Βοήθεια για ενισχυτη sennheiser hd 650

To 1 είναι οι ακροδέκτες στην πλευρά των 650.
Ο συνφορουμίτης θα φτιάξει ένα καλώδιο αποκλειστικά για τον ενισχυτή του. Εναλλακτικά, θα μπορεί να χρησιμοποιεί και το μαμίσιο καλώδιο.

Το 1 δεν το έπιασα. ..

To 1 παραπάνω, είναι τα πριζάκια που χρησιμοποιεί η senn στα ακουστικά της τύπου HD650.
Απαραίτητα για όποιον θέλει να παίξει με καλώδια, σχετικά τσιμπημένα αλλά για δοκιμές είτε καινούρια πριζάκια θα πάρει κανείς ή θα πρέπει να κανιβαλίσεις από έτοιμο καλώδιο senn.

δηλαδή η senn τα δίνει με αυτά τα πράματα?
και πού τα κοτσάρουμε δηλαδή?

Κάτσε να σε φτιάξω τώρα (μονοκόμματο καλώδιο για απευθείας σύνδεση στον τελικό χωρίς adapter):

1. http://www.ebay.ie/itm/CARDAS-CONNE...?pt=UK_Sound_Vision_Other&hash=item5d480dbebe (x2)

2. http://www.ebay.ie/itm/Elite-Series..._Audio_Cable_Terminations&hash=item2572bae705 (x1)

3. http://www.ebay.ie/itm/DNM-Solid-Co...ion_Audio_Cables_Adapters&hash=item43c4412c31 (x6, για τρίμετρο μήκος ή x10 για πεντάμετρο) - ίσως μικροφωνίζει λίγο.

Τι λέτε οι υπόλοιποι?

Ακριβώς η βοήθεια που χρειαζόμουν!

Το DNM θα είναι βολικό όμως;
Έχουμε κακή εμπειρία από flat καλώδια,για αυτό ρωτάω...

Re: Απάντηση: Βοήθεια για ενισχυτη sennheiser hd 650

Το DNM θα είναι βολικό όμως;
Έχουμε κακή εμπειρία από flat καλώδια,για αυτό ρωτάω...

Το έχω σαν inerconnect. Είναι κοινής όδευσης για τα 2 κανάλια και τατάμ για καλωδίωση ακουστικών. Λόγω όμως του ότι είναι μονόκλωνο ενδέχεται να παρουσιάζει ελάχιστο μικροφωνισμό κατά την κίνηση της κεφαλής.

Το έχω σαν inerconnect. Είναι κοινής όδευσης για τα 2 κανάλια και τατάμ για καλωδίωση ακουστικών. Λόγω όμως του ότι είναι μονόκλωνο ενδέχεται να παρουσιάζει ελάχιστο μικροφωνισμό κατά την κίνηση της κεφαλής.

Ακριβώς το ίδιο καλώδιο έχω για τα ηχεία μου και τις ίδιες μπανάνες νομίζω. Το αναφέρω, γιατί θα μπορέσω να το αποκτήσω άμεσα από Αθήνα (αύριο!), αν υπάρχει ακόμα το κατάστημα. Αν καταλαβαίνω καλά, το καλώδιο θα είναι διπλό (ένα για κάθε κανάλι) και θα κολληθεί με κάποια ειδική ταινία για λόγους ευχρηστίας? Θα πάρω τηλ και σε καταστήματα ηλεκτρονικών μήπως βρω τους ακροδέκτες των ακουστικών. Η αλήθεια είναι ότι πήγα σήμερα σε καταστημα να πάρω υλικά και δεν μπόρεσα να συννενοηθώ, γι' αυτό ευχαριστώ ιδιαίτερα για τις ακριβείς οδηγίες.

συνεννοηθώ… ήθελα να πω :HTEHETH63:

Ακριβώς το ίδιο καλώδιο έχω για τα ηχεία μου και τις ίδιες μπανάνες νομίζω. Το αναφέρω, γιατί θα μπορέσω να το αποκτήσω άμεσα από Αθήνα (αύριο!), αν υπάρχει ακόμα το κατάστημα. Αν καταλαβαίνω καλά, το καλώδιο θα είναι διπλό (ένα για κάθε κανάλι) και θα κολληθεί με κάποια ειδική ταινία για λόγους ευχρηστίας? Θα πάρω τηλ και σε καταστήματα ηλεκτρονικών μήπως βρω τους ακροδέκτες των ακουστικών. Η αλήθεια είναι ότι πήγα σήμερα σε καταστημα να πάρω υλικά και δεν μπόρεσα να συννενοηθώ, γι' αυτό ευχαριστώ ιδιαίτερα για τις ακριβείς οδηγίες.

Εννοώ, ότι έχω την ίδια μάρκα για τα ηχεία και τα interconnect μου, όχι το ίδιο καλώδιο.

Θέλω να ενημερώσω τους αγαπητούς συμφορουμίτες ότι τελικά επέλεξα μία μέση λύση και εξηγούμαι: Κάποιοι καλοί φίλοι μου έφτιαξαν ένα πολύ ωραίο και στιβαρό κουτάκι με αντιστάσεις, το οποίο "μεσολαβεί" ανάμεσα στον ενισχυτή και τα ακουστικά, τα οποία απολαμβάνω ήδη γράφοντας αυτές τις γραμμές. Στη λύση αυτή συνέβαλε και το γεγονός ότι δεν μπόρεσα να βρω κάποιο από τα υλικά για το καλώδιο (λόγω έλλειψης). Πάντως το κουτάκι αυτό με κάνει να αισθάνομαι ασφαλέστερα και για ακουστικά και για τα αυτιά μου! Να προσέξω κάτι για το σωστό στρώσιμό τους? Σας ευχαριστώ όλους και πάλι.:ernaehrung004:

Αι γειά σου!
Κάπου ο Chris1967 είχε παραθέσει μία διαδικασία στρωσίματος ακουστικών. Στο θέμα με κάποια Hifiman μάλλον. Αναζήτησέ το.
Καλές ακροάσεις. Χαίρομαι που επέλεξες τη λύση προσαρμογής στον κυρίως ενισχυτή. Τα 650 χρειάζονται ΠΟΛΥ "απόθεμα" πίσω τους (παρ' όλο που δεν θά' πρεπε).

Αι γειά σου!
Κάπου ο Chris1967 είχε παραθέσει μία διαδικασία στρωσίματος ακουστικών. Στο θέμα με κάποια Hifiman μάλλον. Αναζήτησέ το.
Καλές ακροάσεις. Χαίρομαι που επέλεξες τη λύση προσαρμογής στον κυρίως ενισχυτή. Τα 650 χρειάζονται ΠΟΛΥ "απόθεμα" πίσω τους (παρ' όλο που δεν θά' πρεπε).

Έψαξα για το ποστ του συμφορουμίτη, αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς τη διαδικασία στρωσίματος. Επέλεξα τα 650 και το ματσάρισμα με τελικό ενισχυτή και λόγω των σχολίων που έχετε κάνει γι' αυτά και παρότι άστρωτα αισθάνομαι δικαιωμένος. Τα ακουστικά είναι και ελαφριά και καθότι εκμεταλλεύομαι και το μήκος των καλωδίων για τα ηχεία μου, τα απολαμβάνω και από τον καναπέ! Όσον αφορά στο στρώσιμο καταλαβαίνω ότι στην αρχή και για τις πρώτες 100 ώρες περίπου δεν πρέπει να γίνονται υπερβολές στην ένταση (ούτως ή άλλως) και η ένταση να είναι σταθερή.

Έχεις Tripath αν δε κάνω λάθος. Πως σύνδεσες τα ακουστικά σου αφού έχεις κοινή γείωση των καναλιών?
Μπορείς να δώσεις λεπτομέρειες του adapter box? Μην έχουμε κανά ατύχημα το λέω...

Έχεις Tripath αν δε κάνω λάθος. Πως σύνδεσες τα ακουστικά σου αφού έχεις κοινή γείωση των καναλιών?
Μπορείς να δώσεις λεπτομέρειες του adapter box? Μην έχουμε κανά ατύχημα το λέω...

Θα στείλω φωτό μόλις μπορέσω. Πάντως μου είπαν ότι μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε ενισχυτη.

Το σίγουρο είναι ότι κάνει για τους λαμπάτους μονομπλοκ... Από τη μία πλευρά έχει τεσσερις εισόδους για τα καλώδια (των ηχείων) και από την άλλη την είσοδο των ακουστικών. Μέσα έχει αντιστάσεις από ό,τι γνωρίζω.

Ακούω μουσική με τα 650 και με τους μονομπολκ 300b και ο ήχος τους μου φαίνεται φοβερός και χωρίς να έχουν στρώσει. Πείτε μου παρακαλώ αν πρέπει να προσέξω κάτι στο στρώσιμο, γιατί δεν θέλω να φείδομαι έντασης....!