Βοήθεια και προτάσεις για αγορά Φακών Led

Re: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

βρε παιδια...διαφορετικα λεντ εχουν μονο. το ενα ψυχρο λευκο και το αλλο λιγο θερμο

αυτό επισήμανα και εγώ.
εγω προτιμάω το λίγο θερμό, αν και πήρα αυτον με το ψυχρό λευκό που ήταν σε προσφορά στα 24 .

έχει δοκιμάσει κανένας τον Black Diamond Spot Headlight 2017 με τα 300 LM?
νομίζω ειναι ο καλύτερος και σίγουρα ο πιο εργονομικός και καλαίσθητος απο όλους, το power tap ειναι πολύ εύχρηστο, αλλα βρήκα μόνο τον παλίοτερο του 2016 που έχει 200 LM και σε αλμυρή τιμή..

product comparison

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:

αυτό επισήμανα και εγώ.
εγω προτιμάω το λίγο θερμό, αν και πήρα αυτον με το ψυχρό λευκό που ήταν σε προσφορά στα 24 .

έχει δοκιμάσει κανένας τον Black Diamond Spot Headlight 2017 με τα 300 LM?
νομίζω ειναι ο καλύτερος και σίγουρα ο πιο εργονομικός και καλαίσθητος απο όλους, το power tap ειναι πολύ εύχρηστο, αλλα βρήκα μόνο τον παλίοτερο του 2016 που έχει 200 LM και σε αλμυρή τιμή..

product comparison

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Καλή τιμή τα 24...
Είναι με κουπόνι;
Πάντως βλέπω πως αρκετοί σχολιάζουν αρνητικά το μηχανισμό στερέωσης/κλίσης του φακού...

Σ αυτή την σελίδα, με το κουπόνι που δίνει στην αρχή, έχει -30%
https://www.banggood.com/collection-2072.html?bid=36417
Εχει καποια Nitecore Headbands...

Καλή τιμή τα 24...
Είναι με κουπόνι;
Πάντως βλέπω πως αρκετοί σχολιάζουν αρνητικά το μηχανισμό στερέωσης/κλίσης του φακού...

για τον nitecore nu30 αναφέρεσαι;

Έπεσε τυχαία το μάτι μου σ' αυτόν https://www.banggood.com/Astrolux-S...ght-p-1149108.html?rmmds=cart_middle_products και μου κόλλησε πάλι το μικρόβιο μιας και απέχω καιρό από την αγορά φακών και θέλω τη δόση μου.
Μου βγαίνει στα 18 ευρώ με τους πόντους που έχω. Αξίζει; Έχει κάνα θεματάκι; Nichia με λιγότερα lumens και θερμό λευκό ή XP-G3 αλλά με ψυχρό λευκό και περισσότερο φως;

Ειχε καποια θεματακια τα οποια διορθώθηκαν ομως , και ειναι ΟΚ τωρα . Να εχεις το μυαλο σου οτι ζεσταινεται αρκετα στο turbo...

Σου βαζω και καποιες ενναλακτικες :

Προσωπικα εμενα σαν ποιοτητα κατασκευης μου αρεσει λιγο περισσοτερο ο προκατοχος του , ο S41 (υπαρχει το κουπονι 8a955d) . Με το να εχει χαλκο ειναι και λιγο πιο βαρυς αλλα κερδιζει καποια δευτερολεπτα παραπανω στο turbo .

Σου βαζω και μια καλυτερη υλοποιηση , φωτεινοτερος , με ramping αντι για modes , και φυσικα πιο ακριβος : Emisar D4

Δε κρατήθηκα και τον παρήγγειλα τελικά. Μου έβγαινε πιο φθηνά σε σχέση με τους άλλους. Επέλεξα nichia μιας και μου αρέσει το θερμό λευκό περισσότερο, θα χάσω πολύ σε φωτεινότητα; Από gearbest έρχονται πλέον μπαταρίες; Ποια 18350 να επιλέξω; Ή μήπως να πάρω ένα extension tube και να τον δουλέψω με 18650;

Απάντηση: Re: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

Δε κρατήθηκα και τον παρήγγειλα τελικά. Μου έβγαινε πιο φθηνά σε σχέση με τους άλλους. Επέλεξα nichia μιας και μου αρέσει το θερμό λευκό περισσότερο, θα χάσω πολύ σε φωτεινότητα; Από gearbest έρχονται πλέον μπαταρίες; Ποια 18350 να επιλέξω; Ή μήπως να πάρω ένα extension tube και να τον δουλέψω με 18650;

Να πάρεις οπωσδήποτε το extension 18650
Τις μπαταρίες 18350, τις "πιέζει" αρκετά (ακόμα και μετά το "φτιαξιμο" του μηκους...)

Υστερα απο πολυ καιρο αναμονης, εκανα παραγγελια εναν φακο που πρεπει να εχουμε στην συλλογη μας (και οχι μονο)!!!
Παραγγειλα τον convoy L6 στα 40 ευρω και τωρα αναμονη...!!!

Καλημέρα στην παρέα. Νέος στο χώρο των φακών και θα χρειαστώ τη βοήθειά σας. Παρακολουθώ και διαβάζω τόσο το παρόν forum, όσο και BLF.
Στην παροούσα φάση ψάχνω ένα φακό με κλιπ (ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως headlight σε καπέλο), αλλά με καλή φωτεινότητα καθώς θα χρησιμοποιείται με αντάπτορα σε ποδήλατο (κι ενδεχομένως σε βρεφικό καρότσι).
Μπαταρίες δεν έχω αγορασμένες πέραν των κανονικών ΑΑ/ΑΑΑ, αλλά δε θα με πείραζε να αγοράσω κάποια άλλου τύπου, πχ 18650.
Η αγορά θα γίνει από εξωτερικό. Όποιες προτάσεις/προσφορές καλοδεχούμενες (έστω και με πμ). Ευχαριστώ πολύ για την όποια βοήθεια εκ των προτέρων. :smile:

Καλώς τον!
Δεν νομίζω οτι μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες ταυτόχρονα - δλδ φακός με κλιπ που θα στερεωθει σε καπέλο (χαμηλό βάρος, μικρός) δεν θα καλύψει τις αναγκες ποδηλάτου...
Δωσε και ένα budget

μια συμβιβαστικη λυσ θα ειναι ενας ΑΑ με μπαατρια λιθιου 14500 (& μικρη διαρκεια)
Αλλα να βρεις φακο με κλιπ προς τα πισω για το καπελο ειναι ακομα πιο δυσκολο ειτε σε ΑΑ, ειτε σε 18650. Στο τελος θα ξοδεψεις χρηματα για 2-3 φακους

Ευχαριστώ και τους δυο για τις απαντήσεις. Το βάρος είναι ένα θέμα που όντως πίστευα πως θα έχω πρόβλημα κι εσείς το επαληθεύετε.
Επομένως επαναπροσδιορίζω τις ανάγκες-αγορές που χρειάζομαι. Κατ'αρχάς θα θελα κάποιον για το καρότσι. Φυσικά αυτό μπορεί να λυθεί και με κάποιον (δυνατότερο) χειρός, αλλά σκέφτηκα να το συνδυάσω έτσι ώστε να μπορεί να με καλύψει και σε ποδήλατο.
Σε δεύτερη φάση θα κοιτάξω για headlight ή κάποιον σχετικά μικρό με κλιπ για μικροδουλειές σε χαμηλού φωτισμού περιβάλλον.
Σχετικά με τις τιμές δε γνωρίζω πολλά για να προσδιορίσω, αλλά παίρνοντας το ρίσκο θα έλεγα το μέγιστο 100 για τους δυο μαζί. Ένα απλά καλό Value for money σε κάθε περίπτωση αρκεί., καθώς δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις.
Σε ό,τι αφορά μόντες δηλώνω άσχετος, αλλά αν προταθεί κάτι που αξίζει αναβάθμισης ευχαρίστως να το ψάξω και πιστεύω δε θα χω θέμα. :)

Ο SkilHunt H03 ειναι πράγματι εξαιρετικός, και θέτεις και τις βάσεις να πας σε 18650 - αν θες κάτι πιο "ελαφρύ" για το κεφάλι, πας σε ΑΑ ή ΑΑΑ
Δες το σχετικό νήμα, από το τέλος (φρέσκα σχόλια) προς την αρχή http://avclub.gr/forum/showthread.php/105423

Δες επίσης και το νημα που έχουμε κουβεντιάσει για φακούς ποδηλάτου http://avclub.gr/forum/showthread.php/62721

Ολα τα παραπάνω συνδυάζονται και οδηγούν ενίοτε στις προσφορές που παίζουν ανα περίοδο http://avclub.gr/forum/showthread.php/96670
Σε αυτό ^^^ θα δεις και προσφορές για μπαταρίες + φορτιστή (αν και υπάρχει θέμα με το shipping μπαταριων από Κίνα τελευταία)

η ιδεα του φακου κεφαλης ειναι πολυ καλη. καποιοι ερχονται με κλιπ οποτε μπορεις να τυλιξεις με κατι (καλοτσοδετα των 10cm) το οριζοντιο του τιμονιου ή του καροτσιου και να περασεςι το κλιπ εκει...

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τη βοήθεια. Ο Skilhunt H03 φαίνεται όντως καλή περίπτωση και περιλαμβάνει headband που μπορώ να αξιοποιήσω.
Γλυκοκοίταζα και τον Astrolux S1. Είναι σε παραπλήσια τιμή με κλιπ, αλλά ο H03 φαίνεται περισσότερο γενικής χρήσης φακός.
Βέβαια σε κάποιες παρουσιάσεις διαβάζω σχόλια για κάποια προβλήματα σε πτώση (δείχνει να μην είναι πολύ σταθερός στο headband).

Εφόσον λοιπόν καταλήξω σε αυτόν ποιά μπαταρία θα συνιστούσατε; Διάβασα καλά σχόλια για τις Samsung 35A στο BLF.
Φορτιστή έχω τον Opus 3100 v2.2

Κάποια από τα θέματα που προτάθηκαν τα έχω διαβάσει (όχι εξ'αρχήςγια να 'μαι ειλικρινής), αλλά θα προσπαθήσω να καλύψω και τα υπόλοιπα αύριο.

ΥΓ: Έκανα χθές εγγραφή στο m4dm4x, αλλά ακόμη δεν έχω λάβει έγκριση. Τόσο πολύ αργεί; :blink: