Βοήθεια για ενισχυτη sennheiser hd 650

To παρακάτω σχήμα θα σου δώσει μία κατεύθυνση (diy).
Αφορά 4-πινο connector σε diy adapter για σύνδεση σε τελικό / ολοκληρωμένο ενισχυτή.
Φυσικά, θα πρέπει να προμηθευτείς αντίστοιχο mate connector στη πλευρά των ακουστικών και να κατασκευάσεις το αντίστοιχο καλώδιο με τους αντίστοιχους ακροδέκτες της Cardas για τα 650.

Attachments

• HE6_XLR_pinout.jpg
    HE6_XLR_pinout.jpg
    49 KB · Views: 210
Αν είναι καλός ο βασικός σου ενισχυτής, πολύ δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο (εννοώ dedicated ενισχυτή ακουστικών).
Τα 650, αν και εύκολα φορτία, θέλουν ΒΑΡΒΑΤΗ και ποιοτική οδήγηση, αλλιώς υποεκτιμούνται (και όχι άδικα).
Και για να σε φτιάξω, αν στο καλύτερο άκουσμά μου μέχρι τώρα (Audeze LCD-3) έβαζα 9, τα 650 έχουν χαλαρά ένα 6.5άρι!

Αυτό με φτιάχνει πολύ....!

To παρακάτω σχήμα θα σου δώσει μία κατεύθυνση (diy).
Αφορά 4-πινο connector σε diy adapter για σύνδεση σε τελικό / ολοκληρωμένο ενισχυτή.
Φυσικά, θα πρέπει να προμηθευτείς αντίστοιχο mate connector στη πλευρά των ακουστικών και να κατασκευάσεις το αντίστοιχο καλώδιο με τους αντίστοιχους ακροδέκτες της Cardas για τα 650.

Δηλαδή τα υλικά που χρειάζομαι είναι: 1. Ακροδεκτες για τα ακουστικα. 2. Ακροδεκτες για τον ενισχυτη (μπανάνες?). 3.
4ά-πινο βυσμα xlr male για την πλευρά των ακουστικών 4. Αντίστοιχο Female για τη σύνδεση με τον ενισχυτη. (Υπάρχει καμία γνώμη για τα switchman?) και 5. Τι καλώδια χρειάζομαι? είναι καλά τα mogami 3106 stereo balanced microphone cable για τα 650? ¨Ειδα¨ αρκετούς να τα χρησιμοποιούν...

Ασημούλι καλύτερα (μιάς και δε βγάζει τέτοια η Mogami :) ).

Πραγματικά, δεν κατάλαβα τι εννοείται. Το κόστος των παραπανω το υπολογίζω περί τα 80 ευρώ. Δεν θα ήθελα να ξεφύγω πάνω απο τα 150. Πιστεύετε ότι τα ασημένια αξίζουν τη διάφορα? Ποιες μάρκες έχουν καλό value? Αν σας κούρασα, συγνώμη, αλλα εχω τα ακουστικα στα χέρια μου και δεν θα τα ακούσω μέχρι να φτιάξω το καλώδιο. Αδημονώ!

Ps: το καλώδιο το θέλω περί τα 5 μέτρα σε μήκος. Θα πρεπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο στην ποιότητα του καλωδίου?

Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει λόγος... Καμία εναλλακτική?

for Christ's sake που λένε οι αγγλόφωνοι
15 εκατοστά καλώδιο θα είναι.
κόψε λίγο από την τοστιέρα....:twoguns::Banane0:

Δηλαδή τα υλικά που χρειάζομαι είναι: 1. Ακροδεκτες για τα ακουστικα. 2. Ακροδεκτες για τον ενισχυτη (μπανάνες?). 3.
4ά-πινο βυσμα xlr male για την πλευρά των ακουστικών 4. Αντίστοιχο Female για τη σύνδεση με τον ενισχυτη. (Υπάρχει καμία γνώμη για τα switchman?) και 5. Τι καλώδια χρειάζομαι? είναι καλά τα mogami 3106 stereo balanced microphone cable για τα 650? ¨Ειδα¨ αρκετούς να τα χρησιμοποιούν...

συμπάθα με κι όλας.:worshippy:
Βρες ένα καλό παιδί από εδώ μέσα να σε βοηθήσει.
Λιγό η ορολογία που χρησιμοποιείς και ο τρόπος των ερωτήσεων με φοβίζουν και κρίμα είναι το μηχανάκι (που όντως τα τριπαθ είναι γεφυρωμένα εκ μητρός)

Απάντηση: Re: Βοήθεια για ενισχυτη sennheiser hd 650

Λιγό η ορολογία που χρησιμοποιείς και ο τρόπος των ερωτήσεων με φοβίζουν και κρίμα είναι το μηχανάκι (που όντως τα τριπαθ είναι γεφυρωμένα εκ μητρός)

+1
Η αλήθεια είναι πως κι εγώ ανησυχώ λιγάκι διαβάζοντας την συζήτηση και το κακό δεν θέλει πολύ να συμβεί.
Κρίμα είναι γιατί και τα μηχανάκια είναι πολύ καλά και ο ιδιοκτήτης ευγενέστατος και δεκτικός.
Νομίζω πως στην DIY κατηγορία θα βρει καλή καθοδήγηση στο κάθε τι κι αν μη τι άλλο πιο πολλές γνώμες σε αυτό που τον απασχολεί.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για ενισχυτη sennheiser hd 650

for Christ's sake που λένε οι αγγλόφωνοι
15 εκατοστά καλώδιο θα είναι.
κόψε λίγο από την τοστιέρα....:twoguns::Banane0:

Αμ δεν είναι 15 εκ...
Πέντε μέτρα του χρειάζονται,αναφέρει...
Χ4=20 μέτρα καλώδιο......

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για ενισχυτη sennheiser hd 650

Αμ δεν είναι 15 εκ...
Πέντε μέτρα του χρειάζονται,αναφέρει...
Χ4=20 μέτρα καλώδιο......

θέλει να κάθεται και στον καναπέ?
τα ακουστικά για να είσαι εντάξει ότι ακολουθείς τις προδιαγραφές κατασκευαστή πρέπει να κάθεσαι τόσο κοντά στο μηχάνημα όσο είναι το καλώδιό τους.
Ας πάρει το μπλε που πρότεινε ο Σταύρος για τα ΜΗ1

Πρεπει να σας εχω κουφανει!!!:award: Εχω γελάσει τρέλα με τα τελευταία post!
Δεν σκοπεύω να κάνω τίποτα προτού ξεκαθαρίσω τα πάντα... και αν... Απλά πριν απευθυνθώ στους DIYαδες θα πρεπει να παραγγειλω τα υλικά μου και δεν ξέρω ακριβώς ποια και ποιες μάρκες να πάρω και οι ακουστικαριοι μου φαίνονται αρκετά εξειδικευμένοι για να προτείνουν. Είμαι, παρά την άγνοια μου, και λίγο τελειομανής....!

Εννοείται ότι θα ήθελα να βρω ένα καλό παιδί, να μου φτιάξει το καλώδιο εξ' ολοκληρου:2thumb22sup:! Αλλα πως? Να θέσω το θέμα εκ νέου στο DIY section του φόρουμ? Θα ήταν η καλύτερη μου, (με αμοιβή, αν επιτρέπεται). Αλλα και πάλι θα πρεπει να παραγγειλω τα υλικά και σκεφτόμουν να τα παραγγειλω όλα μαζί για να μην έρθουν σε δόσεις. Ειδικά τους ακροδεκτες για τα ακουστικα δεν νομίζω να τους βρίσκεις σε κατάστημα μη διαδικτυακό.
Γι' αυτό εξακολουθώ να είμαι όλος αφτια :ears: ως προς την επιλογή των υλικών και οτιδήποτε ανακύπτει στην πορεία και μαζεύω πραγματικά πολύτιμες πληροφορίες (π.χ το μήκος του καλωδίου) που με κάνουν να αναθεωρώ και να επανεξεταζω τα θέλω μου.

τους βρίσκεις
πάντως προτείνω το καλό παιδί να σε βοηθήσει και στην επιλογή και στήσιμο παραγγελίας υλικών.
Αν ήμουν στο λεκανοπέδιο θα σε βοηθούσα ευχαρίστως.

"Καλό παιδί" και "καλό παιδί",ούτε να τον παντρεύαμε τον άνθρωπο...:flipout:
(Κάνε μια βόλτα από τον Φανό και τους συναφείς,θα βρεις αυτά που ζητάς και θα έχεις την ευκαιρία να τα εξετάσεις κι από κοντά.)

τους βρίσκεις
πάντως προτείνω το καλό παιδί να σε βοηθήσει και στην επιλογή και στήσιμο παραγγελίας υλικών.
Αν ήμουν στο λεκανοπέδιο θα σε βοηθούσα ευχαρίστως.

Ευχαριστώ γι' αυτό. Είμαστε και συντοπίτες...

Κάτσε να σε φτιάξω τώρα (μονοκόμματο καλώδιο για απευθείας σύνδεση στον τελικό χωρίς adapter):

1. http://www.ebay.ie/itm/CARDAS-CONNE...?pt=UK_Sound_Vision_Other&hash=item5d480dbebe (x2)

2. http://www.ebay.ie/itm/Elite-Series..._Audio_Cable_Terminations&hash=item2572bae705 (x1)

3. http://www.ebay.ie/itm/DNM-Solid-Co...ion_Audio_Cables_Adapters&hash=item43c4412c31 (x6, για τρίμετρο μήκος ή x10 για πεντάμετρο) - ίσως μικροφωνίζει λίγο.

Τι λέτε οι υπόλοιποι?

Last edited: