Boxee media player

Γειά σας παιδιά.
Εδώ και λίγες μέρες έχω κατεβάσει και δοκιμάζω στο pc το boxee και μέχρι στιγμής μπορώ να πώ ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος.Ηθελα λοιπόν να ρωτήσω (ειδικά τον leo06 λόγω του ότι είναι κάτοχος) επειδή σκέπτομαι να αγοράσω το boxee box αν αξίζει σαν αγορά, η μήπως θα ήταν καλύτερα να το εγκαταστήσω σε ένα nettop pc;
Oι διαφορές που έχουν είναι σημαντικές η όχi;Γενικά η συμπεριφορά του είναι ίδια με την έκδοση για pc?Από δίκτυο σετάρεται εύκολα για στριμάρισμα από server?
Και κάτι άλλο.Πως βάζουμε το navi-x στο boxee?

Last edited:
Γειά σας παιδιά.
Εδώ και λίγες μέρες έχω κατεβάσει και δοκιμάζω στο pc το boxee και μέχρι στιγμής μπορώ να πώ ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος.Ηθελα λοιπόν να ρωτήσω (ειδικά τον leo06 λόγω του ότι είναι κάτοχος) επειδή σκέπτομαι να αγοράσω το boxee box αν αξίζει σαν αγορά, η μήπως θα ήταν καλύτερα να το εγκαταστήσω σε ένα nettop pc;
Oι διαφορές που έχουν είναι σημαντικές η όχi;Γενικά η συμπεριφορά του είναι ίδια με την έκδοση για pc?Από δίκτυο σετάρεται εύκολα για στριμάρισμα από server?
Και κάτι άλλο.Πως βάζουμε το navi-x στο boxee?

για μένα αξίζει,αν και δεν είχα άλλο media player η εικόνα και η κίνηση που παίρνω απο το bb είναι καλύτερη από οτι στο htpc με xbmc,για τις διαφορές που έχει με την έκδοση για pc δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν έχω ασχοληθεί με το boxee στο pc, όλα μου τα αρχεία τα έχω στο nas και από εκεί τα βλέπει το boxee μέσο samba το σεταρισμα είναι πανεύκολο
πατάμε το κουμπί μενού πηγαίνουμε στα apps επιλέγουμε repositories με το κουμπί ^ επιλέγουμε + και βάζουμε την παρακάτω διεύθυνση http://navi-x.googlecode.com/svn/trunk/boxee

Ευχαριστώ leo06 νάσαι καλά.Λέω να το πάρω τελικά,γιατί είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα του,αλλά κυρίως από το πολύ ωραίο ιnterface του.Κυρίως το θέλω σαν media player και για internet radio.Aλήθεια από ποιότητα ήχου τι λέεϊ;

Ευχαριστώ leo06 νάσαι καλά.Λέω να το πάρω τελικά,γιατί είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα του,αλλά κυρίως από το πολύ ωραίο ιnterface του.Κυρίως το θέλω σαν media player και για internet radio.Aλήθεια από ποιότητα ήχου τι λέεϊ;

η εικόνα που θα πάρεις απο το bb θα είναι καλύτερη από ότι με το pc σε εμένα τουλάχιστον η διαφορά φαίνεται,για ήχο τώρα εγώ το εχω συνδέσει με τον ενισχυτή με optical οπότε νομίζω αναλαμβάνει ο ενισχυτής

Εχεις δίκιο γιά τον ήχο.Καλά αυτό το navi-x με έχει στείλει αδιάβαστο!Χθές βράδυ είδα το Βatlle:Los Angeles με streaming με πολύ καλή ποιότητα (καμμία σχέση με αυτήν που κυκλοφορεί στα γνωστά warez forums ) και με υπότιτλους οι οποίοι δούλευαν μιά χαρά, με χρονική μετατόπιση γιατί δεν ταίριαζαν με την release πού έβλεπα(πανεύκολα)και το κυριότερο χωρίς ούτε ένα πάγωμα!!
Το παραγγέλνω πάραυτα!

P.S.Υπόψιν όλα αυτά με το software του boxee σε ένα laptop με wi fi.Φαντάζομαι με το bb θα είναι ακόμη καλύτερα αφού είναι κομμένο και ραμμένο στά μέτρα του.

Last edited:
Καλησπέρα παιδιά.

Απο σήμερα και εγώ κάτοχος του boxee box ! Θα δείξει πόσο ευτυχισμένος θα είμαι :P , όταν το setuπάρω το βραδάκι σπίτι.

Για την ιστορία πήρα και έναν nas της d-link πάλι για να το συνδυάσω.

Θα ενημερώσω για την εμπειρία με το boxee σύντομα ( απο ότι είδα βγαίνει και νέο firmware μέσα στο μήνα με αρκετές διορθώσεις και καλούδια)

Καλησπέρα παιδιά.

Απο σήμερα και εγώ κάτοχος του boxee box ! Θα δείξει πόσο ευτυχισμένος θα είμαι :P , όταν το setuπάρω το βραδάκι σπίτι.

Για την ιστορία πήρα και έναν nas της d-link πάλι για να το συνδυάσω.

Θα ενημερώσω για την εμπειρία με το boxee σύντομα ( απο ότι είδα βγαίνει και νέο firmware μέσα στο μήνα με αρκετές διορθώσεις και καλούδια)
Καλοριζικο! Εχεις ενισχυτη που παιζει τα HD φορματ γιατι απο οσο ξερω κανει passthrough..

θα ηθελα να μαθω πως τα πηγαινει με bluray rip, αν μπορεις γραψε μερικες εντυπωσεις..
ειδικα αν δεχεται εξωτερικους υποτιτλους μεσα απο το μενου των bluray..

γραψε μερικες εντυπωσεις και για το d-link αν μπορεις.

να το χαιρεσε πολυ ωραιο μηχανημα!

ps λαθος μου, νομιζω οτι δεν υποστηριζει μενου απο bluray...

Last edited:
Καλοριζικο! Εχεις ενισχυτη που παιζει τα HD φορματ γιατι απο οσο ξερω κανει passthrough..

θα ηθελα να μαθω πως τα πηγαινει με bluray rip, αν μπορεις γραψε μερικες εντυπωσεις..
ειδικα αν δεχεται εξωτερικους υποτιτλους μεσα απο το μενου των bluray..

γραψε μερικες εντυπωσεις και για το d-link αν μπορεις.

να το χαιρεσε πολυ ωραιο μηχανημα!

ps λαθος μου, νομιζω οτι δεν υποστηριζει μενου απο bluray...

δεν υποστηρίζει br menu

Ακόμα όχι hd audio ...

είσαι σίγουρος, γιατί στο μενού υπάρχει σχετική επιλογή?και επιτελούς προστέθηκε η λειτουργία αναγνώρισης σειρών και ταινιών από αρχείο .nfo

Λοιπόν παιδιά πρώτες εντυπώσεις.

Έβαλα εχθές διάφορα format ταινιών.

το μεγαλύτερο και πιο βαρύ που έβαλα ήταν ένα

mkv 1080p 12gb = άψογα

θα δοκιμάσω και ένα blu ray rip που έχω στα 22gb και θα ενημερώσω.

Μιας και ήμουν κάτοχος του boxee για το pc, έχω να πω πως το boxee box είναι καλύτερο σε πολλούς τομείς.

• Δεν έχει πρόβλημα με τους Ελληνικούς χαρακτήρες στα αρχεία, τα εμφανίζει κανονικότατα

Η αυτόματη αναζήτηση υποτίτλων δουλεύει άψογα, 2 ταινίες και βρήκε υπότιτλους sync μέσα σε 10 δευτερόλεπτα.

Η ποιότητα του boxee box, σε σχέση με το Pc μου και το boxee ή το vlc είναι νύχτα και μέρα (pc quad core 6600, με Sapphire HD 5670 1GB , win 7 και 8 gb ram). Πολύ ανώτερη, χωρίς προβλήματα , τέλεια πιστότητα χρωμάτων και playback. (ίσως στο Pc να φταίνε η codecs δεν είμαι σίγουρος)

Γενικά το interface, μου αρέσει αρκετά αν και σηκώνει κάποιες μικροαλλαγές για να είναι πιο ευχάριστο. (με το τελευταίο firmware 1.1 , βελτιώθηκε το osd μενού αρκετά και είναι καλύτερο.

Απο πλευρά αυτόματου identify των ταινιών, έριξα ένα σκληρό με 92 ταινίες, έκανε αυτόματα σωστό tagging με εξώφυλλα και περίληψη στις 89, 3 ταινίες δε τις βρήκε αλλα έβαλα αυτόματα το url απο imdb και τα έκανε fetch άψογα.

Όσον αφορά τις σειρές. Τις βρήκε όλες χωρισμένες κατα season εκτός απο californication που μου τις εμφάνισε όπως να ναι. Υποθέτω είναι θέμα filename.

Έπαιξα λίγο και με navi-x. Είδα ταινίες σε hd, σχεδόν όλες τις νέες κυκλοφορίες έχει εκει μέσα, δε το ήξερα πως υπήρχε κάτι τέτοιο πραγματικά απίστευτο. Έχει και ένα κανάλι jahoo το οποίο έχει αρκετά rss επιλεγμένων ntokimanter και ταινιών με ελληνικούς υπότιτλους (μέτρια ποιότητα) δε ξέρω τι ακριβώς παίζει, θα ενημερώσω στο μέλλον.

Αυτό που δε κατάφερα να κάνω στο Navi-x είναι να βάλω υπότιτλους σε ταινία. Ενώ υπάρχει η επιλογή στο μενού να επιλέξω υπότιτλους , μόλις πάνω να κάνω Open , κολλάει. Έχει δοκιμάσει κανείς navi-x και υπότιτλους απο usb και τα έχει καταφέρει ; Τους υπότιτλους τους πετάμε στο root του usb ;

είσαι σίγουρος, γιατί στο μενού υπάρχει σχετική επιλογή?και επιτελούς προστέθηκε η λειτουργία αναγνώρισης σειρών και ταινιών από αρχείο .nfo

To "υποστηριζει" αλλα σε καθε θεαση ταινιας με hd audio κανει random καμμια δεκαρια audio glitches/σπασιματα.

Μιας και ήμουν κάτοχος του boxee για το pc, έχω να πω πως το boxee box είναι καλύτερο σε πολλούς τομείς.

Η ποιότητα του boxee box, σε σχέση με το Pc μου και το boxee ή το vlc είναι νύχτα και μέρα (pc quad core 6600, με Sapphire HD 5670 1GB , win 7 και 8 gb ram). Πολύ ανώτερη, χωρίς προβλήματα , τέλεια πιστότητα χρωμάτων και playback./QUOTE]

Σε πολυ γενικες γραμμες ετσι ειναι τα πραγματα.Out of box ενα media player και ενα pc ψιλομετριο , χανει σε ολους τους τομεις (ευχρηστια , εικονα , ανταποκριση , ογκος κτλ).Ενα καλο mp πρεπει να συγκριθει με καποιο καλοστημενο pc.Eκει τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα , αλλα θεωρω οτι στο πρωτο που θα δεις πιθανο κολλημα ειναι το pc

Η ποιότητα του boxee box, σε σχέση με το Pc μου και το boxee ή το vlc είναι νύχτα και μέρα (pc quad core 6600, με Sapphire HD 5670 1GB , win 7 και 8 gb ram). Πολύ ανώτερη, χωρίς προβλήματα , τέλεια πιστότητα χρωμάτων και playback. (ίσως στο Pc να φταίνε η codecs δεν είμαι σίγουρος)

μήπως έχεις άλλο media player για να κάνεις σύγκριση, γιατί και εγώ με το pc το συγκρίνω και δεν έχουν καμία σχέση το bb είναι μπροστά και σε εικόνα και σε κίνηση

μήπως έχεις άλλο media player για να κάνεις σύγκριση, γιατί και εγώ με το pc το συγκρίνω και δεν έχουν καμία σχέση το bb είναι μπροστά και σε εικόνα και σε κίνηση

Είχα το popcorn hour a110 για 3 χρόνια. Η ποιότητα που παίρνω απο το boxee είναι ανώτερη σε όλους τους τομείς. Βέβαια εντάξει το Popcorn τα έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω όλα αυτά τα χρόνια, και είναι αρκετά παλαιότερης τεχνολογίας.

Αυτό που δε μου απαντήσατε είναι σχετικά με το navi-x. Έχει δοκιμάσει κανείς να βάλει υπότιτλους σε περιεχόμενο που παίζει μέσω navi-x ; Λειτουργεί ;

Είχα το popcorn hour a110 για 3 χρόνια. Η ποιότητα που παίρνω απο το boxee είναι ανώτερη σε όλους τους τομείς. Βέβαια εντάξει το Popcorn τα έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω όλα αυτά τα χρόνια, και είναι αρκετά παλαιότερης τεχνολογίας.

Αυτό που δε μου απαντήσατε είναι σχετικά με το navi-x. Έχει δοκιμάσει κανείς να βάλει υπότιτλους σε περιεχόμενο που παίζει μέσω navi-x ; Λειτουργεί ;

είχα δοκιμάσει πριν αρκετό καιρό και έπαιζαν κανονικά εχθές που δοκίμασα αν και μπορούσες να τους επιλέξεις δεν εμφανίζονταν