Βοήθεια σε επισκευή παλιού ενισχυτή SANSUI AU-D33

Μπορούμε με κάποιον τρόπο να "συλλάβουμε" ένα τρανζίστορ μαϊμού ;;

Το tester είναι σε θέση να το κάνει;;

Για παράδειγμα, έχω ένα καλό εργοστασιακό τρανζίστορ, το Β560
Έχω και του εμπορίου που δεν ξέρω αν είναι μαϊμού ή όχι.
Οπτικά η διαφορά φαίνεται με το εργοστασιακό να είναι πιο μεγάλο :

IMG_20251107_203020.jpg

Στο εργοστασιακό τρανζίστορ το tester λέει αυτό :

IMG_20251107_203047.jpg

Στο after market λέει αυτό :

IMG_20251107_203146.jpg

Βγάζουμε άκρη ;;;

Δεν έχω τι να κάνω πριν φύγω για δουλειά και παίζω με το tester...

Μέχρι που μπορεί να μετρήσει πυκνωτές;;

Στα 22pF μπορεί..
Στα 12 & 15pF δεν μπορεί..

Αλλά αν του χώσεις 2 πυκνωτές (15pF έκαστος) τι κάνει ;;;

IMG_20251107_230743.jpg

Ψάχνω μήπως έχω και μικρότερους από 12pF στο σακουλάκι....

Πριν ανεβάσω το ποστ βρήκα και 2ο στα 12πίκο

IMG_20251107_231544.jpg

Παρέλαβα τον φορητό παλμογράφο σήμερα το μεσημέρι. Φαίνεται πολύ καλή κατασκευή και η οθόνη είναι φωτεινή και με καλό contrast. Οσον αφορά την ποιότητα και ακρίβεια των μετρήσεων θα σας πω εν καιρώ. Προς το παρόν δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος για παιχνίδι.

Fnirsi_Oscilloscope.jpg

• Love
Reactions: vlad66
Παρέλαβα τον φορητό παλμογράφο σήμερα το μεσημέρι. Φαίνεται πολύ καλή κατασκευή και η οθόνη είναι φωτεινή και με καλό contrast. Οσον αφορά την ποιότητα και ακρίβεια των μετρήσεων θα σας πω εν καιρώ. Προς το παρόν δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος για παιχνίδι.

View attachment 260525

Φέρτο σε μένα που σκοτώνω την ώρα μου..... :LOL:

Καλορίζικο!!
Κουκλί είναι !!

Ποιό εξάρτημα θα εμπιστευόσασταν;;

IMG_20251107_232919.jpg

Και οι 2 πυκνωτές είναι στα 33pF και τους 2 τους μετράει στα 35 το tester

Πληροφοριακά ο μικροσκοπικός μικρούλης είναι από τον Φανό, ο μεγάλος είναι από τον Γκάγκα.

View attachment 260525
Από πού έγινε η παραγγελία και ήρθε τόσο γρήγορα;

Έχω στραβωμάρα .....
Περί αυτού πρόκειται. Ενεργοποιείς το κουπόνι και ως εκ θαύματος η τιμή πέφτει στα 216 € με τζάμπα μεταφορικά και χωρίς τελωνειακές διαδικασίες. Καταλαβαίνεις βέβαια ότι όλες αυτές οι "δωρεάν" παροχές επιδοτούνται από το Κινέζικό κράτος. Αντε μετά να τους ανταγωνιστείς.

• Like
Το πολυεργαλείο παλμογράφος έχει έξτρα έκπτωση άλλα 20€.
Το αγόρασα στα 198€ από την ιστοσελίδα τους

• Wow
Δεν το έχω αλλά από τις προδιαγραφές μου φαίνεται καλό για ερασιτεχνική και remote χρήση.
Για πιο επαγγελματική χρήση και προχωρημένο DIY στο πάγκο υπάρχουν λύσεις πιο σοβαρές
(κυρίως στη μνήμη) και με σχετικά καλή τιμή (γύρω στα 600 ευρώ).

Δεν το έχω αλλά από τις προδιαγραφές μου φαίνεται καλό για ερασιτεχνική και remote χρήση.
Για πιο επαγγελματική χρήση και προχωρημένο DIY στο πάγκο υπάρχουν λύσεις πιο σοβαρές
(κυρίως στη μνήμη) και με σχετικά καλή τιμή (γύρω στα 600 ευρώ).
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Μπορείς εάν έχεις λίγο χρόνο να εξηγήσεις για την μνήμη του παλμογράφου.Αυτός εδώ λέει Memory depth 47Kpts ενώ σε άλλους βλέπω στα χαρακτηριστικά αναφέρουν και 14 Mpts.Τι διαφορά έχει στην οθόνη;