Νικος Πετειναρακης
AVClub Fanatic
Re: Βρέθηκε το σωματίδιο του Θεού
Κατα τη γνωμη μου λοιπον το μενος για τη σπαταλη χρηματων πρεπει να στραφει αλλου,οχι στα ερευνητικα κεντρα.
ΥΓ
το διαδυκτυο γεννηθηκεβστο CERN,αρα εμεις τα λεμε τωρα λογω υπαρξης και χρηματοδοτησης του.
Υπο μια εννοια η τοποθετηση σου ειναι σωστη.Απο την αλλη η επιστημονικη ερευνα πρεπει να προχωρει απερισπαστη απο την καθημερινοτητα.Εγω θα μπορουσα να ισχυριστω οτι δεν κοβει η ερευνα λεφτα απο τους φτωχους,αλλα οι Ολυμπιαδες,τα mad awards,οι αγορες τεθωρακισμενων και αεροπλανων,τα μεγαρα μουσικης και ο καταλογος ειναι ατελειωτος.Απο την ερευνα βελτιωθηκε η ζωη του κοσμου,διαφωνεις;Και να ξερεις οτι αν δεν ειχε φτιαχτει το πρωτο κυκλοτρο (πρωιμος επιταχυντης) η ακτινοθεραπεια,η αξονικη τομογραφια και τα λοιπα δε θα υπηρχαν.Από την πρώτη μέρα που άκουσα για το cern και τα πειράματα ήμουνα αρνητικός.
Αρνητικός ενάντια στον πρόστυχο πακτωλό χρημάτων που θα δαπανούνταν τη στιγμή που ο πλανήτης γη μαστίζεται από τη φτώχεια και τη δυστυχία.
Γιατί ναι, στα 30 κάτι μου ο ρεαλισμός μου σκοτώνει την "γνώση".
Γιατί θεωρώ πιο ανθρώπινο τα δισεκατομμύρια να γεμίσουν τις κοιλιές χιλιάδων πεινασμένων.
Γιατί είναι ηθικότερο αυτά τα χρήματα να δροσίσουν παιδιά που πεθαίνουν από τη δίψα.
Γιατί η Ελλάδα συνεισφέρει στο πείραμα 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και όμως κόβει τη σύνταξη από το γεροντάκι και στερεί τη δουλειά από το νέο.
Χέστηκα λοιπόν για το σωματίδιο του κώλου που βρέθηκε ή θα βρεθεί όταν η ανθρωπιά θα έχει χαθεί για πάντα.
Δε μου καίγεται καρφί για τα αποτελέσματα ενός ματαιόδοξου πειράματος.
Και ρωτώ, πείτε η ανακάλυψη αυτή πόσο άλλαξε την σκληρή καθημερινότητα του απλού πολίτη?
Κατα τη γνωμη μου λοιπον το μενος για τη σπαταλη χρηματων πρεπει να στραφει αλλου,οχι στα ερευνητικα κεντρα.
ΥΓ
το διαδυκτυο γεννηθηκεβστο CERN,αρα εμεις τα λεμε τωρα λογω υπαρξης και χρηματοδοτησης του.