Βουβάλια μέρος 3ο

το pb τρέχει ακόμα?

Αυτό που συμμετείχα εγώ όχι, αλλά λογικά θα ξαναγίνει. Τουλάχιστον έτσι έγινε την προηγούμενη φορά. Στο πρώτο PB συμμετείχαν κάπου 50 άτομα, στο δεύτερο 150 (που ήμουν και εγώ). Το δεύτερο PB ανακοινώθηκε λίγο αφότου τελείωσε το πρώτο.

Συμφέρει πολύ.. είναι σχεδόν η μισή τιμή.

Δημήτρη πολλά μπράβο!

Μια ιδιοκατασκευή με όλες τις ευκολίες και συμβατότητα πρακτικώς με τα πάντα!

Εύχομαι και ηχητικά να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σου!

:ernaehrung004:

τί ακριβώς εννοείς εδώ?

Δες στην πρώτη φωτό που ανέβασα, έχω αποσυνδέσει την καλ/νια που συνδέει την πλακέτα επιλογής εισόδων με το Β ΙΙΙ για να συνδέσω το πλακετάκι.

Δες στην πρώτη φωτό που ανέβασα, έχω αποσυνδέσει την καλ/νια που συνδέει την πλακέτα επιλογής εισόδων με το Β ΙΙΙ για να συνδέσω το πλακετάκι.

την είδα.
εγώ έχω ΒΙΙ...
γι αυτό προσπάθησα να πιάσω το νόημα.

Εσύ που έχεις B ΙΙ συνδέεσαι έτσι:

amanero-bii.jpg

Αν θέλεις βέβαια και USB (I2S) και s/pdif, θα χρειαστεί να προσθέσεις και κάποιο έξτρα κύκλωμα, π.χ. ένα Otto-II.

Επίσης θα χρειάζεται και να αλλάζεις input format μεταξύ s/pdif και I2S καθώς και IIR Bandwidth. Κοιτώντας το manual soy, κάτι βλέπω επίσης για ένα SPDIF switch που βγάζει off τον on-board comparator που έχεις. Αυτόν θα πρέπει να τον πειράζεις για να αλλάζεις μεταξύ s/pdif και USB.

Εγώ στο δικό μου τα αλλάζω όλα αυτά αυτόματα, μέσω του Arduino. Όταν επιλέγω δηλαδή την είσοδο USB, αυτόματα ορίζει ως φορμάτ το I2S, ως IIR Bandwidth τα 50 ή 70KHz, κτλ.

Θα έχω βέβαια και ένα sidecar, για την φυσική εναλλαγή των σημάτων (εκεί που εσύ θα έχεις Otto).

με βάζετε να διαβάζω....
και τώρα είμαι λίγο μπλεγμένος με λάμπες.

το θέμα είναι στο ταμείο τι εισπράττεις...

Αν έχεις αρκετό υλικό DSD το κάνεις χωρίς σκέψη.. Δεν είναι ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να περάσεις bitstream DSD στο βουβάλι, αλλά έχει σίγουρα το καλύτερο vfm.

Αν έχεις υλικό πολύ Hi Def (ειδικά αν είναι πάνω από 192Κ, π.χ. DXD) επίσης λέει...

Αν μιλάμε για απλό Red Book audio, θεωρητικά πάλι παίζει καλύτερα σε σχέση με το s/pdif. Πρακτικά πρέπει να το ακούσεις για να βγάλεις συμπέρασμα.. Εγώ δεν έχω φτάσει ακόμα εκεί.

κύρια έχω red, αλλά έχω αρκετό 24/96 και ελάχιστο 192.
Λάβε υπόψη ότι όλα αυτά λόγω sb duet αναγκαστικά πάνε στο 48.
Μια τέτοια κίνηση θα με σπρώξει στη συνέχεια ή σε touch ή σε υπολογιστή ή σε ....

κύρια έχω red, αλλά έχω αρκετό 24/96 και ελάχιστο 192.
Λάβε υπόψη ότι όλα αυτά λόγω sb duet αναγκαστικά πάνε στο 48.
Μια τέτοια κίνηση θα με σπρώξει στη συνέχεια ή σε touch ή σε υπολογιστή ή σε ....

Βασικά μόνο σε υπολογιστή μπορεί να σε σπρώξει.. Είπαμε, async USB...

(καλά, ίσως παίξει και καμιά android ταμπλέτα ή κινητό.. αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία..)

Last edited:
Ακόμα δεν έχει πείσει η ντε και καλά υψυλή ανάλυση στην αναπαραγωγή , στο hd αρχείο λέω ναί με μπούνια ,, απο κει και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω ουσιαστικές διαφορές , τουναντίον πολλά προβλήματα και κάπως παράξενο ακουσμα ,, πιο φλατ πιο κάπως αναιμικό να το πώ ..

δεν μου λέει κάτι ,,

μην βαράτε ,, αλλα δεν ,, ακόμα ,,,