Βοήθεια σε ρυθμίσεις laptop-κάρτας ήχου...

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,746
Αθήνα
http://support.creative.com/Product...ternal&subCatName=Live!&CatName=Sound+Blaster

http://sp.ts.fujitsu.com/dmsp/docs/ds_amilo_pi_1536.pdf

Εχω τα παραπάνω...

Θα ήθελα την βοήθειά σας στο ποιές είναι οι καλύτερες ρυθμίσεις που θα μπορούσα να κάνω ωστε να έχω τον καλύτερο δυνατό ήχο... με την εν λόγω (πολύ παλιά ομολογουμένως) κάρτα.
Πρόσφατα έκανα format και "παίζω" με τα Windows 7 Beta...

1) Ειδικότερα θα ήθελα να μου πειτε τι παίζει με τα flac αρχεία... δεν έχω ασχοληθεί καθόλου μέχρι στιγμής

2) Προτάσεις αναβάθμησης της κάρτας ήχου... (Απο οτι έχω δει η Ε-MU 0404 είναι μια καλή περίπτωση;;; ).

3) Μπορώ να παρακάμψω εντελώς τα Windows και το σήμα να πηγαίνει κατευθείαν στην κάρτα ήχου;; (Αυτό το τελευταίο δεν ξέρω αν το ρωτάω σωστά αλλα φαντάζομαι οι γνώστες θα καταλάβουν τι θέλω να πω...)

το asio4all παίζει με foobar και winamp σίγουρα.
Το audiotrack το βρίσκεις. Αλλού μεν, αλλά το βρίσκεις. Γύρω στα 90 κάτι ευρώ.
Τα φλακ δουλεύουν. όσο τίποτα άλλο.
Ξεκίνα να ριπάρεις.

το asio4all παίζει με foobar και winamp σίγουρα.
Το audiotrack το βρίσκεις. Αλλού μεν, αλλά το βρίσκεις. Γύρω στα 90 κάτι ευρώ.
Τα φλακ δουλεύουν. όσο τίποτα άλλο.
Ξεκίνα να ριπάρεις.

Πως ενεργοποιούμε το Asio4all ρε παιδια στο foobar;; Το ψάχνω και δεν το βρίσκω...

Α και αν είναι ευκολο τα πρώτα βήματα για σωστό rip...!!!!

Ευχαριστώ!

Κάνω την διαδικασία αλλά όταν στο τέλος επιλέγω ως έξοδο του foobar το asio δεν έχω ήχο. Το είκονίδιο του asio στο taskbar βγαίνει κανονικά...
Την Creative την βλέπει στο Configuration αλλά μηπως η ίδια η κάρτα δεν υποστηρίζει asio;;;;

Μάλλον η creative φταίει γιατι με την on-board (realtek) του laptop παίζει...

Στο configuratio του asio την βλέπει όμως την Creative... αν δεν υποστήριζε asio θα την έβλεπε;;

Κάνω την διαδικασία αλλά όταν στο τέλος επιλέγω ως έξοδο του foobar το asio δεν έχω ήχο. Το είκονίδιο του asio στο taskbar βγαίνει κανονικά...
Την Creative την βλέπει στο Configuration αλλά μηπως η ίδια η κάρτα δεν υποστηρίζει asio;;;;

έκανες αυτό με τα device chanels που σου είπα ?

αυτό το άσιο το βλέπουν όλοι....
είναι σοφτ ασιο....όχι χαρντ

Γιατί όταν πάω να τρέξω το ripstation micro μου βγάζει "Unable to run Autorun";;
Το έτρεξε αμέσως μετά την έγκατάσταση μια φορά... έκανα ένα rip αλλά μετά δεν...

Γιατί όταν πάω να τρέξω το ripstation micro μου βγάζει "Unable to run Autorun";;
Το έτρεξε αμέσως μετά την έγκατάσταση μια φορά... έκανα ένα rip αλλά μετά δεν...

ένα ένα.
Γιά πες τα βήματα που ακολουθείς και την έκδοση που κατέβασες...

ένα ένα.
Γιά πες τα βήματα που ακολουθείς και την έκδοση που κατέβασες...

Εκδοση 1.0.0.7 νομίζω

Εκανα κανονικά την εγκατάσταση με τους κωδικους που μου στειλανε με mail, έκανα μετά sign in στο gd3 για να δηλώσω username και password.
Με το τέλος της εγκατάστασης έτρεξα άμεσα το πρόγραμμα (ριπαρα ενα cd κανονικά)... και τώρα που πάω να το ξανανοίξω τα windows βγάζουν το μνμ που λέω παραπάνω...

Εκδοση 1.0.0.7 νομίζω

Εκανα κανονικά την εγκατάσταση με τους κωδικους που μου στειλανε με mail, έκανα μετά sign in στο gd3 για να δηλώσω username και password.
Με το τέλος της εγκατάστασης έτρεξα άμεσα το πρόγραμμα (ριπαρα ενα cd κανονικά)... και τώρα που πάω να το ξανανοίξω τα windows βγάζουν το μνμ που λέω παραπάνω...

δεν χρειάζεται να ευχαριστείς....:grandpa:

ή κάτι άλλαξε ή κατέβασες άλλο πρόγραμμα.
Όταν το κατέβασα εγώ ήταν εντελώς δωρεάν no questions asked και χωρίς registration πουθενά.

Θα δω μήπως σου δώσω την έκδοση που έχω εγώ...
ή αν έγινε κάποιο λάθος.

η creative προφανώς είναι usb ?

βασικά βλέπεις στο control panel αν βλέπει αυτήν πριν ξεκινήσεις ο,τιδήποτε.
Γιατί μπορεί ακόμα να βλέπει την κάρτα του φουτζίτσου. Μου το έχει κάνει και μένα.
Αφού ξεπεράσεις αυτό, τότε την επιλέγεις ως output στο foobar.

Γιά δες αν ισχύουν αυτά...

δεν χρειάζεται να ευχαριστείς....:grandpa:

ή κάτι άλλαξε ή κατέβασες άλλο πρόγραμμα.
Όταν το κατέβασα εγώ ήταν εντελώς δωρεάν no questions asked και χωρίς registration πουθενά.

Θα δω μήπως σου δώσω την έκδοση που έχω εγώ...
ή αν έγινε κάποιο λάθος.

Μάλλον κάτι έχει αλλάξει... Το κατέβασα απο εκεί που μου έστειλες το link...

Μάλλον είναι θέμα των windows όχι του προγράμματος... δεν ξέρω!