βουβάλια ξανά...

Sorry Δημήτριε, δεν εξέφρασα σωστά την απορία μου.

Μπορεί λοιπόν ένα "ψηφιακό" ποτ (Έστω και μεγάλης ανάλυσης) ,να συγκριθεί μ ένα καλό αναλογικό ?

Ο έταιρος Δημήτριος ανέφερε κάποιες συζητήσεις σε φόρα του εξωτερικού για τις οποίες ζήτησα, εαν είναι υπάρχει βέβαια, κάποιο σύνδεσμο.....

προσωπικα λεω να μην τοποθετησω volumite και να συνδεσω την εξοδο απευθειας σε εναν παθητικο του τσακιριδη (σοφια).....ετσι γλυτωνω και χρημα και αξιοποιο τον παθητικο μου......

τωρα να βαλω και τις ldr στο τραπεζι ή θα πεσει καρπαζά? δοκιμαστε και δεν θα χασ'τε

εγώ γιατί καταλαβαίνω οτι, τουλάχιστον όσοι λαμβάνουν μέρος, καταλήγουν ότι το volumite είναι πολύ καλό και ίσως καλύτερο από αναλογικό ?

Δεν αμφιβάλλω οτι τα αναλογικά έχουν και αυτά τα προβλήματα τους (αξιόπιστης λειτουργίας σε βάθος χρόνου για τα "φτηνά" λάντερ), ωστόσο δεν έχει πεισθεί πλήρως, οτι ένα καλό και ακριβό, έχει αντίπαλο.
Το volumite βέβαια για τα 25 δολλάρια (αν κατάλαβα σωστά) που κοστίζει μπορεί να είναι κελεμπούρι ...

εγώ γιατί καταλαβαίνω οτι, τουλάχιστον όσοι λαμβάνουν μέρος, καταλήγουν ότι το volumite είναι πολύ καλό και ίσως καλύτερο από αναλογικό ?

Σχεδόν όλοι λένε ίσως..

Ο Russ βέβαια, που είναι μάλλον και ο πιο αρμόδιος, λέει ότι είναι όντως καλύτερο.

Σχεδόν όλοι λένε ίσως..

Ο Russ βέβαια, που είναι μάλλον και ο πιο αρμόδιος

Είναι βέβαια ο αρμόδιος , είναι όμως και αυτός που το πουλάει.
Λογικό είναι λοιπόν να προσπαθήσει να στηρίξει το προιόν του......

Σχεδόν όλοι λένε ίσως..

Ο Russ βέβαια, που είναι μάλλον και ο πιο αρμόδιος, λέει ότι είναι όντως καλύτερο.

κι αυτός που είχε αντιρήσεις γιά το πόσα bits είναι το τσιπ τελικά το αγόρασε και συμφώνησε

στην επόμενη κίνησή μου ίσως το βάλω στο πακέτο...
οπότε θα σας πω...

Ναι, αλλά έχει όντως συμφέρον να προτείνει ένα προϊόν των 30$ για το flagship προϊόν του των 250$, αν το πρώτο προϊόν επιδεινώνει τις επιδόσεις του δεύτερου;

Μάλλον το πιστεύει..

Σωστό κι αυτό.
Σίγουρα πάντως στα 30 ευρώ δεν τίθεται θέμα να υπάρχει κάτι σοβαρό να το ανταγωνιστεί.

@supersonic.
MBL vs volumite , καταλάβα καλά?
Είμαι πολύ περιέργος να μάθω το πόρισμα, όταν με το καλό κάνεις τις δοκιμές.

παιδες ακομη και 64 bit να ειναι το volume,πολι κοβει αναλυση,και μαλιστα πραγματικη επι της αρχικης πληροφοριας.Το ψηφιακο volume ειναι απλα χρηστικο,οχι καλυτερο απο το αναλογικο.Σε απλα μαθηματικα καταληγουν ολα.

παιδες ακομη και 64 bit να ειναι το volume,πολι κοβει αναλυση,και μαλιστα πραγματικη επι της αρχικης πληροφοριας.Το ψηφιακο volume ειναι απλα χρηστικο,οχι καλυτερο απο το αναλογικο.Σε απλα μαθηματικα καταληγουν ολα.

παντα σωστος...
και ο λογος του υποβιβασμου του σηματος ... dithering
το ποσο σωστα γινεται αυτο εχει σημασια για την ποιοτητα του ψηφιακου volume και οχι τοσο τα 24 32 64 κλπ bit...
(γιατι σε αλλαξαν ονομα? εχω χασει επεισοδια?)

Επεξεργασία στα 64bit float και dither στα 16/24 γίνεται και με software για δοκιμές :-)

Ας μιλησουμε με ενα απλο παραδειγμα.

Ας πουμε οτι ενα dac 16μπιτο εχει fullscale 2Vpp εξοδο.

Ένα απλο ημιτονο στα 0db θα εχει 15bit αναλυση ανα κορυφη(δηλαδη βήματα του 0,0305mV).Ένα πέρασμα στα -18db θα εχει στη διάθεση του 12bit για reconstruction του ημιτονου(βηματα επίσης του 0,0305mV.

Σε ένα απλό αναλογικο attenuator το οποίο κάνει μείωση της στάθμης κατα 30db,τα βήματα του ημιτόνου ´βρίσκονται τώρα στα 0,00095mV,ενώ fullscale βρισκόμαστε στο ίδιο πλάτος βήματος,με πλάτος 0,0625Vpp.

Χρησιμοποιώντας ψηφιακο volume,για να κανουμε attenuate το σημα κατα -30db,τότε το dac έχει στη διάθεση του για αναπαράσταση ημιτόνου στα 0db μόνο 10bit ,με βήματα του 0,0305mV.Αναλογιστείτε τώρα,στο σημα που βρίσκετε στα -18db να υπάρχουν μόνο 7bit για recontruction του σηματος στα -18db με βημα του 0,0305mV!!!

Απο τη στιγμη που η αρχική πληροφορία βρίσκεται στα 16bit,και αναλογιζόμενοι ότι η πραγματική ανάλυση ενός συστήματος μετα βίας βρίσκεται στα 14bit,σκεφτείται τί χάνετε στην πορεία της διαδικασίας.

Ελπίζω να μήν χρειαστεί σχηματικό γιατί ηταν μεγάλη μερα σημερα:):):)

Last edited: