Βρέθηκε ζωή στον Άρη ?

Αν το αποκαλυψουν, ο κοσμος θα ΠΑΨΕΙ να νιωθει δεος μπροστα στις υπερδυναμεις αυτου του πλανητη.
Θα εχει γεννηθει το αντιπαλον δεος, και με αντιπαλον δεος ΔΕΝ μπορεις να εκφοβιζεις ΑΝΕΤΑ τις μαζες
γιατι γεννιεται η ΕΛΠΙΔΑ. Κακο πραγμα η Ελπιδα, ιδιως για μια Ταξη Πραγματων ...

Ας μην ξεχναμε οτι η NASA ειναι...κρατικη εταιρια,και ως τετοια πασχει απο ολες τις σχετικες ασθενειες.Η κραταια Υπηρεσια Αεροδιαστημικης των δεκαετιων 60 και 70 εχει παει περιπατο,οι αποτυχιες και τα φιασκο ειναι περισσοτερα απο τις επιτυχιες,και ολοι οι προεδροι μετα το Ρηγκαν θελουν να την κλεισουν,η τουλαχιστον να της κοψουν τη χρηματοδοτηση.Σημεια (αρνητικης) καμπης υπηρξαν η αποτυχια υλοποιησης του Πολεμου Των Αστρων που φαντασιωνονταν ο cow boy προεδρος των ηπα,και οι καταστροφες Τσαλεντζερ-Κολουμπια.
Εξ'αλλου δεν ειναι καθολου τυχαιο που ο δαιμονιος Dan Brown στηριξε ολοκληρο μυθιστορημα,τον Αρκτικο κυκλο στις..διαστημικες μπουγαδες της υπηρεσιας.Παρ'ολα αυτα οι ανθρωποι εχουν γιγαντια τεχνογνωσια,πειρα και ιστορια,αν γινει καποια συγκλονιστικη ανακαλυψη θα γινει απο αυτους κατα τη γνωμη μου..Ομως αλλη μια γελοιοτητα τυπου "βακτηρια με αρσενικο αντι για φωσφορο στο dna τους" θα αποτελεσει οριστικα ταφοπλακα στην αξιοπιστια τους..

Δηλαδη, Νικο ...
αν γινει καμια ανακαλυψη (απο αυτες που κλονιζουν σιγουριες ΑΙΩΝΩΝ)
η NASA θα βγει ευθαρσως να το ανακοινωσει στις ειδησεις των 6:00 ???

(ουτε εγω απαξιωνω την προσφορα της NASA, με την Boeing ακομα θα στοχευαμε το φεγγαρι)

Δηλαδη, Νικο ...
αν γινει καμια ανακαλυψη (απο αυτες που κλονιζουν σιγουριες ΑΙΩΝΩΝ)
η NASA θα βγει ευθαρσως να το ανακοινωσει στις ειδησεις των 6:00 ???

(ουτε εγω απαξιωνω την προσφορα της NASA, με την Boeing ακομα θα στοχευαμε το φεγγαρι)

Οχι,δεν ειπα αυτο φιλε..Η ανακαλυψη ειναι κατι εντελως διαφορετικο απο τη δημοσιοποιηση της.Οι ανακαλυψεις της nasa ειναι ουτως η αλλως a priori ιδιοκτησια την κυβερνησης των ηπα.Θα ανακοινωθει κατι στον κοσμο μονο εφ'οσον δεν εχει οικονομικο-γεωπολιτικο ενδιαφερον για αυτην..Η μονο αν εξυπηρετει αλλους σκοπους.

Ενδείξεις για ζωή στον Άρη , που υπήρξε, ή υπάρχει, έχουμε εδώ και χρόνια.

Εννοείς κάτι κίτρινα σκουλήκια; Υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι ζωντανά; Έκαναν οι επιστήμονες έρευνες στου Χαριλάου;

Αν το αποκαλυψουν, ο κοσμος θα ΠΑΨΕΙ να νιωθει δεος μπροστα στις υπερδυναμεις αυτου του πλανητη.
Θα εχει γεννηθει το αντιπαλον δεος, και με αντιπαλον δεος ΔΕΝ μπορεις να εκφοβιζεις ΑΝΕΤΑ τις μαζες
γιατι γεννιεται η ΕΛΠΙΔΑ. Κακο πραγμα η Ελπιδα, ιδιως για μια Ταξη Πραγματων ...

Ελπίδα για ποιο πράγμα ? Δηλαδή αν η NASA ανακαλύψει μια σπηλιά με νερό στον Άρη, ξαφνικά ο μισός πληθησμός της Γης θα θέλει να πάει εκεί ?

Oχι βρε Τολη

Ελπιδα οτι ο ζυγος που σηκωνουμε ΟΛΟΙ, μια Παγκοσμια Ταξη Πραγματων,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ και οτι ισως ερθει καποτε η ωρα της αποτιναξης
απο τραπεζες και στρατους και αστυνομιες. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ.
Ελπιδα δεν ειναι η Φυγη αλλα η ευρυτερη γωνια ενος αντιληπτικου οριζοντα
ΧΩΡΙΣ αδιεξοδα, διλληματα και εγκλωβισμους. Ο κοσμος ΔΕΝ ειναι οτι δειχνει
το δελτιο των 8:00 (δηλαδη, η σημερινη εξουσια και Ταξη Πραγματων)
αλλα το ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΕΣΥ.

Αυτο ηταν παντα .... η ΑΠΑΡΧΗ της ανατροπης. Της οποιασδηποτε ανατροπης.

(πως ειναι δυνατον να μην με εννοησες ? ..... )

Last edited:
Oχι βρε Τολη

Ελπιδα οτι ο ζυγος που σηκωνουμε ΟΛΟΙ, μια Παγκοσμια Ταξη Πραγματων,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ και οτι ισως ερθει καποτε η ωρα της αποτιναξης
απο τραπεζες και στρατους και αστυνομιες. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ.
Ελπιδα δεν ειναι η Φυγη αλλα η ευρυτερη γωνια ενος αντιληπτικου οριζοντα
ΧΩΡΙΣ αδιεξοδα, διλληματα και εγκλωβισμους. Ο κοσμος ΔΕΝ ειναι οτι δειχνει
το δελτιο των 8:00 (δηλαδη, η σημερινη εξουσια και Ταξη Πραγματων)
αλλα το ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΕΣΥ.

Αυτο ηταν παντα .... η ΑΠΑΡΧΗ της ανατροπης. Της οποιασδηποτε ανατροπης.

(πως ειναι δυνατον να μην με εννοησες ? ..... )

Εξηγώ ότι το σχόλιο, που θα κάνω δεν αναφέρεται στον Τόλη (καμία σχέση), έστω και αν αφορμή αποτελεί μια απάντηση προς αυτόν.

SR71B υποθέτω ότι δεν περιμένεις να σε "εννοούν" και πολλοί όταν γράφεις. (βλ. Προμηθέα).
Όταν έχεις αποδράσει από την άγνοια (μεγάλη υπέρβαση) και η σκέψη σου βαδίζει σε ανοιχτούς ορίζοντες και δικά της μονοπάτια, είσαι έσω έτοιμος για τις συνέπειες.

...Ας φανταστούμε μια ανακάλυψη που ανατρέπει πολλές από τις κρατούσες επιστημονικές θεωρίες. (Ας μην ξεχνάμε ότι μεγάλο μέρος των θεωριών αυτών περνάει στον κόσμο ως γνώση...και όχι ως υπόθεση...
Θα επιτρέψουν τα ιερατεία την ανατροπή τους;
Θα επιτρέψει η παγκόσμια τάξη το άνοιγμα μυαλών και συνειδήσεων, όταν πασχίζει για το ακριβώς αντίθετο;

...."αλλα το ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΕΣΥ.

Αυτο ηταν παντα .... η ΑΠΑΡΧΗ της ανατροπης. Της οποιασδηποτε ανατροπης...."

Κάποτε (ελπίζω ότι) διαμάχες του τύπου Δαρβίνος ή Θεός θα προκαλούν τόσο γέλιο, όσο προκαλεί σήμερα το "φλογιστόν".

Κάποτε (είμαι σίγουρος γι'αυτό), οι επιστήμονες του σήμερα, που γεμάτοι σιγουριά και έπαρση νομίζουν ότι σύντομα θα έχουν μια εξήγηση για όλα, θα αντιμετωπίζονται ως υπερφίαλοι τσαρλατάνοι.

(καταρχην ... δεν ξερω αν ο Toliscot λεγεται Τολης :laugh: το βαλα για να αστειευθω)

ArtMan

Ειμαι σιγουρος οτι ο κοσμος θα συνεχισει (με τον ενα η τον αλλο τροπο) ΚΑΙ ΜΕΤΑ που θα κλεισω τα ματια μου.
Τι σημαινει αυτο ? Οτι τα πραγματα θα αλλαξουν ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Η νοοτροπια του ΠΟΥΛΑ-ΠΟΥΛΑ-ΠΟΥΛΑ
που μας εφτασε σε αυτα τα τραγικα χαλια θα ΠΑΨΕΙ να ΚΥΒΕΡΝΑ τον κοσμο. Οπως ολα αλλαζουν στο συμπαν,
ετσι και οι οικονομιες κλιμακας που εφτασαν να πουλανε πιο φθηνα μια plasma και ενα home-cinema απο δυο
πιατα φαι ... ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Οσοι στηριξαν με μανια και σιδερενια πυγμη τα παγκοσμια οικονομικα τους
συμφεροντα ... θα πεθανουν (οπως και γω) και τα συστηματα τους θα τα διαδεχθουν ΑΛΛΑ που θα προσαρ-
μοστουν στις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ αναγκες των ανθρωπων και οχι στις ΠΛΑΣΤΕΣ. Αντιλαμβανομαι οτι το λεω μεσα
σε ενα site που προωθει με ερωτικη μανια τηλεορασεις, ενισχυτες και consumer products ΑΙΧΜΗΣ. ΚΑΙ ΕΓΩ
ο ιδιος εχω στηριξει αυτο το συστημα με το να σκασω 3600 ευρω για δυο τηλεορασουκλες (μεσα σε 2 χρονια).
ΟΜΩΣ ... γνωριζω την Υβρι μου. Οτι καποιος Ταιβανος (η Κορεατης) δουλευε, κοιμοταν, τρεφονταν και αφοδευε
ως αρουραιος σε υπονομο ετσι οπως τον στοιβαξανε στις φαμπρικες για να εχω εγω ... την 55αρα LG μου και να
απολαμβανω "Προμηθεα" ως γνησιος Επιμηθεας. Η Υβρις μου ΔΕΝ ειναι νομοτελειακο καθεστως γιατι στηριζεται πανω
σε τρομερες κοινωνικες ανισοτητες. Ανισοτητες που θα εκραγουν με τον ΕΝΑ η ΑΛΛΟ τροπο. Η εκτονωση θα βρει
διεξοδο.

ΓΙΑΤΙ να χασουμε ολα αυτα τα ωραια που απολαμβανουμε ?

Γιατι ΚΑΠΟΙΟΣ δεν εχει ουτε ενα ρυζογαλακι να κολατσισει !!! Καποιος δεν εχει προσβαση σε καθαρο νερο (εν ετει 2012 !!!!).
Καποιος εχει χασει το χερι του στον τορνο ΧΩΡΙΣ κουβεντα για ιατρικη περιθαλψη. Καποιος εχει δεκα κουτες καλασνικοφ
στην παραγκα του, εχοντας χασει μανα, πατερα, αδελφο και φιλο και με στομαχι αδειανο. Καποιος δουλευει απο τα 7 του,
εχει φτασει στα 30 του και τρωει φαπα και κλωτσια χωρις να ΔΙΑΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι υπαρχουν φιλοσοφοι σαν και εμας που τον
αναφερουμε. Καποιος "τρυπιεται" με την συριγγα, καπου στην Κολομβια, γιατι δεν εχει κανεναν αλλον τροπο να "ξεφυγει"
(Star Trek, Star Wars, Οδυσσεια 2001, Contact και λοιπες υπεροχες μαστουρες).

Για αυτους τους λογους (και αμετρητους περισσοτερους) η φημολογουμενη Παγκοσμια Ταξη Πραγματων παει για ΦΟΥΝΤΟ.
Νομοτελειακα ... εχει κλεισει τον κυκλο της (και ας λενε οτι τωρα ξεκιναει). Eχει κρυψει τοσες πολλες και τεραστιες
ανισοτητες κατω απ'το χαλακι ... που δεν μπορει να ισορροπησει. Θα την διαδεχθει καποιο αλλο συστημα ? Σιγουρα ΝΑΙ.
Θα ειναι αλτρουιστικοτερο ? Για ενα μικρο διαστημα, ΝΑΙ. Εμεις θα επιβιωσουμε ? Μαλλον ... ΟΧΙ !

AΛΛΑ ... η Ανατροπη και Αλλαγη ΘΑ ΕΡΘΕΙ !
Χωρις να την σκαπουλαρουμε (καποιοι απο μας) ουτε στον Αρη, ουτε στον Τιτανα, ουτε στην Ευρωπη (δεν προλαβαινουμε).
Η αποκατασταση της Υβρεως θα ΕΡΘΕΙ, βημα ταχυ. Απλα, νανουριζομαστε απο τα media οτι ολα ειναι μια μικρη αναστατωση
που θα περασει. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ... εμεις οι ιδιοι την τροφοδοτουμε ακαταπαυστα (οικονομιες κλιμακας, μαζικες παραγωγες,
συσσωρευση υπερκερδους, εικονικο χρημα, χρηματιστηριακες φουσκες, τοκοι τοκων υπερτοκων ... και αλλα πολλα !).

Αλλα ηδη βγηκα ΑΓΡΙΩΣ ... offtopic ....

Last edited:
Χάρη σε πειράματα, εντοπίστηκαν στοιχεία οργανικών συστατικών στο έδαφος του Κόκκινου Πλανήτη και, σύμφωνα με τους βρετανικούς «Σάντεϊ Τάιμς», τα ευρήματα αυτά, τα οποία εξακολουθούν να είναι ανεπίσημα, φαίνεται πως δικαιώνουν αμφιλεγόμενα αποτελέσματα που χρονολογούνται τη δεκαετία του 1970.
Τα αποτελέσματα αυτά είχαν δείξει στοιχεία για μικροβιακή ζωή, όμως είχαν την εποχή εκείνη απορριφθεί ως ένα ενοχλητικό λάθος της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.
Η νέα ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από το εξάτροχο πυρηνοκίνητο ρόβερ της NASA που έχει κοστίσει 2,5 δισ. δολάρια και από τότε που προσεδαφίστηκε στον Αρη, τον περασμένο Αύγουστο, εξερευνά τον πυθμένα του κρατήρα Γκέιλ, λίγο νοτιότερα από τον ισημερινό του πλανήτη.
Πριν από δέκα ημέρες, το «Curiosity» συνέλεξε ένα δείγμα από το έδαφος και το τοποθέτησε σ' ένα όργανο που αποκαλείται SAM (Sample Analysis at Mars, Ανάλυση Δειγμάτων στον Αρη), ένα χημικό εργαστήριο με τη μορφή κουτιού, για να εντοπιστούν τα χημικά συστατικά του. Και την περασμένη εβδομάδα, ο Τζον Γκρότσινγκερ, ο επικεφαλής των επιστημόνων της αποστολής, δήλωσε ότι τα ευρήματα του SAM «θα μπουν στα βιβλία της Ιστορίας». Δεν θέλησε να επεκταθεί, παρά μόνο για να πει πως τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν σ' ένα επιστημονικό συνέδριο στις 3 Δεκεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο.
Σύμφωνα με τους «Σάντεϊ Τάιμς» και τον βρετανό επιστήμονα Κόλιν Πίλιντζερ, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα, το πιο πιθανό είναι το «Curiosity» να έχει ανακαλύψει οργανικά συστατικά - όπου «οργανικά» δεν σημαίνει «ζωντανά», απλώς ότι το εν λόγω συστατικό περιέχει άνθρακα.
Ομως η παρουσία οργανικών ουσιών - ιδιαίτερα περίπλοκων οργανικών ενώσεων - στην επιφάνεια του Αρη, επισημαίνει ο Πίλιντζερ, αποτελεί ισχυρό πειστήριο ότι ο πλανήτης φιλοξενεί ζωή.
Ο Πίλιντζερ, ο οποίος είχε ηγηθεί το 2003 της αποτυχημένης αποστολής Beagle 2 στον Αρη, είναι ένας κορυφαίος εμπειρογνώμονας στον εντοπισμό μικροβιακής ζωής. Δεν περιλαμβάνεται στην ομάδα του «Curiosity», αλλά έχει ακούσει έντονες φήμες για το τι έχουν βρει οι Αμερικανοί.
«Με κάνουν να πιστεύω πως πρόκειται για οργανικές ουσίες», λέει. «Μπορείς να έχεις οργανικές ουσίες χωρίς ζωή, αλλά είναι πολύ ευκολότερο να τις έχεις όταν υπάρχει ζωή».
Μέχρι σήμερα, η μοναδική απόπειρα να εντοπιστεί απευθείας αρειανή ζωή είχε πραγματοποιηθεί από τα δίδυμα διαστημόπλοια «Viking» το 1976. Αμφότερα είχαν βιολογικά εργαστήρια σχεδιασμένα να εντοπίζουν μικροβιακή δραστηριότητα. Οταν τα αρχικά αποτελέσματα έδειξαν πως βρέθηκε ζωή, η ομάδα της NASA είχε πανηγυρίσει. Ομως οι σαμπάνιες ξαναμπήκαν στο ψυγείο όταν άλλα πειράματα των «Viking» φάνηκε να αποκλείουν την παρουσία οργανικών συστατικών. Αν το «Curiosity» τα εντοπίσει χωρίς αμφιβολία, η κατάσταση στον Αρη θα πρέπει να επανεκτιμηθεί πλήρως.

Απάντηση: Re: Βρέθηκε ζωή στον Άρη ?

Πιθανότατα είναι ανυπόστατη, όπως λες, αν και δεν αναφερόμουν στις γνωστές φωτογραφίες, αλλά σε πάμπολλες άλλες (από τον ιστότοπο της Νάσα πάντα), όπου εμφανίζονται περίεργοι τετράγωνοι σχηματισμοί στο έδαφος, σαν απομεινάρια οικισμών (δεν ισχυρίζομαι ότι είναι ντε και καλά, απλά όλα είναι πιθανά).

Σχετικά με το γνωστό "πρόσωπο" διατηρώ μια επιφύλαξη σχετικά με την αυθεντικότητα των νέων φωτογραφιών, που εμφανίζουν έναν λόφο... Ο λόγος είναι καθαρά θέμα λογικής και όχι φαντασιοπληξίας...
Οι παλιές φωτογραφίες, στις οποίες εμφανίζεται το πρόσωπο έχουν τραβηχτεί από 2 διαφορετικές γωνίες. Το ερώτημα είναι, πώς γίνεται ένα παιχνίδισμα του φωτός, μια παρειδωλία, να υφίσταται και σε διαφορετική γωνία λήψης...
Είναι περίεργο.

Επειδή γενικότερα από μικρό παιδί πιστεύω, πως είμαστε σαν μια άγρια φυλή σε ένα απόμερο νησάκι στη μέση του Ειρηνικού, που νομίζει ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος στον κόσμο ,εκτός από αυτήν
και το αποδεικνύει "περίτρανα" πηγαίνοντας με βάρκα μέχρι τον απέναντι βράχο..., ενώ πιο πέρα υπάρχει η Αμερική, η Ευρώπη, οι πρωτεύουσες και γενικά ένας αδιανόητος γι'αυτούς κόσμος και πολιτισμός, δεν θεωρώ τίποτα απίθανο...

Το να μας δοθούν όμως χειροπιαστές αποδείξεις θα είναι σπουδαίο!

(Υ.Γ. Πριν από 15 περίπου χρόνια, είχαν στείλει ένα διαστημόπλοιο στον Άρη (δεν θυμάμαι όνομα), που θα φωτογράφιζε την περιοχή της Κυδωνίας, όπου βρίσκεται και το "πρόσωπο", περιοχή που έχει δώσει τροφή σε σοβαρούς και φαντασιόπληκτους ερευνητές. Ως δια μαγείας χάλασαν οι κάμερες! (ή έτσι μας είπαν)
Ε, κάποιες συμπτώσεις είναι περίεργες, όπως και να το κάνουμε και εξάπτουν τη φαντασία, όσο ορθολογικά και να σκέπτεται κανείς...)

Φιλέ μου,
Λες ότι διατηρείς επιφυλάξεις για ‛τη νέα φωτογραφία’ (να φανταστώ του MGS???)
Να σε ενημερώσω ότι δεν είναι η μοναδική.
Υπάρχουν και προηγούμενες
http://science.nasa.gov/media/medialibrary/2001/05/23/ast24may_1_resources/threefaces.gif
Τα στοιχεία από τα όργανα MOC και MOLA είναι διαθέσιμα στο κοινό.

Πάντως μιας και για τις νέες φωτογραφίες διατηρείς επιφυλάξεις …
Αξίζει πραγματικά να δεις τις αυθεντικές και τα φίλτρα που πέρασαν πάνω τους
http://www.msss.com/education/facepage/face.html

Καθώς και τις φωτο από ESA
http://news.cnet.com/2300-11397_3-6118404-2.html

Τέλος μιας και αναφέρεις και άλλους σχηματισμούς, μπορείς να μοιραστείς τις φωτογραφίες αυτές μαζί μας?

Να το πούμε αλλιώς, εάν όντος υπήρχαν επιστημονικά στοιχεία ότι εκεί υπάρχει όντος κάτι κτισμένο από όντα. Εκεί θα έστελναν τα rovers οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων και όχι αλλού.

Σχετικά με το γνωστό "πρόσωπο" διατηρώ μια επιφύλαξη σχετικά με την αυθεντικότητα των νέων φωτογραφιών, που εμφανίζουν έναν λόφο... Ο λόγος είναι καθαρά θέμα λογικής φαντασιοπληξίας και όχι φαντασιοπληξίας λογικής...

Fixed :music-smiley-005:

Eξακολουθει να δειχνει τετραγωνισμενο για ΒΟΥΝΟ, το "προσωπο" ... ασχετα αν δεν ειναι προσωπο, πια !
Εαν ειναι ηφαιστειακης προελευσης θα πρεπει να ειναι (σχεδον) ΚΩΝΙΚΟ (οπως το Mount Olympus).
Δηλαδη, να δειχνει κυκλος απο ψηλα. Με τα αναλογα κοψιματα και εξοχες ... ΑΛΛΑ ... ΚΥΚΛΟΣ !
Ομως, ΔΕΝ ειναι. Περισσοτερο φερνει σε στρογγυλεμενο παραλληλογραμο (με λιγη καλη θεληση).

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Βρέθηκε ζωή στον Άρη ?

Φιλέ μου,
Λες ότι διατηρείς επιφυλάξεις για ‛τη νέα φωτογραφία’ (να φανταστώ του MGS???)
Να σε ενημερώσω ότι δεν είναι η μοναδική.
Υπάρχουν και προηγούμενες
http://science.nasa.gov/media/medialibrary/2001/05/23/ast24may_1_resources/threefaces.gif
Τα στοιχεία από τα όργανα MOC και MOLA είναι διαθέσιμα στο κοινό.

Πάντως μιας και για τις νέες φωτογραφίες διατηρείς επιφυλάξεις …
Αξίζει πραγματικά να δεις τις αυθεντικές και τα φίλτρα που πέρασαν πάνω τους
http://www.msss.com/education/facepage/face.html

Καθώς και τις φωτο από ESA
http://news.cnet.com/2300-11397_3-6118404-2.html

Τέλος μιας και αναφέρεις και άλλους σχηματισμούς, μπορείς να μοιραστείς τις φωτογραφίες αυτές μαζί μας?

Να το πούμε αλλιώς, εάν όντος υπήρχαν επιστημονικά στοιχεία ότι εκεί υπάρχει όντος κάτι κτισμένο από όντα. Εκεί θα έστελναν τα rovers οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων και όχι αλλού.

Τριανταδύο χρόνια παρακολουθώ τα σχετικά... (και ευτυχώς...για το μυαλό μου, ούτε με απήγαγαν εξωγήινοι, ούτε γκρίζους συνάντησα).

Με φωτο θα επανέλθω όταν θα έχω λίγο περισσότερο χρόνο.

Για το τελευταίο (έρευνες) θα μου επιτρέψεις να έχω αμφιβολίες (λογικό βέβαια αυτό που λες). Ο ίδιος ο Κριμιτζής σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ (Στα Άκρα) έχει κάνει λόγο για εταιρείες, που επί δεκαετίες κάνουν μόνο γεωλογικές έρευνες στον Άρη, γιατί γι'αυτές η υπόθεση αποτελεί χρυσωρυχείο.

Κάθε φορά που αμφισβητώ κάτι, έχω το μυαλό μου ανοιχτό σε κάθε ενδεχόμενο και όχι επειδή θέλω να πεισθώ/πείσω ότι υπάρχει κάτι που δεν υπάρχει.

Last edited:
Για αρχή, ένα ντοκυμαντέρ.

Περιλαμβάνει και τις φωτογραφίες του "προσώπου" που λέγαμε...από 2 διαφορετικές γωνίες λήψης.
Επίσης την εξαφάνιση του Φόβος 2, τις χαλασμένες κάμερες του Μάρινερ κλπ.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και κάτι επίκαιρο:

Στις 3-12-2012 αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ΝΑΣΑ σχετικά με την...ανακάλυψη, που θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας.

Last edited: