Βοήθεια και προτάσεις για αγορά Φακών Led

Απάντηση: Re: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

Να τον παραγγείλω μήπως από ebay? nyogel ποιό χρησιμοποιείται (759,760,779) ?

το nyogel 760 ειναι το καλύτερο. δεν συγκρίνετε με την κινέζικη σαβούρα που σου προτείνουν πιο πάνω. Αν θες ποιότητα πας μονο nyogel.
Χωρίς παρεξήγηση, Χιωτη. Σορρι.

Last edited:
Απάντηση: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει γιατί κάποιος που θέλει να πάρει τον Armytek Predator να προτιμήσει να πάρει αυτόν www.ebay.com/itm/ArmyTek-Predator-v...2657557?pt=US_Flashlights&hash=item5af2542595
Αντί γι αυτόν που είναι με καλύτερο και δυνατότερο λεντ; www.ebay.com/itm/331097147570?_trksid=p2059216.m2763.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT Μου διαφεύγει κάτι ;

Re: Απάντηση: Re: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

το nyogel 760 ειναι το καλύτερο. δεν συγκρίνετε με την κινέζικη σαβούρα που σου προτείνουν πιο πάνω. Αν θες ποιότητα πας μονο nyogel.
Χωρίς παρεξήγηση, Χιωτη. Σορρι.

χαχα, καμμια παρεξηγηση Τεο αλλα οχι και κινεζικη σαβουρα το Nitecore SG7 silicone grease!!

Δεν ειπα οτι ειναι καλυτερο απο το Nyogel. Aν και στην πραξη δεν εχω δει ΚΑΜΜΙΑ διαφορα μεταξυ Nyogel 760 και Νιtecore.
Εχω δοκιμασει αρκετα lubricants για φακους, αλλα το Nitecore το ξεχωριζω επειδη ειναι και φτηνο και καλο. Αν το Nyogel ηταν εξ'ισου φτηνο θα το προτιμουσα επειδη ερχεται σε σωληναριο!

Επισης δεν σημαινει οτι επειδη οδηγεις Ferrari πρεπει ντε και καλα ολα τα υπολοιπα να ειναι σαβουρες. Και η Mercedes καλη ειναι :))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει γιατί κάποιος που θέλει να πάρει τον Armytek Predator να προτιμήσει να πάρει αυτόν www.ebay.com/itm/ArmyTek-Predator-v...2657557?pt=US_Flashlights&hash=item5af2542595
Αντί γι αυτόν που είναι με καλύτερο και δυνατότερο λεντ; www.ebay.com/itm/331097147570?_trksid=p2059216.m2763.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT Μου διαφεύγει κάτι ;

Σου διαφευγει οτι οι δυο φακοι εχουν διαφορετικα leds :)
Σε καμμια περιπτωση ομως δεν ειναι καλυτερο ενα led απο το αλλο.
Το ενα ειναι ΧΜ L2 και το αλλο XP G2. Aλλη η χρηση του ενος αλλη το αλλου.

Καποιοι φακοι throwers χρησιμοποιουν led XP-G2 του οποιου η δεσμη ειναι πιο συγκεντρωτικη (σε ιδιο κατοπτρο), επειδη το XP-G2 led ειναι μικροτερο σε μεγεθος, .
Καποιοι φακοι το χρησιμοποιουν επειδη η δεσμη του ειναι σαφως καλυτερη και ευκρινεστερη απο του ΧΜ-L(2).
Yπαρχουν και καποιες τεχνικες διαφορες που δεν τις θυμαμαι γιατι ειναι πολυ τεχνικες :)

Διαφορα δεσμης
xpg2beamstdsmall.jpg

Διαφορα μεγεθους λεντ.
S-12.jpg

Φιλε μου Χιωτη,
Nitecore SG7, Yezl SG6 και Nextorch SL6
είναι ακριβώς το ίδιο πράμα. μόνο κουτάκια και ετικέτες διαφορετικές. και είναι κινέζικα. και για μενα ειναι σαβουρα σαν λιπαντικά. Εχω δοκιμάσει όλα αυτα. Με το ζόρι κάνουν για αναδιωμενα σπειρώματα και για μη αναδιωμενα ειναι σαν να ρίχνεις άμμο. Μετά απο 3 ή 4 βιδώματα-ξεβιδώματα του tailcap του φακου το γράσο γίνετε γκρι απο τριμμένο αλουμίνιο. Μάλλον η άμμος καλύτερα λιπαίνει. Το αμερικάνικο nyogel 760 ειναι 100 φορες ( και λίγο λεω ) καλυτερο λιπαντικό σε σχέση με αυτην την κινεζιά. Δεν μπορώ να πιστέψω οτι εσυ δεν είδες την διάφορα απο nyogel 760 αφού λες οτι τα εχεις συγκρίνει. Και δεν το λεω μόνο εγω, όλο CPF και οχι μόνο θα συμφωνήσει μαζί μου.
Σχεδων 6 χρόνια χρησιμοποιώ μονο το Nyogel στους δικους μου φακους και δυστυχώς δεν βρήκα ακομα ενα φθηνότερο ποιοτικό γρασο να ειναι συγκρίσιμο με αυτο το Nyogel.

Re: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

Καλημερα Τεο!

Εχω διαβασει πολλα πραγματα και στο CPF και αλλου για τα λιπαντικα.
To Nyogel εχει καλη φημη και πολλους οπαδους γιαυτο και γω πριν αρκετο καιρο αποφασισα να το δοκιμασω.

Επαναλαμβανω ομως οτι ΔΕΝ ειδα διαφορα απο το Nitecore (για να μη σου πω και απο ολα τα silicone based λιπαντικα)!!
Σε φακους που χρησιμοποιουσα συχνα διαπιστωσα την ιδια συμπεριφορα με τα αλλα λιπαντικα. ΔΕΝ μειωθηκε δηλαδη το γκριζο (τριμμενο αλουμινιο) απο τα threads.

Γνωριζω οτι υπαρχουν αλλα λιπαντικα, ανωτερα απο αυτα που συζηταμε εδω που πραγματικα μειωνουν την τριβη στο ελαχιστο. Δεν το εψαξα διοτι δεν αξιζε τον κοπο.
Διοτι δεν μιλαμε για λιπανση μηχανων ακριβειας, μιλαμε για φακουδακια :)

Αυτη ειναι η δικη μου παρατηρηση σαν απλος χρηστης που το ψαχνω ισως λιγο παραπανω.
Σιγουρα ομως η αποψη σου βαραινει περισσοτερο επειδη ασχολεισαι πιο συστηματικα με το θεμα, δεν το συζητω.

Eπισης να πω οτι, οπως φανταζομαι και εσυ, δεν παιρνω σχεδον ποτε τοις μετρητοις οτι διαβαζω στα διαφορα φορουμ -αναφορικα με τους φακους γενικοτερα.
Υπαρχει μεγαλη αγνοια, παραπληροφορηση, κακοπιστη κριτικη και ενιοτε πληρωμενα reviews/αξιολογησεις και παρα πολλα χαζα παπαγαλακια που αναπαραγουν ο,τι παπαρια ακουνε!!

Εσυ ποιο λεντ θα προτιμούσες;

Θα εκρινα συνολικα το τι μου δινει ο φακος (φωτεινοτητα/αποχρωση/καταναλωση/throw/modes) σε σχεση με αυτο που θελω απο τον φακο.

Προσωπικα μου αρεσει η δεσμη του XP-G αλλα αξιολογω τον καθε φακο διαφορετικα και αναλογα για την χρηση που τον θελω.

Σχετικα με την δεσμη...Τωρα καταλαβατε γαιτ σοτ αλλο νημα πεταξα εκεινη την σποντα οτι θα μπλεξουμε τον φιλο περισσοτερο.

Χωρις δοκιμη στο πεδιο δεν εχει νοημα καμμια συζητηση για το τι θα πρεπει να αγορασει κανεις.
Να φανταστειτε οτι για καθε τυπο P60 dropin μου σε XML εχω και ενα σε XPG

Σημειωση στις φωτο εδω φαινεται η διαφορα στην δεσμη
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?366049

Last edited:

οκ από θέμα λίπανσης καλυφθήκαμε απο αυτά που ειπώθηκαν, θα μας πείτε τώρα και για τον καθαρισμό των επαφών τι χρησιμοποιείται; Είδα στο βιντεάκι της Fenix ότι βουτάει μια μπατονέτα σε ειδική αλκοόλη Fenix και καθαρίζει τις επαφές αλλά δεν ξέρω πως λέγεται για να κάνω αναζήτηση και αν υπάρχουν διάφορες επιλογές όπως και στα λιπαντικά. Αν υπάρχει κανένα Link ευπρόσδεκτο.

Σχετικα με την δεσμη...Τωρα καταλαβατε γαιτ σοτ αλλο νημα πεταξα εκεινη την σποντα οτι θα μπλεξουμε τον φιλο περισσοτερο.

Χωρις δοκιμη στο πεδιο δεν εχει νοημα καμμια συζητηση για το τι θα πρεπει να αγορασει κανεις.
Να φανταστειτε οτι για καθε τυπο P60 dropin μου σε XML εχω και ενα σε XPG

Σημειωση στις φωτο εδω φαινεται η διαφορα στην δεσμη
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?366049

Κώστα χτύπησα τελικά μόλις τον VIKING XML σε αυτή την τιμή : Good news! hkequipment agreed to your $79.95 offer! http://www.ebay.com/itm/331097147570?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT ελπίζω να μην το μετανοιώσω. Απο την αρχή που έδειξες το βιντεάκι τον ζαχάρωνα αλλά δίσταζα γιατί έχω στην ίδια κατηγορία ( ίδιο λεντ και 18650 ) τον Nitecore MT26 τον Nitecore EC25 και τον Sunwayman T20CS

Καλημερα Τεο!

Εχω διαβασει πολλα πραγματα και στο CPF και αλλου για τα λιπαντικα.
To Nyogel εχει καλη φημη και πολλους οπαδους γιαυτο και γω πριν αρκετο καιρο αποφασισα να το δοκιμασω.

Επαναλαμβανω ομως οτι ΔΕΝ ειδα διαφορα απο το Nitecore
Ok, φιλε μου. Ας μείνει ο καθένας με τη δικιά του γνώμη :)

Αν ισχύει η φωτό που έχουν
ειναι XP-G2
201404041332476012.jpg

http://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_20073.html Αυτός άραγε να είναι με xp-g η με xp-g2? Ξέρει κανείς?

Στις φωτο παρουσιαζουν τον XP G2 με τα 190 λουμενς μαξ. φωτεινοτητα.

Στην περιγραφη αναφερουν απλα cree R5, αποφευγοντας να πουν αν ειναι ΧPG η ΧPG2.
Δινουν ομως φωτεινοτητα 180 λουμενς η οποια ειναι η φωτεινοτητα του XPG led.

Να σου πω την αληθεια δεν θα καταλαβεις ουσιαστικα την διαφορα οποιον και να παρεις.

Αυτό πιστεύω κι εγώ να σου πώ την αλήθεια!

Φακουδακι πολυ προχωρημενο απο την Surefire!

2211_new_landing_page_w_top_text_5.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ποζερια.....
καθηστε 5 λεπτα και προσεξτε ποσες φορες ο καρπος σας σπαει προς τα πανω...
Η surefire ηταν λογικη εταιρια μεχρι που οι μανατζερς πηραν το πανω χερι....

(τα υπολοιπα που θελω να πω τα κοβει η λογοκρισια...)

Εντυπωσιακό gadget σε (πιθανότατα) πολύ υψηλή τιμή - δέστε τιμή για το μοντέλο που είναι και ρολόϊ - και με πολύ αμφίβολη πρακτικότητα...

Σαν τελειωμένος gadgetάκιας θα το ήθελα σε μια λογικά χαμηλή τιμή αλλά ... no way ! :rolleyes:

Καλησπέρα συμφουρμίτες
Από ποιο site συμφέρει να ψωνίσεις Zebralight τελικά; Παρέλαβα τον SC52 NW και ξετρελάθηκα από το ωραίο γλυκό φως που βγάζει και το πόσο ωραία αλλάζει modes και τον χρησιμοποιώ συνεχώς και τώρα σκέφτομαι για έναν με 18650 τον limited edition. Είδα σε ένα Αγγλικό site μια και είναι εντός ΕΟΚ για τον φόβο του τελωνείου, αλλά τον έχει 80 GBP και 8 GBP μεταφορικά. Πάντως η εταιρεία αυτή ξεχωρίζει, κάνει τις άλλες να μοιάζουν φτηνιάρικες με την ποιότητα φωτός και το χρωματικό φάσμα που βγάζει. Αν έχει να προτείνει κάποιος φίλος κανένα συμφέρον μαγαζί, ευπρόσδεκτο.

Tην εχουμε κανει αυτη την κουβεντα νομιζω.
Απο που αγορασες εσυ τον δικο σου? (καλοριζικος επι τη ευκαιρια!) Απο κει να παρεις και τον 600.
Ειτε απο το σαιτ της ζεμπρα, ειτε απο το HKequipment το οποιο βεβαια δεν εχει στοκ. Μπορεις να τους στειλεις μηνυμα να δεις ποτε θα φερουν.
http://hkequipment.net/index.php?sp...0=1&id=1213&cat1=48&cat0=1&new=&more=&lang=en
http://www.zebralight.com/SC600w-Mk-II-L2-18650-XM-L2-Flashlight-Neutral-White_p_122.html

To τελωνειο ειναι ενα ρισκο που απλα δεν αποφευγεται. Ο θεσμος του βεβαια, σωστα υπαρχει για προιοντα τριτων χωρων που δεν εχουν φπα.
Αν υπαρχει ο φοβος του, παραγγελλεις απο ευρωπη.

Προσωπικα απο ευρωπη θα αγοραζα απο εδω http://eu.nkon.nl/zebralight-flashlights.html
Κορυφαιο σαιτ, ειδικα για μπαταριες ενελουπ.

Last edited:

Καλημέρα και ευχαριστώ, ναι την κουβέντα την είχαμε ξανακάνει και μου είχες πει τότε ότι εσύ ψωνίζεις από την ίδια την εταιρεία zebralight αλλά ψάχνοντας είδα ότι μερικοί έμποροι είχαν καλύτερη τιμή σε συνδυασμό και με τα έξοδα μεταφοράς όπως και ο πωλητής που τελικά προτίμησα από το ebay αλλά όπως μπορείς να δεις κι εσύ δεν έχει όλα τα μοντέλα http://www.ebay.com/itm/151337893628?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT γι αυτό λοιπόν και ρώτησα μήπως κάποιος φίλος έχει ανακαλύψει κάποιο άλλο πωλητή με καλές τιμές. Δεν είναι κακό.

Καλημερα Λαμπρο, οχι βρε, κακο δεν ειναι, αλλο θελω να πω.

Αν ειχε ανακαλυψει κανεις αξιοπιστο πωλητη για zebra, θα το ειχε ηδη αναφερει απο την πρωτη φορα που ρωτησες.
Σιγουρα απο ebay μπορεις να βρεις κατι φτηνοτερο, αλλα δεν μπορει κανεις εδω να συστησει υπευθυνα κατι τετοιο.
Λιγοι ειναι οι αξιοπιστοι και δοκιμασμενοι πωλητες απο το διαδικτυο για zebralight, τους οποιους και εχω αναφερει.

Παντως, σε τετοιο επιπεδο τιμων, θα προτιμουσα να εδινα 5 ευρω παραπανω για να παρω φακο απο το αξιοπιστο site της Zebra.
Για παν ενδεχομενο ζημιας, ειναι σαφως ευκολοτερο να συνεννοηθεις με την Zebra παρα με καθε αγνωστο πωλητη του ebay.