Βοήθεια για ενισχυτη sennheiser hd 650

theioulis

New member
11 November 2012
42
Γεια σε ολους!

Σε λίγες μέρες θα αποκτήσω τα sennheiser hd 650. Σκόπευα να χρησιμοποιήσω ως ενισχυτη τον ολοκληρωμένο red wine audio signature 30.2, τον οποίο χρησιμοποιώ ως τελικό με προενισχυτη τον Alexander Tsakiridis για τα omega superhemp ηχεία μου, όταν δεν χρησιμοποιώ τον Achilles (8 w 300b). Διάβασα σε φόρουμ για ακουςτικαριους (ξενα) ότι ο signature (είναι μπαταρίας tripath 2 x 30 watt) χρησιμοποιείται για την οδηγηση ´δυσκολων´ ακουστικων, stax, akg 1000 και επίσης είδα σε φωτό να τον χρησιμοποιούν για τα sennheiser 600, αν δεν κάνω λάθος. Επίσης κάποιος τον χρησιμοποιεί με denon 7000.

Απο λάθος μου, θεώρησα αυτονόητο ότι μπορώ να οδηγήσω ακουστικά με το συγκεκριμένο ενισχυτη, αλλά μάλλον δεν είναι έτσι....

Δεν γνωρίζω τι ανταπτορα χρειάζομαι και αν πρέπει να χρησιμοποιήσω τις εξόδους για τα ηχεία και με ποιον τροπο?

Επίσης, ο ενίσχυτης έχει μια έξοδο RCA (κόκκινο και λευκό output ,φαντάζομαι για subwoofer ή για δεύτερο ενισχυτη?). Μήπως μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτήν σε συνδυασμό με κάποιο καλώδιο splitter?!!

Υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσω τον Achilles, για την οδήγηση των ακουστικων? Η χρηση του προενισχυτη μου, παίζει κάποιο ρόλο (μήπως δηλαδή πρέπει να χρησιμοποιώ τον signature χωρίς προενισχυτη)?

Ελπίζω να μην σας ¨κουφαινω¨ με την άγνοιά μου και τη λάθος χρήση της ορολογίας! Είμαι παντελώς άσχετος με τεχνικά θέματα, οπότε και οι λύσεις DIY δεν ενδείκνυνται για μένα... Χρειάζομαι τη βοήθεια σας....

Ευχαριστώ πολύ!

Καλωσήλθες στο φόρουμ.
Μπαίνεις δυναμικά στη βαρβάτη οδήγηση ακουστικών! Δεν έχεις να χάσεις τίποτα μιας και έχεις ικανό ενισχυτή.
Χρειάζεσαι μία έτοιμη κατασκευή - adapter που να απολήγει σε μπανάνες (στη πλευρά του ενισχυτή) και σε καρφί 6.3 mm θηλυκό (στη πλευρά των ακουστικών). Δεν γνωρίζω τι κυκλοφορεί έτοιμο ώστε να σου προτείνω κάτι.

Ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση!

Έχετε ιδέα που θα μπορούσα να βρω τέτοιον adapter (χειροποίητο ή ετοιμο) ή ποιος φτιάχνει τέτοια πράγματα? Ίσως, αν δεν είναι πολύπλοκη η κατασκευή του να τα καταφέρω με καλές οδηγίες, αλλά αυτό θα ήθελα να το αποφύγω... Επίσης σε ποιον ενισχυτη αναφέρεστε, ως ικανό, στον tripath ή στο λαμπατο?

Αναφέρομαι στον tripath. Χρειάζεσαι κάποιον να σου φτιάξει το εξής απλό:

Attachments

• images.jpg
    images.jpg
    6.4 KB · Views: 383
Tripath που οδηγεί Κ1000?
Αυτό αν δεν είναι ανέκδοτο είναι είδηση.

Σας ευχαριστώ πολυ!
Ησύχασα κάπως... Η ανωτέρω κατασκευή φαίνεται υπέροχη... Δεν ξέρω αν οι κανονισμοί του φόρουμ επιτρέπουν να υποδειξετε κάποιον κατασκευαστή. Πάντως θα το ήθελα πολυ! Μήπως μπορείτε να μου πείτε τα ¨συστατικά¨ μάρκες και είδος καλωδίων, μπανανων, και πως ονομάζεται αυτή η υποδοχή, γιατί βλέπω να το φτιάχνω ο ίδιος... Πάντως ο ενισχυτης μου έχει και μια έξοδο RCA out. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή? οποιαδήποτε συμβουλή είναι πολυ ευπρόσδεκτη.

Το thread που μου υποδειξατε, αν και δεν κατάλαβα πολλά, ήταν συναρπαστικό...

Εάν γκουγκλαρετε red wine audio signature 30.2 με akg 1000 ή stax πιστεύω ότι θα βρείτε κάποια σχόλια χρηστών και μάλλον θα καταλάβετε περισσότερα απο εμένα. Πάντως τα akg αναφέρονται και στο review του ενισχυτη στο 6moons.

Βρε παίδες, έχετε καταλήξει ότι δεν χρειάζεται προσαρμογή φορτίου μέσω κυκλώματος κάποιων αντιστάσεων, κλπ. ;;; ότι τυχόν ισχύει στα hifi man ισχύει και στα senns ;;;

Απ' ευθείας από τον τελικό στα ακουστικά ; Συνιστάται αυτό για άπειρους χρήστες όπως ο καινούριος φίλος μας ;

1. Ο 30.2 δεν ειναι τιποτα παραπάνω απ εναν τριπαθ (σε εξτραβαγκαντζα πακετο με ανεξάρτητη τροφοδοσία ανα καναλι) με οτι καλο η κακο σημαίνει αυτο.
Αλλα ελεος ...2500 ευρω για εναν τριπαθ που οι φτηνοι κοστίζουν 20 και οι αξιοπρεπεις 50 οι δε καλοι από 100-200.
2. Ως τριπαθ οδηγει Κ1000 μονο στον υπνο του
3. Τα σενν δεν ειναι ακουστικά για συνδεση σε εξοδο ηχειων χωρίς διαιρετη.
4. Θα πρότεινα στον φιλο να στραφεί σε κάτι πιο γήινο

Δημήτρη, ο φίλος θα έχει τα 650.
Εγώ αυτή τη στιγμή ακούω (τα 650) με απευθείας σύνδεση σε τελικό 120 W @ 8 Ω χωρίς κανένα πρόβλημα.
Θέλει μόνο προσοχή στην ένταση, ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Ο διαιρέτης τάσης που ιδεατά χρειάζονται τα 650 αφορά κυρίως στην επίτευξη άνετης ακρόασης σε "κανονικές" θέσεις του volume αλλά και στη προσαρμογή των τελικών σταδίων του ενισχυτή (ώστε να "βλέπουν" φορτίο για τα οποία σχεδιάστηκε).
Προτείνω στον φίλο να φτιάξει ένα adapter για απευθείας σύνδεση στον τελικό του με την προϋπόθεση να προσέχει τις εντάσεις.
Αν η εκλαμβανόμενη ποιότητα από τα ηχεία είναι ήδη αρεστή, πολύ δύσκολα θα πάρει καλύτερο ήχο από τα 650 με dedicated ενισχυτή ακουστικών ΙΜΟ.

Αν συνδεθούν τα ακουστικά απευθείας σε τελικό solid state ενισχυτή, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κάποια στιγμή αυτά να καταστραφούν.
Αν τα ακουστικά συνδεθούν σε λαμπάτο τελικό που έχει σχεδιαστεί να βλέπει σαν φορτίο τα 8Ω ή τα 4Ω , τότε θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλαπλά προβλήματα. Πρέπει να γίνει η κατάλληλη προσαρμογή της αντίστασης που "βλέπει" ο ενισχυτής και ταυτόχρονα να προστατευθούν τα ακουστικά μας με έναν τυπικό διαιρέτη τάσης που υλοποιείται με αντιστάσεις ισχύος.

Εσύ μπορείς και το κάνεις.
Όχι όλοι.
Φυσικά και ΜΟΝΟ προσοχή στην ένταση θέλει.
Για μη ειδικευμένους χρήστες όμως προτιμότερο είναι να προτείνεται μια απλή έξοδος ακουστικών και όχι πράγματα που είναι παράτολμα (για τους περισσότερους).
Μια απροσεξία επίσης, εκτός από την ένταση, μπορεί να οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα εξόδου...
Και τα 650 δεν είναι ακουστικά για έξοδο ηχείων.
Ναι, οι ψαγμένοι μπορούν να τα βάλουν εκεί, με την δέουσα προσοχή.

Τα 650 είναι 300 Ω. Ο tripath του φίλου είναι 30 W @ 8 Ω που ισοδυναμούν με ~0.8 W @ 300 Ω (σε πλήρη ισχύ). Αν ο tripath δεν παραμορφώνει στην ονομαστική ισχύ του, ο φίλος δεν θα έχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα να συνδέσει απευθείας τα ακουστικά (χωρίς διαιρέτη). Χρειάζεται μόνο τυπικό έλεγχο της θέσης του volume (απλά να μην ξεπεράσει ποτέ τη θέση "1 η ώρα").

ένας τριπαθ είναι μια χαρά για τα 650 και άλλα ανάλογα ακουστικά.
πάντως σίγουρα όχι το πιό βολικό vfm για την περίπτωση.
Και ούτε βολικό σε χρηστικότητα για απλό χρήστη.
Σκέψου ότι κοστίζει 2500 ευρώ.

Ο κατασκευαστής του ενισχυτη σε thread στο head fi (δεν ξέρω πως να σας παραπεμψω. Ο τίτλος είναι: is the red wine audio signature 30.2 for me?) απαντάει σε κάποιον που ήθελε να κάνει το ίδιο με εμένα αλλά με διαφορετικά ακουστικά:

"With the Sig 30.2, the negative speaker output terminals should not be connected together (they are not tied to a common GND)" και παραπέμπει στον ενισχυτη ακουστικών του.

Στο ίδιο thread βλέπω ότι και άλλος χρήστης συνδέει κατευθείαν τα ακουστικα του απροβλημάτιστα στις εξόδους των ηχείων.

Μήπως υπάρχει κίνδυνος να κάψω τίποτα με τα sennheiser?

Συμφωνώ ότι 2500 είναι πολλά (για μένα), αλλά τον πήρα πολυ φθηνότερα και λόγω της πολυ καλής συνεργειας με τα ηχεία μου...Με τον ίδιο τροπο πήρα και τα ακουστικα (τα βρήκα φτηνά και καινούργια) και πιστεύοντας ότι ¨Εχω ήδη τον ενισχυτη¨ ... Βέβαια το καλώδιο adapter που μου δείχνει ο κ. Τρύπης κοστίζει 120$ και ένας ενισχυτης που πωλείται στο φόρουμ κάνει 180 ευρώ... Δεν ξέρω τί αξίζει να κάνω. Πραγματικά όμως θέλω να κρατήσω το κόστος χαμηλά.

Σας ευχαριστώ όλους, πραγματικά!