Βοήθεια για αγορά Recorder

Άκουσα την συμβουλή του doctor-x και βρήκα το LG RH-199H με 250GB σκληρό, HDMI και τιμή 450 ευρώ, εάν ανεβάζει και 1080i ή 720p τότε το βρήκαμε.....Νάσο τι λές?

Νικόλας

δεν εμπιστεύομαι την LG, μου έχει καθίσει άσχημα αυτή η εταιρεία....

Eχω πάρει το LG RHS-7750MH με 250 GB σκληρό, HDMI (576p), μέχρι DVD-RAM στα 370 πρίν δύο μήνες σχεδόν.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά Recorder

Nikolas_T said:
Άκουσα την συμβουλή του doctor-x και βρήκα το LG RH-199H με 250GB σκληρό, HDMI και τιμή 450 ευρώ, εάν ανεβάζει και 1080i ή 720p τότε το βρήκαμε.....Νάσο τι λές?

Νικόλας

γιατί όχι???

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά Recorder

Nikolas_T said:

Νικόλας

Νικόλα,έχω το αδερφάκι του,το 188H.Η μόνη τους διαφορά είναι ο δίσκος (το 188H έχει 160GB).
Εγγυημένα λοιπόν δίνει 576i και 576p από component και 576i-576p-720p-1080i από την HDMI.
Παίζει και .avi αρχεία με ελληνικούς υπότιτλους για όποιον ενδιαφέρεται για mpeg4 αρχεία.
Για ό,τι άλλο σχετικά με το LG ρωτήστε ελεύθερα;)

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά Recorder

doctor-x said:
Νικόλα,έχω το αδερφάκι του,το 188H.Η μόνη τους διαφορά είναι ο δίσκος (το 188H έχει 160GB).
Εγγυημένα λοιπόν δίνει 576i και 576p από component και 576i-576p-720p-1080i από την HDMI.
Παίζει και .avi αρχεία με ελληνικούς υπότιτλους για όποιον ενδιαφέρεται για mpeg4 αρχεία.

Καλημέρα doctor-x,

θα ήθελα να σε ρωτήσω αν είσαι γενικά ευχαριστημένος απο το LG, και αν σου έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα είτε σαν recorder είτε σαν player.Το γεγονός οτι υποστηρίζει και ελληνικούς υπότιτλους είναι σημαντικό για εμένα, και νομίζω οτι απο εβδομάδα θα το αγοράσω.(RH-199H) :D

Νικόλας

doctor -X δεν σε "σκότωσε" ο Johny στο Operation Mindcrime II?:p

πέρα από την πλάκα τώρα, αν το LG κάνει όλα αυτά που λέτε, παρ' ότι δεν συμπαθώ την εν λόγω εταιρεία είναι μια ελκυστική αγορά. Αν δεν είχα πληρώσει το καπάρο για το Panasonic, ίσως να έκαμπτα τις απόψεις μου και να το αγόραζα, αφού βέβαια μελετούσα εξονυχιστικά όσα reviews μπορούσα.

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά Recorder

doctor-x said:

Στην καταληλη στιγμη εκανες το ποστ αδελφε, πανω που εψαχνα για κατι τετοιο..

Ξερουμε εαν το LG παιζει bitpacked Xvid αρχεια και εαν παιζει αρχεια .mkv αρχεια ?
Τα .mkv αρχεια ειναι αρχεια που ειναι κωδικοποιημενα με το matroska H264 codec που εχει αρχισει και γινεται πολυ δημοφιλες τωρα λογω της ποιοτητας του και λογω των συνεχως αυξανομενων HDTV Rips που εχουνε αρχισει να κυκλοφορουνε.

Ρωταω γιατι κοιταγα αυτην την εποχη για 2 ξεχωριστες συσκευες. Πρωτον για ενα DVD recorder να γραφει η γυναικα μου τις σειρες τις που να κανει ομως και upscaling αλλα και να παιζει divx/xvid και δευτερον ενα ξεχωριστο Network DVD player για μενα που να κανει και αυτο upscaling αλλα να υποστηριζει και το H264 codec (Σε σημειο που ειχα κανει hold στην παραγγελια μου στο Oppo και γλυκοκοιταζα το SnaZio* Net DVD Cinema HD (SZ1350) εδω

Last edited:
Σορυ που ξαναποσταρω αλλα επισης να ρωτησω για να ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα σωστα. Το LG κανει σαν player και αυτο upscaling σαν το Oppo ας πουμε? Και αν ναι ποιο τσιπακι χρησιμοποιει γιατι το Oppo απο οσο ξερω χρησιμοποιει το Farudja. Γιατι αμα κανει και αυτο μεχρι και που παραβλεπω το γεγονος οτι δεν εχει ενσωματωμενο ψηφιακο δεκτη και ακυρωνω το Oppo τελειως και παιρνω αυτο που μου κανει και τις 2 δουλειες σε μια..;)

Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις που θέσατε.
-Σε DivX-XVid παίζει packed bitstream απροβλημάτιστα,όπως και QPel 1-point.
-Matroska δεν παίζει.
-Υπότιτλους παίζει Ελληνικούς,αλλά διαβάζει μόνο ίδιο όνομα υποτίτλων με την ταινία,π.χ. movie.avi+movie.srt.
Διαβάζει .srt- .smi -.sub -.txt,αλλά πάλι παίζει μόνο ένα από αυτά
(π.χ. πείτε ότι έχετε ως movie.srt ελληνικούς υπότιτλους και ως movie.smi αγγλικούς,θα διαβάσει μόνο ένα πακέτο υποτίτλων,τώρα ποιό θα είναι.....πρέπει να το ξανακοιτάξω γιατί το δοκίμασα μεν,πριν από κάποιο καιρό δε).
-Το chipset του δεν είναι Farudja.
Ψάχνομαι πάντως για ένα Oppo π.χ.,ώστε να δω πόσο μεγάλη διαφορά θα έχει (που πιστεύω ότι θα έχει)
-Δίνει 576i+576p through component και 576i-576p-720p-1080i through HDMI,τόσο σε ταινίες,όσο και στο τηλεοπτικό σήμα.
Σε 720p για ταινίες είμαι αρκετά ευχαριστημένος(πλούσια,αν και λίγο υπερκορεσμένα χρώματα,έλλειψη ψηφιακού θορύβου),στο τηλεοπτικό σήμα τί να σας πω.....δεν βλέπω καμία διαφορά:rolleyes:
-Ποιότητες εγγραφής έχει 4 (XP,έως μία ώρα εγγραφής σε DVD-SP,2h σε DVD-LP-EP)
Σε XP και SP η εγγραφή τηλεοπτικού σήματος είναι όπως το βλέπεις LIVE,από την άλλη το τηλεοπτικό μας σήμα δεν έχει και την καλύτερη ανάλυση,έτσι?:rolleyes: Η μετατροπή του 4:3 σήματος σε 16:9 γίνεται χωρίς ορατή παραμόρφωση ακόμα και σε οθόνη 106" (π.χ. mundial στην projection screen μου)
-Αν του φορτώσεις ένα DVD-RW κάνει λίγο θόρυβο όσο διαβάζει δεδομένα,αν του επιλέξεις κάποιο από αυτά ο θόρυβος σταματά.
-Ένα μελανό σημείο,το οποίο όμως δεν γνωρίζω αν ευσταθεί καθότι δεν έχω προηγούμενη εμπειρία από standalone DVD-Rec,είναι ότι ένα αρχείο που έχετε εγγράψει στον σκληρό δίσκο,για να μετεγγραφεί σε ένα άδειο δισκάκι σε fast mode,π.χ. 16Χ,πρέπει να μην το έχετε μιξάρει-κόψει-ράψει.
Αν το έχετε μοντάρει,θα εγγραφεί σε ταχύτητα "play 1x".

Αυτά,προσωπικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος,για ό,τι άλλο θέλετε ρωτήστε ελεύθερα:)

Last edited:
doctor-x έκανες πάρα πολύ καλή ανάλυση του LG και νομίζω οτι απάντησες σε όλα.Αν το Panasonic δεν εμφανισθεί μέχρι τον Αύγουστο -που σκοπεύω να αγοράσω recorder- τότε σίγουρα θα πάω για το LG.

Άραγε το chipset Farudja να κάνει τόση διαφορά.....

Ξέρουμε αν το Panasonic "φοράει" Farudja?

Νικόλας

Λοιπόν έπειτα από αρκετές μέρες ξαναγράφω σε αυτό το Topic, ο λόγος είναι βέβαια διότι σήμερα παρέλαβα από το κατάστημα το πολυπόθητο Panasonic DMR EH65, οι πρώτες εντυπώσεις άριστες από κάθε άποψη, στιβαρή κατασκευή, ευχρηστία στα menu, ο συντονισμός των καναλιών έγινε αυτόματα και μέσα σε λιγότερα από 2 λεπτά είχα μάθει τις βασικές λειτουργίες της συσκευής. Όσον αφορά τον Design μπορώ να πω ,πως είναι εξίσου εντυπωσιακό και αεροδυναμικό. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι υπέρ το δέον θετικές. Πιστεύω πως άξιζε ο κόπος της αναμονής αν και έχασα τους πρώτους αγώνες του μουντιάλ. βουρ για τα προημιτελικά τώρα.

johnyosfp said:
Λοιπόν έπειτα από αρκετές μέρες ξαναγράφω σε αυτό το Topic, ο λόγος είναι βέβαια διότι σήμερα παρέλαβα από το κατάστημα το πολυπόθητο Panasonic DMR EH65, οι πρώτες εντυπώσεις άριστες από κάθε άποψη, στιβαρή κατασκευή, ευχρηστία στα menu, ο συντονισμός των καναλιών έγινε αυτόματα και μέσα σε λιγότερα από 2 λεπτά είχα μάθει τις βασικές λειτουργίες της συσκευής. Όσον αφορά τον Design μπορώ να πω ,πως είναι εξίσου εντυπωσιακό και αεροδυναμικό. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι υπέρ το δέον θετικές. Πιστεύω πως άξιζε ο κόπος της αναμονής αν και έχασα τους πρώτους αγώνες του μουντιάλ. βουρ για τα προημιτελικά τώρα.

Καλορίζικο και καλές εγγραφές.Θα ήθελα όταν περάσεις λίγο καιρό μαζί του να μας πείς και τις εντυπώσεις σου αναλυτικότερα.

Νικόλας

Φίλε johny θα μπορούσες να μας πείς αν υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους απο divx, πραγματικά θα ήταν μεγάλη βοήθεια.Ευχαριστώ...

Νικόλας

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Φίλε Νίκολας σχετικά με τους υπότιλους δοκίμασα μερικά DVD που έχω με αρχεία avi και με υπότιτλους σε κωδικοιποίηση ASCII και εμφάνιζε διάφορα σύμβολα, φαντάζομαι πως αν τους μετατρέψω σε unicode δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω με διαφορετικά format υποτίτλων και θα σας πω.

johnyosfp said:
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Φίλε Νίκολας σχετικά με τους υπότιλους δοκίμασα μερικά DVD που έχω με αρχεία avi και με υπότιτλους σε κωδικοιποίηση ASCII και εμφάνιζε διάφορα σύμβολα, φαντάζομαι πως αν τους μετατρέψω σε unicode δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω με διαφορετικά format υποτίτλων και θα σας πω.

OK θα περιμένουμε thanks....

Νικόλας

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά Recorder

Αντωνης Β said:
Μπορείς να μας πεις και για την λειτουργία του σαν player (με σύνδεση hdmi);

Α Ψ Ο Γ Η:firstprize: