Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

Παιδια χθες η καμερα εβγαλε ενα bug που εχω δει οτι το εχει κανει και σε αλλον. Χαθηκε το button overlay της οθονης!Ενω ειχα μενου και παταγε το touch screen στην οθονη και σε μονιτορ δεν ειχα τα κουμπια στις γωνιες. Ηταν λες και ειχα ενεργοποιησει το clean feed! Πρεπει να το επαθε το κοκομπλοκο σε εναλλαγη record και play mode. Της εκανα factory reset και εστρωσε....το εχω καταγραψει το συμβαν για καλο και για κακο...

ωρες ωρες μου ερχεται να παρω αλλη μια για ανταλλακτικη.....:guitarist:

Δε λες τιποτα...Για μενα που ειμαι χομπιστας δε λεει κατι, αλλα σε εσας που εισαστε επαγγελματιες δε ειναι να παιζεις...

ε ενταξει αμα ξερεις μπολικους που την εχουν κατι γινεται.

Μια G2 ειναι να παρεις βασικα και να εχεις αυτην για spare, B camera.

Απάντηση: Re: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

Νομίζω οτι οι Cine φακοί που θα βγουν για χάρη της θα είναι ιδανικοί , με 1700$ από τον Αύγουστο μια πρόταση :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Aπο κατασκευαστη που δεν εχει καμια προσφατη ιστορια σε κατασκευη φακων (ποια foton τωρα ? ) δυσκολο να παρεις φακο διαμαντι με την πρωτη τους αποπειρα εκτος και αν πανε ολα πριμα.

Ενδιαφερον θα ειναι να δουμε αν θα επιμεινουν στην μοντουρα Μ4/3 ( γιατι βγαζουν και PL ζουμ φακο και μαλιστα high priced στα 22000$ αν ειδα καλα ....) και αν θα βγαλουν και καναν αλλο φακο γιατι ο 38-133mm (αντιστοιχιση σε FF με αναγωγη Χ1,9 περιπου) δεν θα ελεγα οτι ειναι το ονειρο καθε κινηματογραφιστη χωρις και το ευρυγωνιο ταιρι του.....

Αλλωστε κυκλοφορουν μεσω ανταπτορα (της MFT ) και κανονικα ζουμ στην αγορα αλλα πολυ ακριβοτερα φυσικα.

Απάντηση: Re: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

Έχουν και ευρυγωνιες λύσεις ή τις ετοιμάζουν, μάλιστα θα είναι πανάλαφροι, έχουν αυτόματη εστίαση και κάνουν και για drone :

https://www.dzoptics.com/en/m43-autofocus-lens , ο 10/2.0 ως κλασικός AF ευρυγωνιος παρουσιάζει ενδιαφέρον, αντίθετα ο σούπερ ευρυγωνιος 5mm/2.8 (γεωμετρικός) φακός είναι πολύ ειδικός νομίζω.

Έχει και δυο χειροκίνητα fisheye με κάλυψη 190 μοίρες και 220μοιρες αντίστοιχα : https://www.dzoptics.com/en/vrca-fish-eye-lens

Re: Απάντηση: Re: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

Παιδια εφερα ενα ανταπτορακι της πλακας με ASmedia 1153E και οπως ηταν αναμενομενο δουλευει κανονικα. Μπορω να βαζω πλεον οποιον sata ssd θελω. Not bad.

Κι εγω πηρα το γνωστο πακετακι της Angelbird αλλα τελικα ειναι απολυτα απλο και ανακουφιστικο να χρησιμοποιω μονον την Cfast εσωτερικα .

Θυμιζω οτι και SD (με ταχυτητα εγγραφης 170mb/s ) να χρησιμοποιεις πλεον τραβας ΟΛΑ τα φορμα σε 25fps.

Τον δισκο τον εχω απλα backup αν χρειαστει καποια ληψη σε μεγαλη διαρκεια.

"shut up and take my money"!!!
180 μοίρες αλλά καί πρός τα κάτω φλιπάρει....
Απλά μάλλον δεν αναστρέφεται κ η εικόνα κ τα controls οπότε σε 180 δείχνουν ανάποδα...

Re: Απάντηση: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

d4OlYBI

Ενα capture απο κατι που ετοιμαζουμε με τον αδερφο μου (youtube channel : PANAGIOTIS GOLEMIS)
Δεν ξερω αν ειναι σωστο που το βαζω εδω. Αν οχι μετακινηστε το.
https://imgur.com/gallery/d4OlYBI

Οι νέες πόκετ
δε θα μπορούν να γυρίσουν πίσω fw ,
δηλαδή άντε γεια cdng,
αλλά η τιμή ίδια...

Οι νέες πόκετ
δηλαδή άντε γεια cdng,
αλλά η τιμή ίδια...

Αρα εμεις που παραγγειλαμε πρωτοι πηραμε συλλεκτικα κομματια!!! :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οι νέες πόκετ
δηλαδή άντε γεια cdng,
αλλά η τιμή ίδια...

Tι να το κανεις το cdng ?

Πιανει τρομακτικο χωρο σε gb χωρις να ειναι καλυτερο και κυριως δεν εχει ολα τα χρωματικα profiles που μπορεις να παιξεις μαζι τους με το Braw στο resolve.

Η τιμη μεταξυ μας ειναι κλοπη....για αυτα που δινει.

Εvan σου βαζω κατι ωραιο και περιεκτικο που εγραψε καποιος στο FB.

BM had to remove CDNG due to patent reasons, and if it looks like BM is offering a "backdoor" method for their users to still violate those (alleged patent infringements), then they could be sued.

Simple as that.
Keep in mind also that Blackmagic Design is the ones who developed the GPU debayer that allowed CDNG files to be useful at all and be played back in real time in Resolve all the way back in 2011.

Also keep in mind that they've been working on developing BMRAW for several years now, and they're only going to improve on it. It's not like they're going to rest on their laurels now that they've released BMRAW.

Lastly, It's a $1,200 camera people that shoots RAW 4K 60p

Επισης κατι αλλο που διαβασα ειναι οτι οι πρωτες καμερες μπορουν ακομα να δεχτουν Fw downgrade. Κανονικα.

Οι νεες ομως καμερες επειδη εχει μπει και μια νεα οθονη και εχουν αλλους αλγοριθμους δεν μπορουν να δεχτουν Fw downgrade.

Σε καθε περιπτωση πιστευω οτι μονο κερδισμενος μπορει να ειναι καποιος ακολουθωντας την πολιτικη software της ΒΜ σε σχεση με την καμερα τους.