Βοήθεια για ηχομόνωση Η/Υ

συμφωνω οτι first priority ειναι το αθορυβο pc ,το ζητουμενο ηταν αλλο μπορουμε να κανουμε οταν εχουμε ειδη θορυβο,παμε λοιπον
ο ηχος οταν ερχεται σε επαφη με 1 επιφανεια πρωτο ανακλαται δηλ με ενα υλικο ηχοαποροφητικο κερδιζεις το πρωτο προβλημα
2 διαχεεται μεσα στο υλικο δηλαδη με ενα ηχομονωτικο υλικο παλι εχουμε λυση
3 μετατρεπεται σε κραδασμο δηλαδη με ενα ισχυρο υλικο με τις παραπανω ικανοτητες παλι κατι κανουμε το dynamat ειναι το πιο αποτελεσματικο υλικο
οπως επεισεις πολυ καλο ειναι η σορμποθανη .Υπαρχουν υλικα με πολλαπλες
ιδιοτητες και με δοκιμη και μονο βλεπουμε αν πραγματοποιουν αυτα που υπσχονται
 
δεν νομιζω 1mm επι μερικα εκατοστα να μειωνει την ροη του αερα ,ας κααλαβαινουμε τι λεμε αν εγω ειμαι οτι λενε ας μην μου δινουν καποιοι το δικαιωμα-αφορμη το dynamat ειναι φλυδα δεν ειπα να το τιγκαρουμε με οποιοδηποτε υλικο, και κατι αλλο τα μοτερνα υλικα ειναι θερμοδιαχυτα
δεν κρατανε την ζεστη αλλα τον κραδασμο
νεα υλικα νεες ιδιοτητες
 
Re: Απάντηση: Βοήθεια για ηχομόνωση Η/Υ

και κατι αλλο τα μοτερνα υλικα ειναι θερμοδιαχυτα
δεν κρατανε την ζεστη αλλα τον κραδασμο
νεα υλικα νεες ιδιοτητες

Μακάρι να είναι έτσι αλλά εξαρτάται και τον βαθμό (aka ΟΚ μπορεί να μην είναι και θερμομονωτικά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και επαρκώς θερμοαγώγιμα).

Με άλλα λόγια, πιστεύεις ότι το Χ Dymanat-like υλικό έχει την ίδια θερμική αγωγιμότητα με το μέταλλο του κουτιού;

Προσωπικά (αν και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω δει στοιχεία), δυσκολεύομαι να το πιστέψω.
 
οπως ειπα αν δεν το δοκιμασει καποιος δεν βγαζει ασφαλη συμπερασματα
εδω εχω βαλει σε πιο ζεματιστα πραγματα και ειναι οκ στο pc?
 
Έχω χρησιμοποιήσει πισσόφυλο πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό.

Όχι τίποτε ακριβό, ένα απλό αυτοκόλλητο 50χ50 με κόστος 9 ευρώ το κομμάτι.

Κάνει σοβαρή δουλειά, όμως δε νομίζω ότι από μόνο του ότι μπορεί να λύσει το πρόβλημα σε ένα θορυβώδες pc.

Μπορεί να σας βολέψει η τοποθέτησή του και εξωτερικά, αφού αυτό που κάνει είναι να αυξάνει τη μάζα της επιφάνειας που τοποθετείται και με αυτό τον τρόπο μεταβάλλει την ιδιοσυχνότητα του υλικού (πχ σασσί από pc).
Δηλαδή δεν κάνει τη δουλειά του ρικοφόν, απλά βοηθάει στο να δημιουργήσουμε ένα "νεκρό" ακουστικά σασσί, το οποίο δεν θα συντονίζεται με τα διάφορα ανεμιστηράκια, δίσκους κλπ.
Βέβαια, εξωτερικά δε θα δείχνει και ιδιαίτερα όμορφο αυτό που θα ντύσουμε είναι η αλήθεια...

Η καλύτερη λύση στην περίπτωση αυτή είναι ο συνδυασμός καλής ροής αέρα στο κουτί, η σωστή έδραση των ανεμιστηρακίων και όλων των κινούμενων μερών του pcιού αλλά και η τοποθέτηση πισσόφυλου συμπληρωματικά.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση ρε παιδιά μη τρώγεστε, για ηχομόνωση υπολογιστή μιλάμε, όχι για το Κυπριακό!
 
το dynamat εχει ωραιο λογοτυπο και δεν ειναι ασχημο anyway καθεις με τις επιλογες του
 
Στήν περίπτωση που το πρόβλημά μας είναι οι συντονισμοί τής λαμαρίνας , τότε η μοναδική λύση σε αυτό με αποτελέσματα είναι να λυθεί το κουτί και εκεί που ακουμπούν τα μεταλλικά μέρη που δένονται (πάνω στούς αρμούς και μεταξύ τών βιδών ) και αν τοποθετηθεί είτε ελαστική αρμόκολλα είτε κάποια ελαστική λαστιχόκολλα ( πχ 3Μ ) , έτσι χαλάει και ο συντονισμός που προέρχεται απο τον κραδασμό που μεταφέρεται απο τήν μηχανική επφή τους
Το επόμενο κομμάτι αφορά στήν ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ (ήχου κραδασμών ) τής βάσης ( και στήν επόμενη δευτερογενή σειρά συντονισμών) , εκεί χρειάζεται κάποιο ελαστομερές ,μέτριας σκληρότητας να αντικαταστήσει τα φθηνά ποδαράκια που έχουν συνήθως τα κουτιά
Μετά άλλο ένα σημείο είναι να τοποθετηθούν κάποια κομμάτια πισσόφυλλο , ΑΣΣΥΜΕΤΡΑ πάνω στίς μεγάλες παράλληλες επιφάνεις με σκοπό (προσθέτοντας βάρος/μάζα ) να αλλάξουν (και να χαλάσουν ) τήν βασική συχνότητα συντονισμού (λόγω μάζας /διάστασης )
Βέβαια δέν θα πρέπει να δυσκολέψουν τήν ροή του αέρα
Και το τελευταίο είναι να έχει καλές διόδους αέρα (εξωτερικά ) το κουτί , έτσι ώστε να μήν ζορίζονται οι ανεμιστήρες γενικώς

Αυτές είναι λίγες εφαρμοσμένες σκέψεις.
 
ΠΡΟΤΑ ΑΥΤΟ
st30nf-0.jpg

ΜΕΤΑ ΑΥΤΟ thermaltake
03_angleview_450.gif

ΤΟ εφάρμοσα στην μονταζιερα μου που είναι σχεδον μεσα στα μουτρα μου και δουλευω αρκετες ωρες και ησυχασε το κεφάλιμου στοιχισε κατα τι παραπάνω αλλα πιστεψτε αξίζει με το παραπάνω!!
 
Ο θόρυβος σε ένα PC δεν είναι μόνο αποτέλεσμα συντονισμών.

Η μεγάλη πλειοψηφία των κουτιών που κυκλοφορούν λόγω πάχους λαμαρίνας και συναρμογής
και συντονίζουν και δεν είναι ικανά να κρατήσουν μέσα τους θορύβους από κινούμενα μέρη
και ενισχύουν λόγω ανακλάσεων τους όποιους θορύβους.


Η καλή αρχή είναι σίγουρο ότι μπορεί να γίνει με ένα κουτί με καλή ποιότητα κατασκευής/συναρμογής και
το βασικότερο με ικανό πάχος λαμαρίνας. (Άνω του συνηθισμένου "χιλιοστού".)
(Μια κατασκευή που έχει βγάλει η Zalman με 5 χιλιοστά αποτελεί υπερβολή.
Το συγκεκριμένο κουτί μάλιστα αποτελεί λόγω συναρμογής και υψηλότατης τιμής πολύ κακή αγορά)

Από εκεί και πέρα συνδιασμός λύσεων (και όχι μόνο του το Dynamat ή οτιδήποτε άλλο) θα φέρει το
επιθυμητό αποτέλεσμα.
 
Παρείγγειλα αυτή τη φουρφουρίστρα. Ελπίζω να δουλέψει προς όφελος η αλλαγή γιατί πιστεύω πως οι κραδασμοί και οι συντονισμοί προέρχονται από κακό κεντράρισμα του ανεμιστήρα. Θα την εγκαταστήσω και θα ανεβάσω και καμιά μπακαλίστικη μέτρηση.
 
Re: Απάντηση: Βοήθεια για ηχομόνωση Η/Υ

Δεν εχω κουράγιο να διαβάσω όλο το thread, και μαλλον θα εχουν ηδη αναφερθεί, τα μυστικά όμως στα οποία εχω καταλήξει υστερα από αρκετους πειραματισμούς ειναι τα εξής:

1) ο θορυβος ως γνωστόν παραγεται απο ανεμιστηρες με μεγαλο αριθμό στροφών. Αρα τους αλλάζουμε με αλλους, αργόστροφους, οχι όμως ιδιας διαμέτρου αλλα ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, ωστε η ροη αέρα να διατηρηθεί περιπου ίδια. Αν ο επεξεργαστης πχ εχει 6cm ανεμιστήρα, δεν παιρνουμε αλλον αθορυβο η πιο ποιοτικό 6αρη, αλλά παιρνουμε εναν 8cm με τον σχετικό αντάπτορα 8cm-->6cm

2) αν δεν εχουμε τρελές απαιτήσεις σε ταχυτητες, δεν αγοράζουμε τσιπακια που θελουν τρελή ψύξη. Πχ αν θελουμε pc απλά για να σερφαρουμε και να γραφουμε στο word, παιρνουμε εξ αρχης φτηνή κάρτα οθόνης με σκετη ψυκτρα. Οσο λιγότεροι ανεμιστήρες, τοσο το καλύτερο. Προχτες "χτυπησα" (130 ) ενα μεταχειρισμένο hp με 2Ghz cpu και ο μόνος ανεμιστήρας που υπάρχει μέσα είναι του τροφοδοτικού, τον οποίο για να τον ακούσεις πρεπει να πας το pc νυχτα σε νεκροταφείο, και πάλι ζήτημα να τον ακούσεις..

3) το τροφοδοτικό μας οπωσδηποτε να είναι με εσωτερικό 12cm ανεμιστήρα με μεταβαλλόμενο αριθμό στροφών.

4) το κουτί θα πρεπει να εχει μόνο ενα ανεμιστήρα εξόδου στο πίσω μέρος κατά προτίμηση 12cm ρυθμιζόμενο. Λίγες στροφές = χαμηλός θόρυβος, μεγάλος ανεμιστήρας = μεγάλη ροή. Αρα θελουμε μεγαλο ανεμιστήρα να γυρίζει αργάααα αργάααα..

5) Βασικότατο: Ανοίγουμε μια τρύπα στο πλαινο καπάκι, και οδηγούμε με εναν ευκαμτο σωλήνα φρέσκο αέρα κατευθείαν πανω στο ανεμιστηράκι του επεξεργαστή. Ετσι το αρχικό μικρό ανεμιστηράκι της cpu που φυσαγε μανιωδώς ζεστό αέρα στην ψύκτρα, τώρα αντικαθίσταται από ένα μεγάλο ανεμιστήρα που θα φυσάει αργά δροσερό αέρα στην ψύκτρα. Ο κρυος αέρας θα μας επιτρέψει να ρυθμίσουμε το ανεμιστηράκι σε ακόμα μικρότερο αρθιθμό στροφών.

Το κουτί θα πρεπει να εχει μια είσοδο και μια εξοδο. Τις υπολοιπες τρυπες τις κλείνουμε οπως εγραψε και ο συνάδελφος νωρίτερα. Θα πρεπει να εξασφαλισουμε, αναλογα την διαταξη, οτι ο κρύος αέρας θα μπαινει απο εμπρός, και θα βγαινει απο πίσω, αποφευγοντας τις λούπες ( πχ σε κουτί χωρις ανεμιστήρες, μια τρύπα στο πισω μερος κατω απο το τροφοδοτικό ειναι καταστροφική, γιατι ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικου που βγάζει αέρα, τον τραβάει απο την συντομότερη διαδρομή, δηλαδή απο την τρυπα που βρισκεται δίπλα του, πραγμα που δεν αερίζει το υπολοιπο κουτί καθόλου. Αν κλεισουμε ολες τις τρύπες και αφήσουμε μια στο κατω μερος της πρόσοψης, ο αέρας θα διανυσει ολη την διαδρομή μεσα στο κουτι συμβαλλοντας στον καλό εξαερισμό.) Σε μερικές περιπτώσεις, το τροφοδοτικό αρκεί να ψυξει το κουτί και χωρις βοηθητικό ανεμιστήρα, αρκει να εχουμε κλείσει τις τρύπες που προκαλούν λούπες. Αν δουμε ότι η θερμοκρασία του board δεν πεφτει αρκετά, τότε μόνο προσθέτουμε αλλον εναν μεγάλο αργόστορφο ρυθμιζόμενο ανεμιστήρα στο πισω μέρος κατω απο το τροφοδοτικό, να βγάζει και αυτός αερα, και ρυθμίζουμε τις στροφές ανάλογα. Σε κάθε περίπτωση, η cpu θα πρεπει να τραβάει φρέσκο αέρα απευθείας εξω από το κουτί με μια σωλήνα.

προφανώς αν εχουμε αγοράσει κουτί με οπες για μικρους ανεμιστήρες, την πατήσαμε. Αγοραζουμε κουτια που εχουν θεσεις για 12cm και μόνο. Αν την εχουμε κανει ηδη την πατάτα, κόβουμε το κουτί με.... γωνιακό τροχο (μη γελάτε, την πάτησα εχοντας αγοράσει το πιο στιβαρο κουτί που υπηρχε στην αγορά, και για να μπορεσω να του βαλω 12αρηδες ανεμιστήρες κατέφυγα στην ...κοπή με δραστικά μεσα. Τα κουτάκια απο αλουμινόχαρτο που πωλουνται σημερα βεβαια δεν εχουν τετοια προβλήματα.... ιδου: !!!

( ρε τι κανει ο ανθρωπος για λιγη ησυχία...)
 

Attachments

  • Image1_1.jpg
    Image1_1.jpg
    51.9 KB · Views: 45
Guybrush said:
Αν δεν έχουμε πάρει ακόμα υπολογιστή, υπάρχει κι άλλη λύση:
Get a Mac!
Βρε ουουουουστ!:grinning-smiley-043
Oι κακές συνήθειες δύσκολα κόβονται.:BDGBGDB55:
Ακούς εκεί γκετ ε μακ....γκετ ε λάϊφ:BDBDG54:
Με την καλή έννοια πάντα.-bye-
 
Το ξέρω. Το καλό είναι ότι με τους καινούριους μπορείς να έχεις και Windows. :AFADF0:
Αν δε σε ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα απαιτητικά παιχνίδια φυσικά...
 
Το ανεμιστήρι κούμπωσε...
Αρκετά ήσυχο και κάνει δουλειά.
Θα έλεγα πως είναι παραπάνω από τίμιο σαν αγορά.
Το έχω να δουλεύει στο 60%(@1700rpm, το bios δεν αφήνει για μικρότερη ταχύτητα) και με θερμοκρασία 27-28οC στο δωμάτιο σε πλήρες φορτίο δεν ανεβάζει πάνω από 40οC ενώ χωρίς φορτίο πιάνει γύρω στους 30οC.
To πρόβλημα του συντονισμού τελικά, δημιουργείται από τους σκληρούς:frusty: :frusty:
Οπότε έχει ψωμί η υπόθεση. Aυτή η ιστορία θα έχει κακό τέλος...:violent-smiley-030: :rifle: για το κουτί.