«Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

και στο κάτω κάτω

πόσες μελέτες έγιναν για το πόσα λεφτά θα εξοικονομηθούν με τις περικοπές ??? όλο αυτό ακούμε τελευταία,τρει το λάδι τρεις το ξύδι πάει και ο "14ος" μισθός ......


και πόσες μελέτες έγιναν (και τις μάθαμε) για το πόσα λεφτά θα εισπράξει το κράτος αν φορολογήσει την εκκλησία ???

για να έχουμε και μία τάξη μεγέθους βρε αδερφέ ....
 
Τελικά, υπάρχουν πολλές ''βόμβες'' σ' αυτή τη χώρα. Πάρτε άλλη μία...


''Το δρόμο για τη δικαίωση χιλιάδων συμβασιούχων ανοίγει ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία έκρινε πως πρέπει να εγκριθούν εντάλματα πληρωμών συμβασιούχων του Δήμου Κρωπίας, οι οποίοι είχαν δικαιωθεί από πολιτικά δικαστήρια.

Ουσιαστικά η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανοίγει το δρόμο ακόμη και για τις μετατροπές συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, αφού για πρώτη φορά λαμβάνει υπόψη του τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων για τις περιπτώσεις των συμβασιούχων που έμεναν έξω από το Προεδρικό Διάταγμα του 2006. Η απόφαση για τους εν λόγω συμβασιούχους ενδέχεται να αποτελέσει δεδικασμένο για περιπτώσεις άλλων συμβασιούχων που δικαιώθηκαν από τα πολιτικά δικαστήρια.

Μέχρι τώρα το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε πως τα πολιτικά δικαστήρια δεν έχουν αρμοδιότητα να επιλύουν υποθέσεις των συμβασιούχων που δεν καλύπτονταν από το ΠΔ και δεν μπορούν να εγκριθούν τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων.

Ακόμα, η Ολομέλεια του ΕΣ δεν είχε δεχθεί αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων που υποχρέωναν τους Δήμους κ.λπ. να απασχολούν συμβασιούχους.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε ομόφωνα ότι πρέπει να εγκριθούν τα εντάλματα πληρωμής 34 συμβασιούχων του Δήμου Κρωπίας, οι οποίοι είχαν δικαιωθεί από τα πολιτικά δικαστήρια και είχε εκδοθεί και θετική απόφαση υπέρ τους από την Τριμελή Επιτροπή (Συμμόρφωσης) του Αρείου Πάγου. Στο Ελεγκτικό Συνέδριο εκκρεμούσε υπόθεση του Δήμου Κρωπίας που αφορούσε συμβασιούχους. Ειδικότερα, από το Τριμελές Συμβούλιο του Αρείου Πάγου επιβλήθηκε χρηματική κύρωση ύψους 155.000 ευρώ στον Δήμο Κρωπίας, καθώς δεν συμμορφώθηκε σε αμετάκλητη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που είχε δικαιώσει 34 συμβασιούχους του εν λόγω Δήμου.

Από το Πρωτοδικείο αναγνωρίστηκε ότι οι 34 διαδοχικά ανανεούμενες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου συνιστούν συμβάσεις αορίστου χρόνου και υποχρέωσε το Δήμο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των «34».

Μετά την απόφαση αυτή, η αρμόδια επίτροπος αρνήθηκε να εγκρίνει τα εντάλματα για την πληρωμή των εργαζομένων. Έτσι, το θέμα έφτασε στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το αρμόδιο Τμήμα του κατά πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της νομιμότητας της πληρωμής των εργαζομένων και παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια για επανεξέταση του όλου ζητήματος.

Στην Ολομέλεια του ΕΣ ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας Γ.Σχοινιωτάκης τάχθηκε υπέρ της αλλαγής της νομολογίας του δικαστηρίου, προκειμένου να μπορούν να πληρώνονται οι συμβασιούχοι του Δημοσίου, των Δήμων και Κοινοτήτων κ.λπ., όταν έχουν δικαιωθεί με τελεσίδικες αποφάσεις από τα πολιτικά δικαστήρια.

Η Ολομέλεια του ΕΣ δεν ανέτρεψε στο σύνολό της την προηγούμενη του 2006 απόφασή της ως προς το ζήτημα της αρμοδιότητας των δικαστηρίων που πρέπει να επιλαμβάνονται επί των υποθέσεων των συμβασιούχων.

Απλώς έκρινε ότι δεν μπορεί να παραβλέψει την απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής του ΑΠ που υποχρέωνε το Δήμο Κρωπίας να συμμορφωθεί προς την απόφαση του Πρωτοδικείου. Και με το σκεπτικό αυτό δικαίωσε τους 34 συμβασιούχους του εν λόγω Δήμου.''


Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1107401&lngDtrID=244



Μία λέξη μου έρχεται στο μυαλό για την παρούσα γενική κατάσταση:


Παράνοια._
 
εδώ φτάσανε κάποιοι να λένε να δώσουμε τα νησιά μας για να γλυτώσουμε τα λεφτά των εξοπλισμών ..............

τι λέμε τώρα??
 
πάγωμα μισθών, μείωση επιδομάτων, πάγωμα προσλήψεων, άρση μονιμότητας, αύξηση φπα, αύξηση φόρου καυσίμων κλπ κλπ κλπ

φορολόγηση της εκκλησίας ????

ντεν έχει ????

γιατί??
 
Ο Πάγκαλος ήτανε;

Αλλά όχι αυτός είπε μόνο ότι θα πάρει την σημαία και θα την σκίσει ο αέρας.

Αντε με τον κου#^α που θα κάνει και μαθήματα λιτότητας.
 
Το πρόβλημα των Δημοσίων Υπαλλήλων αφορά στα δημοσιονομικά του κράτους, το οποίο πρέπει να περιορίσει τις σπατάλες του για να συμμαζέψει το χρέος.

Παράλληλα, όμως, η χώρα πρέπει να βρει νέους τομείς δραστηριοποίησης, για να δουλέψουν παραγωγικά όλοι όσοι σήμερα δεν παράγουν. Τεμπέληδες ΔΥ, παρασιτικοί ΙΥ, συνταξιούχοι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ, κομπιναδόροι επιχειρηματίες, πολιτικοί - τρωκτικά, όλοι συμμετέχουν στο ροκάνισμα του όποιου χρήματος κυκλοφορεί στη χώρα. Το θέμα δεν είναι να τους στήσουμε στον τοίχο, αλλά να τους βρούμε κάτι χρήισμο να κάνουν. Αυτό θέλει πολλή δουλειά για να γίνει: περιορισμός γραφειοκρατίας, σταθερό νομικό και φορολογικό πλαίσιο, διεθνείς σχέσεις, υποδομές, εκπαίδευση κ.λπ.
 
Θόδωρος Πάγκαλος για το «μαύρο χρήμα» και τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων :
«Και εγώ έχω μεταφέρει χρήματα από φίλους μου επιχειρηματίες στα ταμεία του κόμματος. Δεν είναι τίποτα παράνομο…….» Κύριε Πάγκαλε πότε έγινε αυτό;

Ποιοι είναι αυτοί οι επιχειρηματίες; Οι επιχειρηματίες-χρηματοδότες πήραν δημόσια έργα με διαφάνεια επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ;
Συνεχίζεται η χρηματοδότηση μέχρι σήμερα;


 
ας επιστρεψουν πρωτα τα λεφτα που καρπωθηκαν,αλλα και μοιρασαν σε ημετερους με την διασπαθιση του δημοσιου χρηματος οι πολιτικοι μας,να μπουν και φυλακη και μετα ας παρει σειρα και ο δημοσιος υπαλληλος.
 
Το πρόβλημα των Δημοσίων Υπαλλήλων αφορά στα δημοσιονομικά του κράτους, το οποίο πρέπει να περιορίσει τις σπατάλες του για να συμμαζέψει το χρέος.

Παράλληλα, όμως, η χώρα πρέπει να βρει νέους τομείς δραστηριοποίησης, για να δουλέψουν παραγωγικά όλοι όσοι σήμερα δεν παράγουν. Τεμπέληδες ΔΥ, παρασιτικοί ΙΥ, συνταξιούχοι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ, κομπιναδόροι επιχειρηματίες, πολιτικοί - τρωκτικά, όλοι συμμετέχουν στο ροκάνισμα του όποιου χρήματος κυκλοφορεί στη χώρα. Το θέμα δεν είναι να τους στήσουμε στον τοίχο, αλλά να τους βρούμε κάτι χρήισμο να κάνουν. Αυτό θέλει πολλή δουλειά για να γίνει: περιορισμός γραφειοκρατίας, σταθερό νομικό και φορολογικό πλαίσιο, διεθνείς σχέσεις, υποδομές, εκπαίδευση κ.λπ.

Sorry Λευτέρη που θα διαφωνήσω, αλλά, τα διάφορα ''πρέπει'', ''είναι ανάγκη'', ''επιβάλλεται'', ''δεσμευόμαστε'' κ.λ.π. είναι απλώς θεωρίες ή αλλέως φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Η πράξη αποδεικνύει 2 πράγματα. Άγνοια ως προς την έκταση των προβλημάτων και παράνοια όσον αφορά τις υιοθετούμενες ''λύσεις'', οι οποίες δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που ήδη υπάρχουν. Δεν υπάρχει σχεδιασμός, δεν υπάρχει γνώση, δεν υπάρχει συντονισμός, δεν υπάρχουν προβλέψεις, δεν υπάρχουν μελέτες, δεν υπάρχει βούληση, δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο μια απέραντη άρπα κόλα...

Δεν τους ρίχνω όλο το φταίξιμο. Έχουν πολλές αληθείς δικαιολογίες. Δεν φτάσαμε ούτε σε 1 ούτε σε 2 χρόνια στην παρούσα κατάσταση. Μέσα σε όλα τα άλλα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τον διεθνή παράγοντα της παγκοσμιοποίησης που ανατρέπει κάθε προγραμματισμό και σχεδιασμό σε κρατικό επίπεδο επειδή 10 άτομα προκαλούν τεχνητές οικονομικές κρίσεις για να δούμε τελικά ποιος την έχει μεγαλύτερη (την περιουσία).

Γενικώς, πρέπει ν' αλλάξουν εκ βαθέων πολλά πράγματα και δεν ξέρω αν και κατά πόσον πια είναι αυτό δυνατόν. Επομένως, σαν επικεφαλίδα περιγραφής της παρούσας κατάστασης θα προτιμούσα το Φώσκολο παρά τη Νικολούλη...
 
Re: Απάντηση: «Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

ας επιστρεψουν πρωτα τα λεφτα που καρπωθηκαν,αλλα και μοιρασαν σε ημετερους με την διασπαθιση του δημοσιου χρηματος οι πολιτικοι μας,να μπουν και φυλακη και μετα ας παρει σειρα και ο δημοσιος υπαλληλος.

... και επειδή δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ αυτό που λες (φυλακή),
ας συνεχίσει λοιπόν να λειτουργεί ο δημόσιος τομέας όπως λειτουργεί
σήμερα και άμα δούμε άσπρη μέρα να μου γράψεις.

Όσο και να μην θέλουν ορισμένοι να το παραδεχτούν ο τρόπος λειτουργίας
του ΔΤ είναι μία από τις μεγαλύτερες γάγγραινες της χώρας.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: «Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

... και επειδή δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ αυτό που λες (φυλακή),
ας συνεχίσει λοιπόν να λειτουργεί ο δημόσιος τομέας όπως λειτουργεί
σήμερα και άμα δούμε άσπρη μέρα να μου γράψεις.

Όσο και να μην θέλουν ορισμένοι να το παραδεχτούν ο τρόπος λειτουργίας
του ΔΤ είναι μία από τις μεγαλύτερες γάγγραινες της χώρας.


μπροστα στην αλλη γαγγραινα που περιεγραψα πιο πριν,δεν ειναι τιποτα.
Σταγονα στον ωκεανο,ασπιρινη στον καρκινο.
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: «Βόμβα» Πάγκαλου για τη μονιμότητα στο δημόσιο τομέα

μπροστα στην αλλη γαγγραινα που περιεγραψα πιο πριν,δεν ειναι τιποτα.
Σταγονα στον ωκεανο,ασπιρινη στον καρκινο.

Δεν διαφωνώ, αλλά με αυτή την λογική να μην διορθωθεί τίποτα σε αυτή
τη χώρα, να συνεχίσει το πάρτι της φοροδιαφυγής, να συνεχίσουν
τα φακελάκια στους γιατρούς, να προσλάβουν 100.000 ΔΥ ακόμα
(για να βοηθάνε τους άλλους στο ξύσιμο), να συνεχίσουν να λειτουργούν
οι ΔΕΚΟ με πρότυπα "τύπου" ΟΣΕ κλπ κλπ

Ξέρεις γιατί προβληματίζομαι και στεναχωριέμαι περισσότερο? Όχι για εμένα.
Εγώ κουτσά στραβά θα την παλέψω μέχρι να δω τα ραπανάκια ανάποδα.
Για τα παιδιά μου λυπάμαι και φοβάμαι που θα πρέπει να την κοπανήσουν από
αυτή την χώρα αν θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
 
-δεν φταινε οι ΔΥ υπαλληλοι που πληρωνονται ενω καθονται.
-υπαρχουν καποιες υπηρεσιες που πραγματικα τρεχουν,αλλα το βιοτικο επιπεδο ολων των ΔΥ,ειναι σαφως ανωτερο απο των περισσοτερων ΙΥ,με ελαχιστες εως μηδαμινες εξαιρεσεις-ειδικα σημερα.
-υπαρχουν βεβαια και οι σουπερ κατηγοριες ,που μπορει να μην πατανε καθολου στην εργασια τους και να πληρωνονται κανονικα και πολλες φορες με εξτρα επιδοματα λογω πολλων ευθυνων(!) και κοπωσης(!).
στην τελικη καλα κανουν οι ανθρωποι και απολαμβανουν-μεχρι και σημερα τουλαχιστον-τα πολλα + ενος ΔΥ-και για να μην κρυβομαστε -ολοι θα θελαμε κατι αντιστοιχο αλλα δεν εκατσε.
καποια στιγμη ομως ολα αυτα,θα πρεπει να μπουν σε μια ταξη.
να σταματησει η τεμπελια και να αρχισει η δουλεια.
καλη η μονιμοτητα για ολους,αλλα ο εφησυχασμος-ειδικα στον Ελληνα-φερνει και αδιαφορια για την γενικοτερη αναβαθμιση του ιδιου αλλα και της υπηρεσιας του.
στην τελικη-και εαν και εφοσον-εφαρμοστει σωστα,οποιος αξιζει θα μενει....
 
-δεν φταινε οι ΔΥ υπαλληλοι που πληρωνονται ενω καθονται.
-υπαρχουν καποιες υπηρεσιες που πραγματικα τρεχουν,αλλα το βιοτικο επιπεδο ολων των ΔΥ,ειναι σαφως ανωτερο απο των περισσοτερων ΙΥ,με ελαχιστες εως μηδαμινες εξαιρεσεις-ειδικα σημερα.
-υπαρχουν βεβαια και οι σουπερ κατηγοριες ,που μπορει να μην πατανε καθολου στην εργασια τους και να πληρωνονται κανονικα και πολλες φορες με εξτρα επιδοματα λογω πολλων ευθυνων(!) και κοπωσης(!).
στην τελικη καλα κανουν οι ανθρωποι και απολαμβανουν-μεχρι και σημερα τουλαχιστον-τα πολλα + ενος ΔΥ-και για να μην κρυβομαστε -ολοι θα θελαμε κατι αντιστοιχο αλλα δεν εκατσε.
καποια στιγμη ομως ολα αυτα,θα πρεπει να μπουν σε μια ταξη.
να σταματησει η τεμπελια και να αρχισει η δουλεια.
καλη η μονιμοτητα για ολους,αλλα ο εφησυχασμος-ειδικα στον Ελληνα-φερνει και αδιαφορια για την γενικοτερη αναβαθμιση του ιδιου αλλα και της υπηρεσιας του.
στην τελικη-και εαν και εφοσον-εφαρμοστει σωστα,οποιος αξιζει θα μενει....


ιδού ο λόγος που οι πασοκο-δεξιοί μας ρουφάνε το αίμα με καλαμάκι δεκαετίες τώρα...
ΞΑΝΑΛΕΩ: ΌΠΟΙΟς ΝΟΜΊΖΕΙ ΌΤΙ ΤΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΕ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΤΑΤΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ

το ίδιο με σένα θέλουν: τράβηγμα προς τα κάτω για τον εργαζόμενο-bye-
 
Last edited: