βουβάλια ξανά...

Περίπου..

Βασικά χρειάζεσαι το DAC, τροφοδοτικά, ένα S/PDIF 4:1 MUX/Receiver Module για επιλογέα εισόδου, ότι volume control θέλεις, και ότι κύκλωμα εξόδου θέλεις (χοντρικά..)..

Το otto δεν σου κάνει. Κάνει switching μόνο σε I2S σήματα.

δημητρη σε ευχαριστω πολυ!!! αρχιζουν ολα και μπαινουν σε μια σειρα στο μυαλο.....αλλα πιστευω οτι καλυτερα ειναι να εχεις coaxial αντι για spdif δεν βρηκα ομως κατι για coaxial.....επισης στο volume control λεει κατι γιατι firmware αλλα δεν καταλαβα και πολλα....

Last edited:
δημητρη σε ευχαριστω πολυ!!! αρχιζουν ολα και μπαινουν σε μια σειρα στο μυαλο.....αλλα πιστευω οτι καλυτερα ειναι να εχεις coaxial αντι για spdif δεν βρηκα ομως κατι για coaxial.....επισης στο volume control λεει κατι γιατι firmware αλλα δεν καταλαβα και πολλα....

To SPDIF ειναι ειτε με οπτικο καλωδιο ειτε με coaxial. ;-)

... η ακρόαση πάντως για να' χει πλάκα, θα πρέπει να περιλαμβάνει και πετσέτα (κουρτίνα, παραβάν κλπ) :grinning-smiley-043

μπα...
προχτές ο Πέτρος και ο Μπιλ το καταλάβαιναν εκτός sweet spot, με την πλάτη στο ηχείο και άλλα τέτοια...

αν θέλεις να βάλεις πισί και σιντί τότε σου φτάνει μόνο η οπτική spdif που αν την συνδέσεις παράλληλα με την rca δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί πάντα να παίζει η μιά.
Το κόστος είναι φτηνότερο, γιατί το μουξ κάνει κάποια λεφτά.
coax αν εννοείς bnc, κοτσάρεις εσυ ένα ομοαξονικό rg59 και ένα bnc άλλωστε βύσμα δεν υπάρχει θα τα βάλεις πάνω στην πλακέτα.
Τώρα γιά αναλογική έξοδο η πιό άμεση και φτηνή λύση νομίζω είναι το ivy.

το otto ειναι απλα δυο ρελε.

οτι σημα και να του βαλης δουλευη.

σται ιδια η και λιγοτερα χρηματα μπορεις να παρης ενα input selector απο το

ebay με εως 4 εισοδους.

επισης στο volume control λεει κατι γιατι firmware αλλα δεν καταλαβα και πολλα....

Βασικά διαλέγεις το firmware που ταιριάζει με το DAC σου (π.χ. Buffalo II firmware αν έχεις το Buffalo II).

Το volume control δίνει εντολές στο DAC μέσω I2S, ώστε να αλλάζει την στάθμη εξόδου του.

Δεν ξέρω αν αυτός ο τρόπος ελέγχου της έντασης είναι καλύτερος ή χειρότερος από τον κλασικό / αναλογικό τρόπο. Δεν ξέρω πως υλοποιείται το volume control στο DAC.

Απάντηση: Re: βουβάλια ξανά...

Βασικά διαλέγεις το firmware που ταιριάζει με το DAC σου (π.χ. Buffalo II firmware αν έχεις το Buffalo II).

Το volume control δίνει εντολές στο DAC μέσω I2S, ώστε να αλλάζει την στάθμη εξόδου του.

Δεν ξέρω αν αυτός ο τρόπος ελέγχου της έντασης είναι καλύτερος ή χειρότερος από τον κλασικό / αναλογικό τρόπο. Δεν ξέρω πως υλοποιείται το volume control στο DAC.

Eίναι ένα σοβαρό θέμα αυτό...

Υποψιάζομαι ότι μιας και στην περίπτωση του Buffalo 32/II έχουμε να κάνουμε με 32bit signal processing, το volume control γίνεται στο ψηφιακό domain. Σε αυτή την περίπτωση, τα αποτελέσματα πρέπει να είναι αρκετά καλά, μιας και έχουμε πολύ resolution.

Παρόλα αυτά, δεν ξέρω αν ένα αναλογικό volume control σε έναν κορυφαίο προενισχυτή θα είχε καλύτερα αποτελέσματα.

Σίγουρα το θέμα θα έχει συζητηθεί στα σχετικά φόρα του εξωτερικού.

Re: Απάντηση: βουβάλια ξανά...

Ψιτ. Σαλονικαίοι. Καμιά ακρόαση θα κάνουμε?

Να το ακούσω κι εγώ το ρημάδι να μου φύγει η απορία!

back: αυτό με το ψηφιακό volume πολύ με άρεσε.

όχι βρε...
δεν θα κάνουμε. Να ακούς το αντκομ εσύ. Αφού σ αρέσει. Σε μπελάδες θες να μπείς ?:Banane0:

Απάντηση: Re: Απάντηση: βουβάλια ξανά...

όχι βρε...
δεν θα κάνουμε. Να ακούς το αντκομ εσύ. Αφού σ αρέσει. Σε μπελάδες θες να μπείς ?:Banane0:

Σε μπελάδες δε μπορώ να μπω, και να θέλω δηλαδής!

Ουκ αν λάβεις παρα του μη έχοντος! (το έγραψα καλά?)

Δε θες να γράψω εδώ και να πω ότι "ΝΑΙ ΜΗΤΣΟ, ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΙΟ!"????

Ή μήπως φοβάσαι για το αντίθετοοοοοοοοοοοοο??????????? :ears:

Τα αντίθετα πάντα πολύ με άρεζαν!!!

Αν σιάξτε κατάσταση ρίχτε ένα τελεφωνάρε μπας και ξεκολλησω...
(βέβαια καλύτερα μετά τις εξετάσεις γιατί ρίχνω διάβασμα...)

Υποψιάζομαι ότι μιας και στην περίπτωση του Buffalo 32/II έχουμε να κάνουμε με 32bit signal processing, το volume control γίνεται στο ψηφιακό domain. Σε αυτή την περίπτωση, τα αποτελέσματα πρέπει να είναι αρκετά καλά, μιας και έχουμε πολύ resolution.

Παρόλα αυτά, δεν ξέρω αν ένα αναλογικό volume control σε έναν κορυφαίο προενισχυτή θα είχε καλύτερα αποτελέσματα.
QUOTE]

... έχω την ίδια απορία. Έχεις pls, κάποιο λινκ πρόχειρο ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: βουβάλια ξανά...

Σε μπελάδες δε μπορώ να μπω, και να θέλω δηλαδής!

Ουκ αν λάβεις παρα του μη έχοντος! (το έγραψα καλά?)

Δε θες να γράψω εδώ και να πω ότι "ΝΑΙ ΜΗΤΣΟ, ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΙΟ!"????

Ή μήπως φοβάσαι για το αντίθετοοοοοοοοοοοοο??????????? :ears:

όχι δεν θέλω να γράψεις "ναι Μήτσο είχες δίκιο"
για το αντίθετο θα γράψω πρώτος εγω...

εγώ τη δουλειά μου την κάνω με δαύτο.

είπα να πιω κανα καφέ Μυγδονίας....(άντε σε λίγο θα είμαστε και συνδημότες):ernaehrung004:

QUOTE]

... έχω την ίδια απορία. Έχεις pls, κάποιο λινκ πρόχειρο ?

πάρε βρε ένα λινκ...

http://www.twistedpearaudio.com/control/volumite.aspx