Βοήθεια και προτάσεις για αγορά Φακών Led

Απάντηση: Re: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

Ψάχνω κάτι καλύτερο σε 1x18650 για να τελειώνω με το θέμα. Έχω υπόψιν μου τον Fenix PD-35. Έχετε κάποιες εναλλακτικές προτάσεις; Ζητούμενα η ποιότητα κατασκευής, η απροβλημάτιστη λειτουργία και αξιολογη διάρκεια σε mid και άνω.
Το θέμα μπαταριών το αφήνουμε στην άκρη προς το παρόν, ξεκινάω με αυτές που έχω και βλέπουμε.

Καλός και ο Fenix, δες και τον Olight S20 (αν κατάλαβα καλά, θα τον χρησιμοποιείς και στο ποδήλατο?)

Re: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

Zebralight SC62 νομιζω το πιο efficient και εξελιγμενο φακουδακι.

Αλλοι 1χ18650 φακοι για σκεψη, Thrunite TN12, Nitecore P12 Nitecore EC20, o κλασσικος Fenix PD35 και ο παραπανω που λεει ο asot, Olight S20 XM-L2.

Προσωπικη επιλογη ειναι ο Nitecore EC2 Explorer.

1-1_EC2_XPG2_EN.jpg

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις !

Η κύρια χρήση του θα είναι ως γενικής χρήσης φακός αλλά θα ήθελα να μπορώ να τον χρησιμοποιώ και στο ποδήλατο ως 2ο φως όταν απαιτείται. Βάση υπάρχει.
@ Kospap, οι παρατηρήσεις σου (διακόπτης On-off στην ουρά και ελατήριο και στις δύο πλευρές της μπαταρίας για βέλτιστη επαφή σε περίπτωση κραδασμών) είναι πραγματικά spot on ! Από ότι είδα o PD-35 τις ικανοποιεί και τις 2.
Διάβασα όμως αυτά στη σελίδα του κατασκευαστή:

As a high performance light,the PD35 accumulates significant heat while at Turbo output.To protect the light and battery,PD35 drops down into the High brightness level after running at Turbo output for about 5 minutes.
There is another step down to Mid brightness level after about 30 minutes working on High mode.
These steps down are time controlled,so If you want again the higher mode you just have to reset the light(If the flashlight is to hot,reset is not recommend and can cause damage to the flashlight).

Άρα μετά από 35' πάει στα 170 lumens ανεξαρτήτως κατάστασης της μπαταρίας και θερμοκρασίας του φακού. Τόσα βγάζει και το exposure joystick εξαετίας μου, περίμενα κάτι καλύτερο (να κάνει step down μόνο εάν και όταν χρειάζεται...)

Οπότε συνοψίζω ότι ψάχνω κάτι με tail switch (για το On-off) και αξιόλογη διάρκεια στο mid.

Μέχρις στιγμής από αυτά που έχω δει είμαι ανάμεσα σε TN12 και PD35
Outsider o Nitecore P12 (δεν βλέπω να έχει ελατήριο στην πλακέτα) και θα δω και τον Olight M18 Maverick και την παρέα του.

Και πάλι υπόχρεος για τις απαντήσεις σας.

Παιδες, αναφορικα με το ποδηλατο, ειναι μυθος οτι ο διακοπτης πρεπει ντε και καλα να βρισκεται στην ουρα.

Προσωπικα βρισκω τον διακοπτη στο σωμα του Νitecore EC2 που εχω στο ποδηλατο στο χωριο (αντικαταστατης του Fenix LD10) πολυ πιο ευκολο να πατηθει.
Περα απ'ολα τα αλλα, εχω βολευτει η διαρκεια του EC2 στο high που ειναι συνεχομενες περιπου 2.5 ωρες (3 ωρες λεει το μανουαλ) στα 260 λουμενς που ειναι αρκετο φως για ποδηλατο.

Επισης τα πολλα λουμεν σε ενα φακο δεν ειναι πανακεια. Το θεμα ειναι να κανεις τη δουλεια σου.

δεν προσεξατε (και οι δυο) τι εγραψα...

Αναλογως του φακου (η αλλαγη των modes να γινεται με το πισω κουμπι) να προσεξεις να εχει ελατηριο στην πλακετα εκει που ακουμπα ο πολος της μπαταριας.

οταν λοιπον ο φακος κανει ετσι την αλλαγη, τα ηλεκτρονικα αλλαζουν modes παιρνοντας σημα απο την διακοπη του ρευματος.
Αλλα στιγμιαια διακοπη ρευματος εχουμε και αν αναπηδησει προς τα πισω η μπαταρια (πχ σε μια λακουβα, κτλ).
αυτη την δουλεια κανει το ελατηριο, κρατα την ηλεκτρικη επαφη.

τωρα αν ο φακος εχει 2ο πλαινο διακοπτη, η μαγνητικο δακτυλιδι κτλ.... η αλλαγη των modes γινεται αλλιως. Οποτε το ελατηριο στον θετικο πολο ειναι αδιαφορο.

Παιδες, αναφορικα με το ποδηλατο, ειναι μυθος οτι ο διακοπτης πρεπει ντε και καλα να βρισκεται στην ουρα.

Προσωπικα βρισκω τον διακοπτη στο σωμα του Νitecore EC2 που εχω στο ποδηλατο στο χωριο (αντικαταστατης του Fenix LD10) πολυ πιο ευκολο να πατηθει.
Περα απ'ολα τα αλλα, εχω βολευτει η διαρκεια του EC2 στο high που ειναι συνεχομενες περιπου 2.5 ωρες (3 ωρες λεει το μανουαλ) στα 260 λουμενς που ειναι αρκετο φως για ποδηλατο.

Επισης τα πολλα λουμεν σε ενα φακο δεν ειναι πανακεια. Το θεμα ειναι να κανεις τη δουλεια σου.

Η εργονομία είναι και προσωπικό θέμα :) Προσωπικά βρίσκω τον διακόπτη στην ουρά πιο βολικό.
Όσο για τα lumens και αν επαρκούν, άλλες οι ανάγκες φωτισμού στην ατέλειωτη ανηφόρα και άλλες στην κατάβαση χωρίς αύριο ή στο μονοπάτι.

δεν προσεξατε (και οι δυο) τι εγραψα...

Αναλογως του φακου (η αλλαγη των modes να γινεται με το πισω κουμπι) να προσεξεις να εχει ελατηριο στην πλακετα εκει που ακουμπα ο πολος της μπαταριας.

οταν λοιπον ο φακος κανει ετσι την αλλαγη, τα ηλεκτρονικα αλλαζουν modes παιρνοντας σημα απο την διακοπη του ρευματος.
Αλλα στιγμιαια διακοπη ρευματος εχουμε και αν αναπηδησει προς τα πισω η μπαταρια (πχ σε μια λακουβα, κτλ).
αυτη την δουλεια κανει το ελατηριο, κρατα την ηλεκτρικη επαφη.

τωρα αν ο φακος εχει 2ο πλαινο διακοπτη, η μαγνητικο δακτυλιδι κτλ.... η αλλαγη των modes γινεται αλλιως. Οποτε το ελατηριο στον θετικο πολο ειναι αδιαφορο.

Ανεξαρτήτως τρόπου λειτουργίας, συμπέρανα ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν ελατήρια και στις δύο πλευρές ώστε να μην υπάρχει ποτέ αθέλητη διακοπή του κυκλώματος.

Αλλαγές Mode ? O λατρεμένος (sic) Ultrafire μου με το μοναδικό διακόπτη στην ουρά του δεν ειχε τέτοιες ευαισθησίες.... Μια και καλή λακούβα (απο τις περιποιημένες της Αθήνας ντε) σε έστελνε στο απόλυτο σκοτάδι :)

Παραγγέλθηκε ήδη ο Thrunite ΤΝ12 (2014) και τον περιμένω.

Απάντηση: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

Κι εγώ παρασύρθηκα από το κλίμα του Black Friday και την Παρασκευή παράγγειλα τον Thrunite TN12 2014 από ebay Hqequipment φυσικά και τον καινούργιο Nitecore EC21και περιμένω πάνω από ένα μήνα τον EC20. Παράγγειλα επίσης και αυτόν τον περίεργο που δεν είναι και από τις σοβαρές μάρκες αλλά είπα να τον βάλω στην συλλογή μου. www.ebay.com/itm/141368980517?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT
Τελικά όμως δεν είδα διαφορά στις τιμές λόγω Black Friday σε αυτούς τους φακούς, παρά μόνο σε προϊόντα που δεν έχουν πολύ κίνηση.

Γιά όποιον θέλει ένα απλό-ερασιτεχνικό και οικονομικό φακό με κόστος γύρω στα 10 ευρώ είναι ο παρακάτω,αυτονομία 150 ώρες,αρκετά δυνατός,ελαφρύς,μέ 4 μπαταρίες ΑΑ πού τίς βρίσκει καποιος και στό περίπτερο.

http://www.camelion.com/en/products/flashlights/superbrighttm-led-flashlights/fl-9led/

Last edited:

Toν γνωριζω τον φακο, τον εχω δει, πουλιεται εδω που ειμαι γυρω στα 7 ευρω οπως ολοι οι αντιστοιχοι κινεζικοι φακοι.

Δεν τον εχω δοκιμασει γιατι τον εκοψα του σωρου. Δεν μου λεει τιποτα σαν φακος αλλα σιγουρα εναν τοσο budget και αγνωστο φακο δεν θα τον προτεινα αν δεν τον ειχα δοκιμασει πρωτα.

Μπορει βεβαια να πεφτω εξω. Αν τον εχεις αγορασει πες δυο λογια απο τις εντυπωσεις σου.

Παντως αν η αυτονομια που γραφει για 150 ωρες συνεχη φωτισμο (πανω απο 6 μερονυχτα!!:) ειναι αληθινη, θα παω αυριο κιολας και θα αγορασω 2-3 να υπαρχουν :))

Παρεμπιπτοντως και η Fenix δινει 160 ωρες συνεχους λειτουργιας σε 4χΑΑ φακο (Fenix LD41), αλλα στα 5 λουμενς. Δηλαδη περιπου οσο φωτιζει ενα κερακι...

Φίλε Χιώτης τόν έχω αγοράσει περίπου πρίν 1 μήνα,γράφει για 150 ωρες ,αλλά λέει σε τεστ της εταιρίας μέ τίς μπαταρίες αλκαλικές camelion πού έχει κάνει τέστ η εταιρία τίς έβγαλε 80 ωρες ,υποθέτω ότι 150 ώρες θα βγάζει με μπαταρίες λιθίου.
Ερασιτέχνης είμαι και τον φακό τον αγορασα περισσότερο επειδη γράφει οτι έχει μεγάλο χρόνο αυτονομίας,φυσικά δέν τον έχω δοκιμάσει στόν χρόνο νά δώ άν ισχύει τό αποτέλεσμα.
Σάν φωτισμός είναι πολύ καλός ,στά 80 - 100 μέτρα σίγουρα φτάνει η δέσμη του που τον δοκιμασα.

Ανέβασα και μερικές φωτός

Μήπως παρεμπιπτόντως έχει δουλέψει κάποιος τόν παρακάτω φακό νά μου πεί εντυπώσεις.

http://www.idealo.de/preisvergleich...-aluminium-stablampe-3aaa-95-152-stanley.html

Attachments

• fakos1.jpg
    fakos1.jpg
    74.4 KB · Views: 170
  • fakos2.jpg
    fakos2.jpg
    41.5 KB · Views: 170
  • fakos4.jpg
    fakos4.jpg
    91.4 KB · Views: 170
  • fakos5.jpg
    fakos5.jpg
    88.7 KB · Views: 169

Hθελα νά σάς ρωτήσω η επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου 18650 άν είναι μέσα στόν φακό stand-by,έχει τόν ίδιο βαθμό αποφόρτισης μέ μιά μπαταρία λιθίου cr123 ?

Οι cr123 αντέχουν χρόνια χωρίς να χάσουν μεγαλο μέρος του φορτίου τους.
Οι λιθίου χάνουν 2-4% ανά μήνα περίπου, είναι όμως επαναφορτιζόμενες οποτε αντισταθμίζεται εύκολα η απωλεια φορτίου.

zeremefico σέ ευχάριστω γιά τήν απάντηση,σαφώς οι επαναφορτιζόμενες έχουν οικονομία δέν το κουβεντιάζω,αλλά θά μέ χαλάσει σέ μιά φάση πού χρειαστώ τόν φακό καί νά μήν ανάβει και νά θέλουν φόρτισμα οι μπαταρίες,αλλά άν είναι νά χάνουν το φορτίο τους 2-4 % τόν μήνα όταν είναι φορτισμένες ,τότε άνετα χωρίς φορτίο (stand-by) βγάζουν 6 μήνες χωρίς φόρτισμα σέ ένα έκτακτο άναμα του φακού γιά 10-15 λεπτά ,από ότι κατάλαβα.

Hθελα νά σάς ρωτήσω η επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου 18650 άν είναι μέσα στόν φακό stand-by,έχει τόν ίδιο βαθμό αποφόρτισης μέ μιά μπαταρία λιθίου cr123 ?

Ναι εχουν τον ιδιο βαθμο αποφορτισης.
Εχω εναν φακο επαναφορτιζομενο με usb αλλα παντα βγαζω την μπαταρια και την φορτιζω στον φορτιση. Το USB αργει.
Ομως ειναι χρησιμο στην περιπτωση που δεν βρισκεται φορτιστης μπαταριων λιθιου τριγυρω. Ενας καλος φορτιστης κανει 10-12 ευρω, δεν ειναι ακριβος.

Eπειδη τελικα ειναι πορωση οι φακοι μετά τήν απόκτηση του Νitecore MT21A, με βλεπω η για τον P12 nitecore η στον επαναφορτιζομενο MH25 Nitecore λιαν προσεχως,εχω βαλει στοχους εκει γύρω στά 1000 lumens
Eiμαι σε διλλημα ποιον απο τους δυο, ο μεν πρωτος θελει και μπαταρια 18650 και φορτιστη (εξτρα χρηματα) ,ενω ο δευτερος εχει μεσα μπαταρια και φορτιζει απο usb.
Μπορειte να μου πειτε σας παρακαλω τα υπερ και τα κατα στο θεμα αυτο μονο της φορτισης.Να βγαζω δηλαδη την μπαταρια απο μεσα να την βαζω στον φορτιστη και τουμπαλην,ενω να βαζω τον φακο οπως ειναι στο usb.

Eυχαριστω

Καλοριζικος ο ΜΤ21Α!

Οντως ειναι πορωση οι φακοι λεντ! Η δυναμη τους σε σχεση με ο,τι ειχαμε συνηθισει πριν απο καποια χρονια ειναι σαν την μερα με τη νυχτα.

Αν και με συμβατικες μπαταριες (αλκαλικες, ΝιΜΗ) ο φωτισμος με φακους led εχει σπασει ηδη τα 1000 lumens, γεγονος απιστευτο πριν απο λιγα χρονια, οι μπαταριες λιθιου (18650, c123 etc) δινουν πλεον στους φακους led εξωπραγματικες δυνατοτητες φωτισμου.

Για τους φακους με ενσωματωμενο φορτιστη (usb) δεν βλεπω καποιο ιδιαιτερο πλεονεκτημα. Για αυτο αλλωστε, ελαχιστοι φακοι βγαινουν με ενσωματωμενο φορτιστη.
Ισα ισα κατ'εμε επηρρεαζει την αδιαβροχοτητα τους. Ενας φορτιστης μικρος λιθιου κοστιζει γυρω στα 10 ευρω. Δεν αξιζει να παρει κανεις φακο με ενσωματωμενο φορτιστη μονο και μονο για να μην κουβαλα φορτιστη.
Ο nitecore P12 ειναι ενας πολυ καλος και απλος φακος. Αν σου αρεσει η κατασκευη/σχεδιο του, να τον αγορασεις.

Ευχαριστώ φίλε Χιώτης
Μού αρέσει στόν P12 τό οτι έχει τον μετρητή μπαταρίας,καί άνα πάσα στιγμή γνωρίζει κάποιος πόση αυτονομία έχει ακόμα ο φακός.
Kαι επισης έχει το mode επάνω με κουμπι,και οχι να πατάς το οπίσθιο μπουτόν πού είναι άβολο,και να γυρνάς τήν κεφαλή τού φακού αριστερα-δεξιά.

Weather1967, όταν λες cr123 εννοείς τις αλκαλικές 3.0v ή τις επαναφορτιζόμενες rcr123?

Απάντηση: Re: Βοηθεια και προτασεις για αγορα Φακων Led

Ευχαριστώ φίλε Χιώτης
Μού αρέσει στόν P12 τό οτι έχει τον μετρητή μπαταρίας,καί άνα πάσα στιγμή γνωρίζει κάποιος πόση αυτονομία έχει ακόμα ο φακός.
Kαι επισης έχει το mode επάνω με κουμπι,και οχι να πατάς το οπίσθιο μπουτόν πού είναι άβολο,και να γυρνάς τήν κεφαλή τού φακού αριστερα-δεξιά.

Φίλε σε σωστό δρόμο είσαι. Ο Nitecore P12 μου αρέσει κι εμένα για τους ίδιους ακριβώς λόγους και τον περιμένω από ώρα σε ώρα να σκάσει μύτη με το ταχυδρομείο από Κίνα. Γενικά μου αρεσουν οι φακοί που έχουν πληροφόρηση για την μπαταρία ( κυρίως οι Nitecore το έχουν αυτό ). Να κοιτάξεις και τον EC25W Cobra είναι πολύ καλό κομμάτι και ειμαι σίγουρος ότι θα ενθουσιαστείς.
Σε βλέπω να μπαίνεις δυναμικά πάντως και να μαζεύεις περισσότερους κι από μένα. Χαχαχα!