Βουβάλια μέρος 3ο

Κάτι άλλο έχει συμβεί, ευκαιρία να σας πω την ιστορία.

Εκεί που λέτε που είχα το βουβάλι να παίζει, στα καλά καθούμενα, βλέπω τα LED στα Tridents να φωτοβολούν και αμέσως μετά ακολούθησε καπνός..

Μετά το πρώτο εγκεφαλικό και αφού μεσολάβησαν αρκετές ώρες περισυλλογής (ΟΚ, σαν να πέθανε συγγενής μου έκανα..), ασχολήθηκα αρκετά ώστε να διαπιστώσω ότι τα tridents είχαν όντως πάρει μαζί τους το βουβάλι (όπως είχα φανταστεί). Όπως φαίνεται, τα tridents όταν τρώνε υπέρταση βραχυκυκλώνουν (σε αντίθεση με τα AVCC τα οποία φέρθηκαν ηρωικά και έκοψαν). Μετά από καιρό που βρήκα το κουράγιο να κάνω νεκροψία και στο βουβαλοκτόνο μεταβλητό τροφοδοτικό, διαπίστωσα ότι είχε βραχυκυκλώσει το reg και είχε ανοίξει (άπειρη αντίσταση) και το pot. Δεν ξέρω τι ακριβώς προκάλεσε τι, και δεν παίζει και ρόλο. Η ζημιά είχε γίνει. Το βουβάλι είχε φάει 28V.

Οπότε με το που διαπίστωσα τον θάνατο του ζώου, παρήγγειλα ένα καινούργιο. Πρόλαβα στο τσακ ένα από τα τελευταία κομμάτια της πιο πρόσφατης παραγγελίας. Όταν το παρέλαβα (πρώτες μέρες αυτού του μήνα) διαπίστωσα με έκπληξη ότι είχε διαφορετικά tridents (v3). Διάβασα ότι είναι αρκετά διαφορετικά από τα v1.1 που κυκλοφορούσαν μέχρι τώρα, με κύρια διαφορά τη χρήση άλλου (αρκετά καλύτερου) τελεστικού (OPA 209A) και σημαντικά μεγαλύτερων ημιαγωγών ισχύος. Το αποτέλεσμα είναι τα tridents να είναι πια σημαντικά λιγότερο ευπαθή (ειδικά με το κομμάτι των 1.2V που τραβάει και το μεγαλύτερο "ζόρι" είχε αρκετός κόσμος θέμα..) και επιπλέον να μην χρειάζονται εξωτερικές αντιστάσεις (είναι πλέον SMD και ήδη μονταρισμένες πάνω στην πλακέτα). Όσο αφορά τις επιδόσεις στη χρήση μας, λογικά θα είναι λίγο καλύτερα από τα v1.1 αν μη τι άλλο λόγω καλύτερου τελεστικού. Αν ακούγεται αυτό είναι άλλο θέμα..

Πάρτε και δυο φωτογραφίες:

IMG_5203_resize.JPG
Πάνω το v1.1, κάτω το v3

IMG_5208_resize.JPG
Κοντινό στο v3.

Αν θυμαμαι καλα οι μετρησεις στο δικο μου βουβαλι ειναι ιδιες,χωρις βεβαια τιποτε επιπλεον,πλην των trident

Δημητρη μια ερωτηση ακομη[σε πριζω βεβαια]:Τα νεα trident ειναι 5 βολτ και τα τρια ,η τα δυο ειναι 5 και το ενα 1.2.? Επισης 100mA και τα τρια?

Μωρέ και μόνο που έχουν μεγαλύτερες ανοχές, θα αξίζουν... απλά όχι ως ουσιαστική αναβάθμιση, μόνο για να έχεις το κεφάλι σου "ήσυχο"...

Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

Δημητρη μια ερωτηση ακομη[σε πριζω βεβαια]:Τα νεα trident ειναι 5 βολτ και τα τρια ,η τα δυο ειναι 5 και το ενα 1.2.? Επισης 100mA και τα τρια?

Δεν έχω μάθει να έχει αλλάξει κάποιο τέτοιας φύσης spec των νέων tridents σε σχέση με τα παλιά. Και τα τρία δέχονται έως 5.5V στην είσοδο και βγάζουν 3.3V τα δύο και 1.2V το τρίτο. Για διαφορές στο amperage δεν έχω στοιχεία. Είναι πιθανό να έχει ανέβει λόγω μεγαλύτερων ημιαγωγών στην έξοδο, αλλά απλά μαντεύω.

Κανένα πρήξιμο. :smile:

Εγω παντως τα εσβησα απο τη λιστα μου
Διαβασα διαφορα στο φορουμ τους και ειπα οχι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

Μωρέ και μόνο που έχουν μεγαλύτερες ανοχές, θα αξίζουν... απλά όχι ως ουσιαστική αναβάθμιση, μόνο για να έχεις το κεφάλι σου "ήσυχο"...

Δεν έχω μάθει να έχει αλλάξει κάποιο τέτοιας φύσης spec των νέων tridents σε σχέση με τα παλιά. Και τα τρία δέχονται έως 5.5V στην είσοδο και βγάζουν 3.3V τα δύο και 1.2V το τρίτο. Για διαφορές στο amperage δεν έχω στοιχεία. Είναι πιθανό να έχει ανέβει λόγω μεγαλύτερων ημιαγωγών στην έξοδο, αλλά απλά μαντεύω.

Κανένα πρήξιμο. :smile:

Δηλαδή άμα βάζανε μία ζένερ διαλεγμένη γιά τήν ανώτερη αποδεκτή τιμή τάσης στήν είσοδο παράλληλα, δέν θά έσωνε από καταστροφές; Απλό μού φαίνεται. Υπάρχει λόγος πού δέν τό κάνουν; Δέν τά έχω παρακολουθήσει αυτά τά κυκλώματα κιόλας, μπορεί καί νά είναι γνωστή ή απάντηση, σόρρυ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βουβάλια μέρος 3ο

Δηλαδή άμα βάζανε μία ζένερ διαλεγμένη γιά τήν ανώτερη αποδεκτή τιμή τάσης στήν είσοδο παράλληλα, δέν θά έσωνε από καταστροφές; Απλό μού φαίνεται. Υπάρχει λόγος πού δέν τό κάνουν; Δέν τά έχω παρακολουθήσει αυτά τά κυκλώματα κιόλας, μπορεί καί νά είναι γνωστή ή απάντηση, σόρρυ.

Να πω την αλήθεια, δεν ξέρω.. Λογικό ακούγεται.. Δεν ξέρω μήπως στις δοκιμές τους "λέρωνε" τον ήχο.. Ούτε εγώ έχω διαβάσει κάτι.

από την χτεσινή ακρόαση στου Τσάκωνα...

το ζώο είναι φυτοφάγο γι αυτό στο τέλος το βάλαμε στη γλάστρα να βοσκήσει...
:idea:

Attachments

• DSC00722s.JPG
    DSC00722s.JPG
    132.3 KB · Views: 105
  • DSC00721s.JPG
    DSC00721s.JPG
    131.5 KB · Views: 103
  • DSC00720s.JPG
    DSC00720s.JPG
    178.1 KB · Views: 104
  • DSC00719s.JPG
    DSC00719s.JPG
    168.5 KB · Views: 104
  • DSC00723s.JPG
    DSC00723s.JPG
    148.8 KB · Views: 104
Last edited:
Τον τελευταίο καιρό διαβάζω πολύ HiFiDuino.. Όσο πιο πολύ διαβάζω, τόσο πιο βλαμμένος γίνομαι.. :p

Δείτε για παράδειγμα εδώ τι κάνει ο φίλος μας.

Το ρεζουμέ της υπόθεσης είναι ότι έχοντας το DPLL στο lowest (ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή απόρριψη jitter) χρειάστηκε να θωρακίσει ηλεκτρομαγνητικά το ES9018 για να μηδενίσει τα unlocks.

Αυτό με έβαλες σε σκέψεις..

1) Εσείς που έχετε ζώα εδώ και χρόνια, που έχετε ρυθμισμένο το DPLL? Το έχετε όλοι καρφωμένο στο lowest χωρίς προβλήματα;
2) Έχετε ακούσει διαφορές όταν το αλλάζετε;
3) Έχετε παρατηρήσει κάτι παρόμοιο (καλύτερες επιδόσεις στο lock όταν το θωρακίζετε, π.χ. όταν είναι μέσα σε μεταλλικό κουτί);

Για πείτε οι παλιοί..

μονο στο 24αρη το πρωτο βουβαλι το πειραζα αλλα που να θυμαμαι τωρα.
στα υπολοιπα τα αφηνω ως εχουν και ποτε δεν ειχα θεμα με κλειδωματα ακομα
και σε 192Khz με 10 μετρα spdif καλωδιο.