Βοήθεια και προτάσεις για αγορά Φακών Led

Re: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

Παρηγγειλα ενα περιποιημενο φακο για τα μαστορεματα μου αν και η χρηση του ειναι για camping οπως λεει η Fenix.

Oμως μπορει να κατσει παντου, εχει πολυ καλα διαβαθμισμενες σκαλες φωτισμου, εχει αγκιστρο για να τον κρεμας και μαγνητη για να τον κολλας σε μεταλλικες επιφανειες.

Μου φαινεται πολυ χρησιμος γενικοτερα και περα απο αυτο, εχει και πρωτοποριακο σχεδιασμο. Εχει επισης κοκκινο λεντακι και δουλευει με 2χΑΑ καθως η/και με 1 C123a λιθιου. Αδιαβροχος φυσικα.

http://www.banggood.com/Fenix-CL20-...mens-4-Mode-LED-Camping-Lantern-p-952156.html

SKU177411a1.jpg

Re: Απάντηση: Re: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

η δικια μου επομενη αγορα μπαατριων θα ειναι απο εκει..Με αποστολη surface mail.
Δεν τις βιαζομαι και βρισκω οτι θελω μαζεμενες
To eu.nkon.nl είναι αξιόπιστο και φθηνό κατάστημα. Και εφόσον σκέφτεσαι να αγοράσεις πολλές, 4 ευρώ για τα μεταφορικά (για 9-10 μπαταρίες) δεν θα ανεβάσει πολύ την τιμή της κάθε μπαταρίας και θα τις έχεις σε 5-7 μέρες. Είχα πάρει και εγώ μία μπαταρία από Κίνα και όταν έφτασε μετά από 50 μέρες, η κόλλα από το σιλοτέιπ που είχε ο φάκελος είχε κιτρινίσει. Σκέψου σε τι θερμοκρασίες θα εκτέθηκαν. Επίσης είχε και 3 μικρά χτυπηματάκια βαθουλώματα. Με την παρακάτω μπαταρία πετυχαίνεις τη υψηλότερη αναλογία χωρητικότητας προς τιμή: http://eu.nkon.nl/rechargeable/18650-size/lg-inr18650mh1-3200mah-3c-battery.html
Βέβαια είναι πιο κοντά στα 3100mah αλλά και πάλι ισχύει το παραπάνω συν 10Α discharge συν ασφαλέστερη χημεία από τις LiCo. Δεν έχω βρει αντίστοιχη χωρητικότητα προς την τιμή σε κανένα άλλο κατάστημα.

Από C8 φακούς, ο συγκεκριμένος είναι ο πιο παινεμένος από τα δύο μεγάλα φόρουμ για τους παρακάτω λόγους..

ολα αυτα καλα αλλα για την δεσμη και το κατοπτρο τι λένε?
γιατι ΕΚΕΙ ειναι η διαφορα και το ζουμι. Καθε φακου

Αλλιως ειναι σαν να βαζεις στην Φερραρι τουρκικα λιωμενα λαστιχα

Last edited:

Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά την ερώτησή σου. Τα kcd που έγραψα παραπάνω είναι μετρήσεις χρηστών και όχι απλά αυτές που δίνει ο κατασκευαστής. Δεν είναι τα kcd ενδεικτικά των επιδόσεων;

σαν να λεμε μονο τελικη ταχυτητα.

Αλλοι παραμετροι ειναι;

Διαμετρος hotspot
Διαμετρος Spill
Αναλογια φωτος σε spill
Σχημα hotspot
Αποσταση εστιασης δεσμης
και το σημαντικα που δεν τα λεει κανενας.
Απωλειες lumen απο την υφη του ρεφλεκτορα
Απωλειες lumen απο τον δακτυλιο κεντραρισματος του λεντ
Απωλειες lumen απο την θεση του λεντ.

Ειδικα για την τελευταια, στην τελευταια μου μετατροπη εχανα πανω απο το 30% του φωτος επειδη το νεο λεντ καθοταν πιο κατω απο οτι επρεπε

Σημειωση:
ολα αυτα δεν τα λεω για να αμφισβητησω τον φακο.
Αλλα τα λεω για να ξερουμε ΓΕΝΙΚΑ οτι οσο καλο φακο και να κανεις, αν ο τροπος που διαχειριζεσαι το φως δεν ειναι καλος, τζαμπα παει η προσπαθεια.

Και για να μην πιανομαστε απο τα αρ*^&%ια των προδιαγραφων

Απάντηση: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

Εχεις απόλυτο δικιο, Κωστα.
Το δικο μου Ultrafire C8 με νοκτιγκον εβγαλε 38000 λουξ σε μανισιο σωστό κάτοπτρο χωρις τον δακτυλιο κεντραρισματος.
Και Χθες παρελαβα τον Convoy C8 ανανεωμένο με λερωμένο τζαμακι και ρεφλεκτορα ( απλώς μου έτυχε? ). Ο ρεφλεκτορας του κονβοϊ ειναι καλυτερος με λιγοτερες απώλειες απο την προηγουμενη εκδοση του, αλλά για μενα Θα παραμείνει ο καλυτερος ρεφλεκτορας και παλι του Ultrafire C8 αυτος που ειναι χωρις τον δακτυλιο κεντραρισματος. Σε ποιότητα κατασκευης χωρις αμφιβολια ο κονβοϊ ειναι καλύτερος, σε λουξ, ισως και λουμενς - οχι.

σαν να λεμε μονο τελικη ταχυτητα.

Αλλοι παραμετροι ειναι;

Διαμετρος hotspot
Διαμετρος Spill
Αναλογια φωτος σε spill
Σχημα hotspot
Αποσταση εστιασης δεσμης
και το σημαντικα που δεν τα λεει κανενας.
Απωλειες lumen απο την υφη του ρεφλεκτορα
Απωλειες lumen απο τον δακτυλιο κεντραρισματος του λεντ
Απωλειες lumen απο την θεση του λεντ.

Ειδικα για την τελευταια, στην τελευταια μου μετατροπη εχανα πανω απο το 30% του φωτος επειδη το νεο λεντ καθοταν πιο κατω απο οτι επρεπε

Σημειωση:
Αλλα τα λεω για να ξερουμε ΓΕΝΙΚΑ οτι οσο καλο φακο και να κανεις, αν ο τροπος που διαχειριζεσαι το φως δεν ειναι καλος, τζαμπα παει η προσπαθεια.

Και για να μην πιανομαστε απο τα αρ*^&%ια των προδιαγραφων

Τα kcd είναι άμεσο αποτέλεσμα των περισσότερων από τα παραπάνω και εγώ έκανα μία αξιόλογη πρόταση ενός stock φακού, όχι review. Δεν έχω τα μέσα για να κάνω review. Αλλά υπάρχουν ήδη μερικά πλήρη στο ίντερνετ και αρκετές θετικές εντυπώσεις χρηστών. Για τα lumen, η V4 του XinTD C8 απέδιδε πάνω από 920 OTF σύμφωνα με μέτρηση κατόχου. Η V5 λέγεται πως αποδίδει κάτι παραπάνω λόγω καλύτερης ψύξης. Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο έχεις αντίρρηση για τον συγκεκριμένο, γιατί μου δίνεις την εντύπωση ότι πρέπει να διυλίσουμε τον κώνωπα για έναν φακό των 26 μόλις ευρώ με αντίστοιχες επιδόσεις επώνυμων των 90-120$; Όσο για τον MaxToch, η κατασκευάστρια εταιρία έχει λογαριασμό στο BLF (ή στο CPF) και δέχεται κριτικές και προτάσεις από χρήστες, απαντάει και φαίνεται να ενδιαφέρεται και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών της. Όπως είπα όμως δεν είναι φακός που έχω στην κατοχή μου οπότε δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω από αυτά που διαβάζω στα review.

τι απο αυτα δεν διαβασες?

Αλλα τα λεω για να ξερουμε ΓΕΝΙΚΑ

Πιστευω οτι εκανα ξεκαθαρο οτι δεν υπαρχουν μονο τα kcd, οπως δεν υπαρχει μονο η ιπποδυναμη στα αυτοκινητα, τα μεγαπιξελς στις καμερες κτλ....

Στην σημερινη εποχη που αγοραζεις προιον τεχνολογιας απο μια εικονα στο ιντερνετ Οφειλεις στον εαυτο σου να εισαι ενημερωμενος καταναλωτης.
Ασχετως τιμης, γιατι περιμενει κανεις να αντιμετωπιζει τις αγορες του με την ιδια -συνηθως ελλειπη- προσοχη ειται για 10 ευρω ειτε για 1000.
Εκτος υπαρχει ροοστατης προσοχης και μελετης.

και επαναλαμβανω
να μην πιανομαστε απο τα αρ*^&%ια των προδιαγραφων

και για να καλυψω καθε ενδεχομενο, θα πω το εξης. Ο κονβου ειναι ο ΠΡΩΤΟΣ φακος παραγωγης που κολλα την πλακετα του λεντ με το σωμα.
κατι που μεχρι τωρα μονο custom modders εκαναν

Μολις παρελαβα τον Nitecore EA41! Εχω εντυπωσιαστει! Ευχαριστω για την βοηθεια Χιωτη :)

γρψε ρε συ κατι παραπανω..να γουσταρουμε και να ξερουμε....

Μολις παρελαβα τον Nitecore EA41! Εχω εντυπωσιαστει! Ευχαριστω για την βοηθεια Χιωτη :)

Kαλοριζικος!!
Νομιζω οτι εισαι ο πρωτος που πηρε τον καινουριο, βελτιωμενο και φωτεινοτερο Ε41.
Οι υπολοιποι εχουμε τον προηγουμενο Νitecore ΕΑ40 o oποιος να τονισουμε οτι πρωτος ξεκινησε την ιδεα ενος μικρου 4χΑΑ και μετα ακολουθησαν ολες οι υπολοιπες μαρκες.

γρψε ρε συ κατι παραπανω..να γουσταρουμε και να ξερουμε....

Θα γραψω, κατσε, χθες απογευμα τον παρελαβα! :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Kαλοριζικος!!
Νομιζω οτι εισαι ο πρωτος που πηρε τον καινουριο, βελτιωμενο και φωτεινοτερο Ε41.
Οι υπολοιποι εχουμε τον προηγουμενο Νitecore ΕΑ40 o oποιος να τονισουμε οτι πρωτος ξεκινησε την ιδεα ενος μικρου 4χΑΑ και μετα ακολουθησαν ολες οι υπολοιπες μαρκες.

Ευχαριστω!
Μιας και δν εχω εμπειρια και ειναι ο πρωτος μου led, δεν μπορω να εχω αποψη για τις βελτιωσεις. Αρκουμαι στο οτι μου αρεσει πολυ :)

Απάντηση: Re: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

Kαλοριζικος!!

Όχι βεβαια τον εχω από τον Αύγουστο τον ΕΑ41 και όχι τον Ε41 εκτός και αν υπάρχει και τέτοιος. Εγω λέω γι αυτόν με τις 4 ΑΑ

Re: Απάντηση: Re: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

Όχι βεβαια τον εχω από τον Αύγουστο τον ΕΑ41 και όχι τον Ε41 εκτός και αν υπάρχει και τέτοιος. Εγω λέω γι αυτόν με τις 4 ΑΑ

Ναι, μιλαμε για τον ΕΑ41 που εκ παραδρομης αναφερθηκε σαν Ε41.

Η αληθεια ειναι οτι δεν θυμαμαι να ανεφερες οτι εχεις τον EA41, sorry :))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

Ναι, μιλαμε για τον ΕΑ41 που εκ παραδρομης αναφερθηκε σαν Ε41.

Η αληθεια ειναι οτι δεν θυμαμαι να ανεφερες οτι εχεις τον EA41, sorry :))

Ναι και τον δοκίμασα στην Σαλαμινα μαζι με τον Jetbeam SRA40 και μου φάνηκε πιο δυνατός ο EA41 και λίγο μικρότερος σε μέγεθος .
Ο Jetbeam έχει πιο ωραίο < περυτίλιγμα >

Απάντηση: Re: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

Olight S20 (L2), πχ from ebay
ΑΠό τον πωλητή που θα αγοράσεις φακό, πάρε τα diffuser που χρειάζεσαι καθώς και ένα ζευγάρι Panasonic (protected) 18650, σε 3100 ή 3400 mAh

Thrunite TN12 στα ~45 δολάρια: http://www.thrunite.com/thrunite-tn12-2014/
Αν σου φαίνονται πολλά μπορείς να πάρεις έναν Solarforce L2T + XM-L2 dropin γύρω στα ~35 δολάρια!

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας! Ο Thrunite μου φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστικός! Μπαταρίες να φανταστώ από Fasttech και DX ή έχετε κάποιο φτηνότερο;

Να δώσω κι εγώ το ανάλογο feedback. Εν τέλει προτίμησα τον S20. Τον πήρα από εδώ μαζί με λευκό diffuser, λευκό και κόκκινο κώνο στα 60 δολ. μαζί με μεταφορικά. Καλή τιμή νομίζω! Από την λίγη χρήση που του έχω κάνει ως τώρα έχω ενθουσιαστεί τόσο από την απόδοσή του όσο και από την χρηστικότητά του! Σας ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες!

και μια φωτογραφία από κινητό:
DSC_0664.jpg

Εγώ έχω πάρει τον ST25 ο οποίος δουλεύει με 2ΑΑ και έχω εντυπωσιαστεί με την φωτεινότητα του. Τόσο απλός σχεδιαστικά και τόσο ευκολόχρηστος καθημερινά όσο λίγοι φακοί.

Καλημερα παιδες,μετα απο πολυ καιρο απουσιας λογω υποχρεωσεων σας χαιρετω.Λοιπον θελω φακω thrower για tactical χρηση με μεγαλη διαρκεια και οσο γινεται οικονομικονεντοπισα αυτον
http://www.ebay.com/itm/JETBeam-3M-...5175321?pt=US_Flashlights&hash=item2ed7922719
τι λεει?Με ενδιαφερει να ειναι σχετικα μικρος και οσο γινεται thrower με 1 18650 φυσικα.

thrower με XML/XPL και κατοπτρο μικροτερο των 36-40 χιλιοστων δεv υπαρχει

με XPG2 υπολογισε 30+ χιλιοστα.

Μια επιλογη με κελιστα ματια ειναι ο Arrmytek predator XPG2
αλλιως μια εκδοση του Dreelight DBS