Βοήθεια και προτάσεις για αγορά Φακών Led

Re: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

Δεν θα συστηνα ποτε μπαταριες λιθιου unprotected για φακο. Δεν μπορεις να εισαι συνεχως με ενα πολυμετρο στο χερι :))

O pd35 είναι πολύ καλός. Ενα μειονεκτημά του είναι ότι δε στεκεται όρθιος στην ουρά του. Χωράει τις protected οριακά βέβαια. Βλέπω ότι τις έχει σε διαθεσιμότητα. Αν έχεις πολύμετρο θα σου έλεγα να πάρεις τις unprotected και να τις φορτίζεις όταν πανε καντα στα 3,5volt. Τωρα έχω παραγγείλει αυτές αυτές εδώ και τις περιμένω. Flat top δεν το έχω μπροστά μου και δεν μπορώ να σου πω αν κανουν.
Για τον P12 δεν τον έχω οπότε δεν μπορώ να σου πώ. Απότι φαινεται αυτός μπορεί να σταθεί στην ουρά του. Το κλιπ του οπως φαίνεται είναι σαν τους υπόλοιπυς nitecore οπότε αν στηριχτείς σε αυτό θα τον χάσεις.

Αν εχεις πολύμετρο

Ναι, αν εχεις πολυμετρο, αυτη ειναι η υποθεση. Το ειδα που το εγραψες.
Αλλα δεν νομιζω να ειναι βολικο να εχεις στο μυαλο σου συνεχως και να προσπαθεις να θυμασαι ποτε και αν η μπαταριας κοντευει στο οριο και να την μετρας.
Ολοι οι φακοι 18650, εκτος αν ρητα αναφερουν διαστασεις μπαταριων, παιρνουν ολες τις protected μπαταριες οι οποιες μπορει να διαφερουν καποια χιλιοστα αλλα υπαρχει ανοχη στους φακους για αυτο το θεμα.

Επισης για το αυτοκινητο που αναφερει ο φιλος θα υπενθυμιζα οτι οι μπαταριες λιθιου θελουν μεγαλη προσοχη απο υπερβολικες θερμοκρασιες. Στην περιπτωση αυτη παιρνεις ενα φακουδακο με 1 ή 2ΑΑ και τον οποιο τον εχεις μονιμα μεσα στο αμαξι.

Ο Zebralight Sr52 είναι διαθέσιμος σε αγγελία κάποιου συμφορουμίτη.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Επισήμως έχω μπερδευτεί....:hmmmm2:
Εκεί που σκεφτόμουν τις 2 παραπάνω επιλογές ήρθαν και οι δικές σας !!
Επειδή έγραψα για αυτοκίνητο , δεν πρόκειται να μείνει ο φακός μόνιμα στο αμάξι (για τις θερμοκρασίες) αλλά απλά θα τον έχω μαζί μου στην τσάντα για τυχόν περίπτωση .
Δηλαδή πάντα θα βρίσκεται στην τσάντα μου ή στο backpack.
Αν αποφασίσω για έναν μόνιμο τότε θα πάω σε κάποιον ΑΑ ή 2ΧΑΑ.

Στην περίπτωση που πάω σε 18650 τότε έχω καταλήξει σε 2 φακούς
Fenix PD35 ή NITECORE EC2 (παρόμοια τιμή). Ο καθένας για διαφορετικό λόγο.
Για τον πρώτο τα έχουμε πει (10/45/170/450/850 lm). Επίσης δεν με ενδιαφέρει να κάθεται όρθιος.
Τέλος για τις μπαταρίες (flat top, button top κλτ) σε ένα youtube review αναφέρθηκε ότι ο Nitecore Ρ12 έχει θέμα με button top (δεν χωράνε). Για αυτό και ρώτησα.
Για τον NITECORE EC2 , το μικρότερο μέγεθος και λίγο καλύτερα modes (αριθμός και επίπεδα έντασης - 3/18/95/260/410 lm).
Στην περίπτωση που πάω σε ΑΑ τότε φίλε Χιώτη δεν θα διαφωνήσω για τους ΕΑ , πιο πολύ για τον ΕΑ2 αλλά η τιμούλα τους φτάνει του EC2.
Εκεί σκεφτόμουν κάτι πιο φθηνό πχ Fenix E12 (26$ & 8/50/130 lm) ή Nitecore ΜΤ21a (33$ & 15/60/130/260 lm, λίγο ψηλή για Low). Για να υπάρχει και μια διαφορά στο επίπεδο τιμής...
Ναι , ναι ξέρω στο τέλος θα λέμε ο ένας φακός με τον άλλο έχει 5 $ διαφορά και πάει λέγοντας. Ή το θέμα των μπαταριών (ΑΑ επαναφορτιζόμενες ή μη σε σχέση με τις λιθίου (18650))
Επίσης για τον Zebralight εννοείται πολύ καλός φακός , αλλά έχω ένα μικρό θέμα με το σχέδιο !!! Αλήθεια από που τον έχετε αγοράσει ???
Φορτιστή είπαμε Ι2 (είδα την προσφορά του D2 , αλλά τελείωσε ) και για μπαταρίες θα πάω μάλλον σε KeepPower 3100 mAh.

Επίσης για τον Zebra light εννοείται πολύ καλός φακός , αλλά έχω ένα μικρό θέμα με το σχέδιο !!! Αλήθεια από που τον έχετε αγοράσει ???
Θεωρω πψς ειναι ο καλυτερος all round.. Μπολικο φως με απλη ΑΑ και ακομα περισσοτερο με Λιθιου ΑΑ... Σουπερ ποιοτητα κατασκευης, και πολυ βολικο μεγεθος και για τσεπη και για τσαντακι και για παντου.. Θεωρω παρα πολυ βολικο ο φακος μου που τον θελω για all rounder να παιρνει μπαταριες ΑΑ η εστω ΑΑΑ γιατι μπορεις πανευκολα να χεις πληθωρα μπαταριων και να μη ξεμεινεις ποτε..

χαχα, ετσι μπερδευομουν με τους φακους πριν 2-3 χρονια που ξεκινησα το 'χομπυ' γι'αυτο κατεληξα με πανω απο 100 φακους.
Επαιρνα τον εναν αλλα μετα μου αρεσε ο αλλος. Μετα αρχισα με τους φακους με μπαταριες λιθιου, εκει να δεις πανηγυρι..:))

Aν ξεκινουσα σημερα, θα περιοριζομουν σε φακους με μπαταριες ΝιΜΗ για δυο βασικους λογους.

-Οι μπαταριες ειναι ασφαλεστερες απο τις λιθιου και εχω το κεφαλι μου ησυχο (δεν ειχα ποτε ατυχημα με λιθιου για να λεμε την αληθεια αλλα παντα ειχα εννοια με την αδιαβροχοτητα οταν βρισκομουν σε υγρο περιβαλλον -βαρκα/βροχη πχ.)
-Πλεον οι φακοι με ΝιΜΗ και με τα καινουρια led, φτανουν και ξεπερνανε τα 1000 λουμενς. Τεραστια φωτεινοτητα για φακο γενικης χρησης και οχι μονο. Προσωπικα στις περισσοτερες περιπτωσεις με καλυπτουν αριστα τα ~200/300 λουμενς.

Παρεμπιπτοντως, θα διαφωνησω με τους αγαπητους συναδελφους παραπανω για τον zebra. Εχω και τα δυο μοντελα που λεμε αλλα δεν τα γουσταρω καθολου!! Θες το σχημα, θες το αχωνευτο συστημα επιλογης modes, δεν τους παω με τιποτα.
Κορυφαιος 1χΑΑ σε φωτεινοτητα, αξιοπιστος, αγιος και καλος ο φακος αλλα δεν υπαρχει χημεια μεταξυ μας :))

Αν ειμουν Ελλαδα θα σου εδινα να δοκιμασεις καποια ΑΑ φακουδακια για να δεις οτι δεν χρειαζεται ντε και καλα να πας σε λιθιου.

Αλήθεια από που τον έχετε αγοράσει ???

εδώ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φορτιστή είπαμε Ι2 (είδα την προσφορά του D2 , αλλά τελείωσε )

US$17.99

Ναι jpil έχεις δίκιο , έγραψα λάθος για τον φορτιστή (δεν μπορούσα να κάνω edit - Άσχετο αλλά edit δεν μπορούμε να κάνουμε στα post??).
Ισχύει η προσφορά , απλά δεν συνδυάζεται με κουπόνι (αφού είναι από newsletter).
Αυτόν τον χτύπησα ξεχωριστά αφού δεν έχει μεγάλη διαφορά από τον Ι2
(φορτίζει στα 500 mA και όχι στα 750 όπως ο μεγάλος, και είναι σε καλή τιμή σε σχέση με τον αντίστοιχο i2).
Ευχαριστώ για το λινκ του φακού.

Σε συνέχεια του ψαξίματος (!!!!) πριν καμιά βδομάδα ήρθε ένα newsletter απο το banggood με τον Nitecore EA41 , ο οποίος πάει στα 49,90 $ > 33,50 .
Με βάση τα χρήματα , πρόκειται για καλή περίπτωση μεγέθους ΑΑ (all around). OK άλλο σχήμα σε σχέση με πχ τον PD35 αλλά επίσης καλά specs.
Η απορία μου είναι στο θέμα χειρισμού λόγω του μεγέθους. Έχει κάποιος εμπειρία με τον συγκεκριμένο φακό ??? Επίσης είναι πιο flood σε σχέση με τον PD35???

Σιγουρα ο PD35 λογω σχηματος και μεγεθους σε σχεση με τον ΕΑ41 ειναι πιο βολικος στο κρατημα και στην αποθηκευση στην τσεπη.
Βεβαια ο ΕΑ41 ερχεται με θηκη και σχοινακι. Για search and rescue, πολυωρη συνεχη χρηση δηλαδη, δεν βολευει, κουραζει.

Το θεμα εδω ομως ειναι οι μπαταριες. Ο ενας χρησιμοποιει λιθιου και ο αλλος τις κοινες ΑΑ επαναφορτιζομενες και παρεμπιπτοντως ειναι απο τους φωτεινοτερους ΑΑ φακους.
Kαι οι δυο εχουν καλα καταμερισμενες τις σκαλες και παρεχουν αφθονη διαρκεια. Ο ΕΑ41 εχει σαφεστατα μεγαλυτερο throw αλλα και flood, λογω μεγαλυτερου κατοπτρου.

Νομιζω οτι δεν μπορουν να συγκριθουν αμεσα αυτοι οι φακοι. Ειναι διαφορετικου τυπου, χωρια οι μπαταριες.

Αν εισαι εξοικιωμενος με τις λιθιου, και εχεις μπαταριες και φορτιστη σκεψου τον PD35. Αλλιως ο EA41 ειναι πρωτοποριακο φακουδακι (με τον ΕΑ40 να κανει την αρχη) με τεραστια φωτεινοτητα για ΑΑ φακο.

................... (γραψε λαθος)

Ο pd35 είναι πιο flood

Πως γινεται αυτο?

Εχει μικροτερο κατοπτρο και όχι τόσο βαθύ oσo του nitecore. Φαινεται και στα specs(8600cdvs25000cd) των φακών αλλωστε αλλά το επιβεβαιώνω αφού τους εχω και τους δύο.
edit: Τον ΕΑ4 έχω αλλά μικρή διαφορά έχουν

Last edited:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για την βοήθεια και τις απαντήσεις στα ερωτήματα μου.
Τελικά κατέληξα και παρήγγειλα απο banggood έναν Fenix Pd35 και μαζί ένα ζευγάρι KeepPower 18650 3100 mAh (protected).
Φωτό όταν με το καλό έρθουν ....Είχαμε και κάτι θεματάκια με το banggood για τα πακέτα και το σπάσιμο της παραγγελίας και για airparcel register που πλήρωσα για τις μπαταρίες αλλά δεν το έβλεπαν και πήγαν να τις στείλουν με standard shipping. Αλλά το λύσαμε το θεματάκι και έφυγαν το ένα με China και το άλλο με Sweden !!!
Για το μέλλον βλέπουμε σε κάτι μικρότερο και ΑΑ !!!

Mε το καλό να σου έρθουν! Εξαιρετικές επιλογές!