Βοηθεια για επικειμενη (αμεσα) αγορα Hi-Fi

Αυτό θα έλεγα κι εγώ, αλλά μου φάνηκε υπερβολικά μεγάλος ο χώρος για μικρά μόνιτορς.

Πάντως, βλέπω ότι τα ΒΜ5Α πέσανε πολύ (από άποψη τιμής)...

Oλοι συμφωνουμε και λεμε το ιδιο. Το Blue Sky και καθε παμφθηνο player δεν ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει στην αγορα. Αυτο το λιγο ομως που υπολειπεται πρεπει να το πληρωσεις στη κυριολεξια χρυσο και θα το ακουσεις μονο αν εχεις και χρυσο συστημα. Επειδη εδω δεν ειναι η High End κατηγορια, το θεμα ειναι για budget συνδιασμο ενισχυτικων/ηχειων.
Η προταση μου: Eνεργα ηχεια για σωστο, απροβληματιστο matching και αντι αγορας ενος player των 300/400 ευρω, μια καλη καρτα ηχου και συνδεση στα ηχεια.
εξαρταται νομιζω και απο το ειδος μουσικης που ακους ,πες μου ας πουμε την γνωμη σου για το οταν καποιος οπως εγω μοιραζει τον χρονο του 50-50 σε ακουσματα δυνατα και rock και τον υπολοιπο σε κλασικα και ακουστικα πως θα το σκεφτοσουνα οσον αφορα τα ενεργα μονιτορς ?,εν ταξει στα δυνατα και μπιτατα ακουσματα ,στα αλλα ομως? θα μπορουσες να συστησης ενα πακετο ενεργων ηχειων με ενα player cd εστω η με μια καλη καρτα ηχου? εκει οπου οι χροιες και η <ποιοτητα> ειναι κατι παραπανω απο το ζητουμενο εστω και εαν δεν ειμαστε στην high end κατηγορια φιλε μου?

εξαρταται νομιζω και απο το ειδος μουσικης που ακους ,πες μου ας πουμε την γνωμη σου για το οταν καποιος οπως εγω μοιραζει τον χρονο του 50-50 σε ακουσματα δυνατα και rock και τον υπολοιπο σε κλασικα και ακουστικα πως θα το σκεφτοσουνα οσον αφορα τα ενεργα μονιτορς ?,εν ταξει στα δυνατα και μπιτατα ακουσματα ,στα αλλα ομως? θα μπορουσες να συστησης ενα πακετο ενεργων ηχειων με ενα player cd εστω η με μια καλη καρτα ηχου? εκει οπου οι χροιες και η <ποιοτητα> ειναι κατι παραπανω απο το ζητουμενο εστω και εαν δεν ειμαστε στην high end κατηγορια φιλε μου?
θα ηθελα μια γνωμη εδω και απο τον φιλο εδω guybrush.

Κι εγώ υπέρ των ενεργών τάσσομαι.
Τα πλεονεκτήματά τους είναι απίστευτα πολλά.

Κι όσον αφορά τα περί χροιών, μια χαρά άκουγα και κλασικές και τζαζ όταν είχα τα Dynaudio.

Το γεγονός ότι πήγα σε πάνελ δεν το ακυρώνει αυτό (κάποια στιγμή θα ανέβαινα έτσι κι αλλιώς)...

Last edited:

Μεχρι 1000 ευρω εχω δωσει links παραπανω. Αν ανεβουμε αλλα παντα σε λογικα πλαισια, οι πρωτες μου επιλογες ειναι αυτες (τιμες ανα μοναδα):
http://www.thomann.de/gr/adam_s25a_aktiv_nearfield_monitor.htm
http://www.thomann.de/gr/dynaudio_bm6a_monitor.htm
Μετα παμε στα ATC τα οποια ειναι αρκετα ακριβοτερα, οπως φυσικα και τα Avantgarde Solo τα οποια ειχα και ειναι εκπληκτικα.

Απο καρτες εχω μεινει πισω, εχω αυτη http://www.thomann.de/gr/m-audio_delta_audiophile_2496.htm Εχει τα stereo in & out που χρειαζομαι και πραγματικα κρυσταλλινο ηχο. Εδω φαινεται ποσο σημαντικη ειναι η διαφανη προενισχυση ειτε σε καρτα ειτε σε κονσολα/προ. Περισσοτερες καρτες εδω http://www.thomann.de/gr/cat.html?gf=pci_audio_interfaces&ls=100&oa=pra

Σωστο στησιμο στο χωρο, tweeters στο υψος του αυτιου, μηκος καλωδιων οσο ακριβως χρειαζεται, σφιχτες ενωσεις ειναι σημαντικα για ενα ισορροπημενο ηχο.

Κακα τα ψεματα οπως αναφερθηκε πιο πανω το κατι παραπανω το πληρωνεις πολυ παραπανω. Αλλα εμενα προσωπικα το συστημα μου δεν ειναι HI-END αλλα HI-FI οσες φορες δοκιμασα να ακουσω μουσικη απο το dvd δεν καταφερα ουτε ολοκληρο τραγουδι να ακουσω. Ειναι τοσο εκνευριστικο να ακους ενα ξερο ηχο χωρις μουσικοτητα κι ας εχει λεπτομερεια. Αν ετσι ειναι το μπασο οπως το αποδιδει ενα dvd δεν προκειται ποτε να ξανακουσω μουσικη. Κι ομως ενα cd δεν κοστιζει και πολυ παραπανω ωστε να στερηθεις τη μαγεια της μουσικης.
Τα ενεργα ηχεια αν ειναι μιας σοβαρης εταιριας σιγουρα για να παιζουν σωστα το κοστος τους θα ειναι οσο ενας ενισχυτης και ενα ηχειο μαζι περιπου. Αν ειναι kai ATC ακομα καλυτερα. Αλλιως η λυση ξεχωριστου ενισχυτη και ηχειων ειναι μονοδρομος. Επισης υπαρχει μεγαλυτερη ευελιξια στις συνδεσεις.