουρος) εκτός και αν αλλάξει κάτι σε επόμενο update.