Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Φίλε proxy αν και δεν κατάλαβες πως τα λέω....
Χιλιάδες οικονομοειδικοί με διδακτορικό πιστεύουν στην ορθότητα των συμφερόντων τους που συμπάσχει με την σημερινή οικονομική πολιτική.
να πω και για τους άλλους?

τόχει η μέρα σήμερα. Σε άλλο θέμα έγραψα εγώ κάτι κι ήταν ο Γιάννης που δεν κατάλαβε πως το έλεγα:flipout:

Στο θεμα της "επαφης", πολλες αποριες σας θα λυθουν αν κανετε τις αναγωγες
αναμεσα σε διαφορα ειδη ζωης εδω πανω στην γη ... και τον ανθρωπο.

Εξηγηστε μου γιατι καθε ανθρωπος πανω στην γη θα τρεξει να συναψει
διμερεις σχεσεις με μια αγελη λεμουριων ... καπου στην Αιθιοπια.
Οι αναλογιες (σε ευφυια και προθεσεις) μπορει να ειναι πολυ ομοιες
με το θεμα μας.

(τους λεμουριους τους ανακαλυψαμε επειδη υπαρχουν media και βιβλια
και επειδη καποιοι "ατυχεις" επρεπε να περασουν απο δυσβατα μονοπατια
για να φερουν βοηθεια σε καποιους αλλους .... ειτε να πολεμησουν
καποιους αλλους !!!)

Σωστό! Αυτό θέλω να πώ και εγώ....είτε υπάρχουν κάποιοι,ίσως πρωτόγονοι...είτε κάποιοι τόσο ανώτεροι που δεν ενδιαφέρονται για επικοινωνία ή δεν μπορούμε εμείς.
Απλώς κάνουμε 1 συζήτηση,και ο καθένας εκφέρει την γνώμη του. Μέχρι να τους δούμε (?) με τα μάτια μας,θα αφήνουμε την φαντασία μας να ταξιδεύει!

Αυτά.

Τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι υποχρεωτικό μιά τεχνολογικά πιό προηγμένη φυλή να είναι και πιό νοήμων από εμάς. Άλλωστε η τεχνολογική πρόοδος του Homo Sapiens δεν είχε καμμία επίδραση στο μέσο δείκτη νοημοσύνης του. Αν πηγαίναμε με μιά μηχανή του χρόνου στην Αίγυπτο του 2.800 π.Χ, παίρναμε ένα νεογέννητο και το φέρναμε για να μεγαλώσει στον 21ο αιώνα δε θα βλέπαμε καμμία διαφορά από τα συνομήλικά του παιδιά του 21ου αιώνα. Οπότε μπορεί και μία φυλή που μπορεί να κάνει διαγαλακτικά ταξίδια να μην είναι τόσο ανώτερη νοητικά όσο περιμένουμε.

Γιαννη (ArtMan)

Ειναι πολλα τα καινουργια που παραθετεις. Καθομαι και τα διαβαζω (ξανα και ξανα).
Αντιλαμβανεσαι οτι απο τον Πολιτισμο 3 και ΠΑΝΩ (Kardashev) ειναι ολιγον πρωτακουστα για μενα (εως εντελως !!!)
Αυτο που ονομαζεις Πολιτισμο 6 ... ειναι ο αμφιλεγομενος Πολιτισμος 4 που εγραψα εγω καποτε (κατα Galantai).
Που τα βρηκες ολα αυτα βρε φιλε μου ? Και εγω ψαχνω ... αλλα ισως να μην τα εχω πετυχει ακομα.
Που ειναι και το πιο πιθανο ....

Ομως, χρειαζομαι ενα χρονικο διαστημα να κανω συσχετισμους και παραλληλισμους.

Η αλήθεια είναι ότι τα είχα έτοιμα έτοιμα από καιρό, για έναν ιστότοπο, που δεν υφίσταται πλέον και προέκυψαν από διαδικτυακή (κυρίως) έρευνα και διασταύρωση πληροφοριών.
Για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή μου φάνηκε υπερβολικό , το να προσπαθεί κανείς να ορίσει τα είδη των εξωγήινων πολιτισμών, όταν όσο και αν μας λέει η λογική ότι υπάρχουν,
δεν έχουμε αποδείξεις.
Η συλλογιστική όμως των επιστημόνων αυτών με ταρακούνησε, ειδικά όταν αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξει πολιτισμός που να δημιουργεί σύμπαντα και το αιτιολογούν.
Ξέρεις τι μου ήρθε κατευθείαν στο νου; Ο Πλάτωνας, που κάπου (στον Κριτία, αν θυμάμαι καλά, αυτό μπορώ να το διαπιστώσω) γράφει ότι ό Ένας δημιούργησε τους Θεούς και τους έδωσε
την εντολή να δημιουργήσουν τους ανθρώπους.

(Δεν τον ονομάζω εγώ πολιτισμό 6 όπως καταλαβαίνεις. Εγώ απλά μετέφερα τις κατατάξεις των επιστημόνων.)

Last edited:
Kαι κατι για τις κοσμικες "μπουρδολογιες" του ArtMan ...

1) ΔΕΝ τις κατεβασε το δικο του κεφαλι, αλλα κεφαλια ανθρωπων που ειχαν καποιο βεληνεκες επιστημοσυνης,
2) ΔΕΝ βγηκε αναγκαστικα για να περιγραψει εξωγηινους πολιτισμους (αν και ισως να τους περιεχει) αλλα για
να περιγραψει ΠΩΣ θα αυξηθουν οι δικες μας ενεργειακες διψες σε καποιο αρκετα μακρινο μελλον (ευτυχως
για καποιους επιστημονες, το πολυ μακρινο ειναι ... αυριανο).
3) θελει να προβληματισει στο ΤΙ δαμοκλειος σπαθη ειναι αυτη η ευλογια που ονομαζουμε "αυξανεσθαι και
πλυθηνεσθαι". ΔΕΝ θελω να γινω ο μιζερος που θα πει "γιατι μετα απο καθε καταστροφη οργιαζει η ευημερια
και αναπτυξη ?" Μπορουμε να κανουμε κατι απο ΣΗΜΕΡΑ ωστε να μην επαληθευεται συνεχεια αυτο η πεποιθηση ?

(τοσα πολλα πραγματα ηθελε να πει ο ArtMan ? ... και να ΜΗΝ το σχεδιαζε ... ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ αβιαστα !!!!)

Απλώς κάνουμε 1 συζήτηση,και ο καθένας εκφέρει την γνώμη του. Μέχρι να τους δούμε (?) με τα μάτια μας,θα αφήνουμε την φαντασία μας να ταξιδεύει!

Αυτά.

Σωστό!!!
αλλά δυστηχώς εδω γίνονται 3-4 συζητησεις ταυτόχρονα:flipout:
Να οργανωθούμε, να οργανωθούμε!!!

Ένας δημιούργησε τους Θεούς και τους έδωσε
την εντολή να δημιουργήσουν τους ανθρώπους.

Με αυτό το σκεπτικό...και αυτούς κάποιοι άλλοι θα τους δημιούργσαν,και πάει λέγοντας! Απλώς εξάπτουμε την φαντασία μας.

Τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι υποχρεωτικό μιά τεχνολογικά πιό προηγμένη φυλή να είναι και πιό νοήμων από εμάς. Άλλωστε η τεχνολογική πρόοδος του Homo Sapiens δεν είχε καμμία επίδραση στο μέσο δείκτη νοημοσύνης του. Αν πηγαίναμε με μιά μηχανή του χρόνου στην Αίγυπτο του 2.800 π.Χ, παίρναμε ένα νεογέννητο και το φέρναμε για να μεγαλώσει στον 21ο αιώνα δε θα βλέπαμε καμμία διαφορά από τα συνομήλικά του παιδιά του 21ου αιώνα. Οπότε μπορεί και μία φυλή που μπορεί να κάνει διαγαλακτικά ταξίδια να μην είναι τόσο ανώτερη νοητικά όσο περιμένουμε.

Αλλο πραγμα ο μεσος δεικτης ευφυιας και ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικο το συλλογικο ανυσμα μιας οικουμενικης συνειδησης.
Το δευτερο, οσο απαισιοδοξοι και να θελουμε να ειμαστε ... ΔΕΝ ειναι ιδιο με την εποχη των Φαραω.

Last edited:

Η φύση, (τουλάχιστον όπως τη γνωρίζουμε οι άνθρωποι) είναι φειδωλή. Κάθε ον το εξοπλιίζει με τα εντελώς απαραίτητα για την επιβίωση. Στον άνθρωπο έδωσε το μεγάλο προσόν της νοημοσύνης, αλλά δεν του έδωσε ικανότητες που έχουν άλλα θηλαστικά.
Μας έδωσε τόση νοημοσύνη , όση χρειάζεται,ώστε σταδιακά και συλλογικά να αναπτύξουμε αξιόλογο πολιτισμό και αν εμείς το επιθυμούμε να αυτοεξλιχθούμε.
Υποθέτω πως το ίδιο φειδωλή θα είναι και αλλού. Δεν είναι ανάγκη να έχουν ανώτερη νοημοσύνη "οι άλλοι". Όμως για να διαρκέσει ένας πολιτισμός και να μην αυτοκαταστραφεί, είναι μάλλον αναγκαίο το πνευματικό άλμα και αυτό εναπόκειται στον ίδιο.

Last edited:

Kαι κατι για τις κοσμικες "μπουρδολογιες" του ArtMan ...

1) ΔΕΝ τις κατεβασε το δικο του κεφαλι, αλλα κεφαλια ανθρωπων που ειχαν καποιο βεληνεκες επιστημοσυνης,
2) ΔΕΝ βγηκε αναγκαστικα για να περιγραψει εξωγηινους πολιτισμους (αν και ισως να τους περιεχει) αλλα για
να περιγραψει ΠΩΣ θα αυξηθουν οι δικες μας ενεργειακες διψες σε καποιο αρκετα μακρινο μελλον (ευτυχως
για καποιους επιστημονες, το πολυ μακρινο ειναι ... αυριανο).
3) θελει να προβληματισει στο ΤΙ δαμοκλειος σπαθη ειναι αυτη η ευλογια που ονομαζουμε "αυξανεσθαι και
πλυθηνεσθαι". ΔΕΝ θελω να γινω ο μιζερος που θα πει "γιατι μετα απο καθε καταστροφη οργιαζει η ευημερια
και αναπτυξη ?" Μπορουμε να κανουμε κατι απο ΣΗΜΕΡΑ ωστε να μην επαληθευεται συνεχεια αυτο η πεποιθηση ?

(τοσα πολλα πραγματα ηθελε να πει ο ArtMan ? ... και να ΜΗΝ το σχεδιαζε ... ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ αβιαστα !!!!)

Γιατί μου το χαλάς τώρα βρε Μάνο? Είπε κανείς ότι ο Sagan είπε μπουρδολογίες με ή χωρίς εισαγωγικά? Μιλούσαμε για αποδείξεις, πιθανότητες και στατιστικές. Δεν είναι έτσι? Ο ίδιος δεν θεωρείτο ένας ονειροπόλος (με την καλή έννοια) ανεξαρτήτως επιστημονικής κατάρτισης? Τι είπε? Έτσι είναι επειδή σας το λέω?

Last edited:
Καλά θα ήταν την κατάταξη των εξωγήινων πολιτισμών να την είχα κάνει μόνος μου. Θα ήμουν ο πρώτος νομικός με νόμπελ αστροφυσικής, χε.χε.

Οι Kardashev, Drake, Sagan αλλα και οι πιο συγχρονοι τους, ΠΟΤΕ δεν απεκλεισαν το ενδεχομενο αυτοκαταστροφης
ενος πολιτισμου. Μαλιστα την θεωρουν περιπου δεδομενη. Και την θεωρουσαν ετσι απο το 1960 (οχι σημερα !!!!)

Εμεις οι ιδιοι που ξιφουλκουμε διαδικτυακα εδω μεσα πριν 500 χρονια θα βαζαμε φωτια στα σπιτια των συνομιλητων μας
θα βιαζαμε τις γυναικες τους, θα σφαζαμε τα παιδια τους και θα χαραζαμε το εμβλημα της αλαζονειας μας στα ρυτιδωμενα
μετωπα μας (αυτο το κανουμε και σημερα !!!).

Οποτε ... ΠΟΙΟΣ ειπε οτι ειμαστε εμεις οι ωριμοι που θα κρινουμε ποιοι (εξωγηινοι) ειναι ωριμοτεροι απο εμας ?
Δεν μπορει να υπαρξει ωριμοτητα μεσα σε οργανικα σωματα, εξουσιαζομενα απο οργανικες επιταγες (DNA !!!!)
Αυτο που ΕΜΕΙΣ ονομαζουμε ωριμοτητα ειναι αυτοεκπληρουμενος κομπασμος και ποθος. Εαν εχω ενα χαρακα
που αλλαζω συνεχεια τις διαβαθμισεις απο εκατοστα σε χιλιοστα και μετα σε μετρα ... ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι μετραω
λαθος ΟΤΙ και να μετρησω.

Καλά θα ήταν την κατάταξη των εξωγήινων πολιτισμών να την είχα κάνει μόνος μου. Θα ήμουν ο πρώτος νομικός με νόμπελ αστροφυσικής, χε.χε.

Αν είσαι συνάδελφος δεν έχεις ανάγκη...έχεις δει ήδη πολλά εξωγήινα στις δικαστικές αίθουσες!!-bye-

Οποτε ... ΠΟΙΟΣ ειπε οτι ειμαστε εμεις οι ωριμοι που θα κρινουμε ποιοι (εξωγηινοι) ειναι ωριμοτεροι απο εμας ?
Δεν μπορει να υπαρξει ωριμοτητα μεσα σε οργανικα σωματα, εξουσιαζομενα απο οργανικες επιταγες (DNA !!!!)
Αυτο που ΕΜΕΙΣ ονομαζουμε ωριμοτητα ειναι αυτοεκπληρουμενος κομπασμος και ποθος.

Πες τα στον Ροντενμπέρρυ αυτά να έτρωγες μπαν ξεγυρισμένο!!:flipout:

Μια προσπάθεια έκανε ο Σαγκαν να "ταξινομήσει, υποθετικούς πολιτισμούς εξωγήινων. Δεν είναι κακό φυσικά.

Κακώς imo συγχέουμε τη θρησκεία σε όλα αυτά. Δεν έχει καμία σχέση.

Αν υπάρχει θεός, τα λόγια του μεταφέρθηκαν στους αιώνες απο ανθρώπους, οπότε δεν αποδεικνύει τίποτα το γνωστό κατ'εικόνα ή η μοναδικότητα ή δεν ξέρω τι άλλο.
Πολλές δε ταινίες επιστημονικής φαντασίας περιλαμβάνουν και κάποια νέα θρησκεία.

Απο την άλλη, αν επιμένετε, στην άτυπη υποθετική σύγκριση εξωγήινοι ή θεός, μιας και για κανένα απο τα δύο δεν υπάρχουν αποδείξεις, καλούμαστε να πάρουμε θέση είτε με βάση τη λογική και τα επιστημονικά δεδομένα είτε με την πίστη μας... πραγματικό αδιέξοδο, ειδικά για κάποιους που ασπάζονται και τα δύο.

Καλό είναι να μην τα συγχέουμε. Άλλωστε δεν έχουν καμία σχέση...
αν νοιώθετε καλύτερα πείτε ότι ο αδάμ και η εύα ήταν κάποιες πρωτεΐνες ή άλλα βασικά συστατικά.

Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Γιατί μου το χαλάς τώρα βρε Μάνο? Είπε κανείς ότι ο Sagan είπε μπουρδολογίες με ή χωρίς εισαγωγικά? Μιλούσαμε για αποδείξεις, πιθανότητες και στατιστικές. Δεν είναι έτσι? Ο ίδιος δεν θεωρείτο ένας ονειροπόλος (με την καλή έννοια) ανεξαρτήτως επιστημονικής κατάρτισης? Τι είπε? Έτσι είναι επειδή σας το λέω?

Δεν σου χαλαω τιποτα.
Η Στατιστικη δεν ειναι καταφυγιο κατατρεγμενων ψυχων (και μανιωδων SciFi οπαδων).
Ειναι Εργαλειο, απο τα λιγα που εχουμε για να μπουσουλαμε πανω σε ασαφη πεδια ερευνας.
Ο Sagan ΔΕΝ κυνηγουσε εξωγηινους ... ουτε χρησιμοποιουσε την Στατιστικη οπως τον βολευε.
Αφηνε ανοιχτα ενδεχομενα, για να ιπταται το πνευμα του.

ΝΑ ΙΠΤΑΤΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ.
Ολα τα αλλα ερχονταν δευτερα, τριτα, τεταρτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Δεν σου χαλαω τιποτα.
Η Στατιστικη δεν ειναι καταφυγιο κατατρεγμενων ψυχων (και μανιωδων SciFi οπαδων).
Ειναι Εργαλειο, απο τα λιγα που εχουμε για να μπουσουλαμε πανω σε ασαφη πεδια ερευνας.
Ο Sagan ΔΕΝ κυνηγουσε εξωγηινους ... ουτε χρησιμοποιουσε την Στατιστικη οπως τον βολευε.
Αφηνε ανοιχτα ενδεχομενα, για να ιπταται το πνευμα του.

ΝΑ ΙΠΤΑΤΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ.
Ολα τα αλλα ερχονταν δευτερα, τριτα, τεταρτα.

Ακριβώς!! Άφηνε το πνεύμα του αδέσμευτο και έγραψε αυτά που έγραψε. Δεν τον βοήθησε σε τίποτα ούτε τον εμπόδισε κάπου η στατιστική, ούτε του υπαγόρευσε πόσους πολιτισμούς να αναφέρει και με τι χαρακτηριστικά. Μπορεί να είμαι λίγο χοντροκέφαλος, αλλά, αδυνατώ να καταλάβω πως η στατιστική μας βοηθάει να μπουσουλάμε σε terra incognita.

Re: Απάντηση: Βρέθηκαν αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινων στην Ανταρκτική ?

Μια προσπάθεια έκανε ο Σαγκαν να "ταξινομήσει, υποθετικούς πολιτισμούς εξωγήινων. Δεν είναι κακό φυσικά.

Κακώς imo συγχέουμε τη θρησκεία σε όλα αυτά. Δεν έχει καμία σχέση.

Αν υπάρχει θεός, τα λόγια του μεταφέρθηκαν στους αιώνες απο ανθρώπους, οπότε δεν αποδεικνύει τίποτα το γνωστό κατ'εικόνα ή η μοναδικότητα ή δεν ξέρω τι άλλο.
Πολλές δε ταινίες επιστημονικής φαντασίας περιλαμβάνουν και κάποια νέα θρησκεία.

Απο την άλλη, αν επιμένετε, στην άτυπη υποθετική σύγκριση εξωγήινοι ή θεός, μιας και για κανένα απο τα δύο δεν υπάρχουν αποδείξεις, καλούμαστε να πάρουμε θέση είτε με βάση τη λογική και τα επιστημονικά δεδομένα είτε με την πίστη μας... πραγματικό αδιέξοδο, ειδικά για κάποιους που ασπάζονται και τα δύο.

Καλό είναι να μην τα συγχέουμε. Άλλωστε δεν έχουν καμία σχέση...
αν νοιώθετε καλύτερα πείτε ότι ο αδάμ και η εύα ήταν κάποιες πρωτεΐνες ή άλλα βασικά συστατικά.

Aν συμβει μια Επαφη, ΔΕΝ θα τορπιλιστει η πιστη καποιων συνειδησεων σε μια (οποιαδηποτε) Κοσμικη Προνοια,
αλλα το αρμεγμα εκατομμυριων φοβικων συνειδησεων απο θρησκοληψιες που τις κρατουσαν σε επωφελη αγωνια.
"Θα κανεις αυτο, αν θες να τρως πιλαφια και να πηδας μανουρακια ... μετα τον οργανικο σου θανατο".

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΡΠΙΛΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ ΝΑ ΣΚΑΕΙ ... !!!

Last edited: