Βοήθεια για ενισχυτη sennheiser hd 650

Αν γινει σωστά δεν υπάρχει κίνδυνος.
Αν θες μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

Φίλε, καλά που το έψαξες! Δεν θα συνδέσεις τα 650 στον tripath μέσω adapter που καταλήγει σε 6.3 mm headphone socket (έχει κοινό Ground). Τα tripath ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόβλημα σε τέτοια σύνδεση.Υπάρχει εναλλακτικός τρόπος (ιδιοκατασκευή) αλλά δεν θέλω να σε μπλέξω και άλλο. Ποιός είναι ο έτοιμος ενισχυτής?

Η αγγελία του .......... αν κατάλαβα καλά) είναι ότι πρέπει και ενδείκνυται σε κάθε περίπτωση για τον theioulis ...
Aν τυχαία δεν ανακάλυπτε την θέση του κατασκευαστή του τρίπαθ, περί μη κοινής γείωσης των (-) των εξόδων του και προχωρούσε στον απλοϊκό αντάπτορα ίσως να είχαμε δράματα ... προς τι ο λόγος ....

Είχα τα 650 μέχρι προχθές και τα έπαιξα πολλάκις με Λέμαν κλώνο (τον μάτριξ μ ) με κυριολεκτικά άριστα αποτελέσματα ... αξίζει να ρισκάρει καθημερινά και τα ακουστικά του και τυχόν βραχυκύκλωμα για 60 ευρώ ; Απλή λογική χρειάζεται ....

Last edited by a moderator:
Πράγματι, για την αγγελία του ...... πρόκειται. Μου φαίνεται μονόδρομος αυτή τη στιγμή. Και καθόλου δυσαρεστος, γιατί δεν βλέπω την ώρα να απολαύσω μεταμεσονύκτιες ακροάσεις! αν βέβαια υπάρχει ακόμα ο ενισχυτης.

Πάντως και η ιδιοκατασκευή μου φαίνεται πολυ ενδιαφέρουσα. Δεν έχω εμπειρία αλλά λόγω της ασχολίας μου (ζωγραφος) τα χέρια μου πιάνουν σε λεπτοδουλειες και κατασκευές. Και μου φαίνεται κρίμα να έχω τον ενισχυτη και να μην μπορώ να τον εκμεταλλευτώ. Διάβασα (δεν θυμάμαι που) ότι τα 650 με κάποιον τελικό ενισχυτη αποδίδουν πολυ καλά χαμηλά. Κατα τα αλλά σκέφτομαι και το κόστος 280 + 180 κάνουν όσο τα πιο φθηνά stax ή κάποιο άλλο μεταχειρισμένο που θα μπορούσε να συνδεθεί κατευθείαν στον ενισχυτη (?), βέβαια αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Ο ενισχυτής ειναι πολυ καλος.
Μη βλέπεις που τον πουλάει ο .......:))

Τελικά πάω για τον ενισχυτη του ......., αν είναι διαθέσιμος. Πιστεύω ότι θα με ικανοποιήσει. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας! Ομολογώ ότι αρρώστησα....:worshippy:

Απαλείφθηκε σε προηγούμενα posts η άμεση αναφορά σε αντικείμενο αγγελίας του forum. Ως γνωστόν δεν επιτρέπεται από τον κανονισμό. Στη θέση του μπήκε κενό με τελίτσες (.........)

Παρακαλώ να είμαστε πιο προσεκτικοί.

Για τη διευκόλυνση της κατανόησης του νήματος, χωρίς όμως να κάνουμε αναφορά και στην αγγελία θα πούμε πως πρόκειται για το γνωστό κλώνο Lovely Cube (http://www.alicemagicbox.com/lasercollection/lovelycubeheadamp.html)

Ο ενισχυτής Lovely Cube δόθηκε σε άλλον και είμαι πάλι προς αναζήτηση λύσης. Η αλήθεια είναι ότι θα με βόλευε "χωροταξικά", λόγω συδέσεων και θέσης ακρόασης, να χρησιμοποιήσω τον ήδη υπάρχοντα ενισχυτή μου. Όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας της ακοής, έχω το πλεονέκτημα ότι ο προενισχυτής μου "μηδενίζει" την ένταση με την έναρξη της λειτουργείας του. Επιπλέον, εάν τελικά χρησιμοποιήσω τον τελικό θα άλλάξω και καλώδιο, γιατί ούτως ή άλλως χρειάζομαι μακρύτερο (και το περιεχόμενο στο κουτί θεωρείται και μέτριο, αν δεν κάνω λάθος). Οπότε αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν κατάλληλο ένα καλώδιο παρόμοιο με το επισυναπτόμενο:file:///Users/kostas/Downloads/lounge8-003.jpg

Attachments

• lounge8-003.jpg
    lounge8-003.jpg
    140.8 KB · Views: 189
Στο diy heaven διάβασα:

Can I use the speaker output terminals of a power amp to drive headphones ?

No, When the amplifier used is of a so called ‛bridged’ design, such as a lot of class-D and car-audio amplifiers, unless 4 wire headphones are used.

ΔΕΝ είμαι σίγουρος αν αυτή είναι και η περίπτωση του ενισχυτή μου…

Το "άρθρο" καταλήγει: BALANCED amplifiers (such as car audio or some class-D or class-T amplifiers) can NOT be used with headphones UNLESS the headphone is intended for balanced operation (4 wire/4-pin plug). When unsure do NOT connect the ground (-) connections of these amplifiers together. This may destroy the amplifier.

Ο ενισχυτής μου ΔΕΝ είναι balanced, αλλά σκεφτηκα ότι με ένα καλώδιο όπως αυτό που έστειλα στην παραπάνω φωτο, ίσως έλυνα τα θέματα ασφαλείας (κίνδυνο βραχυκυκλώματος).

Εστειλα και την παραπάνω φωτό, για πιθανούς συδυασμούς κωλωδίων-συνδέσεων… Η φωτό είναι από 6moons.

Αν μπορείς να προμηθευτείς καλώδιο με κατάληξη σε 4-πινο XLR, μπορείς να συνδέσεις τα ακουστικά σου σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ενισχυτή, οπιασδήποτε τάξης λειτουργίας.

Μιλώντας ως άσχετος περι των τεχνικών επισημαίνω την προσοχή σου πριν κάνεις οτιδήποτε, εκτός βεβαια απο dedicated εν/τη ακουστικών, να είσαι πάρα πολύ προσεχτικός μην γίνει καμία βλακεία και πάρεις ακουστικά και εν/τη στο χέρι... λέω γω τώρα!!!

Ευχαριστώ, για τη συμβουλή! Δ:2thumb22sup:Δεν σκοπεύω να κάνω κάτι ο ίδιος, αλλα με βάσει αυτά που σιγά σιγα μαθαίνω και διασταυρώνοντας πληροφορίες, θα ζητήσω τη βοήθεια κάποιων φίλων. Μου έχει μείνει η εντύπωση ότι με τους ενισχυτές που έχω ήδη θα έχω καλύτερα αποτελέσματα απο ότι με dedicated σχετικά φθηνό κάτω απο 300 ευρώ. Επίσης, τα συγκεκριμένα ακουςτικα, γράφουν κάποιοι, θέλουν ακριβο ενισχυτη και αρκετή δύναμη. Με την κατασκευή ενός καλωδίου, όπως αυτό που γράφει ο κ. Τρύπης, σκέφτομαι ότι θα εχω πολλαπλο όφελος, γιατί θα αντικαταστήσω υποχρεωτικά το υπαρχον. Γι' αυτο εχω κολλήσει και έχω μείνει με τα ακουστικα στο χέρι.... Παρακαλώ διορθώστε με. (ή ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΛΥΣΗ! Ζηλεύω τους DIY !)

Αν είναι καλός ο βασικός σου ενισχυτής, πολύ δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο (εννοώ dedicated ενισχυτή ακουστικών).
Τα 650, αν και εύκολα φορτία, θέλουν ΒΑΡΒΑΤΗ και ποιοτική οδήγηση, αλλιώς υποεκτιμούνται (και όχι άδικα).
Και για να σε φτιάξω, αν στο καλύτερο άκουσμά μου μέχρι τώρα (Audeze LCD-3) έβαζα 9, τα 650 έχουν χαλαρά ένα 6.5άρι!