Χτες τελείωσα την ταλαιπωρία και έκανα κάποιους ελέγχους σε διάφορους πυκνωτές του phono με το tester..
Όλοι οι ηλεκτρολυτικοί και οι ασημί (που πάλι δεν θυμάμαι πως λέγονται), είναι οκ.
Σήμερα σύνδεσα τα δικά μου λεπτά καλώδια, άκουσα τον βόμβο στο phono και από περιέργεια πέρασα την λαμαρίνα..
Έκανε κάτι περίεργα νούμερα, τσαντίστηκα και του έβαλα τα καπάκια..
Το κάτω με τα πόδια κανονικά με όλες τις βίδες, το πάνω από μία σε κάθε πλευρά..
Ο βόμβος σχεδόν stop.. αλλά με φύσημα..
Οι line νεκρική σιγή.
Με ακουστικά φυσικά.
Δίλημμα.. να τσεκάρω ρεύμα ηρεμίας ακολουθώντας τις οδηγίες του Ντίνου τώρα, ή να δώσω χρόνο στο μηχάνημα ;;
Γιατί δεν κάνω κάτι τρελό;; (λέω από μέσα μου).. αφού μια ζωή έτσι λειτουργώ...
Δεν άντεξα και έφερα από μέσα το S.M.S.L μου...
Θα του δώσω μουσικό σήμα εδώ και τώρα !!
Οι πληροφορίες:
Ένα παλιό apple χωρίς sim παρά με το WiFi του σπιτιού παίζει τις πλατφόρμες και δίνει με ΒΤ στο smsl το οποίο παραδίδει σήμα line από τις rca του..
Τώρα στον sansui..
1η παρατήρηση, με πηγή συνδεδεμένη έχουν και οι line βόμβο.
2η παρατήρηση, όπως πάντα έτσι και τώρα ο ενισχυτής έχει crosstalk
(Ναι , από καινούργιος δηλαδή, αλλά και ποιός δεν είχε την εποχή εκείνη) ;;
3η παρατήρηση, ο ήχος από τα παλιά (αλλά αρκετά καλά) sen HD480 ήταν σχεδόν χάλι....
Είπα από μέσα μου "συνήθισα την τελειότητα* στο μεγάλο σύστημα και ζητάω πολλά από τον μικρό γεράκο" ;;;
(*) Τελειότητα σε θέμα ησυχίας πάνω απ' όλα, σε όλες τις πηγές.
Βάζω τα ακουστικά στο smsl που αυτή είναι η κύρια δουλειά του.. να οδηγάει ακουστικά..
Πολύ καλύτερος ήχος!
Οκ (λέω πάλι), λογικό...
Και μου έρχεται η φλασιά ...
Πως είναι "πατημένα" τα κουμπιά στον ενισχυτή που δεν έχει πρόσοψη και δεν θυμάμαι, ούτε ξέρω τι μου γίνεται;;;
Κοιτάω την πρόσοψη και βλέπω που είναι το tone defeat, το loudness και το ρδέλο το high filter που είναι σκέτη καταστροφή και δεν το χώνεψα ποτέ....
Χα... tone ενεργοποιημένο και όχι defeat γι'αυτό άναβε το κίτρινο led..
Loudness εκτός, (καλό αυτό), αλλά το απαίσιο high filter ενεργοποιημένο..
Εκτός η τονικότητα, εκτός και το φίλτρο....
Και αρχίζω και δοκιμάζω τις εντάσεις στο smsl και στο apple..
Χωρίς φόβο σηκώνω αυτή του apple μέχρι το τέρμα και κρατάω αυτή του smsl στο 85 από το 99 που είναι το τέρμα του..
Τι έπαθε το smsl ;;;
Ακόμα τρώει φάπες ξεγυρισμένες και τρέχει να κρυφτεί !!!!
Αυτά είναι τα ωραία gadgets που πληρώνουμε σήμερα ;;;
Δηλαδή πόσα πρέπει να πληρώσεις για έναν ενισχυτή ακουστικών για να έχεις τον ίδιο ή καλύτερο ήχο από έναν μικρό sansui του 1985 ;;;
Υπόψη ότι το smsl νικάει οριακά την έξοδο των ακουστικών του προενισχυτή μου..
Νικούσε δλδ.. από τότε που του έκανα την αναβάθμιση δεν ξέρω τι κάνει με τα ακουστικά.. δεν θυμήθηκα ποτέ να τον δοκιμάσω...
Τελείωσε εκεί το παραμύθι ;;;
Όχι !
Έβαλα και το loudness στον sansui..
Το οποίο είναι έτσι όπως το θυμόμουν.. γλυκύτατο , αρκούντως "ευγενικό" , χωρίς να χαλάει τίποτα...
Οι φάπες έγιναν ροπαλιές !!
Μοιάζει να είναι για πέταμα το smsl c200 σε σχέση με τον Sansui AU-D33
Έτσι όπως το λέω !!
Χωρίς ίχνος υπερβολής !!
Πως δουλεύει το loudness όταν σηκωθεί η ένταση στο ποτενσιόμετρο;;
Σαν να παύει να υπάρχει.. άρα καλά θυμόμουν.. το Alps δουλεύει όπως το εργοστασιακό ποτ...
( Για τον Ντίνο η πληροφορία..
@dinos )
Τώρα στα θέματα των βόμβων και θορύβων...
Εκεί όντως ίσως να έχω μεγάλες απαιτήσεις "καλομαθημένος" από το σύστημα μου...
Ή ίσως να πρέπει να δουλέψει ο ενισχυτής για να έρθουν οι πυκνωτές του στα "ίσα" τους...
Φυσικά θα γίνουν όλες οι ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και πιθανόν να στρώσουν πολλά πράγματα..
(Όχι δεν πιστεύω ότι το φύσημα στο phono θα φτιάξει.. δεν εννοώ τον βόμβο που είχα.. μιλάω για φύσημα)
Σκέφτομαι.. πότε να κάνω τις ρυθμίσεις;;
Θα ήθελα αφού τελειώσω με τις εξωτερικές δουλειές του ενισχυτή..
Πρόσοψη και το κάτω καπάκι που είναι χάλι μαύρο...
Το σίγουρο είναι ότι σε ηχεία θα συνδεθεί μετά τις ρυθμίσεις και ελέγχους στον φίλο Dim Dim
Όση ώρα γράφω το ποστ, τα ακουστικά είναι στα αφτιά μου και παίζουν φανκοτζαζιές χωρίς τελειωμό και χωρίς loudness..
Δεν χρειάζεται καν ενίσχυση στα άκρα του φάσματος...
ΟΥ να μου χαθείς C200 ....