Βουβάλια μέρος 3ο

Απάντηση: Re: Βουβάλια μέρος 3ο

πετρο αλλους πυκνωτες δεν ειχες;

Eχω και αλλους ...,πριν μηνες επαιζε με τον συνδυασμο που βλεπεις στη φωτο +4 FT3[που γλυκαιναν περισσοτερο τον ηχο].Αν εξαιρεσεις τον ογκο τους που ειναι μεγαλος,το κοστος ειναι ασημαντο και η βελτιωση που ειχα σημαντικοτατη.Αν θυμαμαι καλα ,ολο το σετ κοστιζει περι 40 usd[μπορει κα λιγοτερο].

OK.. Περί DPLL κάποιο σχόλιο;

υπήρξε κάποιο πρόβλημα σε υψηλής ανάλυσης, μια φορά που πήγαμε στου Μάριου (Δασκαλάκη) όπου δεν έπαιζε το sacd layer, αλλά δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία.
Σε μένα παίρνει μόνο από το squeeze, το dat, το cd (44.1-48), το λαπτοπ (96) και παλιότερα με το prodigy cube (96), χωρίς πρόβλημα.
Δεν έχω πειράξει τίποτα, δεν ξέρω κάν που είναι το dip sw πάνω στην πλακέτα...

υπήρξε κάποιο πρόβλημα σε υψηλής ανάλυσης, μια φορά που πήγαμε στου Μάριου (Δασκαλάκη) όπου δεν έπαιζε το sacd layer, αλλά δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία.

Ο Μάριος έχει "πειραγμένο" SACD player και μπορεί και στέλνει DSD στο βουβάλι; Ποιο έχει;

Σε μένα παίρνει μόνο από το squeeze, το dat, το cd (44.1-48), το λαπτοπ (96) και παλιότερα με το prodigy cube (96), χωρίς πρόβλημα.
Δεν έχω πειράξει τίποτα, δεν ξέρω κάν που είναι το dip sw πάνω στην πλακέτα...

Τώρα που το λες, δεν ξέρω καν αν έχετε ρύθμιση για DPLL στα B32s/ΙΙ (με DIP switches). Πρέπει να το δω.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν φτιάξετε το controller μου θα σας ανοίξουν νέοι ορίζοντες για tweaking και δοκιμές. :D

Ο Μάριος έχει "πειραγμένο" SACD player και μπορεί και στέλνει DSD στο βουβάλι; Ποιο έχει;

Τώρα που το λες, δεν ξέρω καν αν έχετε ρύθμιση για DPLL στα B32s/ΙΙ (με DIP switches). Πρέπει να το δω.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν φτιάξετε το controller μου θα σας ανοίξουν νέοι ορίζοντες για tweaking και δοκιμές. :D

Έχουν επιλογή μέσω δυο διακοπτών, κάπου έχω κάνει αναφορά και εδώ αλλά πάει καιρός. ΙΜΗΟ Δύσκολες δοκιμές και απατούν βραδάκι και ηρεμία. Την πρώτη περίοδο είχα πειραματιστεί αρκετά. Ανάλογα με το transport σε s/pdif το medium-low μπορεί και να ταιριάξει καλύτερα – όχι γιατί δε λοκάρει, αλλά υποκειμενικά.

οι παίκτες που παίξαν εκείνη τη μέρα ήταν αυτό

200412_classe_cdp100.jpg

και ......νομίζω αυτό...

marantz-universal-3d-blu-ray-player-with-hdmi-v1-4-with-7-1-pre-out-ud7006.jpg

ήταν και ο Εκτωρ εκεί και ο Κακαλιός...(αν μπορούν να διαφωτίσουν)

δε μου λετε βρε βουβαλοσυνάδελφοι....
ο πρό μου έχει ευαισθησία εισόδου 50ΚΩ.

σκέφτομαι να δοκιμάσω με την χαλαρή μου άνεση έξοδο με σκέτους πυκνωτές και επίσης με άλλους αντί αυτών του russ στο legato.
Για προτείνετε κάποια καλή τιμή...

Το marantz ήταν το DV12 ή το SA12 (αλλά μάλλον το πρώτο) και δεν ήταν πειραγμένο για να βγάζει DSD απο την ψηφιακή έξοδο. Όταν έπαιζε SACD layer τότε έβγαζε κάποιο PCM απο την ψηφ. έξοδο που δεν κλείδωνε το βουβάλι (Ίσως 24-192). Οπότε το πήγαμε στο Classe που έπαιζε μόνο το CD layer και φυσικά έβγαζε 16-44.1 απο την έξοδο.

δε μου λετε βρε βουβαλοσυνάδελφοι....
ο πρό μου έχει ευαισθησία εισόδου 50ΚΩ.

σκέφτομαι να δοκιμάσω με την χαλαρή μου άνεση έξοδο με σκέτους πυκνωτές και επίσης με άλλους αντί αυτών του russ στο legato.
Για προτείνετε κάποια καλή τιμή...

Μητσε το γραφει ο αχλαδακιας ,η απολυτη χωρητικοτητα ειναι τα 10μf,ελαχιστη καπου στα 3.8,ικανοποιητικη στα 4,7.Επομενως μια λυση για σενα καπου κοντα στα 4,7 θα ειναι ικανοποιητικη

ο πυκνωτης σε σχεση με την αντισταση εισοδου του τελικου δημιουργη ενα φιλτρο 1ης ταξης.

ισχυη δηλαδη οτι και στα κροσοβερ.

http://ccs.exl.info/calc_cr.html

οριστε ενα calculator.

διαλεγουμε την αντισταση που θελουμε και τους κυκλους που θελουμε

και βγαζη το αποτελεσμα πηνιο+πυκνωτη(εμας μας ενδιαφερη μονο ο πυκνωτης αφου δεν θελουμε low pass αλλα τα συμπληρωνουμε για να δουλεψη).

καλο ειναι να μην παμε πανω απο 10Hz γιατι αλλιως κατι θα κοβη καισ τους 20(μια οκταβα πανω).

ο russ για να μην καθεται να εξηγη θελη να καλυψη ολες τις περιπτωσεις.

δηλαδή αν ο τελικός χρήστης έχει έναν τελικό η προ με κουφή αντίσταση εισόδου και αφήσει του russ τις τιμές, τον ήπιε?