Re: Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Μία μεγάλη διαφορά μπορεί να την ακούσει ο καθ' ένας. Είναι αδύνατον να υπάρχει μια μεγάλη διαφορά και να μην μπορεί να ακουστεί. Ελληνικά ξέρουμε όλοι. Το μεγάλο είναι μεγάλο, δεν είναι ούτε μικρό, ούτε πολύ μικρό.
Η μεγάλη και η μικρή διαφορά όμως, είναι και σχετικά μεγέθη που εξαρτόνται από το κόστος που έχουν σε σχέση με το συνολικό κόστος του συστήματος.
Παράδειγμα:
Όταν αγόρασα το πολύμπριζο που έχω, έδωσα 70 Ευρώ που αντιστοιχούσε στο 3.5% του συνολικού κόστους του συστήματός μου. Άκουσα κάποια διαφορά, η οποία άξιζε τα χρήματα που έδωσα. Αν το σύστημά μου κόστιζε 500 Ευρώ και έδινα το 14% του κόστους του για το πολύμπριζο η συγκεκριμένη διαφορά που άκουσα, δεν θα άξιζε το κόστος της. Άσε που μπορεί να μην την άκουγα κι όλας, λόγο του χειρότερου ήχου που θα είχε το σύστημα των 500 Ευρώ.
Κατά την γνώμη μου, το καλώδιο ρεύματος μπορεί να κάνει δουλιά, αλλά σε συγκεκριμένες μόνο περιπτώσεις:
1. Ο ενισχυτής θέλει πολύ ρεύμα για να δουλέψει σωστά, οπότε χρειάζεται καλώδιο που να μπορεί να "σηκώσει" με σχετική ευκολία το ρεύμα που καλείτε να μεταφέρει, αλλά κυρίως με καλή αγωγιμότητα, για να δώσει το ρεύμα με την ταχύτητα που θα το χρειαστεί ο ενισχυτής,
2. Όταν υπάρχουν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές που οφείλονται στο υπάρχον καλώδιο ρεύματος και χρειάζεται θωρακισμένο καλώδιο.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ένα φίλτρο ρεύματος και για κάποιες περιοχές της Ελλάδας και ένας σταθεροποιητής, αρκούν.