Βουβάλια μέρος 3ο

2. Διευκρίνηση: τα 75Ω δεν είναι ωμική αντίσταση, είναι εμπέδηση. Όχι ότι αλλάζει κάτι στην κουβέντα μας, αλλά λέμε.

5. Έχουν ασχοληθεί στο εξωτερικό. Ο αχλάδας προτείνει 3 x IVY με ένα Placid HD BP τροφοδοτικό. Θέλει λίγη παραπάνω δουλειά αλλά γίνεται. Αρκεί η πηγή σου βέβαια να έχει το κατάλληλο (περίεργο / ψαγμένο) interface.

6. HDMI δεν παίζει και δεν πρόκειται να παίξει στο κοντινό μέλλον καθότι είναι encrypted protocol και δεν υπάρχει λύση σε DIY. Όσοι περνάνε DSD σε βουβάλι το κάνουν μέσω πειραγμένων (κατσαβίδι, κολλητήρι, κτλ) SACD players από τα οποία κλέβουν σήμα αφότου έχει γίνει decrypted.

Απλά κάποιοι κατασκευαστές περνάνε σε proprietary πρωτόκολλο DSD μεσω hdmi καλωδίου.
Απλά βάζουν hdmi αντί για cat5.
Δεν είναι το πρωτόκολλο δηλαδή HDMI compliant.
Απλά χρησιμοποιούν αυτό ως καλώδιο.
Το πρωτόκολλο είναι συνήθως κάποια ‛παραλλαγή’ του i2s.

Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

Αν μπει ίσως χαθούν τα 75. Δεν υπάρχει θέμα κόστους. Για μισό έως 1-2 ευρώ λέμε. Εκτός αν πάρετε κανένα jorma και δώσετε κανα πεντοχίλιαρο.
1. σημαίνει εγγυάται αυτή τα 75 ωμ
2. θεωρητικά είναι εφ όσον παίρνεις επώνυμο
3. Ρώτα τον Τσάκωνα και τον Πέτρο
4. Φούσκωμα όχι. Φούσκωμα έχει με τη λάμπα. Αλλα εσείς δεν έχετε λάμπα. Ερχεται λίγο ψόφιο. Δεν οδηγεί καλά. - edit Αν όμως δεν έχεις πρόβλημα με τον προ σου είναι ΟΚ. Ο Τσάκωνας δεν έχει πρόβλημα. Ούτε εγώ όποτε πάω σπίτι του. Είναι θέμα ...ψυχολογίας.
5. οχι και δεν νομίζω θα υπάρχει λύση στις εκδόσεις αυτές. Οι αχλάδες όταν την έχουν έτοιμη θα την πουλήσουν σίγουρα σε νέο προιόν.
6. ΔΓ/ΔΑ

2 bnc υπαρχουν και 50ohm οποτε οταν αγοραζεται να το ξεκαθαριζεται.
3 γιατι να βαλεις πυκνωτες;
το legato 1 και 2 ειχαν πυκνωτες στην εξοδο το 3 δεν εχει.
το ivy δεν ειχε ποτε.
4 το legato ειναι πιο μουσικο ενω το Ivy εχει λιγο πιο καλη στερεοφωνικη εικονα και μπασο.
το legato ειναι ψοφιο γιατι εχει εξοδο 1.5volt αλλα αλλαζοντας καποιες αντιστασεις
(γραφη το manual) ξεπερναη τα 3volt και αγριευη.

3] Η αλλαγη των πυκνωτων του legato ειναι επιβεβλημενη[για μενα] γιατι ο αχλαδακιας τους εβαλε απλα για να παιζουν .Η διαφορα οταν αλλαχθηκαν ηταν πολυ μεγαλη και με λογικο κοστος λογω ρωσσικης καταγωγης ,ο συνδυασμος που υπαρχει τωρα ειναι 8.2uF 160V 10% Polystyrene capacitor K71-4 και οι 0.047uF 500V AUDIO teflon capacitors K72P-6

Last edited:

3] Η αλλαγη των πυκνωτων του legato ειναι επιβεβλημενη[για μενα] γιατι ο αχλαδακιας τους εβαλε απλα για να παιζουν .Η διαφορα οταν αλλαχθηκαν ηταν πολυ μεγαλη και με λογικο κοστος λογω ρωσσικης καταγωγης ,ο συνδυασμος που υπαρχει τωρα ειναι 8.2uF 160V 10% Polystyrene capacitor K71-4 και οι 0.047uF 500V AUDIO teflon capacitors K72P-6

καλα μονος μου γραφω;

δεν εχει λεμε το legato 3 πυκνωτες στην εξοδο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

Back δεν αναφερομουν στο 3 ,σ εκεινο προφανως δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα .Τωρα αν ειναι προτιμοτερο η οχι ,ειναι αλλο θεμα συζητησης

Απάντηση: Re: Βουβάλια μέρος 3ο

Παλικάρια πείτε κανα καλό καλώδιο από ασήμι με μόνωση με το μέτρο για να πάρουμε κανα μέτρο για τις εσωτερικές συνδέσεις.....Και από πού !
Ρευμάτων ή audio ?

Γιά audio καλό που να υπεραξίζει τα λεφτά του είναι το Belden 89259
Γιά 75Ωμ Belden 1695A :ernaehrung004:

edit: takefiveaudio.com

Αν μπει ίσως χαθούν τα 75. Δεν υπάρχει θέμα κόστους. Για μισό έως 1-2 ευρώ λέμε. Εκτός αν πάρετε κανένα jorma και δώσετε κανα πεντοχίλιαρο.
1. σημαίνει εγγυάται αυτή τα 75 ωμ -> άψογα! θεωρώ επίσης ότι οι εναλλακτικές που θα δοκίμασες σε οδήγησαν στο canare...
2. θεωρητικά είναι εφ όσον παίρνεις επώνυμο -> άρα όπως είπε και ο back θέλει προσοχή εδώ.
3. Ρώτα τον Τσάκωνα και τον Πέτρο -> Ήδη συνεννοήθηκα με τον Πέτρο και θα μιλήσουμε σύντομα, αλλά είστε μακριά βρε καρντάσια και γιαλαντζί τεμέτερον... άσε που το δικό του είναι πυρηνικός αντιδραστήρας και εγώ άσχετος! Πρέπει να αρχίσω απο τα απλά, βασικά να καταλάβω πως ακούγεται το κάθε τι... στο τέλος θα έρθει ακριβούτσικο βέβαια με αυτό το τρόπο αλλά θα ξέρω και τι γίνεται (ηχητικά) με το σαβράκι... :a0210:
4. Φούσκωμα όχι. Φούσκωμα έχει με τη λάμπα. Αλλα εσείς δεν έχετε λάμπα. Ερχεται λίγο ψόφιο. Δεν οδηγεί καλά. - edit Αν όμως δεν έχεις πρόβλημα με τον προ σου είναι ΟΚ. Ο Τσάκωνας δεν έχει πρόβλημα. Ούτε εγώ όποτε πάω σπίτι του. Είναι θέμα ...ψυχολογίας. -> Το densen B110 έχω (ολοκληρωμένος)... άρα αξίζει να δοκιμάσω πρώτα χωρίς στάδιο εξόδου?? Και τι έχεις να χάσεις πες μου...

2. Διευκρίνηση: τα 75Ω δεν είναι ωμική αντίσταση, είναι εμπέδηση. Όχι ότι αλλάζει κάτι στην κουβέντα μας, αλλά λέμε. -> σωστά dimdim... απλά όπου βλέπω ohm λέω αντίσταση...
5. Έχουν ασχοληθεί στο εξωτερικό. Ο αχλάδας προτείνει 3 x IVY με ένα Placid HD BP τροφοδοτικό. Θέλει λίγη παραπάνω δουλειά αλλά γίνεται. Αρκεί η πηγή σου βέβαια να έχει το κατάλληλο (περίεργο / ψαγμένο) interface. -> oppo93 το κυρίως τράνσπορτ... παίζει και mini laptop και mp (ελάχιστα πλέον) Δεν είναι για άμεσα πάντως - βιάστηκα να ρωτήσω! Ας το αφήσουμε για αργότερα... όπως είπε και ο Τάσος.

Απλά κάποιοι κατασκευαστές περνάνε σε proprietary πρωτόκολλο DSD μεσω hdmi καλωδίου.
Απλά βάζουν hdmi αντί για cat5.
Δεν είναι το πρωτόκολλο δηλαδή HDMI compliant.
Απλά χρησιμοποιούν αυτό ως καλώδιο.
Το πρωτόκολλο είναι συνήθως κάποια ‛παραλλαγή’ του i2s.

-> tοο complicated for me.... και μάλλον δεν αξίζει....... περίμενα να ακούσω η τάδε πλακέτα απο το "τάδε" μαγαζί... :a0210:

2 bnc υπαρχουν και 50ohm οποτε οταν αγοραζεται να το ξεκαθαριζεται. -> κρίσιμο! :a0210:
3 γιατι να βαλεις πυκνωτες; -> Για να το ακούσω και έτσι! Xωρίς ιβι και λεγκάτο... όσο γίνεται πιο απλό...
το legato 1 και 2 ειχαν πυκνωτες στην εξοδο το 3 δεν εχει.
το ivy δεν ειχε ποτε. -> αυτό θα γίνει στο επόμενο στάδιο με custom τροφοδοσία.
4 το legato ειναι πιο μουσικο ενω το Ivy εχει λιγο πιο καλη στερεοφωνικη εικονα και μπασο.-> Τι εννοείς καλύτερο μπάσο? Ξέρεις ο καθένας έχει τα γούστα του και ένα συγκεκριμένο σύστημα, που έχει ή δεν έχει, κάποιου τύπου χαμηλές... Εγώ θέλω "σφίξιμο" και ατάκα αυτή τη στιγμή.
το legato ειναι ψοφιο γιατι εχει εξοδο 1.5volt αλλα αλλαζοντας καποιες αντιστασεις (γραφη το manual) ξεπερναη τα 3volt και αγριευη. -> 3volt έξοδο με αλλαγή αντιστάσεων και πιο μουσικό? (τι εννοείς μουσικό?) με γυρνάς πίσω με αυτό... έλεγα να μην ασχοληθώ με legato!.

3] Η αλλαγη των πυκνωτων του legato ειναι επιβεβλημενη[για μενα] γιατι ο αχλαδακιας τους εβαλε απλα για να παιζουν .Η διαφορα οταν αλλαχθηκαν ηταν πολυ μεγαλη και με λογικο κοστος λογω ρωσσικης καταγωγης ,ο συνδυασμος που υπαρχει τωρα ειναι 8.2uF 160V 10% Polystyrene capacitor K71-4 και οι 0.047uF 500V AUDIO teflon capacitors K72P-6 ->Legato + Ρώσοι πυκνωτές = πόσο? σκέτοι οι Ρώσοι, δεν? Τίποτα? :flipout:

+++
Να διευκρινίσω ότι το κιτ που έχω, είναι του Έκτορα:
1. Το Buffalo III DAC Module+Trident
2. Το Placid HD Power Supply Kit
3. 9V+9V (15VA) Power Transformer

Σκέφτομαι να μπει ένας σχετικά μεγάλος και καλός vfm πυκνωτής μετά το dac (αν είχα και στοιχεία για την επιρροή του στον ήχο θα ήταν τέλεια), 2 rca στην έξοδο και στην είσοδο 1 rca για coaxial και 1 bnc (+canare rca to bnc σαν του σούπερ) σε χαρτόκουτο μέχρι να καταλήξει.
Nα ακούσω τι γίνεται σε σχέση με δύο φίλων που ήδη έχω ακούσει (bufalloII και ήταν πολύ καλά για μένα...), μετά με του Frag το ΙΙΙ (με ivy) και όποιου άλλου έχει την ευχαρίστηση (κατα προτίμηση με legato) και μετά βλέπουμε... για καλύτερο πυκνωτή ή ivy/legato+τον αρχικό πυκνωτή.

Ότι αποφασίσω στο τέλος να μπει σε δικό μου δύχωρο κουτί (απο την μία power unit από την άλλη το dac ξεχωρισμένα απο panel αλουμινίου)...

Έχω πολλά λάθη ή περιττές κινήσεις?

Last edited:
@Dalanick
άψογα! θεωρώ επίσης ότι οι εναλλακτικές που θα δοκίμασες σε οδήγησαν στο canare...
Και'γώ με Canare έφτιαξα ομοαξωνικό (που ίσως να είναι μαϊμού 75άρι) και παίζει καλά.
Σε σύγκριση με ένα γνήσιο 75άρι της VDHL του Πέτρου δέν ακούστηκαν διαφορές

Τρίτη πάω να πάρω τους μετασχηματιστές. Αύριο πάω να πάρω τα XLR βύσματα και για την AES/EBU. Τα κουτιά του αχλάδα εμεταφέρθην δια συναρμογήν...... :2thumb22sup:
Τα xlr που θα αγορασεις σασι και καλωδιου[neutrik nc-fxx] να ειναι 110 ωμ,καλωδιο χρησιμοποισα το belden 1800f[110ohm]

Δεν ξέρω αν είναι άψογα... αλλά βοήθησαν πολύ ο Πέτρος (μου ανάφερε και την δική σου υλοποίηση) και ο Φραγκ και άλλοι φίλοι... θα βάλω τα ονόματά όλων σας στην πρόσοψη... χοχο!

Απλά νομίζω ότι καλό θα ήταν για μένα επειδή (είμαι άσχετος) να μάθω πρώτα το dac και όχι τους πυκνωτές ή τα κόλπα του αχλάδα... και μετά να κάνω όποιες βελτιώσεις, προς την κατεύθυνση των αναγκών του συστήματός μου βέβαια... και όχι γενικώς και φιλοσοφία τούμπανο.

+++
Το κανάρε Βασίλη το σύγκρινες σε σχέση με απλή/καλή rca? Είναι σίγουρα καλύτερο ή στη θεωρία?
Σε ποιο πυκνωτή είπαμε κατέληξες (απο πού και πόσο? :ADFADF1:)

Τρίτη πάω να πάρω τους μετασχηματιστές. Αύριο πάω να πάρω τα XLR βύσματα και για την AES/EBU. Τα κουτιά του αχλάδα εμεταφέρθην δια συναρμογήν...... :2thumb22sup:

Τα xlr που θα αγορασεις σασι και καλωδιου[neutrik nc-fxx] να ειναι 110 ωμ,καλωδιο χρησιμοποισα το belden 1800f[110ohm

Δεν ξέρω αν είναι άψογα... αλλά βοήθησαν πολύ ο Πέτρος (μου ανάφερε και την δική σου υλοποίηση) και ο Φραγκ και άλλοι φίλοι... θα βάλω τα ονόματά όλων σας στην πρόσοψη... χοχο!

Απλά νομίζω ότι καλό θα ήταν για μένα επειδή (είμαι άσχετος) να μάθω πρώτα το dac και όχι τους πυκνωτές ή τα κόλπα του αχλάδα... και μετά να κάνω όποιες βελτιώσεις, προς την κατεύθυνση των αναγκών του συστήματός μου βέβαια... και όχι γενικώς και φιλοσοφία τούμπανο.

+++
Το κανάρε Βασίλη το σύγκρινες σε σχέση με απλή/καλή rca? Είναι σίγουρα καλύτερο ή στη θεωρία?
Σε ποιο πυκνωτή είπαμε κατέληξες (απο πού και πόσο? :ADFADF1:)

O Bασιλης εχει στη εξοδο mundrorf 4.7 supreme[αν δεν κανω λαθος] και προσφατα τους εκανε bypass με τους Κ72

Last edited:
ο Φον Κανάρης

IMG_0177.jpg

το γράφει και στην ούγια 75
Δεν ξέρω τί άλλο θέλετε.
Και κοίτα, Νταλανίκε, σταμάτα να θες να μας κάνεις Πόντιους με το ζόρι....:grandpa: (αν θες βοήθεια...):flipout:
Δε φτάνει που μας βούτηξες ένα ζώο απ τη Σαλονίκη...

ο Φον Κανάρης

IMG_0177.jpg

το γράφει και στην ούγια 75
Δεν ξέρω τί άλλο θέλετε.
Και κοίτα, Νταλανίκε, σταμάτα να θες να μας κάνεις Πόντιους με το ζόρι....:grandpa: (αν θες βοήθεια...):flipout:

Και μαλιστα ενα <τρυφερο> βουβαλακι

+++
Να διευκρινίσω ότι το κιτ που έχω, είναι του Έκτορα:
1. Το Buffalo III DAC Module+Trident
2. Το Placid HD Power Supply Kit
3. 9V+9V (15VA) Power Transformer

Σκέφτομαι να μπει ένας σχετικά μεγάλος και καλός vfm πυκνωτής μετά το dac (αν είχα και στοιχεία για την επιρροή του στον ήχο θα ήταν τέλεια), 2 rca στην έξοδο και στην είσοδο 1 rca για coaxial και 1 bnc (+canare rca to bnc σαν του σούπερ) σε χαρτόκουτο μέχρι να καταλήξει.
Nα ακούσω τι γίνεται σε σχέση με δύο φίλων που ήδη έχω ακούσει (bufalloII και ήταν πολύ καλά για μένα...), μετά με του Frag το ΙΙΙ (με ivy) και όποιου άλλου έχει την ευχαρίστηση (κατα προτίμηση με legato) και μετά βλέπουμε... για καλύτερο πυκνωτή ή ivy/legato+τον αρχικό πυκνωτή.

Ότι αποφασίσω στο τέλος να μπει σε δικό μου δύχωρο κουτί (απο την μία power unit από την άλλη το dac ξεχωρισμένα απο panel αλουμινίου)...

Έχω πολλά λάθη ή περιττές κινήσεις?

τι quote να κανω τωρα ετσι που τα εκανες.

2 θα σου φανη καλο σκετο μεχρι να το ακουσης με σταδιο εξοδου και τοτε θα πεις τι ακουγα τοσο καιρο.
καλυτερα μην βαλεις ακριβους πυκνωτες γιατι θα πανε τσαμπα.
3 καλυτερο μπασο ειναι το πιο σφικτο και ελεγχομενο.υπαρχουν βεβαια και καποιοι που θελουν να βουιζη
αλλιως νομιζουν οτι δεν εχει αλλα αυτο δεν ειναι μπασο για μενα.
4 μη φανταστεις οτι εχουν και μεγαλες διαφορες.οποιο και να βαλης καλο ειναι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

Back δεν αναφερομουν στο 3 ,σ εκεινο προφανως δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα .Τωρα αν ειναι προτιμοτερο η οχι ,ειναι αλλο θεμα συζητησης

οκ αλλα τα παιδια τωρα αγοραζουν οποτε δεν μπορουν να παρουν τα παλια.

υ.γ.μονο μη πεις οτι ειναι καλυτερα με πυκνωτες παρα χωρις γιατι ειμαι ηδη φαλακρος.:flipout:

Και μαλιστα ενα <τρυφερο> βουβαλακι

Γιαλατζίδιδες... πφφ... άκου βούτηξες το <τρυφερό>...
...όταν τελειώσει να έρθετε να το επισκεφτείτε... εγώ δεν πλησιάζω πλέον... φοβάμαι μη σκάσει κανένα από τα δικά σας... :flipout:

(to be continioued :ernaehrung004:)

Last edited:

Γιαλατζίδιδες... πφφ... άκου βούτηξες το <τρυφερό>...
...όταν τελειώσει να έρθετε να το επισκεφτείτε... εγώ δεν πλησιάζω πλέον... φοβάμαι μη σκάσει κανένα από τα δικά σας... :flipout:

(to be continioued :ernaehrung004:)

τα δικά μας είναι ψιλοτουρμπισμένα, αλλά τώρα.....θα σαλέψουν !