Βοηθεια για επικειμενη (αμεσα) αγορα Hi-Fi

Ο ενισχυτής πρέπει να δίνει αρκετό ρεύμα στα ηχεία για να σουλέψουν σωστά. Εγω στην θέση σου θα έπερνα τον μεγαλύτερο NAD γιατί τα ηχεία είναι 120watt

Απάντηση: Re: Βοηθεια για επικειμενη (αμεσα) αγορα Hi-Fi

Ο ενισχυτής πρέπει να δίνει αρκετό ρεύμα στα ηχεία για να σουλέψουν σωστά. Εγω στην θέση σου θα έπερνα τον μεγαλύτερο NAD γιατί τα ηχεία είναι 120watt

+1

ως κατοχος daimond 9.5 επιβεβαιωνω οτι ειναι φοβερα ηχεια για τα λεφτα τους,και θα διαφωνησω για το μπασο το πολυ που ειπωθηκε.Μαλλον συγκρατημενο θα το ελεγα,και ολη τους η τεχνη ειναι στις μεσαιες οπου υπερεχουν σε σχεση με τα energy τα οποια εχουν τονισμενα τα ακρα.

Ομως,μην τα παρεις αν δεν εχεις ενα ενισχυτη βαρβατο τουλαχιστω 100W πραγματικα και οχι μαρκετινιστικα.Ειναι γαιδουρια
Αν πας σε yama παρε κανενα της σειρας 6χχ τουλαχιστω

Αudimonitor η σειρά 6χχ είναι πολυκάναλοι. Δεν υπάρχει λόγος να πάει σε πολυκάναλο. Ο RX-797 είναι δυνατός (2x100W).

Αudimonitor η σειρά 6χχ είναι πολυκάναλοι. Δεν υπάρχει λόγος να πάει σε πολυκάναλο. Ο RX-797 είναι δυνατός (2x100W).

Το γνωριζω.Αλλα δεν μας ειπε ο φιλος αν εχει σκεψεις για HC(2 σε 1,σαν head n shoulders ενα πραμα-bye-)

Παιδια υστερα απο αρκετη σκεψη και ζυγιζοντας τις αποψεις και κριτικες που διαβασα στο φορουμ -ειδικη μνεια για τον guybrush και τα pm's του-
κατεληξα nad c352 2x80watt για τα energy c-300 και e-mu usb καρτα ηχου
(με ενσωματωμενο μαλιστα ανεξαρτητο πρό).
Υπερδιπλασιασα βεβαια το budget αλλα νομιζω δε θα το μετανιωσω καθολου.Εχω ακουσει απο ολους τα καλυτερα για nad (εκει χρειαστηκε υπερβαση 200Ε).
(Και οπως ολοι εδω λατρευω τη μουσικη)
Εχω σκοπο σε 1-2μηνες να χτυπησω πιθανως και ενα sub για να ολοκληρωθει το συστημα...
Τα warfedale τα φοβηθηκα μετα τα ποστς-αναφορες βλαβης 2 φιλων για αναλογα ηχεια (86db) της ιδιας εταιρειας με yamaha βεβαια ενισχυτες και επισης γιατι μου αρεσαν οι καθαρες ψηλες των energy σε αντιθεση με τα warfedale που ομως τα ακουσα με χειροτερο ενισχυτη...
Αναμενω το συστημα Δευτερα εως Τεταρτη
(το πηρα απο Νακα για σιγουρια).
Θα αναφερω εντυπωσεις...

ΥΓ.Μήπως η προενισχυση της καρτας αποτελει προβλημα/κινδυνο
για τα ηχεια?

Όχι, μόνο να προσέξεις την υπεροδήγηση.

Καλύτερα να έπαιρνες ένα σκέτο τελικό κι όχι ολοκληρωμένο, πάντως, εκτός κι αν έχεις σκοπό αργότερα να βάλεις κι άλλη πηγή.

Μηπως να κοιταξω να απενεργοποιησω την προενισχυση της καρτας με καποια επιλογη μεσω software?
Γενικα θα μου προτεινες να χρησιμοποιω default ρυθμισεις της καρτας και του προγραμματος αναπαραγωγης μου
-βασιζομενος στον ενισχυτή αποκλειστικα τοσο για ενισχυση όσο και ηχόχρωμα-
ή μπορώ να παιζω λιγακι με καποιο equalizer ή αντιστοιχο software?

Οσο για το θεμα της πηγης η αληθεια ειναι οτι σκεφτομαι ηδη να φερω το πικαπ του παμπαλαιου kenwood ka-1500 και να απολαυσω μερικα ποιοτικα βινυλλια
-εχω κατι καλες ηχογραφησεις,κυριως κλασσικης και επιπλεον ειμαι διατεθειμενος να ψαξω σιγα-σιγα νομιζω και για δισκους και cd απο τα υπολοιπα ηδη μουσικης που ακουω.
(Ναι,σκεφτομαι ηδη και για ενα cd...:rolleyes:)

Επισης φυσικα ηδη αναβαθμιζω την
-πολυ αξιολογη πιστευω σε μουσικη αλλα μετρια σε ποιοτητα ηχου-
mp3 library μου με υψηλοτερα bitrates,μικροτερες συμπιεσεις.

(Πρεπει να αγορασω cd και φυσικα και δισκακια για να τα παιζω....)

Βρε παιδιά, τα ηχεία δεν έχουν βατ, πόσες φορές θα το πω; Θα μας διαβάζουν και θα γελάνε!

Ναι βρε το ξέρουμε. Τα Watt τον ηχείων δεν έχουν σχέση με το πόσο δυνατά παίζουν, αλλά έχουν σχέση με το πόσο ρεύμα τραβάει το πινίο τους από τον ενισχυτή για να λειτουργήσουν σωστά. Υπό αυτή την έννοια ανέφερα τα Watt. Και μπορείς πολύ ωραία να υπολογίσεις το ρεύμα που δίνει ο ενισχυτής με βάση τα Watt που βγάζει και είσαι αρχηγός (αν φυσικά λέει αλήθεια ο κατασκευαστής του ενισχυτή).

Τα watt των ηχειων δηλωνουν την αντοχη των ηχειων σε ισχυ και τιποτα περισσοτερο. Εγω θεωρω σαν κριτηριο επιλογης τον ογκο που επιλεγεται αναλογα με το χωρο και την ευαισθησια.

χμ... εγω θα έλεγα κυρίως πόσο χαμηλά κατεβαίνουν σε σχέση με τον χώρο που θα ακούγονται.

Last edited:
Επειδη το budget σου ειναι περιορισμενο και καταλαβαινω καλα τι σημαινει αυτο, εχω μια διαφορετικη προταση:

1) Ενεργα ηχεια. Πιστευω οτι οτι θα αποδοσουν πιο σωστα το μεγαλο ευρος μουσικης που ακους απο τους συνδιασμους χαμηλης κατηγοριας ηχειων + ενισχυτικων. Εγω παιζω με μικρα ηχεια σε χωρο 30τμ και ακουω σε αποσταση δυο μετρων απο τα ηχεια. Ο ηχος ειναι πολυ καλος και για τα δικα μου αυτια καλυτερος απο τους συνδιασμους που ανεφερες. Κοιτα μερικες προτασεις εδω: http://www.dv247.com/search/2940/1511/ProductQuantity/Descending/-/1/
http://www.dv247.com/invt/24044/
http://www.dv247.com/invt/45349/
http://www.dv247.com/invt/19502/
http://www.dv247.com/invt/9490/
Τα ηχεια αυτα τα εχω ακουσει και στα προτεινω με σειρα προτιμησης μου αλλα και σε σχεση τιμης-αποδοσης.

2) Θεωρω στην εποχη μας την αγορα ψηφιακη πηγης πολυτελεια και καλυτερα τα χρηματα να δωθουν καπου αλλου. Εχω player των 2000Ε και στο συστημα μου και γενικα σε budget συστηματα σε τυφλο test με το Blue Sky (το ποιο εχω) δε νομιζω οτι θα μπορουσα να διακρινω διαφορες. To κραταω γιατι δε θελω να το σκοτωσω αλλα με το Blue Sky και το Playstation 1 στη κατοχη μου δε θα εδινα με τιποτα λεφτα για ψηφιακο player. Αφου θα συνδεσεις τον υπολογιστη το μονο που σου χρειαζεται ειναι μια καλη καρτα ηχου και κατευθειαν στα ηχεια με ενα αξιοπρεπες καλωδιο. Aν θελεις να συνδεσεις πικαπ στο μελλον, πρεπει να κοιταξεις πρωτα για εναν phono προενισχυτη για τη κεφαλη του πικαπ και αν δε θελεις να αλλαζεις πηγες, ενα προενισχυτη γραμμης (line) ωστε να εχεις μονιμα συνδεδεμενα ολες τις μηγες σου. Εδω να αναφερω οτι αν καποιοι απο τους ενισχυτες που ανεφερες εχουν phono μαλλον ειναι χαμηλης αναλυσης οποτε την αγορα phono stage δε τη γλυτωνεις σε περιπτωση ασχολιας σου με βινυλιο.

Για να μην καταλαβαινεις διαφορα στον ηχο ενος bluesky και ενος καλου cd σημαινει οτι καποιος ειναι ο αδυναμος κρικος στην αλυσιδα. Ή τα ηχεια ή ο ενισχυτης ή τα καλωδια. Εγω στο συστημα μου μολις βαλω το dvd phillips και το cd AMC ακομα και το pioneer cd-r καθενα εχει το δικο του χαρακτηρα. Ακομα και η γυναικα μου καταλαβαινει τις διαφορες!

Για να μην καταλαβαινεις διαφορα στον ηχο ενος bluesky και ενος καλου cd σημαινει οτι καποιος ειναι ο αδυναμος κρικος στην αλυσιδα. Ή τα ηχεια ή ο ενισχυτης ή τα καλωδια. Εγω στο συστημα μου μολις βαλω το dvd phillips και το cd AMC ακομα και το pioneer cd-r καθενα εχει το δικο του χαρακτηρα. Ακομα και η γυναικα μου καταλαβαινει τις διαφορες!

Αδυναμος κρικος: Eνεργα ηχεια 198 ευρω! Αναλυτικα και ζεστα οσο χρειαζεται για ακροαση μουσικης, τα λεφτα τους τα εχουν βγαλει και με το παραπανω αλλα φυσικα υπαρχουν και καλυτερα. Διαφορες μεταξυ των τριων players που προανεφερα καταλαβαινω και επισης του CDR που ξεχασα να αναφερω. Ειναι ομως μικρες και σιγουρα δεν αξιζουν τη χρηματικη διαφορα. Για μενα τη μεγαλυτερη διαφορα σε θεμα χροιων την εχουν τα ηχεια και τελευταιες οι ψηφιακες πηγες. Εχω ακουσει επισης σημαντικες διαφορες με αλλαγες καλωδιων και ειδικα με αλλαγες προ και phono stages.

Οι εποχες εχουν αλλαξει στα ψηφιακα. Ενα λιγο ψαγμενο κινεζικο player σαν το Blue Sky, ελαφρυ και αδειο με ενα μονο τσιπακι κοντραρει players δεκαετιας πολυ ακριβοτερα με top υλικα και transport. Το ιδιο πιστευω οτι κανει και με σημερινα budget players. Δε λεω οτι ειναι το ιδιο, αλλα το Cary που εχω ειχε 1900 καινουργιο και το Blue Sky 29! Η χρηματικη διαφορα ειναι χαοτικη, η ηχητικη το αντιθετο. Προσωπικα, τη χρηματικη αυτη διαφορα θα προτιμουσα να την εδινα σε ενα ζευγαρι ηχειων παρα σε ψηφιακη πηγη.

Οι εποχες εχουν αλλαξει στα ψηφιακα. Ενα λιγο ψαγμενο player σαν το Blue Sky, .... με ενα μονο τσιπακι κοντραρει players πολυ ακριβοτερα ....

Δε λεω οτι ειναι το ιδιο, αλλα ...Η χρηματικη διαφορα ειναι χαοτικη, η ηχητικη το αντιθετο. Προσωπικα, τη χρηματικη αυτη διαφορα θα προτιμουσα να την εδινα σε ενα ζευγαρι ηχειων παρα σε ψηφιακη πηγη.

Δε μπορω να πω οτι εχεις λιγοτερο απο απολυτο δικιο σε ολα αυτα.

Πλην ομως καμια φορα, για να πας λιιιγο παραπανω εισαι διατεθημενος να πληρωσεις πολυ παραπανω.

Δε μπορω να πω οτι εχεις λιγοτερο απο απολυτο δικιο σε ολα αυτα.

Πλην ομως καμια φορα, για να πας λιιιγο παραπανω εισαι διατεθημενος να πληρωσεις πολυ παραπανω.
ολα αυτα που γραφετε αμφοτεροι ειναι αρκετα σωστα ,ομως εδω θελω να προσθεσω και την γνωμη μου οσον αφορα το θεμα της πηγης γενικοτερα και ειδικοτερα εδω του ψηφιακου μεσου, ο ρολος της πηγης κατ'εμε ειναι πολυ περισσοτερο κρισιμος απο οτι φαινεται ,μια πηγη εστω ψηφιακη μπορει και πρεπει να προσφερει ´,αναλυτικοτητα-ομαλα δυναμικα-καλη αναγνωστικοτητα-σωστο διαχωρισμο-μεταβατικα !!!!! (ιδιως αυτα τα κρεσεντα και οι αποτομες μεταβολες των δυναμικων) ,παρ'ολο λοιπον που συμφωνω εν μερει με το <προτζεκτ bluesky> εως ενα σημειο ,ενα ποσοστο ας πουμε 70-80% ,δεν μπορω να μην προσθεσω οτι αυτο το υπολοιπο 20% ειναι αυτο που θα κανει την διαφορα ,και σας βεβαιω οτι αυτη την διαφορα εγω προσωπικα θα την καταλαβω (κατι jitter κατι περιεργα γενικα με τον χρονισμο κατι ασαφειες στα περιγραμματα ιδιως αυτο που παλαιωτερα λεγαμε σαν ο<μαλλινος ηχος> ,

ολα αυτα που γραφετε αμφοτεροι ειναι αρκετα σωστα ,ομως εδω θελω να προσθεσω και την γνωμη μου οσον αφορα το θεμα της πηγης γενικοτερα και ειδικοτερα εδω του ψηφιακου μεσου, ο ρολος της πηγης κατ'εμε ειναι πολυ περισσοτερο κρισιμος απο οτι φαινεται ,μια πηγη εστω ψηφιακη μπορει και πρεπει να προσφερει ´,αναλυτικοτητα-ομαλα δυναμικα-καλη αναγνωστικοτητα-σωστο διαχωρισμο-μεταβατικα !!!!! (ιδιως αυτα τα κρεσεντα και οι αποτομες μεταβολες των δυναμικων) ,παρ'ολο λοιπον που συμφωνω εν μερει με το <προτζεκτ bluesky> εως ενα σημειο ,ενα ποσοστο ας πουμε 70-80% ,δεν μπορω να μην προσθεσω οτι αυτο το υπολοιπο 20% ειναι αυτο που θα κανει την διαφορα ,και σας βεβαιω οτι αυτη την διαφορα εγω προσωπικα θα την καταλαβω (κατι jitter κατι περιεργα γενικα με τον χρονισμο κατι ασαφειες στα περιγραμματα ιδιως αυτο που παλαιωτερα λεγαμε σαν ο<μαλλινος ηχος> ,

Oλοι συμφωνουμε και λεμε το ιδιο. Το Blue Sky και καθε παμφθηνο player δεν ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει στην αγορα. Αυτο το λιγο ομως που υπολειπεται πρεπει να το πληρωσεις στη κυριολεξια χρυσο και θα το ακουσεις μονο αν εχεις και χρυσο συστημα. Επειδη εδω δεν ειναι η High End κατηγορια, το θεμα ειναι για budget συνδιασμο ενισχυτικων/ηχειων.
Η προταση μου: Eνεργα ηχεια για σωστο, απροβληματιστο matching και αντι αγορας ενος player των 300/400 ευρω, μια καλη καρτα ηχου και συνδεση στα ηχεια.