Βρέθηκε το μποζόνιο του Higgs

Re: Βρέθηκε το σωματίδιο του Θεού

Τελικα σε ποια κλιμακα βρεθηκε το "τικ" ?
Στα 122-132 GeV ... Η ... στα 158-175 GeV.

Στα ~126 GeV (125 - 127 GeV ηταν το αναμενομενο εδω και καιρο.), συγκεκριμενα στα 125.3 ± 0.6 GeV σε 4.9σ combined απο CMS και ATLAS (λογικα)

Στα ~126 GeV (125 - 127 GeV ηταν το αναμενομενο εδω και καιρο.), συγκεκριμενα στα 125.3 ± 0.6 GeV σε 4.9σ combined απο CMS και ATLAS (λογικα)

GeV!!!!!!
Που τα εχει γραμμένα να τα δούμε?

Λοιπον,
να βαλουμε ορισμενα πραγματα στην θεση τους.
ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ ειμαι ! ΟΧΙ Φυσικος (το ΑΠΘ δεν με ξερει και ουτε το ξερω).

Ομως, διαβαζω οτι βρω (κυριως στο νετ που ΔΕΝ ειναι οτι πιο εγκυρο ως πηγη)
και περιμενω καποιον να με διορθωσει ωστε ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. Κυριως εγω.

Στο υποατομικο κοσμο, τα σωματιδια ΔΕΝ ειναι σωματιδια.
ΔΕΝ ειναι σαν τις μπιλιες των ρουλεμαν που κυλανε και κουτουλανε μεταξυ τους.
Τοτε πως να τα νοησουμε ? Πως να τα σχεδιασουμε μεσα στο μυαλο μας ?
Οσο περιεργο και αν φαινεται, ενα υποατομικο σωματιδιο ειναι ΚΥΡΙΩΣ η κυμματομορφη του.

http://reliabilityweb.com/ee-assets/my-uploads/art10/time_waveform-26.jpg

Αυτη η καμπυλη που αλλοτε ανεβαινει και αλλοτε κατεβαινει ειναι ...
το υποατομικο σωματιδιο και ΟΟΟΟΟΟΧΙ αυτο :

http://www.toxiclab.org/img/2005121210_Img6.gif

Oσο πιο στενες ειναι οι βουνοκορφες και οι χαραδρες μιας κυμματομορφης, τοσο περισσοτερη ενεργεια μεταφερει.
Οσο πιο φαρδιες τοσο λιγοτερη ενεργεια. Αλλα, ολα αυτα ισως να τα γνωριζεται. Το πονηρο σημειο ειναι αλλου :
EAN ενα υποατομικο σωματιδιο ΔΕΝ βρει χωρο να κανει μια πληρη ταλλαντωση (να ΞΕΔΙΠΛΩΣΕΙ πληρως μια περιοδο του)
ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Στον νευτωνιο κοσμο, τον δικο μας, ενα σωμα υφισταται ακομα και στασιμο (που ειναι παραπλανητικο
γιατι αν μεγενθυνετε πανω στην επιφανεια μιας κρυσταλλινης μπαλλας θα δειτε τα ατομα πυριτιου να ταλλαντωνονται).
Ειναι αυτη η ΚΥΡΙΑΡΧΗ αισθηση της κλιμακας που ζουμε (της ανθρωπινης) που ειναι το μεγαλυτερο εμποδιο της
κατανοησης του μικροκοσμου (<10^-16 του μετρου). ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ στασιμοτητα (μηδενικη ταλλαντωση).
Αλλα, μαθαμε απο μικρα παιδια να σκεφτομαστε Νευτωνια (ενα αυτοκινητο στασιμο και ενα αυτοκινητο εν κινησει)
και ΤΩΡΑ τα εχουμε βρει μπαστουνια με την Κβαντικη Φυσικη.

Αλλα, να ηταν μονο αυτο ... το προβλημα ?
Εχουμε ακομα μεγαλυτερες παραδοξοτητες απο αυτο !

(σε επομενο μαθημα -bye- )

Last edited:

Μωρέ δεν είναι της ειδικότητας μου αλλά μάζα 126GeV/c[SUP]2[/SUP] είναι τεράστια!!!
το πρωτόνιο και το νετρόνιο που δεν ειναι στοιχείωδη σωμάτια εχουν μάζα κάτω από 1GeV/c[SUP]2[/SUP] και είναι περίπου 2000 φορές βαρύτερα του ηλεκτρονίου που είναι στοιχειώδες.
Θα μας πει μια φίλη...
To βαρύτερο μέχρι τώρα, αν θυμαμαι καλά, ήταν το Ταυ (τ-) με μάζα λίγο κάτω από 2GeV/c[SUP]2[/SUP]

Υ.Γ. μια χαρα σωματίδια είναι SR71B

Πάντως Έλληνες επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο σωματίδιο που εξαφανίζεται μόνο του...

το μισθόνιο

Νbullamatsis

Εαν ειναι μια χαρα σωματιδια, τοτε γιατι ...
το φωτονιο αλλοτε συμπεριφερεται ως κυμα (κροσσοι συμβολης πισω απο μια διπλη σχισμη)
http://selidesphysikis.blogspot.gr/2011/04/blog-post_15.html
και αλλοτε ως μπιλια με μαζα (αναδραση απο την αντανακλαση του πανω σε καθρεφτη) ???

Last edited:

Νbullamatsis

το φωτονιο αλλοτε συμπεριφερεται ως κυμα (κροσσοι συμβολης πισω απο μια διπλη σχισμη)
και αλλοτε ως μπιλια με μαζα (αναδραση απο την αντανακλαση του πανω σε καθρεφτη) ???
Κυματοσωματιδιακος δυισμος της υλης λεγεται αγαπητε!Καθε σωματιδιο εχει και το δικο του μηκος κυματος,το μηκος κυματος de Broglie που ισουται με την ανηγμενη σταθερα plank προς τη σχετικιστικη ορμη του..

ΥΓ
μπραβο για τις γνωσεις σου!!

Άθεοι, θα πάτε όλοι στη κόλαση.

Από http://news247.gr/eidiseis/koinonia...kruvetai_to_proswpo_toy_diavoloy.1841701.html

Μητροπολίτης Πειραιώς: "Πίσω απ' το μποζόνιο κρύβεται το πρόσωπο του διαβόλου"

"Πίσω από αυτές τίς τρομακτικές καί αίσχιστες γιά τήν ανθρώπινη προσωπικότητα, τήν ανθρώπινη ιστορία καί τήν ανθρώπινη φιλοσοφία απόψεις κρύβεται τό αποκρουστικό πρόσωπο τού διαμονισμού, γιατί μόνο δαιμόνια καί κατεχόμενοι από αυτά μπορούν νά μωρολογούν μέ τέτοιες ανοησίες", υποστηρίζει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, σχολιάζοντας την ανακάλυψη του μποζόνιου του Χιγκς.

Το γράφει αυτό στη livepedia, ε, ε?

Νbullamatsis

O δυισμός οπως ανέφερε και ο Νικόλας αφορά μονιμη κατασταση
το φωτόνιο είναι ταυτόχρονα και κυμα και σωματίδιο
αν το ρίξεις σε σχισμή θα δεις τον κυματικό του χαρακτήρα
αν το ρίξεις σε μεταλλο θα δεις τον σωματιδιακό

Άθεοι, θα πάτε όλοι στη κόλαση.

Από http://news247.gr/eidiseis/koinonia...kruvetai_to_proswpo_toy_diavoloy.1841701.html

Μητροπολίτης Πειραιώς: "Πίσω απ' το μποζόνιο κρύβεται το πρόσωπο του διαβόλου"

"Πίσω από αυτές τίς τρομακτικές καί αίσχιστες γιά τήν ανθρώπινη προσωπικότητα, τήν ανθρώπινη ιστορία καί τήν ανθρώπινη φιλοσοφία απόψεις κρύβεται τό αποκρουστικό πρόσωπο τού διαμονισμού, γιατί μόνο δαιμόνια καί κατεχόμενοι από αυτά μπορούν νά μωρολογούν μέ τέτοιες ανοησίες", υποστηρίζει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, σχολιάζοντας την ανακάλυψη του μποζόνιου του Χιγκς.

Το γράφει αυτό στη livepedia, ε, ε?

Να πειτε στον αρχιμανδρίτη οτι αν η θρησκεία ανήκε στις θεωρίες της φύσης θα αφορούσε μποζονικές καταστάσεις και οχι φερμιονικές
:BDGBGDB55:

Νικο

Δηλαδη, για να μαθαινω και εγω ο αγεωμετρητος ....
οποιοδηποτε σωματιδιο, αν το εμπεμψω μεσα απο μια διπλη σχισμη
θα μου δωσει κροσσους συμβολης ? (πρωτονιο, νετρονιο, κλπ, κλπ)

Νικο

Δηλαδη, για να μαθαινω και εγω ο αγεωμετρητος ....
οποιοδηποτε σωματιδιο, αν το εμπεμψω μεσα απο μια διπλη σχισμη
θα μου δωσει κροσσους συμβολης ? (πρωτονιο, νετρονιο, κλπ, κλπ)

Κατ'αρχην θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι καθε αλλο απο αγεωμετρητος εισαι!!
Τωρα,οσον αφορα το πειραμα του Young εχει πραγματοποιηθει με εκπληκτικα αποτελεσματα με οποιοδηποτε ειδος σωματιδιων,ειτε υποατομικα,ειτε πυρηνες He (σωματια α) ,ακομα και με μορια οργανικης συστασης με 70 ατομα ανθρακα,τα λεγομενα bucky.Μαλιστα τελευταια τα πειραματα buckys εγιναν με ενα μονο μοριο,και οχι με δεσμη.Αυτο το ενα μοριο εδωσε φαινομενα συμβολης και περιθλασης!Εντυπωσιακο....

http://www.pmstudio.co.uk/news/2012...he-quantum-workshop-why-isnt-world-more-weird

Last edited:

Μαλιστα,
να και κατι καινουργιο που μαθαμε.
Ενα και μοναδικο μοριο εδωσε φαινομενα συμβολης και περιθλασης.

Τhanks ... Νικο -bye-

(τα περι Μητροπολιτη Πειραιως ... δεν δυναμαι να τα σχολιασω, ειναι εντελως αστεια)

Last edited:

Από την πρώτη μέρα που άκουσα για το cern και τα πειράματα ήμουνα αρνητικός.
Αρνητικός ενάντια στον πρόστυχο πακτωλό χρημάτων που θα δαπανούνταν τη στιγμή που ο πλανήτης γη μαστίζεται από τη φτώχεια και τη δυστυχία.
Γιατί ναι, στα 30 κάτι μου ο ρεαλισμός μου σκοτώνει την "γνώση".
Γιατί θεωρώ πιο ανθρώπινο τα δισεκατομμύρια να γεμίσουν τις κοιλιές χιλιάδων πεινασμένων.
Γιατί είναι ηθικότερο αυτά τα χρήματα να δροσίσουν παιδιά που πεθαίνουν από τη δίψα.
Γιατί η Ελλάδα συνεισφέρει στο πείραμα 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και όμως κόβει τη σύνταξη από το γεροντάκι και στερεί τη δουλειά από το νέο.
Χέστηκα λοιπόν για το σωματίδιο του κώλου που βρέθηκε ή θα βρεθεί όταν η ανθρωπιά θα έχει χαθεί για πάντα.
Δε μου καίγεται καρφί για τα αποτελέσματα ενός ματαιόδοξου πειράματος.
Και ρωτώ, πείτε η ανακάλυψη αυτή πόσο άλλαξε την σκληρή καθημερινότητα του απλού πολίτη?

Μαλιστα,
να και κατι καινουργιο που μαθαμε.

Συγκεκριμενα συμπεριφερεται σαν κυμα οταν δεν υπαρχει παρατηρητης ενω συμπεριφερεται σαν σωματιδιο οταν υπαρχει παρατηρητης.
Υπαρχει πολυ υλικο για το Double Slit Experiment και μπορεις να το δοκιμασεις ακομα και στο σπιτι σου.

Στα δια ταυτα του μποζονιου τωρα, υπαρχει πολυ ψωμι ακομα τουλαχιστον μεχρι να επιβεβαιωσουν spin και ratios.

Από την πρώτη μέρα που άκουσα για το cern και τα πειράματα ήμουνα αρνητικός.
Αρνητικός ενάντια στον πρόστυχο πακτωλό χρημάτων που θα δαπανούνταν τη στιγμή που ο πλανήτης γη μαστίζεται από τη φτώχεια και τη δυστυχία.
Γιατί ναι, στα 30 κάτι μου ο ρεαλισμός μου σκοτώνει την "γνώση".
Γιατί θεωρώ πιο ανθρώπινο τα δισεκατομμύρια να γεμίσουν τις κοιλιές χιλιάδων πεινασμένων.
Γιατί είναι ηθικότερο αυτά τα χρήματα να δροσίσουν παιδιά που πεθαίνουν από τη δίψα.
Γιατί η Ελλάδα συνεισφέρει στο πείραμα 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και όμως κόβει τη σύνταξη από το γεροντάκι και στερεί τη δουλειά από το νέο.
Χέστηκα λοιπόν για το σωματίδιο του κώλου που βρέθηκε ή θα βρεθεί όταν η ανθρωπιά θα έχει χαθεί για πάντα.
Δε μου καίγεται καρφί για τα αποτελέσματα ενός ματαιόδοξου πειράματος.
Και ρωτώ, πείτε η ανακάλυψη αυτή πόσο άλλαξε την σκληρή καθημερινότητα του απλού πολίτη?
Δεν εχεις ιδεα περι τι ειδους ανακαλυψη προκειται οποτε η γνωμη σου ειναι λιγο moot point.
Ουτε η ανακαλυψη των ακτινων Χ γεμισε την κοιλια κανενος αλλα εχει σωσει εκατομμυρια ζωες.

Ημαρτον.

Last edited: