blu ray ανωριμη παγιδα

Σχεδόν όλα τα player μέχρι τώρα είχαν κάποιο update.
Αυτά περί σεβασμού δεν τα καταλαβαίνω...εκτός αν όλα τα DVD-players έχουν HDMI, optical, 5.1 analog outs και progressive scan. Πόσο beta είναι ο παλιός Yamaha ενισχυτής μου που δεν έχει optical in; (σε εποχή που άλλοι είχαν και αμέσως μετά είχαν όλοι).

Απάντηση: Re: blu ray ανωριμη παγιδα

Για τελευταία φορά : Το προφιλ 1.0 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ BETA! Ο,τιδήποτε άλλο από ενημερωμένο καταναλωτή το θεωρώ ΨΕΜΑ. ΟΛΕΣ οι ταινίες παίζουν κανονικά σε όλα τα player (εκτός αν ψάξουμε καμιά περίεργη ασυμβατότητα, που διορθώνεται όμως πάντα με firmware). Πείτε αν θέλετε ότι τα 1.0 είναι "φτωχά", ή "βασικά", ή ξεπερασμένα ΠΛΕΟΝ. Αλλά Beta ούτε είναι ούτε υπήρξαν ποτέ. Και όποιος πήρε player ΤΟΣΟ νωρίς μια χαρά τα ήξερε και τα προφίλ και όλα.

Ψυχραιμία βρε! Το έθεσα λίγο πιο υπερβολικά, ομολογουμένως, για να δείξω τη διαφορά. Πάντως η δήλωση "Έπρεπε να περιμένουμε άλλον έναν χρόνο" είναι καταγεγραμμένη.

Και για το τελευταίο (ότι όλοι ήξεραν για τα προφίλ) έχω σοβαρές αμφιβολίες.

Σχεδόν όλα τα player μέχρι τώρα είχαν κάποιο update.
Αυτά περί σεβασμού δεν τα καταλαβαίνω...εκτός αν όλα τα DVD-players έχουν HDMI, optical, 5.1 analog outs και progressive scan. Πόσο beta είναι ο παλιός Yamaha ενισχυτής μου που δεν έχει optical in; (σε εποχή που άλλοι είχαν και αμέσως μετά είχαν όλοι).

Marantz DV8300, πριν απο 6 χρόνια, με ΟΛΑ όσα αναφέρεις και 1080i που για την εποχή ΗΤΑΝ είδηση !
Και Universal player μάλιστα !
Κι αν δε θέλεις το Marantz, ψάξε σε Denon, Sony, Philips κλπ ...

Αλλά είπαμε : συζηταμε για υλοποιήσεις που δεν έχουν να κάνουν με παιχνιδομηχανές. Επειδή αυτές είναι που πληρώνει κάποιος αδρά (καλώς ή κακώς, δεν έχει σημασία), εκεί ψάχνουμε να βρούμε τι γίνεται !

Ειναι άραγε τυχαίο οτι η Denon/Marantz εβγαλε Bluray player ΑΦΟΥ είχε λήξει ο πόλεμος των format και ΑΦΟΥ έιχε οριστικοποιηθεί το profile 2.0 ? Και γιατί αυτή υποστηρίζει πλήρως το ηχητικό κομμάτι ?

Ελα όμως που τα ρημάδια κάνουν και 2000 Ευρώπουλα minimum !!!!

Οταν λοιπόν θέλεις να πουλήσεις και σέβεσαι αυτόν που θα αγοράσει, βγαίνεις με προιόν ΜΟΝΟ οταν μπορείς να εγγυηθείς με κάποιο τρόπο οτι αυτός που θα πληρώσει 2-3 χιλιάρικα δεν θα μείνει κρεμασμένος σε 3-4 μήνες. Γιατι, να μείνει, τον έχασες απαξ και δια παντός !

Αυτή είναι η διαφορά των μηχανημάτων αποκλειστικής αναπαραγωγής απο τις παιχνιδομηχανές....

Φίλιππος

ΥΓ: Και εγώ έχω PS3 ! Αλλά παιχνίδι ΔΕΝ έχω παίξει ακόμα ! Σύντομα όμως το PS3 θα πάει στα αζήτητα γιατι έρχεται όπου να 'ναι ο αντικαταστάτης του ...

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου γιατί απλούστατα δεν θεωρώ ότι έμεινε κανένας κρεμασμένος....
Ρώτησα αν έχουν όλα τα DVD αυτά που είπες και όχι τα marantz ή τα denon...εφόσον ΔΕΝ τα έχουν ακόμα και σήμερα, είναι ελλιπές το φορμάτ; Η Marantz έβγαλε το πρώτο DVD της με αυτά τα χαρακτηριστικά ή είχαν προηγηθεί ιδιοκτήτες που έδωσαν κάνα διχίλιαρο για να μείνουν μετά (κατ'εσέ) κρεμασμένοι;

ΥΓ. Τι μανία έχεις με το αν κάτι είναι παιχνιδομηχανή ή εσπρεσσομηχανή; αν κάνει την δουλειά μου σωστά εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι...."ολοκληρωμένες υλοποιήσεις" εκτός αν μου λείπει κάποιο εξωτικό χαρακτηριστικό.

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου γιατί απλούστατα δεν θεωρώ ότι έμεινε κανένας κρεμασμένος....
Ρώτησα αν έχουν όλα τα DVD αυτά που είπες και όχι τα marantz ή τα denon...εφόσον ΔΕΝ τα έχουν ακόμα και σήμερα, είναι ελλιπές το φορμάτ; Η Marantz έβγαλε το πρώτο DVD της με αυτά τα χαρακτηριστικά ή είχαν προηγηθεί ιδιοκτήτες που έδωσαν κάνα διχίλιαρο για να μείνουν μετά (κατ'εσέ) κρεμασμένοι;

ΥΓ. Τι μανία έχεις με το αν κάτι είναι παιχνιδομηχανή ή εσπρεσσομηχανή; αν κάνει την δουλειά μου σωστά εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι...."ολοκληρωμένες υλοποιήσεις" εκτός αν μου λείπει κάποιο εξωτικό χαρακτηριστικό.

ΟΚ ... Συμφωνούμε οτι διαφωνούμε ...

Οσο για το υστερόγραφό σου, εμένα μου λείπει ... και δεν είναι "εξωτικό" χαρακτηριστικό : 7.1 bitstream ήχος είναι ! Και πρίν αναρωτηθείς, σου λέω οτι ΗΔΗ έχω προενισχυτή που τον σηκώνει, και 7.1 ηχεία (εν ολίγοις, home cinema).
Οσο δεν μου δίνει η παιχνιδομηχανή μου αυτό που πρέπει, δεν κάνει τη δουλειά μου σωστά .... Επειδή όμως δεν έδωσα 1 χιλιάρικο για να την αγοράσω, δεν με πειράζει να την παροπλίσω όταν θα υπάρχει διαθέσιμος αντικαταστάτης. Και τώρα που αναμένεται, θα παροπλιστεί κατα τον Ιούνιο !

Αυτά για να είμαι ξεκάθαρος για το γιατί διαμαρτύρομαι και για το γιατί επιμένω !

Φίλιππος

Re: Απάντηση: Re: blu ray ανωριμη παγιδα

Πρίν 6 χρόνια; Είσαι σίγουρος;

Περισσότερα είναι ? Το 2002 θυμάμαι είχε βγεί στην Αμερική ... Ημουν εκεί όταν κυκλοφόρησε ...

Λες να γερνάω και να ξεχνάω Στρατηγέ μου ? (Δεν αποκλείεται καθόλου, μην το γελάσεις ...)

Ψυχραιμία βρε! Το έθεσα λίγο πιο υπερβολικά, ομολογουμένως, για να δείξω τη διαφορά. Πάντως η δήλωση "Έπρεπε να περιμένουμε άλλον έναν χρόνο" είναι καταγεγραμμένη.

Και για το τελευταίο (ότι όλοι ήξεραν για τα προφίλ) έχω σοβαρές αμφιβολίες.

Kαλά ότι η BDA έτρεξε να προλάβει το HDDVD είναι γνωστό τοις πάσι....απλά δεν θέλω να δημιουργούνται εντυπώσεις για "θύματα" και εξαπατημένους...
και σιγά μην χάσουμε την ψυχραιμία μας για τα δισκάκια! :a0210:

Εντάξει, το bitstream είναι ψιλοκαλό αλλά 1. δεν έχει αποδειχθεί αν καν υπάρχει διαφορά στην αποκωδικοποίηση του ενισχυτή ή του PS3 (εκτός αν μας καίει να ανάβει το μπλε φωτάκι) 2. όταν πραγμάτικα ελάχιστοι μπορούν και θα μπορούν για το επόμενο διάστημα να απολαύσουν lossless έστω και LPCM, δεν συνιστά αυτό τεράστια έλλειψη σε ένα player με την ευελιξία του PS3, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο. Μην ξεχνάς, μιλούσαμε για τα profiles mouratos, τα οποία δεν άλλαξαν όσον αφορά τον ήχο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: blu ray ανωριμη παγιδα

Περισσότερα είναι ? Το 2002 θυμάμαι είχε βγεί στην Αμερική ... Ημουν εκεί όταν κυκλοφόρησε ...

Λες να γερνάω και να ξεχνάω Στρατηγέ μου ? (Δεν αποκλείεται καθόλου, μην το γελάσεις ...)

Ά, αν ήσουν Αμερική ίσως... Θυμάμαι οτι το περίμενα πώς και πώς αυτό το player αλλά νόμιζα οτι ήταν πιό πρόσφατα, γύρω στα 3-4 χρόνια....
Μπά, μάλλον εγώ γερνάω πιό γρήγορα απ΄ότι νομίζω... πλάκωσε και το Αλτσχάϊμερ... :o

Μην ξεχνάς, μιλούσαμε για τα profiles mouratos, τα οποία δεν άλλαξαν όσον αφορά τον ήχο!

Μα και εγώ απο το profile 1.0 που δεν υποστηρίζεται πλήρως το ηχητικό κομμάτι φωνάζω ! Και βλέπω οτι αισίως φτάσαμε στο 2.0, και ακόμα ΔΕΝ το έχω δεί στα firmware updates !

Kαλά ότι η BDA έτρεξε να προλάβει το HDDVD είναι γνωστό τοις πάσι....απλά δεν θέλω να δημιουργούνται εντυπώσεις για "θύματα" και εξαπατημένους...
και σιγά μην χάσουμε την ψυχραιμία μας για τα δισκάκια! :a0210:

Εντάξει, το bitstream είναι ψιλοκαλό αλλά 1. δεν έχει αποδειχθεί αν καν υπάρχει διαφορά στην αποκωδικοποίηση του ενισχυτή ή του PS3 (εκτός αν μας καίει να ανάβει το μπλε φωτάκι) 2. όταν πραγμάτικα ελάχιστοι μπορούν και θα μπορούν για το επόμενο διάστημα να απολαύσουν lossless έστω και LPCM, δεν συνιστά αυτό τεράστια έλλειψη σε ένα player με την ευελιξία του PS3, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο. Μην ξεχνάς, μιλούσαμε για τα profiles mouratos, τα οποία δεν άλλαξαν όσον αφορά τον ήχο!

Δεν ειναι θεμα διαφορας στον ηχο μονο...
Εκτος αν για σενα ειναι το ιδιο να περναει ενα σημα bit προς bit στον ενισχυτη χωρις χρηση εξτρα καλωδιου απο το να το στελνεις αναλογικα τον "ιδιο" ηχο με 8 RCA καλωδια...
Το να αποφευγεις παραπανισιες μετατροπες ειναι οτι καλυτερο... και το bitstream το προσφερει αυτο μιας και η μετατροπη ειναι 1... απο τον AV πριν βγει στα ηχεια... το "μπλε" φωτακι στο προσφερει αυτο, αλλιως εχεις 4 digital(source)-analog(player)-digital(av-process)-analog(av)...

Μα και εγώ απο το profile 1.0 που δεν υποστηρίζεται πλήρως το ηχητικό κομμάτι φωνάζω ! Και βλέπω οτι αισίως φτάσαμε στο 2.0, και ακόμα ΔΕΝ το έχω δεί στα firmware updates !

Πιστεύω οτι μετά την κυκλοφορία του Panasonic BD-50 θα τελειώσουν τα διλήμματα και θα ανοίξει η αγορά..

Σίγα βρε παιδιά με τον ήχο .. τα 5.1., τα 7.1 και τις ιστορίες ... λες και έχουμε όλοι hi-end εξοπλισμού ήχου και studio για να μην χάνουμε από αντανακλάσεις κλπ ... το θέμα είναι η εικόνα και τι βλέπει το μάτι ..... όσο τα δισκάκια που νοικιάζω ή (σπάνια) αγοράζω (μακάρι να μπορούσα να κατεβάσω και τσάμπα!!) μου δείχνουν 1080p/24 στο S300 μου είμαι καλυμμένος και ας ακούω και από τα onkyo της Τοσίμπα μου!!!
Μην τους αφήσετε να σας τα πέρνουν συνέχεια με νέα φορμάτ ήχου που πανω στην πορεία της θέασης ίσως και να μην καταλαβαίνεις καθόλου ... η πραγματική επανάσταση είναι της εικόνας και εδώ τουλάχιστον το φορμάτ επικράτησε.....

Απάντηση: Re: blu ray ανωριμη παγιδα

Σίγα βρε παιδιά με τον ήχο .. τα 5.1., τα 7.1 και τις ιστορίες ... λες και έχουμε όλοι hi-end εξοπλισμού ήχου και studio για να μην χάνουμε από αντανακλάσεις κλπ ... το θέμα είναι η εικόνα και τι βλέπει το μάτι ..... όσο τα δισκάκια που νοικιάζω ή (σπάνια) αγοράζω (μακάρι να μπορούσα να κατεβάσω και τσάμπα!!) μου δείχνουν 1080p/24 στο S300 μου είμαι καλυμμένος και ας ακούω και από τα onkyo της Τοσίμπα μου!!!
Μην τους αφήσετε να σας τα πέρνουν συνέχεια με νέα φορμάτ ήχου που πανω στην πορεία της θέασης ίσως και να μην καταλαβαίνεις καθόλου ... η πραγματική επανάσταση είναι της εικόνας και εδώ τουλάχιστον το φορμάτ επικράτησε.....
2 πραματα
το τι ειναι το θεμα ειναι διαφορετικο για τον καθενα
και
το απο που θα μας τα παρουνε ειναι καθαρα προσωπικο
εσενα σου τα περνουν με την εικονα εμενα στα κοντοσουβλια
αλλου τα περνουν οι ουκρανες
αλλου τα περνουν αυτοι που τα περνουν
το που σπρωχνουμε τα λεφτα μας ειναι καθαρα προσωπικο
η επανασταση της εικονς δεν εχει γινει ακομα
στον ηχο τερματισε με τον σαυμπιεστο ηχο
η εικονα εχει πολυ δρομο ακομα

2 πραματα
το τι ειναι το θεμα ειναι διαφορετικο για τον καθενα
και
το απο που θα μας τα παρουνε ειναι καθαρα προσωπικο
εσενα σου τα περνουν με την εικονα εμενα στα κοντοσουβλια
αλλου τα περνουν οι ουκρανες
αλλου τα περνουν αυτοι που τα περνουν
το που σπρωχνουμε τα λεφτα μας ειναι καθαρα προσωπικο
η επανασταση της εικονς δεν εχει γινει ακομα
στον ηχο τερματισε με τον σαυμπιεστο ηχο
η εικονα εχει πολυ δρομο ακομα

Μάλλον με παρεξήγησες ... άλλωστε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!!!
Απλά με την εικόνα είσαι προς το παρόν ΟΚ είτε με μια καλή Full HD TV είτε με έναν καλό Full HD προβολέα...
στο θέμα του ήχου είναι τόσοι οι παράγοντες (ενισχυτές, τελικοί, ηχεία όλων των ειδών, καλώδια, μονώσεις, χώρος κλπ) για να πετύχεις το ιδανικό που σίγουρα και περισσότερα ξοδεύεις και αντικειμενικά δεν μπορείς ποτέ να πεις ότι έχεις το τέλειο σύστημα ....
μουσικά αυτιά άλλωστε δεν έχουν όλοι για να καταλάβουν τη διαφορά ασυμπίεστου και μη συμπιεσμένου ήχου ή ακόμα και 5 ή 7 καναλιών ....
Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι η κριτική ενός μέσου όπως το BD αναφορικά με τις δυνατότητες για τον ήχο είναι προσωπικά τουλάχιστον αυστηρή (δεν το συζητάω για τα λοιπά extras που θα κατεβαίνουν από το net με το profile 2)
Extras είδα μόνο στο πρώτο BD που είδα επειδή δεν είχα τι άλλο να δω !!!

Μάλλον με παρεξήγησες ... άλλωστε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!!!
Απλά με την εικόνα είσα προς το παρόν ΟΚ είτε με μια καλή Full HD TV είτε με έναν καλό Full HD προβολέα...
στο θέμα του ήχου είναι τόσοι οι παράγοντες (ενισχυτές, τελικοί, ηχεία όλων των ειδών, καλώδια, μονώσεις, χώρος κλπ) για να πετύχεις το ιδανικό που σίγουρα και περισσότερα ξοδεύεις και αντικειμενικά δεν μπορείς ποτέ να πεις ότι έχεις το τέλειο σύστημα ....
μουσικά αυτιά άλλωστε δεν έχουν όλοι για να καταλάβουν τη διαφορά ασυμπίεστου και μη συμπιεσμένου ήχου ή ακόμα και 5 ή 7 καναλιών ....
Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι η κριτική ενός μέσου όπως το BD αναφορικά με τις δυνατότητες για τον ήχο είναι προσωπικά τουλάχιστον αυστηρή (δεν το συζητάω για τα λοιπά extras που θα κατεβαίνουν από το net με το profile 2)
Extras είδα μόνο στο πρώτο BD που είδα επειδή δεν είχα τι άλλο να δω !!!

Στο "περί ορέξεως" συμφωνούμε...
Αλλα μην είσαι τόσο σίγουρος οτι το θέμα "εικόνα" τελειώνει με μια καλή FullHD τηλεόραση ή ένα καλό FullHD προβολέα...
Γιατί αρκετοί απο εδώ θα σου πούν οτι τότε είναι που ΑΡΧΙΖΕΙ το βάσανο !
Μπορείς να δείς posts εδώ για Audyssey, Lumagen και άλλα καλούδια που αγοράζει ο κόσμος για να διορθώσει / βελτιώσει αυτό που βλέπει ! Και μιλάμε για ΠΟΛΛΑ λεφτά αν μπείς σε τέτοιο λούκι !

Πάντως για να εξηγηθώ γιατί επιμένω με το θέμα του ήχου, είναι επειδή απο ηχητικά θέματα έχω πάνω απο 1000 CD / SACD / DVD-Audio δισκάκια, ενώ απο BluRay έχω μόλις 5 ! Και DVD δέν έχω πάνω απο 200 ...
Αρα, το βάρος πέφτει εκεί που υπάρχει ο όγκος του υλικού (και δίκαια).
Αν θέλει το BluRay να τα αντικαταστήσει όλα αυτά στη συνείδησή μου, θα πρέπει να μου γεμίσει ΚΑΙ το ηχητικό κομμάτι του audio-visual experience !

παμε παλι
λεγοντας το b r ανωριμη παγιαδα
εννοω
οταν ειχαμε την βιντεοκασετα ειχαμε καποια πλην
ναι μεν ειχαμε εικονα σπιτι αλλα ειχαμε τα κακα της κασετας
βαζοντας το dvd τα - δεν υπηρχαν πια ( απο οτι βλεπαμε οτι κεφαλαιο θελαμε)
μεχρι την καλυτερη εικονα
βαζοντας το br τωρα νομιζω πως δεν ειναι η καταλληλη στιγμη για να κανουμε κατι τετοιο.
Μιας και ειναι πρωτης γενιας, εχει πολυ εξελιξη να φαει, και οχι πολλες ταινιες
σε κανα δυο χρονια το βλεπουμε
αν το συγκρινουμε βεβαια με το να κατεβαζουμε ταινιες
η μαχη ειναι αδικη

LPCM through HDMI. Μία μετατροπή.

Για ξαναμετρα τες...
Το LPCM ειναι αναλογικο σημα... το hdmi ειναι ψηφιακος φορεας...
οποτε εχουμε 2 μετατροπες (αντι 4 σε πληρες 7.1 RCA μεταφορα και αντι 1 απο bitstream)...