Βραδινοί (διασ) ειρμοί… :-|

Αν μεταξύ άλλων αναφέρεσαι και σ' αυτό εδώ το πρόσφατο έπος, το έπος αυτό το θεωρώ εξόχως πολύτιμο, ως απόδειξη του ποιού και του έρματος, και του καπνού που φουμάρουν μερικοί. Αν δεν το διάβασες "ζεστό", μην το ψάξεις, το κουτσούρεψαν εντελώς - σιγά μη τ' άφηναν. (Αν σε ενδιαφέρει, πες μου να σου στείλω το ζουμί με email).

Ε ρε τι μαθαίνουμε εμείς οι πτωχοί (πλήν τίμιοι) καταναλωτές :guitarist::guitarist::flipout:!!!

Εγω κανονικα δεν θα επρεπε καν να κανω post σε αυτο το topic μιας και η ενασχοληση μου με το χωρο ειναι πολυ προσφατη (με την καλυτερη αναπαραγωγη εννοω, οχι με την ιδια τη μουσικη) και δεν γνωριζω και κανεναν επαγγελματια του χωρου. Αλλα ειπα να πω και εγω τη γνωμη μου (ετσι κι αλλιως οι γνωμες ειναι σαν τους... πωπους... ολοι μας εχουμε απο εναν... :BDGBGDB55:)

Διαβαζοντας το forum εδω και μερικους μηνες που γραφτηκα, βλεπω οτι υπαρχει μια απιστευτη εριδα αναμεσα σε ανθρωπους που κανονικα δεν θα επρεπε να εχουν τιποτα να χωρισουν μεταξυ τους.
Απο την μερια των "ερασιτεχνων" στο χομπυ να προσπαθει ο ενας να αποδειξει στον αλλο ποιος την εχει πιο... μεγαλη (λες και η αληθεια ειναι μονο μια...) και απο την αλλη καποιους επαγγελματιες αντι να προσπαθουν να ειναι... user friendly αν αναλωνονται τελικα σε αντιπαραθεσεις του ιδιου στυλ με τους "ερασιτεχνες"... (ποιος την εχει πιο μεγαλη..., ποιος κατουραει πιο μακρυα... κλπ)

Συμφωνω απολυτα με αυτα που λεει ο isovitis τοσο στις συμπεριφορες οσο και στον τροπο αντιμετωπισης που θα πρεπει να εχει ενας επαγγελματιας απεναντι στους τελικους χρηστες.

Οπως επισης συμφωνω, εν μερει (γιατι ειπαμε δεν εχω μεγαλη εμπειρια απο το χωρο, αλλα φανταζομαι οτι δουλευει οπως ολοι οι τεχνικοι χωροι στην ελλαδα... στο περιπου) με τον Ι.Κ.

Αλλα δεν ειναι ισως καιρος ολοι εσεις που εχετε ηδη δει πραγματα και καταστασεις (και δεν εννοω τους επαγγελματιες εννοω τους ερασιτεχνες) να γραψετε ο καθενας τις εμπειριες του με ονοματα και οχι γενικοτητες?

Γιατι δηλαδη εγω ο νεος να πρεπει να κανω τον μαντη Καλχα για να μαντεψω σε τι και ποιον αναφερεστε? (και το λεω με καθε καλη προθεση)

Και μηπως (και λεω μηπως γιατι δεν ειναι δικη μου δουλια) ολοι εσεις οι ανθρωποι που ασχολειστε επαγγελματικα με το αθλημα θα πρεπει να επενεξετασετε τη σταση απεναντι στον τελικο πελατη?

Ουφφφφ... τα ειπα και ξαλαφρωσα....:ernaehrung004:

Υ.Γ. Εγω παντως δεν εχω κανενα προβλημα να γραψω τη μικρη μου εμπειρια απο μερικα καταστηματα που πηγα οταν εψαχνα (τελικα ακομα ψαχνω, αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια...) ενα πικαπ. Και που πηγα, και τι αντιμετωπιση ειχα, σαν ενας κοινος και αγνωστος πελατης.

Φίλε στελάκης πιστεύω πως η λύση δεν είναι εμείς οι χρήστες να καρφώνουμε τους υπόλοιπους χρήστες του οποίους υποψιαζόμαστε ότι έχουν ατζέντα σε αυτά τα οποία λένε... Από την άλλη, στα σίγουρα αρνητικές εμπειρίες σε καταστήματα ή από πωλητές πρέπει να αναφέρονται (και έχω την εντύπωση ότι πολλοί χρήστες το κάνουν ήδη, εαν προφανώς, αισθάνονται άνετα να το κάνουν...)

Κατά την γνώμη μου (και μιλάω ως νέος σχετικά στο φορουμ) αυτό το οποίο πρέπει να αξιολογήσουν οι διαχειριστές του φόρουμ είναι κατα πόσον αυτό θα κέρδιζε σε αξιοπιστία εάν υποχρέωνε τους κάθε είδους επαγγελματίες του χώρου να αναφέρουν σαφώς την ιδιότητα τους αυτή...

Λέω τώρα εγώ...:grandpa:

Κατά την γνώμη μου (και μιλάω ως νέος σχετικά στο φορουμ) αυτό το οποίο πρέπει να αξιολογήσουν οι διαχειριστές του φόρουμ είναι κατα πόσον αυτό θα κέρδιζε σε αξιοπιστία εάν υποχρέωνε τους κάθε είδους επαγγελματίες του χώρου να αναφέρουν σαφώς την ιδιότητα τους αυτή...

Οι επαγγελματίες του χώρου το αναφέρουν στην υπογραφή τους ή/και έχουν σαν avatar το σήμα της εταιρίας τους...
Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο... :-)

Re: Απάντηση: Βραδινοί (διασ) ειρμοί… :-|

Πιστεύετε πραγματικά ότι οι κατασκευαστές του εξωτερικού γνωρίζουν το πραγματικό επίπεδο της τεχνικής υποστήριξης (τεχνικό προσωπικό & εξοπλισμό) που προσφέρεται στην Ελλάδα από τους αντιπροσώπους τους ;

Οι σοβαρές ξένες εταιρείες πριν δώσουν σε κάποιον την αντιπροσωπία, ελέγχουν τις εγκαταστάσεις του και βλέπουν εαν έχει τεχνικό τμήμα, πόση εμπειρία έχει κτλ. Και στην συνέχεια του δίνουν δοκιμαστικά την αντιπροσωπία για μερικούς μήνες και παράλληλα "αναγκάζουν" τον αντιπρόσωπο μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα να στείλει κάποιον από το τεχνικό τμήμα για εκπέδευση.

Το αν αυτός που πάει να μάθει στην συνέχεια δεν τον ενδιαφέρει να φτιάξει τίποτα και το service είναι απαράδεκτο από πλευράς εξυπηρέτησης, φυσικά και δεν το γνωρίζει η ξένη εταιρεία και διστυχώς δεν μπορεί και να το ανακαλύψει εφόσον έχει να κάνει με ερασιτεχνικό κοινό, το οποίο δεν μπορεί να επισκευτεί ο ξένος αντιπρόσωπος όταν έρχεται στην Ελλάδα.

Γνωρίζουν την αλήθεια ή λέτε ότι τους ενδιαφέρει μόνο να πουλήσουν σε αυτούς εκεί τους Ελληνες μερικά ακόμη μηχανήματα ;

Μπορώ να σε διαβεβαιώσω, ότι ναι μεν μας βλέπουν σαν τριτοκοσμικούς οι ξένοι, αλλά οι σοβαρές εταιρείες αντιμετοπίζουν το Ελληνικό καταναλωτικό κοινό, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως και τους Γερμανούς, τους Άγγλους κτλ. Όταν το big boss θα βρεθεί με τον υπεύθυνο πωλήσεων της νοτιοανατολικής Ευρώπης για παράδειγμα, θα του πεί, θα μου φέρεις Χ Ευρώ από την Ελλάδα. Είναι στην δικαιοδοσία του υπεύθυνου να βρεί τον κατάλληλο αντιπρόσωπο για να φέρει αυτά τα λεφτά. Αν δεν τα κάνει κατ' αρχίν δεν παίρνει bonus και κατά δεύτερον μπορεί να χάσει και τη δουλιά του. Και ο υπεύθυνος γνωρίζει ότι την επόμενη χρονιά το big boss θα του ζητήσει περισσότερα. Γι' αυτό και τον ενδιαφέρει η τοπική εταιρεία να έχει σωστό after sales service για να χτίσει σωστά την αγορά. Αυτά για τις σοβαρές εταιρείες. Και λέγοντας σοβαρές εταιρείες εννοώ αυτές που σέβονται τους πελάτες τους, βγάζουν σωστά προϊόντα και διευθύνονται από σοβαρούς ανθρώπους.

Ποιος σοβαρός κατασκευαστής μοιράζει αντιπροσωπείες σε εταιρείες που δεν πληρούν τουλάχιστον κάποιες βασικές προϋποθέσεις ?

Κανένας. Και ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν οι αποκλιστηκότητες, υπάρχουν όμως και εταιρείες που δίνουν τα προϊόντα τους σχεδόν στους πάντες απ' ευθείας, χωρίς να τους ενδιαφέρει να έχουν κάποιον αποκλειστικό αντιπρόσωπο.

Αυτά όλα τα γράφω, διότι έχω κάποια εμπειρία από αντιπροσωπίες με μηχανίματα, αλλά σε άλλο τομέα. Πιστεύω ότι και στο hi-Fi ισχύουν τα ίδια πράγματα, ίσως με πολύ μικρές παραλαγές.

.....................

Φιλικά

Γιώργος-bye-

Last edited:
Οι επαγγελματίες του χώρου το αναφέρουν στην υπογραφή τους ή/και έχουν σαν avatar το σήμα της εταιρίας τους...
Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο... :-)

Σωστά, οι περισσότεροι το κάνουν... Εδώ όμως μιλάω για τη περίπτωση κάποιων οι οποίοι δεν το κάνουν...

(αντιλαμβάνομαι ότι από τη φύση του στο φορουμ δεν μπορείς να κάνεις και πολλά γιατί και να σε διώξουν ξαναμπάινεις με άλλο όνομα αλλά θα ήταν καλό σε κάποιες πιο κραυγαλέες περιπτώσεις να γίνει κάποια έξωση)

Προσοχή, άποψη εκφέρω ξεκινώντας από την ειλικρινά συμπαθή μου διάθεση προς το φορουμ αυτό στο οποίο, με λίγες εξαιρέσεις, βλέπω καλή παρέα...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βραδινοί (διασ) ειρμοί… :-|

Oι σοβαρές ξένες εταιρείες πριν δώσουν σε κάποιον την αντιπροσωπία, ελέγχουν τις εγκαταστάσεις του και βλέπουν εαν έχει τεχνικό τμήμα, πόση εμπειρία έχει κτλ. Και στην συνέχεια του δίνουν δοκιμαστικά την αντιπροσωπία για μερικούς μήνες και παράλληλα "αναγκάζουν" τον αντιπρόσωπο μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα να στείλει κάποιον από το τεχνικό τμήμα για εκπέδευση.

Το αν αυτός που πάει να μάθει στην συνέχεια δεν τον ενδιαφέρει να φτιάξει τίποτα και το service είναι απαράδεκτο από πλευράς εξυπηρέτησης, φυσικά και δεν το γνωρίζει η ξένη εταιρεία και διστυχώς δεν μπορεί και να το ανακαλύψει εφόσον έχει να κάνει με ερασιτεχνικό κοινό, το οποίο δεν μπορεί να επισκευτεί ο ξένος αντιπρόσωπος όταν έρχεται στην Ελλάδα.

I.K: Γνωρίζουν την αλήθεια ή λέτε ότι τους ενδιαφέρει μόνο να πουλήσουν σε αυτούς εκεί τους Ελληνες μερικά ακόμη μηχανήματα ;

Μπορώ να σε διαβεβαιώσω, ότι ναι μεν μας βλέπουν σαν τριτοκοσμικούς οι ξένοι, αλλά οι σοβαρές εταιρείες αντιμετοπίζουν το Ελληνικό καταναλωτικό κοινό, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως και τους Γερμανούς, τους Άγγλους κτλ. Όταν το big boss θα βρεθεί με τον υπεύθυνο πωλήσεων της νοτιοανατολικής Ευρώπης για παράδειγμα, θα του πεί, θα μου φέρεις Χ Ευρώ από την Ελλάδα. Είναι στην δικαιοδοσία του υπεύθυνου να βρεί τον κατάλληλο αντιπρόσωπο για να φέρει αυτά τα λεφτά. Αν δεν τα κάνει κατ' αρχίν δεν παίρνει bonus και κατά δεύτερον μπορεί να χάσει και τη δουλιά του. Και ο υπεύθυνος γνωρίζει ότι την επόμενη χρονιά το big boss θα του ζητήσει περισσότερα. Γι' αυτό και τον ενδιαφέρει η τοπική εταιρεία να έχει σωστό after sales service για να χτίσει σωστά την αγορά. Αυτά για τις σοβαρές εταιρείες. Και λέγοντας σοβαρές εταιρείες εννοώ αυτές που σέβονται τους πελάτες τους, βγάζουν σωστά προϊόντα και διευθύνονται από σοβαρούς ανθρώπους.

Ι.K: Ποιος σοβαρός κατασκευαστής μοιράζει αντιπροσωπείες σε εταιρείες που δεν πληρούν τουλάχιστον κάποιες βασικές προϋποθέσεις ?

Κανένας. Και ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν οι αποκλιστηκότητες, υπάρχουν όμως και εταιρείες που δίνουν τα προϊόντα τους σχεδόν στους πάντες απ' ευθείας, χωρίς να τους ενδιαφέρει να έχουν κάποιον αποκλειστικό αντιπρόσωπο.

Αυτά όλα τα γράφω, διότι έχω κάποια εμπειρία από αντιπροσωπίες με μηχανίματα, αλλά σε άλλο τομέα. Πιστεύω ότι και στο hi-Fi ισχύουν τα ίδια πράγματα, ίσως με πολύ μικρές παραλαγές.

Ge0rge, κατ' αρχάς συμφωνώ με όλα τα παραπάνω και σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Απλώς στο χώρο του Hi-Fi και ίσως περισσότερο στο χώρο του HI-End οι προϋποθέσεις που ήδη αναφέραμε εμφανίζονται αρκετά ελαστικές έως και ανύπαρκτες σε κάποιες περιπτώσεις. Οπως προαναφέρθηκε, αυτό εξαρτάται και από τη σοβαρότητα του εκάστοτε κατασκευαστή.

Last edited:
Σωστά, οι περισσότεροι το κάνουν... Εδώ όμως μιλάω για τη περίπτωση κάποιων οι οποίοι δεν το κάνουν...

Όσους γνωρίζουμε ή ανακαλύπτουμε ότι είναι επαγγελματίες τους ενημερώνουμε...
Δυστυχώς δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιoς είναι από πίσω από το πληκτρολόγιο του κάθε nickname...

Τέλος πάντων... Ας μην βγαίνουμε άλλο εκτός θέματος... -bye-

Ποιος σοβαρός κατασκευαστής μοιράζει αντιπροσωπείες σε εταιρείες που δεν πληρούν τουλάχιστον κάποιες βασικές προϋποθέσεις ?
Κανένας. Αλλά οι περισσότερες εταιρίες είναι στην πραγματικότητα βιοτεχνίες και δεν έχουν τέτοιες πολυτέλειες. Αντιμετωπίζουν την κατάσταση με δύο τρόπους:
- Καταλαβαίνουν ότι ο αντιπρόσωπός τους σε μια μικρή χώρα είναι μια επίσης μικρή επιχείρηση. Δεν πρόκειται να τους κάνει τρελούς τζίρους, αλλά απαιτούν να στηρίζει και να φροντίζει για το καλό όνομα του προϊόντος, και πρέπει να τον βοηθήσουν (και όλες τις χώρες μαζί) προς αυτή την κατεύθυνση με μια διεθνή προαπάθεια (reviews σε μεγάλα περιοδικά, διαφημιστικό υλικό απόθεμα ανταλλακτικών).
- Δεν καταλαβαίνουν ότι ο αντιπρόσωπός τους σε μια μικρή χώρα είναι πολύ μικρή επιχείρηση. Απαιτούν από αυτόν πωλήσεις επιπέδου μεγάλης χώρας και δεν προσφέρουν υποστήριξη αφού ο αντιπρόσωπος έχει υποχρέωση να έχει σέρβις, διαφημιστικό τμήμα, κλπ, όπως Αμερική ή Γερμανία.

Οι εταιρίες της πρώτης κατηγορίας συνήθως συνεργάζονται για πολλά χρόνια με τον ίδιο αντιπρόσωπο. Της δεύτερης αλλάζουν συνέχεια αφού κάθε ένας σιχτιρίζει μετά από δυο χρόνια και την ξεφορτώνεται.

Κανένας. Αλλά οι περισσότερες εταιρίες είναι στην πραγματικότητα βιοτεχνίες και δεν έχουν τέτοιες πολυτέλειες. Αντιμετωπίζουν την κατάσταση με δύο τρόπους:
..........................
- Δεν καταλαβαίνουν ότι ο αντιπρόσωπός τους σε μια μικρή χώρα είναι πολύ μικρή επιχείρηση. Απαιτούν από αυτόν πωλήσεις επιπέδου μεγάλης χώρας και δεν προσφέρουν υποστήριξη αφού ο αντιπρόσωπος έχει υποχρέωση να έχει σέρβις, διαφημιστικό τμήμα, κλπ, όπως Αμερική ή Γερμανία.
.....................

Σηνήθως αυτό που κάνουν είναι να συγκρίνουν την Ελλάδα με αντίστοιχες χώρες πληθισμιακά (και οικονομικά, όσο γίνεται) όπως είναι η Πορτογαλία για παράδειγμα. Και από εκεί και πέρα εξαρτάται από τον αντιπρόσωπο αν θα πείσει τους ξένους ότι δεν μπορεί να κάνει τέτοιες συγκρίσεις. Αν τώρα η ξένη εταιρεία διοικείται από καραγκιόζοδες, είναι άλλο θέμα και περιμένουν πωλήσεις Αμερικής, αλλά κανένας δεν είναι τόσο χαζός. Και συνήθως ούτε ο αντιπρόσωπος ούτε και η ξένη εταιρεία θέλουν να χαλάσουν έναν "γάμο", οι μεν ξένοι γιατί θέλουν κάποιον με εμπειρία στα προϊόντα τους και οι Έλληνες γιατί θέλουν τα κέρδη τις αποκλειστικότητας.

Το θέμα του service μπορεί να το ξεπεράσει κάποιος Έλληνας αντιπρόσωπος αν συνεργάζεται με κάποιον εξωτερικό μάστορα και να πάει φυσικά για εκπέδευση στην ξένη εταιρεία.

Όλα λύνονται και για όλα υπάρχουν "πατέντες", αρκεί να μιλάμε για σοβαρές εταιρείες και από τις δύο πλευρές. Διότι υπάρχει και η τάση να μας φταίνε για όλα οι άλλοι και να μην κοιτάμε την δική μας καμπούρα.

Όταν ο Ελληνάρας προσλαμβάνει στο μαγαζί του τον ξάδερφο του μπατζανάκι του που δεν έχει ιδέα από πωλήσεις και από ήχο και όταν πάει κάποιος να ακούσει ένα μηχάνιμα του συμπεριφέρεται με απαράδεκτο τρόπο, τότε είναι άξιος της μοίρας του ο Ελληνάρας αντιπρόσωπος. Και δεν έχει σχέση πόσο κάνει το μηχάνημα. Πελάτης και ο ένας πελάτης και ο άλλος. Και ας μην ξεχνάμε ότι περισσότερα χρήματα συνολικά ξοδεύονται σε "φτηνά" συστήματα παρά σε ακριβά. Και στα "φτηνά" το περιθόριο κέρδους είναι συνήθως μεγαλύτερο. Αλλά που να το καταλάβουν αυτό μερικοί. Και όπως πολύ σωστά είπε και κάποιος συμφωρουμήτης παλαιότερα, στο τέλος αυτοί οι κύριοι καταντάνε να γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι για να πουλήσουν 1-2 καλώδια τον χρόνο.

Όταν έχεις αντιπροσωπία, τότε όλο το έντυπο διαφημιστικό υλικό έρχεται απ' έξω και δωρεάν. Απλά πρέπει να το μοιράσουν, να βγάλουν διαφημίσεις σε περιοδικά και να συμμετέχουν σε εκθέσεις. Δεν είναι και τόσο δύσκολο ούτε χρειάζετε να είναι κάποιος κολοσός για να το κάνει. Επαγγελματισμό θέλει, ο οποίος διστυχώς λείπει από πολλούς.

Last edited:
Δεν έχει κανένα νόημα αυτή η συζήτηση αφού τα πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν με το ονομά τους.
Και η αρχική αναφορά εκτός από γλυκερή είναι και υποκριτική γιατί δεν τολμά να αναφέρει μια συχνή αιτία του κακού.
Ότι δηλαδή η συμπεριφορά ορισμένων αντιπροσώπων είναι επιπέδου ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ....

Δεν έχει κανένα νόημα αυτή η συζήτηση αφού τα πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν με το ονομά τους.
Και η αρχική αναφορά εκτός από γλυκερή είναι και υποκριτική γιατί δεν τολμά να αναφέρει μια συχνή αιτία του κακού.
Ότι δηλαδή η συμπεριφορά ορισμένων αντιπροσώπων είναι επιπέδου ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ....

Μάλλον δεν έχει τύχει να εργαστείτε στη Λαχαναγορά κύριε Aprile.
Διαφορετικά, θα γνωρίζατε ότι, το επίπεδο σε θέματα συνεργασίας, στη Λαχαναγορά είναι υψηλό, πολύ υψηλό! ;-)

Σε αντίθεση με το highfidelity όπου το επίπεδο, όσο περνούν τα χρόνια, στηρίζεται σε άρθρα και γνώμη τρίτων, στις «ακροάσεις» με τα μάτια, στην ευκολία διαφήμισης –αρκεί να υπάρχει η οικονομική άνεση, στο «θάψιμο» των προϊόντων του… «αντίπαλου», στο «θάψιμο» του «αντίπαλου», στην έλλειψη τεχνικών γνώσεων, στην έλλειψη διάθεσης απόκτησης -έστω των βασικών, στη φήμη εταιρειών και ένα σωρό άλλα άσχημα που ταλαιπωρούν το χώρο, είτε από έμπορους είτε από καταναλωτές (όλοι, για εμένα, φέρουν το ίδιο ποσοστό ευθύνης).

Άνθρωποι όπως ο κύριος Μασσέλος, ο κύριος Σακής, ο κύριος Ζαφειρόπουλος, ο κύριος Αντωνόπουλος και άλλοι (τυχαία αναφορά σε ορισμένους), που συνδύαζαν τεχνικές γνώσεις, διάθεση πειραματισμού, διάθεση να μάθουν, διάθεση να συμβουλέψουν, να «δώσουν», δεν υπάρχουν πια…

Μέχρι και οι παραπάνω (βάλτε μέσα και τους «άλλους») έχουν πια κουραστεί να «δίνουν», έχοντας ως ανταμοιβή την αχαριστία των καταναλωτών αλλά ΚΑΙ των νεότερων σε αυτό το επάγγελμα…

Δε ξέρω αν οφείλεται στη σημερινή εποχή της «ταχύτητας», στη σημερινή εποχή του «πρόχειρα», στη σημερινή εποχή «του ότι δηλώσεις, είσαι», στη σημερινή εποχή «της τεμπελιάς» (με τη δικαιολογία: έλλειψη χρόνου), στη σημερινή εποχή του «ωχ, αδερφέ, εγώ θ’ αλλάξω τον κόσμο», στην οικονομία, στη σημερινή εποχή της εύκολης πρόσβασης σε «όλα» μέσω ενός υπολογιστή…

Έχει χαθεί πια το «όραμα», τη θέση του το έχει πάρει η «πραγματικότητα» της ζωής όπως μας την έχουν επιβάλλει… την είχε τραγουδήσει ο JohnLennon στο πρώτο του album μετά Beatles εποχής… working class hero

Αν υπήρχε περίπτωση να υπάρχουν και κάποιοι, οι οποίοι θα ήθελαν να βαδίσουν στα (αρχικά) χνάρια των παραπάνω, τελικά καταλήγουν σε μία συμπεριφορά «άμυνας» και «καχυποψίας» για όλους και όλα : -(

Μάλλον το Amused to deathτου Roger Waters που ακούω τώρα με έχει επηρεάσει… πηγαίνω ν’ αλλάξω album

Καλό Σαββατοκύριακο

Δεν πρέπει να είμαστε ισοπεδωτικοί.

Η μεγάλη πλειοψηφία των αντιπροσώπων,που έχω γνωρίσει,είναι τίμιοι άνθρωποι και καλοί επαγγελματίες.Υπάρχουν κι αρκετοί που δεν είναι έτσι.
Ας επιβραβεύουμε τους σωστούς επαγγελματίες κι άς μιλάμε χωρίς μισόλογα για τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε.Αλλιώς μένουμε σε επίπεδο γκρίνιας και κουτσομπολιού.

Απευθυνόμενος στον Αντώνη(Stepcom),θα ήθελα να του πώ να μην επωμίζεται την ευθύνη να απαντάει γι' όλους...

Ο Αντώνης για μένα(πάνω απο 10 χρόνια πελάτης του),είναι απο τους καλύτερους εκπροσώπους του χώρου.Μακάρι να ήταν όλοι σαν κι' αυτόν.
Αντώνη Keep walking...

Κι η πλάκα είναι ότι τη μια φορά που πέρασα από τη Stepcom, δεν κατάφερα να τον πετύχω γμτ...

Κάποια στιγμή θα σου έρθω όμως για έναν καφέ, Αντώνη...

Re: Απάντηση: Βραδινοί (διασ) ειρμοί… :-|

Ο Αντώνης για μένα(πάνω απο 10 χρόνια πελάτης του),είναι απο τους καλύτερους εκπροσώπους του χώρου.Μακάρι να ήταν όλοι σαν κι' αυτόν.
Αντώνη Keep walking...

Όχι μόνο για σένα.Υπόδειγμα σε πάρα πολλά πράγματα..

Δυστυχώς αυτό το χόμπυ συγκεκριμένα βγάζει πάρα πολλούς κρυφούς εγωισμούς που τυφλώνουν μερικούς σε βαθμό στραβισμού.Είναι κρίμα αλλά αυτό έχω διαπιστώσει εδώ και αρκετό καιρό..

Μόνο μια παρατήρηση, όσον αφορα την παροχή υπηρεσιών.
Δεν εμπορεύεστε υπηρεσίες αλλά προϊόντα.Θα μπορούσατε να χρεώνετε τις ακροάσεις εαν και εφ' όσον η εταιρία σας άνηκε σε εταιρία του αντίστοιχου κλάδου.
Για τον ίδιο λόγο δεν πληρώνουμε όταν δοκιμάζουμε ένα μπλουζάκι.
Η ακρόαση και η εξυπηρέτηση ανήκουν στον τομέα της πώλησης,που προσπαθείτε να επιτύχετε,τη δεδομένη στιγμή.

Φιλικά Γιώργος.

Ενα θέμα με τίτλο: " βραδυνοί (διασ)ειιρμοί" κανονικά δεν θα έπρεπε να ανοιχτεί από έναν καταξιωμένο επαγγελματία σαν τον isoviths.
Μπορεί να υπάρχει οικονομική κρίση στην αγορά, όμως ο καθένας από εμάς καλό θα ήταν να λειτουργεί αυτόνομα . Στο χόμπι μας και στη μουσική δεν υπάρχει οικονομική κρίση . Ακούμε μια χαρά την αγαπημένη μας μουσική και με το υφιστάμενο σύστημα που όσο λιγότερο το “σκαλίζουμε” τόσο ποιο καλά αυτό μας αποδίδει.
Αυτό μας έλλειπε τώρα, να βγάζουμε και εισιτήριο για να κάνουμε ακροάσεις στα μαγαζιά.
Αλλά και αυτό να γίνει κάποια μέρα, αν όντως με αυτό εκστασιάζονται οι dealers της Αθήνας, θα είναι πολλοί λίγοι αυτοί που θα συνεχίζουν να κάνουν “τσάρκα” στα μαγαζιά

Last edited:
Πάντως δεν πιστεύω,ότι υπάρχει σοβαρός χομπίστας που θα έπαιρνε ακριβό μηχάνημα απο το ίντερνετ και χωρίς να το έχει ακούσει στο σύστημά του.

Φθηνά μηχανήματα και γκάτζετς,είναι μιά άλλη ιστορία.

Από την πλευρά μου τουλάχιστον, δεν υπάρχει θέμα ισοπέδωσης. Όλοι έχουμε κακές και καλές εμπειρίες από τις συνδιαλαγές μας γενικότερα.

Δεν γνωρίζω το παρελθόν των κυρίων που αναφέρατε κύριε Isovith, αλλά θεωρώ ότι ο "σωστός" επαγγελματίας ανταμοίβεται αργά ή γρήγορα πλην κάποιων εξερέσεων που θεωρώ ότι είναι λίγες.

Καλώς ή κακώς ο μοναδικός τρόπος ενημέρωσης για τους περισσότερους ανθρώπους είναι ο τύπος και το Internet. Από 'κει και πέρα, υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που στιρίζονται μόνο σε ότι διαβάζουν και ότι βλέπουν, είτε γιατί δεν έχουν κρίση, είτε γιατί δεν έχουν το χρόνο. Για τους υπόλοιπους που έχουν κρίση και χρόνο, ευτυχώς υπάρχουν ακόμα κάποια "σωστά" μέρη που μπορούν να "ακούσουν", να συζητήσουν και φυσικά να αγοράσουν.

Όταν όμως κάποιος μπαίνει σε έναν αντιπρόσωπο και του ζητάει για έναν ενισχυτή 950 Ευρώ, την στιγμή που η τιμή πώλησης σε πολλά μαγαζιά του εξωτερικού στην Ευρώπη είναι 710 Ευρώ, δεν θα έλεγα ότι φταίει ο καταναλωτής λόγο αχαριστίας που τον έφερε "απ' έξω". Η ιστορία είναι γραμμένη με ονόματα σε thread στο forum.

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που ο αντιπρόσωπος έχει "εκπαιδεύσει" τον υποψήφιο πελάτη, του έχει μάθει ότι ξέρει και δεν ξέρει, έχει ξοδέψει πολύ από τον χρόνο του και για 10-20 Ευρώ, έχει αγοράσει από κάπου αλλού. Αυτό είναι μέγιστη γαϊδουριά από την πλευρά του πελάτη και όπως ακριβώς το είπατε, αχαριστία.

Γενικά δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο, υπάρχει και το γκρι και ούτε όλοι οι αντιπρόσωποι είναι κακοί, ούτε όλοι οι καταναλωτές.

Προσωπικά, διαφωνώ κάθετα με τις αγορές μέσω Internet για πολλούς λόγους και το έχω γράψει εμμέσως πλην σαφώς σε άλλο thread πριν λίγες μέρες, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν σου δίνεται άλλη επιλογή.

Φιλικά

Γιώργος-bye-

Last edited:
Κύριε Διονύση:

Δεν απαντώ για όλους τους συνάδελφους, απαντώ βάση δικών μου σκέψεων.
Σκέψεις, που δημιουργούνται στην ανάγνωση των γραπτών από συνφορουμίτες, είτε ανήκουν στο χώρο των καταναλωτών, είτε στο χώρο των εμπόρων.

Κύριε gou-tsou:

Η διαφορά της πώλησης ενός μηχανήματος από ένα μπλουζάκι νομίζω ότι διαφέρει…
Δεν αναφέρομαι στην τιμή, αναφέρομαι στην ιδιαιτερότητα του είδους, στην προετοιμασία της ακρόασης που κάθε άλλο παρά χρονοβόρα ή ελαφριά είναι…

Για να στηθεί π.χ. ένα ηχείο προς ακρόαση, μπορεί να χρειαστεί ν’ αλλάξει η όλη δομή ενός χώρου επίδειξης, να συνδεθούν άλλα μηχανήματα.
Δε μπορείς να παρουσιάσεις το Focal 1027 με το Marantz 5003, γιατί αυτόν τον ενισχυτή είχες στημένο όταν ήρθε ο άνθρωπος ν’ ακούσει το ηχείο! :- )

Το μπλουζάκι, είναι μόνιμα σ’ ένα σημείο κρεμασμένο και περιμένει τον καταναλωτή …

Κύριε Ι.Κ.:

Δε θέλω να καταχραστώ το χώρο αυτό, για να υποστηρίξω τη γνώμη μου (ήδη έχω πιάσει τον εαυτό μου να το κάνει) :-}

Άγνωστοι δε είμαστε, μπορούμε κάποια στιγμή να τα συζητήσουμε από κοντά ;-)

Αν τώρα, θεωρούν οι υπόλοιποι που παρακολουθούν το θέμα, ότι chat-τάρουμε, ανταλλάσσοντας σκέψεις, με επιχειρήματα και όχι αθυροστομίες, προσβλητικά σχόλια, τότε μπορούμε να συνεχίσουμε, ΑΝ μας το επιτρέψουν : -)