ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα.
Θέλω τη βοήθεια σας για επιλογή καλωδίου ρεύματος,για ενησχυτή marantz 15 S1, με κόστος 100-130E. Πρώτη φορά αλλάζω τέτοιο καλώδιο και δεν ξέρω κατα πόσο επηρεάζει το υχητικό αποτέλεσμα, σε περίπτωση που υπάρχει διαφορά θα ήθελα κάποιο που δήνει ανοιχτό ήχο στις μεσαίες - υψηλές συχνότητες.
Ευχαριστώ!

Για να έχεις αποφασίσει να το αλλάξεις πάει να πει ότι ξέρεις ότι θα υπάρχει διαφορά.
Το πόσο μεγάλη θα είναι αυτή δεν ξέρεις και σε διαβεβαιω ότι είναι αρκετά μεγάλη.
Εγώ θα πρότεινα ανεπιφύλαχτα Ultralink που το ρεύματος της είναι πραγματικά φονιάς γιγάντων και το έχω ακούσει σε πολλά συστήματα με τα ίδια πάντα αποτελέσματα.
Προσπάθησε να το κάνεις χωνευτό στη συσκευή (δεν ξέρω πως το έχει μαμά).

Ευχαριστώ για την απάντηση, δώσε μου όμως ένα τηλέφωνο του αντιπρόσωπου.
Επίσης κατόπιν τηλεφωνικής συνομιλίας με κάποιον αντιπρόσωπο, μου πρότεινε σαν καλύτερη λύση τα μονόκλωνα, σε οποιοδήποτε είδος καλωδίου (ρεύματος,RCA, ηχείων)και πως πλεονεκτούν με διαφορά έναντι των άλλων. Εχει διαπιστώσει κανείς κάτι τέτοιο;

Καλησπέρα.
Θέλω τη βοήθεια σας για επιλογή καλωδίου ρεύματος,για ενησχυτή marantz 15 S1, με κόστος 100-130E. Πρώτη φορά αλλάζω τέτοιο καλώδιο και δεν ξέρω κατα πόσο επηρεάζει το υχητικό αποτέλεσμα, σε περίπτωση που υπάρχει διαφορά θα ήθελα κάποιο που δήνει ανοιχτό ήχο στις μεσαίες - υψηλές συχνότητες.
Ευχαριστώ!

Θά σού πρότεινα νά δώσεις κάτι παραπάνω καί νά πάρεις τό Kimber PK10. Οτι ΚΑΛΥΤΕΡΟ εχω δοκιμάσει στά λεφτά του μαζί μέ τό Acrolink.

Επειδή γράφτηκαν διάφορα άσχετα μηνύματα με το θέμα πήραν τη θέση που τους ανήκει.
Ευχαριστώ

Επειδή γράφτηκαν διάφορα άσχετα μηνύματα με το θέμα πήραν τη θέση που τους ανήκει.
Ευχαριστώ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως μαζί με τα άσχετα, σβήστηκαν και τα μηνύματα που εξέφραζαν μετριοπαθείς απόψεις και έμειναν μόνο αυτά που υποστηρίζουν τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές... Πολύ ενδιαφέρον...

Ευχαριστώ...

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως μαζί με τα άσχετα, σβήστηκαν και τα μηνύματα που εξέφραζαν μετριοπαθείς απόψεις

όπως τα δικά μου π.χ....

και έμειναν μόνο αυτά που υποστηρίζουν τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές...

δεν έμεινε κανένα τέτοιο...

Πολύ ενδιαφέρον...

Μπορεί... Μελέτησε το καλύτερα αν το θεωρείς ενδιαφέρον...

Δεν θα ανοίξουμε και εδώ συζήτηση για τις διαφορές που μπορεί να έχει ένα καλώδιο ρεύματος από ένα άλλο. Υπάρχουν ένα σωρό άλλα thread και θα μπορούσε να γίνει εκεί. Επίσης ο φίλος μπορεί εύκολα να βρει ένα τέτοιο thread και να το διαβάσει χωρίς να χαλάμε αυτό που άνοιξε.

Ευχαριστώ...

Νάσαι καλά... -bye-

Μετά την οποια βοήθεια και σας ευχαριστώ, κατέληξα σε αυτό που μου πρότεινε ο Kontr, ενα ultraling με βύσματα furutech. Αρχικά ήθελα δύο καλώδια, για ενησχυτή και pleyer αλλα πήρα ενα για δοκιμή. Εμφανησιακά πήθει πως υπόσχεται πολλά στην πράξη ομως δεν άκουσα διαφορά. Συνδέοντας το με το player είχα μια μικρή υποψία χειρότερου αποτελέσματος ακούγοντας εναν ήχο πιό μουντό και χωρίς βάθος. Συνδέοντας το με τον ενησχυτή είχα το ίδιο άκουσμα με το καλώδιο του κατασκευαστή.
Παρόλα 'υτά, δεν θα ησχυριστώ πως ενα ποιοτικώτερο καλώδιο τροφοδοσίας δεν μπορεί να δώσει διαφορά, ίσως ο ίδιος να μην την άκουσα λόγο του σταθεροποιητή τάσης που με 228volt σταθερά, (τον μέτρησα ο ίδιος με πολύμετρο ακριβείας) κάνει ολη τη δουλειά αυτός μη αφήνοντας περιθώρια
στο οποιοδήποτε καλώδιο να δήξει τις διαφορές του κάνοντάς τα να ακούγονται ίδια. Ισως να άκουγα διαφορά αν δεν είχα σταθεροποιητή και το συνέδεα απευθείας αλλα δεν θα έδινε απο μόνο του τα πλεονεκτήματα του σταθεροποιητή.

Σιγουρέψου ότι βάζεις και στις δυο περιπτώσεις την φάση στην ίδια μεριά , άφησε μερικές μέρες να παίζει για να στρώσει και επανέλαβε. Ψάξε να βρεις κάποιο κομμάτι που θα αναδείξει τις διαφορές και ξανάκουσε ποιο προσεκτικά .

Δεν ξέρω αν τα καλώδια στρώνουν, ομως θα περιμένω και ελπίζω να ακούσω κάποια βελτίωση, έτσι κι αλλιώς δεν σκοπεύω να το αλλάξω με κάτι άλλο.
Σε ότι αφορά τη φάση τι εννοείς λέγοντας πως μπορεί να είναι ανάποδα, τα βύσματα τα κούμποσαν στο κατάστημα και το παρέλαβα έτοιμο.

μα γιατι;
τα μηνυματα που εμειναν σου λενε οτι πρεπει να ακους μεγαλες διαφορες.
Τα λεφτα σου ποιος θα στα δωσει πισω τωρα;

Απάντηση: Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Δεν ξέρω αν τα καλώδια στρώνουν, ομως θα περιμένω και ελπίζω να ακούσω κάποια βελτίωση, έτσι κι αλλιώς δεν σκοπεύω να το αλλάξω με κάτι άλλο.
Σε ότι αφορά τη φάση τι εννοείς λέγοντας πως μπορεί να είναι ανάποδα, τα βύσματα τα κούμποσαν στο κατάστημα και το παρέλαβα έτοιμο.

Απλά βγάλτο απο την πρίζα και βάλτο πάλι γυρνώντας το φίς του καλώδιου "ανάποδα".Ακούς καμία διαφορά πρός το καλύτερο;

Κάνε το ίδιο με το καλώδιο του ενισχυτή σου.

Last edited:
μα γιατι;
τα μηνυματα που εμειναν σου λενε οτι πρεπει να ακους μεγαλες διαφορες.
Τα λεφτα σου ποιος θα στα δωσει πισω τωρα;

Θανάση τα μεταξωτά βρακιά.......................

Έκανες τα τεστ που είπαμε ?
Αν θες μπορώ να σου δώσω δισκάκια στα οποία θα παρατήσεις τις διαφορές ποιο εύκολα σε αρκετά σημεία .

Για να έχεις αποφασίσει να το αλλάξεις πάει να πει ότι ξέρεις ότι θα υπάρχει διαφορά.
Το πόσο μεγάλη θα είναι αυτή δεν ξέρεις και σε διαβεβαιω ότι είναι αρκετά μεγάλη.
Εγώ θα πρότεινα ανεπιφύλαχτα Ultralink που το ρεύματος της είναι πραγματικά φονιάς γιγάντων και το έχω ακούσει σε πολλά συστήματα με τα ίδια πάντα αποτελέσματα.
Προσπάθησε να το κάνεις χωνευτό στη συσκευή (δεν ξέρω πως το έχει μαμά).

Έκανες τα τεστ που είπαμε ?
Αν θες μπορώ να σου δώσω δισκάκια στα οποία θα παρατήσεις τις διαφορές ποιο εύκολα σε αρκετά σημεία .
Τόσο μεγάλη που θέλει "ειδικά" δισκάκια για την ακούσεις... :chinscratch: -bye-

Re: Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Μία μεγάλη διαφορά μπορεί να την ακούσει ο καθ' ένας. Είναι αδύνατον να υπάρχει μια μεγάλη διαφορά και να μην μπορεί να ακουστεί. Ελληνικά ξέρουμε όλοι. Το μεγάλο είναι μεγάλο, δεν είναι ούτε μικρό, ούτε πολύ μικρό.

Η μεγάλη και η μικρή διαφορά όμως, είναι και σχετικά μεγέθη που εξαρτόνται από το κόστος που έχουν σε σχέση με το συνολικό κόστος του συστήματος.

Παράδειγμα:
Όταν αγόρασα το πολύμπριζο που έχω, έδωσα 70 Ευρώ που αντιστοιχούσε στο 3.5% του συνολικού κόστους του συστήματός μου. Άκουσα κάποια διαφορά, η οποία άξιζε τα χρήματα που έδωσα. Αν το σύστημά μου κόστιζε 500 Ευρώ και έδινα το 14% του κόστους του για το πολύμπριζο η συγκεκριμένη διαφορά που άκουσα, δεν θα άξιζε το κόστος της. Άσε που μπορεί να μην την άκουγα κι όλας, λόγο του χειρότερου ήχου που θα είχε το σύστημα των 500 Ευρώ.

Κατά την γνώμη μου, το καλώδιο ρεύματος μπορεί να κάνει δουλιά, αλλά σε συγκεκριμένες μόνο περιπτώσεις:

1. Ο ενισχυτής θέλει πολύ ρεύμα για να δουλέψει σωστά, οπότε χρειάζεται καλώδιο που να μπορεί να "σηκώσει" με σχετική ευκολία το ρεύμα που καλείτε να μεταφέρει, αλλά κυρίως με καλή αγωγιμότητα, για να δώσει το ρεύμα με την ταχύτητα που θα το χρειαστεί ο ενισχυτής,
2. Όταν υπάρχουν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές που οφείλονται στο υπάρχον καλώδιο ρεύματος και χρειάζεται θωρακισμένο καλώδιο.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ένα φίλτρο ρεύματος και για κάποιες περιοχές της Ελλάδας και ένας σταθεροποιητής, αρκούν.

-bye-

Τόσο μεγάλη που θέλει "ειδικά" δισκάκια για την ακούσεις... :chinscratch: -bye-
Εσύ θεωρείς ότι όλα τα δισκάκια σου είναι ίδιας παραγωγής ή όταν θες να κάνεις ένα τεστ βάζεις ότι να είναι .γιατί εγώ όταν θέλω να κάνω δοκιμή έχω το πολύ δυο με τρία ειδικα cd που εμπιστεύομαι και έχω ακούσει σε εκατοντάδες συστήματα (σύνολο 5-6 τραγούδια) .
Και κάτι ακόμα μια διαφορά σε ένα κομμάτι αποδεικνύει την υπεροχή ενός πράγματος γενικότερα . Το αντίθετο μάλιστα αφού το ότι κάτι υπάρχει αρκεί να το αποδείξεις μια φορά μόνο ενώ ότι κάτι δεν υπάρχει δεν αποδεικνύεται ποτέ .
Όσο για το μέγεθος της διαφοράς είναι κάτι πολύ υποκειμενικό εγώ πχ θεωρώ τρομερή διαφορά την ακουστή διαφορά ειδικά όταν ένα σύστημα έχει φτάσει πολύ ψηλά . όταν πχ ένα σύστημα μετά από κανα μήνα ακροάσεων παρατηρείς ότι ίσως έχει μια ενοχλητική χροιά κάπου μεσουψιλα και καταφέρνεις με ένα καλύτερο καλώδιο να την εξαφανίσεις αυτή τη διαφορά πως την χαρακτηρίζεις ?