Βοήθεια στην επιλογή πρώτης μοτοσυκλέτας.

Δεν παιδευεσαι άδικα.
Νόμιζα οτι το ηξερες.

Ο πατέρας μου μου είχε πει "όσοι έχουν μηχανή ή πέφτουν ή αρρωσταίνουν"
Ε, ιγμορίτιδα...
Πρωτο μηχανάκι το cbf250. Σχολείο. Ελαφρύ, το κουμανταρες εύκολα και με καλύτερη ασφάλεια απο τα οικονομικά αυτόματα (το tmax δεν το βάζω σε αυτά προφανώς). Αλλα είχα βλέψεις για βόλτες στη Χαλκιδική.
Suzuki gsr600 μετα. Έρωτας. Πολύ γκάζι, σταθερότητα και κουκλι. Να σου και οι χαλκιδικες με παρέες μηχανοβιων για ημερήσιος καφέδες, να σου τα κράνη, τα μπουφάν, τα παπούτσια... Ηταν και καλες εποχές. Πολύ χρήμα είχα δώσει.
Κάπως έτσι την πατησα και ξεκίνησε η παρακμή.
Πήρα το honda cbf600 λόγω fairing. Εκτός έκανε πολλή δουλεια το fairing. Αλλα το μηχανάκι κλάσεις κάτω απο το gsr και το σημαντικότερο, επι της ουσίας με την ιγμορίτιδα δουλειά δε γινόταν.
Μετα piaggio x8 400. Εκεί σιχαθηκα τον εαυτό μου. Τελείως διεκπεραιωτης το μηχανάκι.
Και παλι με την ιγμορίτιδα είχα θέμα. Λέω ε δεν παει στο διαγαλο...

Last edited:
Thanks mdvq! Στο gin & tonic δοκιμασε gin beefeater 24....ετσι για να συμβουλευσω και γω σε κατι.... και παλι ευχαριστω!
-bye-
Βολευτικα χθες με ενα απλο Beefeater και τονικ Βικος (εχει και αυτο την σημασια του)!
Στο παρατσακ ημουν να παρω το Hendricks αλλα λυπηθηκα το 40αρι.

Δεν παιδευεσαι άδικα.
Νόμιζα οτι το ηξερες.

Ε, ιγμορίτιδα...
Πρωτο μηχανάκι το cbf250. Σχολείο. Ελαφρύ, το κουμανταρες εύκολα και με καλύτερη ασφάλεια απο τα οικονομικά αυτόματα (το tmax δεν το βάζω σε αυτά προφανώς). Αλλα είχα βλέψεις για βόλτες στη Χαλκιδική.
Suzuki gsr600 μετα. Έρωτας. Πολύ γκάζι, σταθερότητα και κουκλι. Να σου και οι χαλκιδικες με παρέες μηχανοβιων για ημερήσιος καφέδες, να σου τα κράνη, τα μπουφάν, τα παπούτσια... Ηταν και καλες εποχές. Πολύ χρήμα είχα δώσει.
Πήρα το honda cbf600 λόγω fairing. Εκτός έκανε πολλή δουλεια το fairing. Αλλα το μηχανάκι κλάσεις κάτω απο το gsr και το σημαντικότερο, επι της ουσίας με την ιγμορίτιδα δουλειά δε γινόταν.
Μετα piaggio x8 400. Εκεί σιχαθηκα τον εαυτό μου. Τελείως διεκπεραιωτης το μηχανάκι.
Καλα....ελα δουλεψε μια βδομαδα στο Πειραια και μετα πες μου αν εκανες πισω.
Εκτος της ιγμοριτιδας και πτωσεις εχομεν και μεση εχομεν και ποδι πονεμενο εχομεν και πλατη πονεμενη εχομεν και μονιμη ψυξη στα πλευρα εχομεν....αλλα εκει...ταγμενοι!!
Φιλε 4,8 χλμ σε 45 λεπτα ΑΚΟΜΑ δεν το παλευω με τα αμαξι.
Μεχρι να ανασκελωθω μηχανακι.:Banane0:

Φιλε teddy, πρεπει πρωτα να μαθεις να καβαλας μηχανη, και μετα να σκεφτεις τι θα παρεις. Με μηδενικη εμπειρια, ειτε φαινονται ολα απλα, ειτε πολυ περιπλοκα.
Και λεγοντας "μαθεις" προφανως δεν εννοω την στην διαδικασια μεχρι να παρεις το διπλωμα...

Δεν παιδευεσαι άδικα.
Νόμιζα οτι το ηξερες.

Ε, ιγμορίτιδα...

Καλά πλάκα μου κάνεις? Αν μου το λεγες θα το ήξερα και θα σε ρωτούσα αντί να γίνομαι ρόμπα εδώ ενώπιον όλων. Θα σε πάρω τηλ σήμερα αν είναι να σε πρήξω λίγο.

Φιλε teddy, πρεπει πρωτα να μαθεις να καβαλας μηχανη, και μετα να σκεφτεις τι θα παρεις. Με μηδενικη εμπειρια, ειτε φαινονται ολα απλα, ειτε πολυ περιπλοκα.
Και λεγοντας "μαθεις" προφανως δεν εννοω την στην διαδικασια μεχρι να παρεις το διπλωμα...

Ε ναι αλλα δυστυχώς αμα δεν πάρεις δε μαθαίνεις.
Ποιος τρελός να σου δανείσει μηχανάκι με μηδέν ώρες στο κοντέρ σαν οδηγός;

Καλα....ελα δουλεψε μια βδομαδα στο Πειραια και μετα πες μου αν εκανες πισω.
Εκτος της ιγμοριτιδας και πτωσεις εχομεν και μεση εχομεν και ποδι πονεμενο εχομεν και πλατη πονεμενη εχομεν και μονιμη ψυξη στα πλευρα εχομεν....αλλα εκει...ταγμενοι!!
Φιλε 4,8 χλμ σε 45 λεπτα ΑΚΟΜΑ δεν το παλευω με τα αμαξι.
Μεχρι να ανασκελωθω μηχανακι.:Banane0:

Ωραίος! (αλλά έχεις ακριβή κάβα :flipout: )

Θα σε ρωτούσα αλλά με πρόλαβε ο Θανάσης. Εγώ θα κάνω έξτρα μαθήματα και 2-3 test drive και θεωρώ οτι ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω το έκανα ...από κει και πέρα αν βρεθεί κάποιος που να δανείζει μηχανάκια είμαι όλος αυτιά...

Πόσο πρέπει να ανεβάσω το budget?

Δεν μπορώ να σου πω. Αν η μάρκα που κοιτάζεις έχει μοντέλο με ABS, να δώσεις παραπάνω χρήματα και να πάρεις τέτοιο. Αν όχι, κοίτα σε άλλη μάρκα.
Επιβάλλεται να απευθυνθείς σε εξειδικευμένο forum και να ζητήσεις απόψεις για μοντέλα με ABS. Στα μοτο forum δεν είναι όλοι κάγκουρες.

Απάντηση: Re: Βοήθεια στην επιλογή πρώτης μοτοσυκλέτας.

Δεν έχω μάστορα εμπιστοσύνης και δυστυχώς είμαι η κλασσική περίπτωση που θα φάει πρόλογο από τον κάθε δήθεν τίμιο μάστορα γιατί δεν ξέρω τίποτα. Οπότε καταλήξαμε sym 200cc και τέλος.

Ευχαριστώ πάρα πολύ ξανά όλους σας!!!

Υ.Γ. Στα φόρουμ μότο που χαζεύω το βλέπω πολύ συχνά αυτό το " δεν ζει πια" όπως και κάτι ευχές του στυλ "πάντα όρθιος" και άλλα τέτοια τρομακτικά....
....με βλέπω να πηγαίνω σαν χεσμένος με κανα φωσφοριζε γιλέκο με αυτά που ακούω.....μην πεθάνουμε και για χάριν της πρακτικότητας....

Καλό εργαλείο,αξιόπιστο

Υ.Γ. Στα φόρουμ μότο που χαζεύω το βλέπω πολύ συχνά αυτό το " δεν ζει πια" όπως και κάτι ευχές του στυλ "πάντα όρθιος" και άλλα τέτοια τρομακτικά....
....με βλέπω να πηγαίνω σαν χεσμένος με κανα φωσφοριζε γιλέκο με αυτά που ακούω.....μην πεθάνουμε και για χάριν της πρακτικότητας....

δυστηχως πανω στο δικυκλο δεν προσεχεις μονο τι θα κανεις εσυ,αλλα και το τι θα κανουν οι αλλοι...:operator:
κρανακι,παπουτσι και οχι σαγιοναρα το καλοκαιρακι,μεγαλη προσοχη,ματια πανω κατω αριστερα δεξια και παντα να κοβεις σε στενα ανεξαιρετως εαν εχεις προτεραιoτητα.
καλοταξιδος..!

Απάντηση: Re: Βοήθεια στην επιλογή πρώτης μοτοσυκλέτας.

δυστηχως πανω στο δικυκλο δεν προσεχεις μονο τι θα κανεις εσυ,αλλα και το τι θα κανουν οι αλλοι...:operator:
κρανακι,παπουτσι και οχι σαγιοναρα το καλοκαιρακι,μεγαλη προσοχη,ματια πανω κατω αριστερα δεξια και παντα να κοβεις σε στενα ανεξαιρετως εαν εχεις προτεραιoτητα.
καλοταξιδος..!

και όχι κοντό παντελονάκι,σε πιθανή πτώση θα καταλάβεις το γιατί αλλά θα είναι αργά
Αν δεν έχεις παντελόνι κατάλληλο για μότο,να φοράς τζιν,αντέχει στην τριβή...

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια στην επιλογή πρώτης μοτοσυκλέτας.

και όχι κοντό παντελονάκι,σε πιθανή πτώση θα καταλάβεις το γιατί αλλά θα είναι αργά
Αν δεν έχεις παντελόνι κατάλληλο για μότο,να φοράς τζιν,αντέχει στην τριβή...

πολυ σωστο κι`αυτο...:ears:

Ρε σεις τι λετε στο ανθρωπΑ.
Ειναι ψαγμενος,σε ωριμη ηλικια και το σημαντικοτερο εχει Crown ενισχυτη......αρα ΞΕΡΕΙ.:ernaehrung004:
Ολα αυτα τα μακαβρια ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ μεσα στο παιχνιδι.
Θα το γραψω με κεφαλαια, γιατι οντως το φωναζω

ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ .

Δεν υπαρχει ποιο επικινδυνο μεταφορικο μεσο απο το μηχανακι.
ΟΛΟΙ οι αναβατες ειναι με το μισο ποδι στο ταφο......μας αρεσει δεν μας αρεσει.

Αλλα... ο πεθερος μου γλυτωσε απο δυο ναυαγια στο Ατλαντικο και πνιγηκε εξω απο την Λουτσα.....απο το μπαλκονι του σπιτιου του βλεπανε το καραβι να φλεγεται.
Τι μου λετε τωρα!!!!
Αν σε φοβησα φιλε Θοδωρη τοτε.....ΜΗΝ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

Δυστυχως φιλαρακια ετσι εχουν τα πραγματα:frown:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια στην επιλογή πρώτης μοτοσυκλέτας.

@ teddy743 Αν έχεις χρόνο διάβασε λίγο το μικρό σεντονάκι.

......συγχώρα με για την ασχετοσύνη μου.

Έχεις δίκιο, ο τρόπος που απάντησα, είναι σαν να σε πείρα από τα μούτρα.

Όμως,

Οδηγώ 2 τροχούς από τα 12 (μοτοποδήλατο) έως και σήμερα στα 48 μου.
Είμαι μέλος και Administrator της Ελληνικής Λέσχης Vstrom Hellas club, μέλος του Varadero Forum, του TDM Hellas club και λίγο πολύ έχω γνωριμίες λόγο Πανελληνίων συναντήσεων με αρκετά club - forum κλπ.
Μέσω των λεσχών, έχω παρακολουθήσει μαθήματα ακαδημίες Riding School, (Θανάσης Χούντρας) Σεμινάρια και μαθήματα οδικής συμπεριφοράς (Ιαβέρης) Μαθήματα - σεμινάρια πρώτων βοηθειών και πολλά άλλα.

Η μοτοσυκλέτα είναι μέρος της ζωής μου. Αυτό σημαίνει, ότι μαζί της έχω σχεδόν ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη, και τα Βαλκάνια, έχω επίσης ταξιδέψει στις Αυστριακές, Ελβετικές και Ιταλικές Άλπεις.

Βάση των παραπάνω λοιπόν, καταλαβαίνεις γιατί είπα ότι ξεκινάς λάθος.

Το χρειάζομαι γιατί λόγο δουλειάς, δεν ξέρω που θα πρέπει να είμαι κάθε πρωί, μπορεί αν έχω ένα ραντεβού κοντά στο σπίτι μου μετά να πρέπει να πάω για λίγο στο γραφείο, μετά να πάω καλαμαριά κτλ......με αυτοκίνητο αυτό σημαίνει να ψάχνω πάρκινγκ κάθε 2 ώρες για μέσω όρο 3 φορές την ημέρα. Το μηχανάκι φαντάζει ιδανική λύση λοιπόν γιατί τα ταξί όταν είναι πολλά μέσα στη μέρα, δεν συμφέρουν και με λεωφορείο απλά δεν υπάρχουν τόσες γραμμές να σε εξυπηρετήσουν και να σε αφήσουν κάπου κοντά και σε λογικά πλαίσια χρόνου. Έχεις δίκιο έπρεπε να το αναλύσω....εγώ έγραψα μόνο καθαρά για πρακτικούς λόγους...οι οποίοι είναι οι παραπάνω.

Το παραπάνω λοιπόν που έγραψες είναι αρκετό, για να ξεκινήσεις.

Δηλαδή

Θέλω ευκολία στην μετακίνησή μου, και πρακτικά κάτι που να μου λύνει τα χέρια στην δουλειά μου. Στη θέση σου θα ξεκινούσα πρώτα απο μια έρευνα στο τι είναι αυτό που μου προκαλεί τη μικρότερη φοβία. Και αυτό σε εκθέσεις βλέποντας ζωντανά το κάθε μηχανάκι. Όσο αφορά το κυβικά τα 200 είναι ταβάνι έως υπερβολικά.
Η λύση ενός σκουτερ προτείνετε.
Τώρα όλα τα υπόλοιπα, άντε το πολύ καμιά βόλτα στη Χαλκιδική (90χλμ από εδώ που μένω). Αυτό που ψάχνω είναι ένας "καναπές με ρόδες" Η θέση οδήγησης θέλω να είναι εντελώς όρθια και όχι αγκαλιά με το ντεπόζιτο. Αυτονομία, μάρκες, να κινδυνεύω λιγότερο στην εθνική κοκ, πίστεψέ με καλέ μου φίλε ΔΕΝ θα στα προσφέρει καμία μηχανή, και δεν είναι και το ζητούμενο για την ώρα.

Και επειδή δεν θα σταματήσω να γράφω και πρέπει να πω την γνώμη μου, προσπαθώντας να βοηθήσω κράτα τα εξής βήματα.

1. Όπως είπα πιο πάνω επιλογή της μηχανής. (Με δικά σου κριτήρια)
2. Χωρίς 2η σκέψη μάθημα σε ακαδημία Riding School.
3. Εξοπλισμός χειμώνα καλοκαίρι, κράνος - κοντούρα - μπουφάν - μπότες - γάντια. (με χιόνι και με καύσωνα) και εύχομαι ο εξοπλισμός αυτός να είναι ακριβότερος από τη μηχανή σου.
4. Μηχανή σημαίνει: Λάστιχα - ανάρτηση - οδηγός. Σε όλα τ άλλα πχ η BMW, το Vstrom, η Varadero το παπί, το σκούτερ ...200 cc 500 cc 50 cc είναι μόνο λόγια, κλείσε τ αυτιά σου καμία ασφάλεια.

Κλείνοντας, σου γράφω την μεγαλύτερη ήττα στην ζωή μου: Ρωτάει ο δάσκαλος στο Riding School. Όταν οδηγούμε και βλέπουμε μια στροφή δεξιά, προς τα που στρίβετε το τιμόνι, και αν αυτό είναι σωστό.

25 μαθητές μείναμε μ@λ@κες.

Τελειώνοντας δε τη σχολή, είχα συνειδητοποιήσει ότι ΔΕΝ ήξερα τίποτα από οδήγηση, και οδηγούσα χρόνια 2 τροχούς σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε φτιάξει από μόνος του ο εγκέφαλός μου.

Ευχαριστώ Bykrie για το σεντόνι! Το "συγχώρα με για την ασχετοσύνη μου" δεν το είπα με attitude....πραγματικά δεν έχω ιδέα και όπως αποδείχτηκε αυτά που ζητούσα αρχικά από το πρώτο μου μηχανάκι δεν είναι δυνατά. Θα ακολουθήσω την κάθε συμβουλή σου.

Riding School: για τι κόστος περίπου μιλάμε και υπάρχει στην Θεσσαλονίκη τέτοια σχολή ξέρει κανείς?

Το Budget αναγκαστικά ανεβαίνει λόγο καλύτερου εξοπλισμού και μάλλον και ABS και τα κυβικά πέφτουν στα 150cc.

Χαλκιδική το ξεχνάμε λοιπόν...για να μην πω δεν βγαίνω καν στον περιφερειακό.

Χειμώνα καλοκαίρι όλα φορεμένα!

Σήμερα ανέβηκα σε μια Piaggio Beverly 200cc και σαν όγκος και θέση οδήγησης μου άρεσαν πολύ. Είχε και abs μου είπε ο ιδιοκτήτης.

Ρε σεις τι λετε στο ανθρωπΑ.
Ειναι ψαγμενος,σε ωριμη ηλικια και το σημαντικοτερο εχει Crown ενισχυτη......αρα ΞΕΡΕΙ.:ernaehrung004:
Ολα αυτα τα μακαβρια ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ μεσα στο παιχνιδι.
Θα το γραψω με κεφαλαια, γιατι οντως το φωναζω

ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ .

Δεν υπαρχει ποιο επικινδυνο μεταφορικο μεσο απο το μηχανακι.
ΟΛΟΙ οι αναβατες ειναι με το μισο ποδι στο ταφο......μας αρεσει δεν μας αρεσει.

Αλλα... ο πεθερος μου γλυτωσε απο δυο ναυαγια στο Ατλαντικο και πνιγηκε εξω απο την Λουτσα.....απο το μπαλκονι του σπιτιου του βλεπανε το καραβι να φλεγεται.
Τι μου λετε τωρα!!!!
Αν σε φοβησα φιλε Θοδωρη τοτε.....ΜΗΝ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

Δυστυχως φιλαρακια ετσι εχουν τα πραγματα:frown:

Well said!