Βοήθεια για αγορά Σοβαρών Ηχείων

ειχα ακουσει Triangle, tannoy, B&W, Martin logan, Klipsch, usher, audio physic, Jm Lab και τελικα διάλεξα τα Chario Ursa Major. Μιλαω για τα μοντελα που αντιστοιχουν στα λεφτα που ψαχνεις. Τα Chario μου αρεσαν πολυ περισσοτερο απο τα υπολοιπα κυριως για το μπασο τους που μπορει και καλυπτει τα 63 τετραγωνικα του σαλονιου.

ειχα ακουσει Triangle, tannoy, B&W, Martin logan, Klipsch, usher, audio physic, Jm Lab και τελικα διάλεξα τα Chario Ursa Major. Μιλαω για τα μοντελα που αντιστοιχουν στα λεφτα που ψαχνεις. Τα Chario μου αρεσαν πολυ περισσοτερο απο τα υπολοιπα κυριως για το μπασο τους που μπορει και καλυπτει τα 63 τετραγωνικα του σαλονιου.

Καλά ρε φιλαράκ, έχεις Ursa Major και δε μιλάς?

Για πες εντυπώσεις, για πες, για πες... :operator:

Καλή σας ημέρα.
Πρώτη φορά στέλνω μήνυμα και θα ήθελα τη βοήθειά σας για την αγορά Ηχείων που να αντικαταστήσουν τα tannoy Eyris dc3 που διαθέτω. Εννοείται οτι θα αντικατασταθεί και ο marantx pm15-s1.
Το εύρος της μουσικής που ακούω είναι για πολλούς φίλους μου παράλλογο γιατί είναι από κλασική μουσική, jazz, blues, beat, progressive, trance και rock. Το ποσό που πρόκειται να διαθέσω είναι μέχρι 4500Ε για τα ηχεία.
Ο χώρος μου είναι 50m2

Επειδή ενδιαφέρεσε και για ηχεία αλλά και για ενισχυτή θα σου πρότεινα να ακούσεις τα ενεργά 50άρια της ATC.
H γνώμη μου είναι ότι τουλάχιστον από ηχεία και ενισχυτή θα ξεμπερδέψεις μια για πάντα.
Το κόστος αγοράς των ηχείων είναι κάπου στα 13.000 Ευρώ για την επετειακή έκδοση και με τα ενισχυτικά διακριτά modules.

Αυτά τα ηχεία ονειρεύομαι να αποκτήσω κι εγώ. Αν τα βάλεις κάτω και τα υπολογίσεις όλα τελικά βλέπεις ότι σπαταλάμε πολλά χρήματα σε άχρηστα audiophile componets, καλώδια, παπαριές κ.λ.π. για να βελτιώσουμε ένα μέτριο ηχείο ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε δώσει τα ίδα χρήματα για ένα πολύ καλύτερο ηχείο.

Last edited:
Καλά ρε φιλαράκ, έχεις Ursa Major και δε μιλάς?

Για πες εντυπώσεις, για πες, για πες... :operator:

τα εχω 2+ χρονια και οπως εχω χιλιογραψει ειμαι ερωτευμενος με τα Ιταλικα ηχεια. ειμαι σουπερ ευχαριστημενος με τα Chario αν και δεν εχω ασχοληθει ΚΑΘΟΛΟΥ με καλωδια, ματσαρισματα, στησιμο κτλ.

To ενεργό 50άρι της ATC οδηγείτε πολύ καλά από έναν απλό προενισχυτή ή απευθείας από ένα DAC που διαθέτει και ενσωματωμένο προενισχυτή όπως για παράδειγμα αυτό της Benchmark.
Και τα δύο, ATC και Benchmark, τα αντιπροσωπεύει η εταιρεία Location Sound στην Αθήνα.

http://www.locationhiend.com/anakoin.html

Υπάρχει και το 50άρι το παθητικό, χωρίς δηλαδή τους build-in ενισχυτές. δες τιμή στο link της εταιρείας.

...εγώ θα σού πρότεινα να ακούσεις και τα παρακάτω...
proac-studio140b.jpg

PROAC "STUDIO 140"

sp%20bluenote.jpg

BLUENOTE "A-6"

DUCALE_Maple_front.jpg

BLUENOTE "DUCALE"

...ειδικά το τελευταίο για χώρο 50τ.μ. είναι "λουκούμι"...παρόλο το ότι είναι βάσης...-bye-

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά Σοβαρών Ηχείων

...ειδικά το τελευταίο για χώρο 50τ.μ. είναι "λουκούμι"...παρόλο το ότι είναι βάσης...-bye-

Πως γίνεται αυτό ρε φιλαράκ?

Προτείνεις 3 ηχεία από τα οποία το μόνο που δεν είναι δαπέδου το προτείνεις για 50 τ.μ???

Χάου ιζ δατ?

Παντως ειναι θεμα γουστου. Εγω αν ειχα χωρο θα εβαζα μαγνητοστατικα και ας μην ειχα αβυσαλεο μπασο. Τραγουδαει ο καλλιτεχνης και λιωνεις ομως.

Εγώ τα Mag δεν τα αλλάζω με τίποτα. Στο σολο πιάνο είναι αξεπέραστα. Στις φωνές επίσης. Στις όπερες, ειδικά με όργανα εποχής, εξαιρετικά.
Σε ηλεκτρικές μουσικές πάρα πολύ καλά.
1.6 rule
και δεν τα έχω πειράξει στο ελάχιστο.
χώρο δεν έχω, μοιάζουν λιοντάρια σε κλουβί.
αλλά οι χροιές, άλλο πράγμα!
εν ολίγοις: την παντρεύεσαι κι ας μην ξέρει να μαγειρεύει.

Last edited:
όντως τα Magnepan του Στέργιου σε πιάνο δίνουν τα ρέστα τους.

Ακούγαμε την apassionata από Gilels (κ. Σούρλα τα σέβη μου) και παρά το ότι δεν επρόκειτο για την καλύτερη των ηχογραφήσεων η κουνιάδα του ήρθε από το πίσω δωμάτιο με την εντύπωση πως κάποιος όντως έπαιζε στο σπίτι πιάνο. Θα έλεγα ότι το αποτέλεσμα ήταν κυρίως Magnepan και δευτερευόντως οδήγηση και πηγή (την τελευταία ασφαλώς του την πήρα και τελευταίως τον βλέπω να τη νοσταλγεί :flipout: ).

Δεν έχω ακούσει πολλά ηχεία, αλλά όσον αφορά τα Magnepan του Στέργιου, +1.

Νομίζω στα λεφτά που διαθέτεις παίρνεις και τα 3.6.

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά Σοβαρών Ηχείων

Πως γίνεται αυτό ρε φιλαράκ?

Προτείνεις 3 ηχεία από τα οποία το μόνο που δεν είναι δαπέδου το προτείνεις για 50 τ.μ???

Χάου ιζ δατ?

...ρε φιλαράκ...εννοείται ότι ΚΑΙ τα τρία παίζουν εξίσου πολύ καλά σε 50 τ.μ. (εξάλλου σε παρόμοιους χώρους τα έχω ακούσει)...απλά, τόνισα το τελευταίο, λόγω ότι είναι βάσης, μην "πεταχτεί" κανένας "εξυπνάκιας" και πει "σιγά μην παίζει σε τέτοιο χώρο το ηχείο βάσης", κλπ,κλπ,κλπ...ξέρεις τώρα πώς γίνεται εδώ μέσα...και χωρίς να τα έχουν καν ακούσει...:guitarist:

Αγαπητέ Νέστωρ,

για να επιτείνω το μπέρδεμα σου, μετά τις πολλές άμεσες απαντήσεις των φίλων, θα επισημάνω ότι με λίγο ψάξιμο, βρίσκεις καινουργή, στις 5.000 περίπου ευρώ, τα tannoy td 12.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά Σοβαρών Ηχείων

Αγαπητέ Νέστωρ,

για να επιτείνω το μπέρδεμα σου, μετά τις πολλές άμεσες απαντήσεις των φίλων, θα επισημάνω ότι με λίγο ψάξιμο, βρίσκεις καινουργή, στις 5.000 περίπου ευρώ, τα tannoy td 12.

αυτα ειχαν 10000-12000 πριν 2-3 χρονια. που τα βρησκεις τωρα στα 5000?