Bluetooth streaming

Δυστυχώς το project bt dac, που ελάχιστα έχω χρησιμοποιήσει ,τα κακαρωσε!!
Μιας και τελικά με έχει βολεψει αφάνταστα το bt, σκέφτομαι να πάρω κάτι της προκοπής για να το βάλω μόνιμα στο ρακ.
Μέσα στις επιλογές μου είναι :
1)ifi nano bt
2) audioengine b1
3)arcam rblink
4)advance wtx 1000
5)yamaha wxad 10
6)smsl b1
Το 5 και το 6 είναι οι πιο αδύναμοι κρίκοι γιατί το 5 δεν έχει aptx και το 6 είναι από amazon
Έχετε τιποτα άλλο κατά νου να μου προτείνετε??
Έχετε ακούσει κανένα από αυτά???

Αντε μια ακόμη βοήθεια στον μικρό σας φίλο, ωρε συμπασχοντες!!:ernaehrung004:

Μια φίλη και ο αδελφός μου έχουν το ifi iOne και είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Για τα λεφτά του το θεωρώ εξαιρετικό μηχανάκι.
Εγώ έχω το xDSD αλλά από ότι κατάλαβα δεν θες κάτι φορητό.

Δεν με νοιαζει ουτε να ειναι φορητο ουτε να μην ειναι!!
Να παιζει αξιοπρεπως θελω και ,ενα σημαντικο για μενα, να εχει δικοπτη on off ρε φιλε.
Ολη μερα στο ρευμα????
Και το project ετσι ειναι και ειδαμε τα χαϊρια του!

... και ,ενα σημαντικο για μενα, να εχει δικοπτη on off ρε φιλε.
Ολη μερα στο ρευμα????...

Πραγματικά δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό... Προσωπικά ότι είχα συνέχεια στο ρεύμα και μάλιστα όχι στην καλύτερη εγκατάσταση όσον αφορά στο κτήριο δεν έπαθε τίποτα αλλά η στραβή μπορεί να τύχει άμα πάσα στιγμή εννοείται.
Είναι τόσο πολύ πρόβλημα να βγάζεις το καλώδιο από πίσω οπότε θες να το κλείσεις;
Λέω 'γω τώρα...
Από τα δύο iFi που σου είπα το iOne μόνο έχει κανονική έξοδο rca οπότε μάλλον αυτό θα είναι προτιμότερο για εσένα.

Πάντως ξαναλέω ότι όσο και να το υποτιμούμε ηχητικά (και ναι έχει διαφορά αισθητή σε σχέση με την ενσύρματη σύνδεση) το bt είναι τόσο βολικό που σε τέτοιου τύπου μηχανάκια πρέπει να είναι standard feature πλέον... Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση ότι θα το χρησιμοποιώ τόσο πολύ.

Μαϊκ ....δεν το συζητω φιλε!
Απιστευτη ευκολια.
Αυτο με την συνεχη παροχη ρευματος δεν ξερω αν ειναι τελικα θεμα,γιατι απο τα 6 μονο το advance εχει διακοπτη.
Λες να ειναι σαν τα ρουτερ που ειναι ολη μερα στην πριζα???
Εχει κανενας φιλος αποψη επ´αυτου????

Παρηγγελθη και ειναι καθ οδον!!!
Audioengine b1 και ο θεος βοηθος!!!
Ελπιζω να αντεξει πιο πολυ απο το project:music-smiley-005:

minirigs.co.uk
Πριν λίγο "έπεσα" πάνω σε αυτή την εταιρία.
Φτηνά δεν είναι άλλα από κατασκευή και specs τα πάνε πολύ καλά.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν στο Σκρουτζ.

Όταν έρθει η ώρα με βλέπω να χτυπάω ένα 3αρι...

Δικιο εχεις ...και γω μπερδευομαι .
Να ζητησουμε απο τους αρμοδιους να το μετακινησουν για να το εχουμε σε ενα μερος???
Γινεται???

Δικιο εχεις ...και γω μπερδευομαι .
Να ζητησουμε απο τους αρμοδιους να το μετακινησουν για να το εχουμε σε ενα μερος???
Γινεται???
Το έγραψα και εκεί οπότε το εδώ μπορεί να σβηστεί

Μερικές σκόρπιες και ασύνδετες πληροφορίες προς αλλλοενημερωση!
Είχα ενα project bt box με aptx το οποίο ΝΟΜΙΖΑ ότι τα κακαρωσε.
Τελικά το μηχανάκι δεν είχε τίποτα (σπίτι μου ήταν νεκρό,το πηγα στην δουλειά να το τσεκαρει φίλος και δούλευε μια χαρά!!) το τσιμπισε έναντι πινακιου φακής και έτσι (άλλο που δεν ήθελα) το αντικατέστησα με ένα audioengine b1 με aptx.
To project δεν είχε επάνω ΚΑΝΈΝΑ φωτακι που να δείχνει αν δουλεύει ,αν είναι συνδεδεμένο κλπ.
Το audioengine έχει λεντακι που όταν δεν ανάβει είναι σε standby oταν αναβοσβηνει θαλασσι είναι έτοιμο για ζευγάρωμα (σε λίγο θα μας ζητήσει και γκόμενα!!!!) οταν είναι αναμενόμενο σταθερά εχει γκόμενα και όταν είναι κοκκινομπορντοπορτκαλοροζ έχει γκόμενα με προσόντα και προίκα(aptx).:firstprize:
Συνδέεται με την μία παντού, στο cayin n3 τα κάνει όλα μόνο του και στα υπόλοιπα απλά πατας σύνδεση και είσαι οκ.
Παίζει και μέσα από τοίχο να φανταστείτε........γειτονιά δεν άλλαξα να ξέρω αν συνδέεται ,αλλά δεν με νοιάζει γιατί δεν θα ακούω τα ηχεια:Banane0:
Διαπιστώσεις:
Το ένα ταπλετακι (samsumg tabA) έχει aptx παρόλο που πουθενά δεν το αναφέρει.....το άλλο (lenovo ) δεν έχει και τιμάει τις προδιαγραφές του!! ...., το κινητό της κόρης s8 έχει (άτιμο και αυτό σαν το τάμπλετ) .......το cayin έχει και το γράφει κιόλας.
Οπότε αν θέλετε να δείτε αν το κινητό σας εχει aptx ,τι πιο απλό?????
Σκατε 190 Ευρωπουλα και σας φεύγει η περιεργια.
Το lenovo έχει πάνω dolby atmos (αμ πως..παίζουμε τώρα) και κάνοντας μερικές συγκρίσεις (της πλάκας βέβαια) έπαιζε πιο "ζωηρά" από το samsung ενώ και τα δύο παίζανε το ίδιο ακριβώς αρχείο με το ίδιο player (foobar).
Φυσικά θα καταλάβατε γιατί.......το dolby είχε επέμβει και στον foobar !!!!
Όταν έκανα κάτι μαγικά και το μουγκωσα ,τότε το samsung έπαιξε πιο καθαρά από το lenovo πράγμα που δείχνει ότι το aptx κάνει την διαφορά.
Το cayin δεν το δοκίμασα γιατί α) βαριόμουν β)τι θα κέρδιζα γ)και πιο σημαντικό.... μου το κρύψαμε οι γυναίκες του σπιτιού για να μην τους σπάσω άλλο τα νευρα, που έπαιζα ένα κομμάτι καμμιά τριανταριά φορές το ίδιο και το ίδιο και δεν το αφηνα να τελειώσει και πως το αντεχω να το κάνω αυτό, ενώ αυτές δεν μπορούνε και μια ζωη αυτό κανω,με έχουνε βαρεθει!!!
Έτσι λοιπόν έληξαν την σεμνή αυτή τελετή και με άφησαν με το παράπονο....παίζει το cayin καλύτερα από το samsung???????

Μετα και απο την επιτυχη και αμεση συνδεση του Audioengine b1 ΚΑΙ με τα λαπτοπ (που εχουν bt usb dongle με aptx) μπορω αφοβα να σας το προτεινω σαν must αγορα.
Ολα ευκολα ποιοτικα και αξιοπιστα.
Αν δεν με ειχαν πιασει οι τσιγγουνιες μου, ΕΠΡΕΠΕ να το ειχα παρει απο την αρχη και να μην ξοδεψω αλλο ενα τετοιο, σε μετριες και αναξιοπιστες λυσεις....ας προσεχα!!!:smash:

Απάντηση: Re: Bluetooth streaming

@mdvq...

Δεν ξέρω ποιό Lenovo tablet έχεις, αλλά έχω κι εγώ ένα με Dolby Atmos, (που αναβαθμίστηκε πρόσφατα σε Android 8.1) το οποίο επεμβαίνει -προφανώς- στο ψηφιακό σήμα, αφού 'ακούγεται' κ όταν ακούω με USB Dac. Το απενεργοποιώ κ τελειώνει η ιστορία.

Για το Bluetooth :
Εάν ενεργοποιήσεις τα Developer Options (Ρυθμίσεις --> Σύστημα) υπάρχουν ένα κάρο ρυθμίσεις σχετικά με το Bluetooth Audio της συσκευής..
Συγκεκριμένα έχεις επιλογές για :

Bluetooth ACRCP Version : 1.4 (Default)/ 1.3 / 1.5 / 1.6

Bluetooth Audio Codec : System (Default)/ SBC/ AAC/ Qualcomm aptX Audio/ Qualcomm aptX HD Audio
/ LDAC/ Enable Optional Codecs/ Disable Audio Codecs

Bluetooth Audio Sample Rate : System (Default)/ 44.1 /48.0 /88.2 /96.0 KHz

Bluetooth Audio Bits Per Sample : System Selection (Default) / 16 / 24/ 32 bits per sample

Bluetooth Channel Mode : System Selection (Default) / Mono / Stereo

Bluetooth Audio LDAC Codec : Optimised for Audio Quality (990kbps/909kbps) / Balanced Audio & Connection Quality (660kbps/606kbps)
/ Optimised for Connection Quality (330kbps/303kbps) / Best Effort(Adaptive Bit rate)

Απ´ότι διάβασα, εάν τροποποιήσεις κάποιο από αυτά (τα Defaults), χρειάζεται restart η ταμπλέτα για να ακούσεις τη διαφορά..

Απάντηση: Re: Bluetooth streaming

https://www.skroutz.gr/s/9384876/Lenovo-Yoga-Tab-3-10-1-WiFi-2GB-16GB.html
Αυτο εχω φιλε μου.
Αλλα αυτα τα εχει ενεργοποιημενα απο κατασκευης ή πρεπει να τα κλικαρω εγω??

Ισχύει για κάθε android συσκευή.
Πρέπει να εμφανίσεις (στις Ρυθμίσεις --> Σύστημα) το κρυφό μενού ''Developer Options'' ή ''Λειτουργίες Προγραμματιστή'' εάν έχεις Ελληνικά. Εκεί μέσα τις έχει...Δεν ξέρω αν τις έχει όλες αυτές που ανέφερα, μάλλον εξαρτάται από την συσκευή..
Γούγλαρέ το … Βασικά, πρέπει να πατήσεις 7 φορές στο Build Number της συσκευής σου (Settings-->About Phone--->Software Information-->Build number) κ θα εμφανιστεί...

Δυστυχώς το lenovo δίνει μόνο μια λειτουργία για Bluetooth (κάτι για εμφάνιση καταγραφής σε ένα αρχείο).
Έκανα αυτά που μου υπέδειξες εμφανίστηκε η λειτουργία προγραμματιστή ,αλλά μάλλον είναι μικρό μοντέλο και έχει λίγες παραμέτρους.
Το android είναι 6.2

Και για την ιστορια...ουτε το Samsung εχει επιλογες για το bluetooth.
Oμως παιζει με aptx απο κατασκευης!!!

Παιδιά είναι θέμα του κατασκευαστή.
Η LG σε πούμε έχει τις bt επιλογές (aptx/LDAC) αλλά δεν τις έχουν όλοι οι κατασκευαστές.
Δεν έχουν όλοι aptx στις συσκευές τους πόσο μάλλον LDAC.
Δεν είναι build-in feature στο Android.