Βραδινοί (διασ) ειρμοί… :-|

isoviths

Senior Member
19 September 2007
619
Παρακολουθώ το φόρουμ, πρωί με τον 1ο καφέ ή βράδυ όταν έρχεται ο χρόνος της ηρεμίας, για να μη πάω σπίτι «γεμάτος» από την πίεση της εργάσιμης που τελείωσε…

Δε μπορώ να καταλάβω, γιατί υπάρχει αυτή η ένταση στο φόρουμ από ορισμένους, είτε επαγγελματίες, είτε χομπίστες!

Δέχομαι το υποκειμενικό «δε μου αρέσει» αλλά το αντικειμενικό «είναι πράγματι καλό» που είναι?
Δέχομαι τη γνώση, είτε θεωρητική, είτε πρακτική, είτε το συνδυασμό των δύο (ιδανικό) αλλά ο σεβασμός στην άποψη του θεωρητικού ή του πρακτικού που είναι?

Γιατί πρέπει, όλοι να συμφωνούν με όλους, γιατί δεν υπάρχει εξίσου καλό μηχάνημα με κάποιο άλλο, γιατί το «δικό» μου πρέπει να είναι καλύτερο από του «άλλου»?
Γιατί ορισμένοι, την έχουν «στημένη» σε κάποιο θέμα, ψάχνοντας την ευκαιρία να επιτεθούν με την 1η ευκαιρία και ας μην έχει δοθεί –ουσιαστικά- αφορμή γι’ αυτό?

Πρέπει να γράψουμε κάτι, ότι και να είναι, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις, θετικές ή αρνητικές, μόνο και μόνο για να «φανούμε», να δείξουμε ότι «υπάρχουμε»?

Γιατί το «έργο» μας, πρέπει να είναι αντιπαραθέσεις σε φόρουμ αντί να είναι η «σιωπή» μας ευκαιρία για γνώση, αναβάθμιση και προσφορά στη μετέπειτα συζήτησή μας?

Θεωρούμε ότι τα έχουμε μάθει όλα, τα γνωρίζουμε όλα, είμαστε οι αλάνθαστοι, ότι δεν υπάρχει πια βελτίωση για εμάς, δεν υπάρχουν νέες εμπειρίες να αποκτήσουμε ή να μοιραστούμε?

…εντάξει, δέχομαι ότι κάποιοι επαγγελματίες νοιώθουν να απειλούνται, να μοιράζεται η πίτα σε περισσότερα κομμάτια… οι χομπίστες όμως?
Άνθρωποι, οι οποίοι έκαναν εγγραφή στο φόρουμ, για να μοιραστούν την άποψη τους για τη μουσική, τον ήχο, τα μηχανήματα με άλλους, οι οποίοι είναι εξίσου «μοναχοί» στο «σπορ» που ονομάζεται high fidelity, γιατί είναι σε μία συνεχή αντιπαράθεση, σε μία συνεχή άμυνα ή επίθεση?
Τι έχουν να μοιράσουν, τι έχουν να κερδίσουν, τι έχουν να χάσουν?

Καληνύχτα σας και καλό μήνα.

ΥΓ Παρακαλώ τη διαχείριση, αν είμαι εκτός θέματος, να μεταφερθεί η απορία μου στην ανάλογη κατηγορία.

Πες τα χρυσοστομε!
Θα στεναχωρηθω παρα πολυ αν σταματησουν ολες αυτες οι καταστασεις...
Λιγο πολυ ολοι εχουμε καταλαβει προσωπα και πραγματα εδω μεσα.
Το καθημερινο γελιο που ριχνω διαβαζοντας τα γραπτα καποιων ατομων,δεν θελω να το χασω με τιποτα!

Πες τα χρυσοστομε!
Θα στεναχωρηθω παρα πολυ αν σταματησουν ολες αυτες οι καταστασεις...
Λιγο πολυ ολοι εχουμε καταλαβει προσωπα και πραγματα εδω μεσα.
Το καθημερινο γελιο που ριχνω διαβαζοντας τα γραπτα καποιων ατομων,δεν θελω να το χασω με τιποτα!

Ναί,ναί!
Ειδικά κάποιων που στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν δύο και τρία
usernames για να προκαλέσουν!

…εντάξει, δέχομαι ότι κάποιοι επαγγελματίες νοιώθουν να απειλούνται, να μοιράζεται η πίτα σε περισσότερα κομμάτια… οι χομπίστες όμως?

Οι χομπίστες που ξέρουν, αγοράζουν πλέον από μαγαζιά του εξωτερικού μέσω internet και το διασκεδάζουν να βλέπουν τους άλλους να τρώγονται μεταξύ τους για τα 2-3 τελευταία κομμάτια της περιβόητης πίτας ... :gossip:

Re: Απάντηση: Βραδινοί (διασ) ειρμοί… :-|

Οι χομπίστες που ξέρουν, αγοράζουν πλέον από μαγαζιά του εξωτερικού μέσω internet και το διασκεδάζουν να βλέπουν τους άλλους να τρώγονται μεταξύ τους για τα 2-3 τελευταία κομμάτια της περιβόητης πίτας ... :gossip:

Και από σέρβις τι γίνεται?

γιατι πολυ απλα,το φορουμ ειναι μια μικρογραφια της κοινωνιας μας και οπως συμπεριφερομαστε στην μεν,το ιδιο κανουμε και στην δε.

Παρακολουθώ το φόρουμ, πρωί με τον 1ο καφέ ή βράδυ όταν έρχεται ο χρόνος της ηρεμίας, για να μη πάω σπίτι «γεμάτος» από την πίεση της εργάσιμης που τελείωσε…

Δε μπορώ να καταλάβω, γιατί υπάρχει αυτή η ένταση στο φόρουμ από ορισμένους, είτε επαγγελματίες, είτε χομπίστες!

Δέχομαι το υποκειμενικό «δε μου αρέσει» αλλά το αντικειμενικό «είναι πράγματι καλό» που είναι?
Δέχομαι τη γνώση, είτε θεωρητική, είτε πρακτική, είτε το συνδυασμό των δύο (ιδανικό) αλλά ο σεβασμός στην άποψη του θεωρητικού ή του πρακτικού που είναι?

Γιατί πρέπει, όλοι να συμφωνούν με όλους, γιατί δεν υπάρχει εξίσου καλό μηχάνημα με κάποιο άλλο, γιατί το «δικό» μου πρέπει να είναι καλύτερο από του «άλλου»?
Γιατί ορισμένοι, την έχουν «στημένη» σε κάποιο θέμα, ψάχνοντας την ευκαιρία να επιτεθούν με την 1η ευκαιρία και ας μην έχει δοθεί –ουσιαστικά- αφορμή γι’ αυτό?

Πρέπει να γράψουμε κάτι, ότι και να είναι, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις, θετικές ή αρνητικές, μόνο και μόνο για να «φανούμε», να δείξουμε ότι «υπάρχουμε»?

Γιατί το «έργο» μας, πρέπει να είναι αντιπαραθέσεις σε φόρουμ αντί να είναι η «σιωπή» μας ευκαιρία για γνώση, αναβάθμιση και προσφορά στη μετέπειτα συζήτησή μας?

Θεωρούμε ότι τα έχουμε μάθει όλα, τα γνωρίζουμε όλα, είμαστε οι αλάνθαστοι, ότι δεν υπάρχει πια βελτίωση για εμάς, δεν υπάρχουν νέες εμπειρίες να αποκτήσουμε ή να μοιραστούμε?

Άνθρωποι, οι οποίοι έκαναν εγγραφή στο φόρουμ, για να μοιραστούν την άποψη τους για τη μουσική, τον ήχο, τα μηχανήματα με άλλους, οι οποίοι είναι εξίσου «μοναχοί» στο «σπορ» που ονομάζεται high fidelity, γιατί είναι σε μία συνεχή αντιπαράθεση, σε μία συνεχή άμυνα ή επίθεση?
Τι έχουν να μοιράσουν, τι έχουν να κερδίσουν, τι έχουν να χάσουν?

Καληνύχτα σας και καλό μήνα.

ΥΓ Παρακαλώ τη διαχείριση, αν είμαι εκτός θέματος, να μεταφερθεί η απορία μου στην ανάλογη κατηγορία.

+10000000

Αντώνη, αν μπορείς και έχεις τη διάθεση - που μπορείς, κατανόησε κάτι απλό και θεμελιώδες: Άλλο πράγμα η γνώση και άλλο η άποψη.

Το σωστό είναι ότι η άποψη βασίζεται σε δεδομένη (κατά περίπτωση σε συνάρτηση με τον χρόνο) γνώση.

Ούτε απόλυτη άποψη υπάρχει,ούτε απόλυτη γνώση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βραδινοί (διασ) ειρμοί… :-|

Και από σέρβις τι γίνεται?

Αν θέλετε σε κάποιο άλλο θέμα να δείτε τι προσφέρουν οι αγορες από internet σας δίνω ένα παράδειγμα για μια καλή αρχή:

Shipping costs to Greece are 20 EUR - we now offer free shipping on all orders above 299 EUR. Minimum purchase is 25 EUR. All prices in our Greek International Cyberstore include 19% Greek VAT, 30-day money-back guarantee and our 3-year warranty.

Βρε Γιώργο στο άλλο σου μήνυμα μιλάς για αντιπροσώπους με service "στη πυλωτη" και τώρα λες για αγορές από το internet?:a0210:

Μιχάλη, το πρόβλημα δεν έγκειται στο ότι το service κάποιων αντιπροσώπων βρίσκεται σε πυλωτή. Εγκειται στο ότι δεν υφίσταται (σε αρκετές περιπτώσεις) εν Ελλάδι service πιστοποιημένο από τον ίδιο τον κατασκευαστή του προϊόντος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βραδινοί (διασ) ειρμοί… :-|

Αν θέλετε σε κάποιο άλλο θέμα να δείτε τι προσφέρουν οι αγορες από internet σας δίνω ένα παράδειγμα για μια καλή αρχή:

Shipping costs to Greece are 20 EUR - we now offer free shipping on all orders above 299 EUR. Minimum purchase is 25 EUR. All prices in our Greek International Cyberstore include 19% Greek VAT, 30-day money-back guarantee and our 3-year warranty.

Καλά βρε Γιώργο, έχουμε και μείς πρόσβαση στο internet!:flipout:
Οταν μιλάς για ποσά 200-300 ευρώ, εντάξει κάτι γίνεται αλλά
δοκίμασε να παραγγείλεις ένα Krell πχ ,από Γερμανία ένα Esoteric από Ιταλία
ενα Dcs από UK.
Θα διαπιστώσεις ότι οι τιμές είναι ανεβασμένες τουλάχιστον 20% σε σχέση
με τη Ελληνική αγορά, ότι θα χρειαστείς ένα σεβαστό ποσό για μεταφορικά
και όλα αυτά ΑΝ καταφέρεις και το πάρεις, μιας απαγορεύεται σε ένα
αντιπρόσωπο να πουλήσει σε χώρα που ήδη υπάρχει αντιπροσωπεία.
Οσο για σέρβις τώρα, αν σου πάθει κάτι θα παρακαλάς να υπήρχε εκείνο το σέρβις στην πυλωτή.:flipout:

Έχουμε μπερδέψει τα θέματα αλλά τέσπα...

Ένας σωστός κατασκευαστής υποστηρίζει τον αντιπρόσωπό του.
Στην περίπτωση που προσπαθήσεις να αγοράσεις κάτι από κατασκευαστή του εξωτερικού απευθείας και αυτός έχει ήδη αντιπρόσωπο, αυτός οφείλει να σε ενημερώσει απλά σχετικά με το τηλέφωνο και τη διεύθυνση του αντιπροσώπου του.
Αλλιώς δεν αξίζει να τον αντιπροσωπεύεις και προσωπικά δεν θα αγόραζα από αυτόν τον κατασκευαστή.
Τώρα αν ο αντιπρόσωπος πουλάει εξωφρενικά ακριβά ή εξωφρενικά φτηνά είναι θέμα του πελάτη στην πρώτη περίπτωση και του κάθε αντιπροσώπου στην δεύτερη να υποδείξει αυτόν που σπάει την αγορά στον κατασκευαστή ώστε αυτός να πράξει ανάλογα...

Προσωπικά αντιπροσωπεύω οίκους του εξωτερικού που πουλάνε γεωργικά φάρμακα και ξέρω με ποιους συνεργάζομαι.
Αν κάποιος προσπαθήσει να με παρακάμψει απλά θα κουτουλήσει πάλι πάνω μου.
Αν με παρακάμψει μέσω παράνομης οδού (παραεισαγωγή από Κίνα π.χ.) θα του κλείσω την εταιρία με την υποστήριξη του κατασκευαστή.

Τι θέλω να πω με αυτό;
Μήπως να σταματήσουμε να πυροβολάμε τον πιανίστα και να δούμε τελικά ποιός φταίει;
Μήπως πρέπει να κοιτάξουμε πιο ψηλά στην αλυσίδα και να αφήσουμε στην ησυχία τους αυτούς που στην τελική έχουν επενδύσει σε μαγαζιά, demo, εργατοώρες;

Δεν λέω, και εγώ έχω αγοράσει πράγματα από το internet αλλά μόνο όταν οι διαφορές είναι κραυγαλέες και γνωρίζω ότι την εργασία που με χρεώνει ο κάθε αντιπρόσωπος/εγχώριος κατασκευαστής μπορώ να την κάνω εγώ...

Αντώνη, αν μπορείς και έχεις τη διάθεση - που μπορείς, κατανόησε κάτι απλό και θεμελιώδες: Άλλο πράγμα η γνώση και άλλο η άποψη.

Συμφωνώ απόλυτα κύριε Κόγια, άποψη μπορούν να έχουν πολλοί βάση των υποκειμενικών τους κριτηριων, γνώση λίγοι, οι οποίοι έχουν διαθέσει ώρες και ώρες μελέτης.
Στο χρόνο, είμαι σίγουρος, ότι διαπιστώσατε μερικές φορές τη θεωρία με την πράξη να μη συμφωνούν απόλυτα.
Εκεί, το πλεονέκτημα της θεωρίας είναι ότι μας βοηθά να κατανοήσουμε, πολύ πιο σύντομα, τη διαφορά με την πράξη και να λύσουμε την οποιαδήποτε απορία παρουσιαστεί.

Ο σεβασμός και η υπομονή όμως, που θα πρέπει να έχουμε στο συνομιλητή μας, ο οποίος έχει τη πρακτική γνώση και ας μη μπορεί να εξηγήσει με την απόλυτη θεωρία αυτά που ακούει και νοιώθει, πρέπει να είναι δεδομένα.
Αν ο καθένας μας τα ακολουθεί ΜΟΝΟ για τον εαυτό του, σεβόμενος τον εαυτό του, τότε -χωρίς να προσπαθήσουμε- θα γίνει καλύτερος είτε ο ιντερνέτ κόσμος είτε ο πραγματικός κόσμος μας.

Internet King:

Κύριε Ι.Κ., να αγοράσει ο κόσμος από το ιντερνέτ τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν, ας μπορεί να τα επιστρέψει σε 30 ημέρες (κρατούν και ένα ποσό γι’ αυτή την εξυπηρέτηση πολλά ιντερνέτ μαγαζιά, ξεχάσατε να το αναφέρεται αυτό).
Νομίζεται, ότι αν όλοι ξεκινήσουν ν’ αγοράζουν από ιντερνέτ και επιστρέφει το 20% από τους αγοραστές τα προϊόντα, θα συνεχίσει για πολύ αυτό?
Aν κάτι συμβεί στο μηχάνημα, θα πρέπει να το στείλετε στο χώρο που το αγοράσατε ή να το μεταφέρετε στο τοπικό service?

Ταυτόχρονα ας ξεκινήσουν οι αντιπρόσωποι να χρεώνουν ανά ζεύγος αυτιών, τις ακροάσεις… Παροχή υπηρεσίας είναι, γιατί να μην πληρωθεί το δίωρο που διαθέτει ο καθένας τους?
Αν ο ενδιαφερόμενος αγοράσει, θα αφαιρεθεί το ποσό από την αξία του προϊόντος, αν όχι… χαμένος ο κόπος δεν πήγε...

Επίσης, το service εγκεκριμένο ή… πυλωτής, αν δεν έχει κερδίσει από την πώληση του προϊόντος ας δώσει κανονικά το ανταλλακτικό δωρεάν, όπως ορίζει η εγγυήση του κατασκευαστή ΚΑΙ ο νόμος, θα χρεώσει όμως κανονικά εργασία γιατί ο νόμος είναι συγκεκριμένος ΚΑΙ σε αυτό.

Η νέα τάξη πραγμάτων, όπως «βαπτίστηκε» από συνφορουμίτη, στην αγορά κάλλιστα μπορεί να φέρει νέα τάξη πραγμάτων ΚΑΙ στην πώληση.

Πρέπει οι αντιπρόσωποι κάποια στιγμή να καταλάβουν το σεβασμό που απαιτείται για τη δουλειά τους, το κόστος τους -είτε χρηματικό είτε προσωπικό- ΑΦΟΥ όμως εμπνεύσουν εμπιστοσύνη και στον καταναλωτή, μέσω της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ παροχής υπηρεσιών και όχι μέσω της τράμπας, των άτοκων δόσεων ή του ανοιχτού λογαριασμού…

Αν μεταξύ άλλων αναφέρεσαι και σ' αυτό εδώ το πρόσφατο έπος, το έπος αυτό το θεωρώ εξόχως πολύτιμο, ως απόδειξη του ποιού και του έρματος, και του καπνού που φουμάρουν μερικοί. Αν δεν το διάβασες "ζεστό", μην το ψάξεις, το κουτσούρεψαν εντελώς - σιγά μη τ' άφηναν. (Αν σε ενδιαφέρει, πες μου να σου στείλω το ζουμί με email).

Κώστα, δεν είναι ορθό να συντηρείς/συνεχίζεις ένα flame… και γνωρίζεις πολύ καλά τι εστί flame.

Έχουμε μπερδέψει τα θέματα αλλά τέσπα...

Ένας σωστός κατασκευαστής υποστηρίζει τον αντιπρόσωπό του.
Στην περίπτωση που προσπαθήσεις να αγοράσεις κάτι από κατασκευαστή του εξωτερικού απευθείας και αυτός έχει ήδη αντιπρόσωπο, αυτός οφείλει να σε ενημερώσει απλά σχετικά με το τηλέφωνο και τη διεύθυνση του αντιπροσώπου του.
Αλλιώς δεν αξίζει να τον αντιπροσωπεύεις και προσωπικά δεν θα αγόραζα από αυτόν τον κατασκευαστή.
Τώρα αν ο αντιπρόσωπος πουλάει εξωφρενικά ακριβά ή εξωφρενικά φτηνά είναι θέμα του πελάτη στην πρώτη περίπτωση και του κάθε αντιπροσώπου στην δεύτερη να υποδείξει αυτόν που σπάει την αγορά στον κατασκευαστή ώστε αυτός να πράξει ανάλογα...

Προσωπικά αντιπροσωπεύω οίκους του εξωτερικού που πουλάνε γεωργικά φάρμακα και ξέρω με ποιους συνεργάζομαι.
Αν κάποιος προσπαθήσει να με παρακάμψει απλά θα κουτουλήσει πάλι πάνω μου.
Αν με παρακάμψει μέσω παράνομης οδού (παραεισαγωγή από Κίνα π.χ.) θα του κλείσω την εταιρία με την υποστήριξη του κατασκευαστή.

Τι θέλω να πω με αυτό;
Μήπως να σταματήσουμε να πυροβολάμε τον πιανίστα και να δούμε τελικά ποιός φταίει;
Μήπως πρέπει να κοιτάξουμε πιο ψηλά στην αλυσίδα και να αφήσουμε στην ησυχία τους αυτούς που στην τελική έχουν επενδύσει σε μαγαζιά, demo, εργατοώρες;

Δεν λέω, και εγώ έχω αγοράσει πράγματα από το internet αλλά μόνο όταν οι διαφορές είναι κραυγαλέες και γνωρίζω ότι την εργασία που με χρεώνει ο κάθε αντιπρόσωπος/εγχώριος κατασκευαστής μπορώ να την κάνω εγώ...

Μηχάλη έχεις δίκιο πάνω σε αυτό.

Όπως ξέρεις οι αποκλειστικές αντιπροσωπίες έχουν πάψει να υφίστανται τυπικά και με βάση των κανονισμών της ΕΕ. Αποκλειστικότητες υπάρχουν μετά από συμφωνίες και υπογραφές συμβάσεων μεταξύ μητρικής εταιρείας και διανομέα (Ελληνικής εταιρείας στην περίπτωσή μας). Τέτοιου είδους συμφωνίες γίνονται μόνο από τους σοβαρές εταιρείες του εξωτερικού που θέλουν σοβαρή αντιπροσώπευση, όχι μόνο πώληση αλλά και τεχνική υποστίριξη στην ξένη χώρα που δεν έχουν οι ίδιοι παρουσία. Μέσα στη συμφωνία είναι και η τεχνική υποστήριξη και γι' αυτό το σκοπό "αναγκάζεται" ο εκάστοτε αντιρπόσωπος να στείλει κάποιον από το service στο εξωτερικό για να εκπαιδευτεί.

Αν γίνει μια πώληση από έναν αντιπρώσοπο στην περιοχή ενός άλλου, ο δεύτερος πέρνει το κέρδος του από την μητρική εταιρεία χωρίς ουσιαστικά να έχει κάνει τίποτα, έτσι ώστε να υποστιρίξει το μηχάνιμα τεχνικά.

Αυτά όλα στις σοβαρές εταιρείες που δουλεύουν σωστά και σέβονται τους πελάτες τους.

Υπάρχουν και εταιρείες όμως που δίνουν απ' ευθείας τα προϊόντα τους σε όποιον να 'ναι ή επιτρέπουν να πουλήσει όποιος να 'ναι και όπου να 'ναι και εμπείπτουν στην κατηγορία που αναφέρθηκε, που δεν υπάρχει κάποιος επίσημα εκπαιδευμένος για να επισκευάσει τα συγκεκριμένα μηχανίματα.

Και υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία που αγνούν πολλοί άνθρωποι.

Υπάρχουν εταιρείες που παρ' όλο που έχουν αποκλειστικούς αντιπροσώπους, μπαίνουν στη μέση κάποιοι "πειρατές" και πουλάνε τα προϊόντα τους μέσω Internet παντού. Συνήθως όμως, αν κάποιος αντιπρόσωπος υποδείξει τον "πειρατή" ή η μητρική τον πάρει χαμπάρι, τότε σταματάει να τον προμηθεύει.

Υπάρχει και η άσχημη περίπτωση όμως για εμάς, που κάποιος "πειρατής" προμηθεύεται από επίσημους αντιπρoσώπους, με την διαφορά όμως εδω, ότι σβήνει τα serial numbers έτσι ώστε να μην μπορεί να βρεί η μητρική εταιρεία ποιός αντιπρόσωπος αγόρασε τα συγκεκριμένα μηχανίματα, γιατί αν το βρεί θα τον κόψει. Και φυσικά μηχανίματα με σβησμένα serial numbers δεν έχουν καμία εγγύηση. Αυτός που τα πουλάει μπορεί να δίνει εγγύηση, αλλά δεν είναι η εργοστασιακή εγγύηση και πιασ' τ' αυγό και κούρευτο, αν πάθει κάτι τι ανταλλακτικά θα σου βάλει πάνω για να γλυτώσει το κόστος των αυθεντικών.

Γι' αυτό πρέπει να προσέχουμε πολύ με το Internet, τι αγοράζουμε και από που.-bye-

Εγώ πάντως όταν βλέπω πολύ χαμηλές τιμές και εγγύηση με την σέσουλα φοβάμαι....

Last edited:
Πιστεύετε πραγματικά ότι οι κατασκευαστές του εξωτερικού γνωρίζουν το πραγματικό επίπεδο της τεχνικής υποστήριξης (τεχνικό προσωπικό & εξοπλισμό) που προσφέρεται στην Ελλάδα από τους αντιπροσώπους τους ;

Γνωρίζουν την αλήθεια ή λέτε ότι τους ενδιαφέρει μόνο να πουλήσουν σε αυτούς εκεί τους Ελληνες μερικά ακόμη μηχανήματα ;

Ποιος σοβαρός κατασκευαστής μοιράζει αντιπροσωπείες σε εταιρείες που δεν πληρούν τουλάχιστον κάποιες βασικές προϋποθέσεις ?

Υπάρχουν και σοβαρες εταιρείες στην Ελλάδα που υπερκαλύπτουν τις προδιαγραφές που θέτουν οι κατασκευαστές. Αυτό είναι ήδη γνωστό και δεν το συζητώ.

Υ.Γ Το "service της πυλωτής" παρακαλώ να το χρησιμοποιείτε με μέτρο και μόνο εκεί που πρέπει.

Last edited:
Κώστα, δεν είναι ορθό να συντηρείς/συνεχίζεις ένα flame… και γνωρίζεις πολύ καλά τι εστί flame.

Σόρρυ, δεν είχα τέτοια πρόθεση, αλλά αισθάνθηκα σοφότερος που το διάβασα πριν το κουτσουρέψετε.