Re: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led
Καλημερα Τεο!
Εχω διαβασει πολλα πραγματα και στο CPF και αλλου για τα λιπαντικα.
To Nyogel εχει καλη φημη και πολλους οπαδους γιαυτο και γω πριν αρκετο καιρο αποφασισα να το δοκιμασω.
Επαναλαμβανω ομως οτι ΔΕΝ ειδα διαφορα απο το Nitecore (για να μη σου πω και απο ολα τα silicone based λιπαντικα)!!
Σε φακους που χρησιμοποιουσα συχνα διαπιστωσα την ιδια συμπεριφορα με τα αλλα λιπαντικα. ΔΕΝ μειωθηκε δηλαδη το γκριζο (τριμμενο αλουμινιο) απο τα threads.
Γνωριζω οτι υπαρχουν αλλα λιπαντικα, ανωτερα απο αυτα που συζηταμε εδω που πραγματικα μειωνουν την τριβη στο ελαχιστο. Δεν το εψαξα διοτι δεν αξιζε τον κοπο.
Διοτι δεν μιλαμε για λιπανση μηχανων ακριβειας, μιλαμε για φακουδακια
Αυτη ειναι η δικη μου παρατηρηση σαν απλος χρηστης που το ψαχνω ισως λιγο παραπανω.
Σιγουρα ομως η αποψη σου βαραινει περισσοτερο επειδη ασχολεισαι πιο συστηματικα με το θεμα, δεν το συζητω.
Eπισης να πω οτι, οπως φανταζομαι και εσυ, δεν παιρνω σχεδον ποτε τοις μετρητοις οτι διαβαζω στα διαφορα φορουμ -αναφορικα με τους φακους γενικοτερα.
Υπαρχει μεγαλη αγνοια, παραπληροφορηση, κακοπιστη κριτικη και ενιοτε πληρωμενα reviews/αξιολογησεις και παρα πολλα χαζα παπαγαλακια που αναπαραγουν ο,τι παπαρια ακουνε!!
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Εσυ ποιο λεντ θα προτιμούσες;
Θα εκρινα συνολικα το τι μου δινει ο φακος (φωτεινοτητα/αποχρωση/καταναλωση/throw/modes) σε σχεση με αυτο που θελω απο τον φακο.
Προσωπικα μου αρεσει η δεσμη του XP-G αλλα αξιολογω τον καθε φακο διαφορετικα και αναλογα για την χρηση που τον θελω.