Απάντηση: Re: Βρέθηκε ζωή στον Άρη ?
Αγαπητέ μου φίλε,
Εάν σχολίαζα τα νεότερα στοιχεία που αναφέρεις, θα με χαρακτήριζες απαξιωτικά συνωμοσιολόγο. Το κακό δεν θα ήταν ο χαρακτηρισμός, όσο η ουσία, γιατί απλά δεν κατατάσσω τον ευατό μου
σε αυτήν την κατηγορία. Δεν είμαι ερευνητής, ούτε τρελαμένος, ούτε καν ευελπιστώ ότι θα προλάβω να πάρω έστω και μερικές απαντήσεις σε αυτά που θα ήθελα να μάθω. (χρονικά όρια εννοώ,
είμαι 46 ετών, προλαβαίνω, δεν προλαβαίνω μια συγκλονιστική ανακάλυψη μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, αν σταθώ τυχερός -και γίνει - και ζω...)
Εάν τώρα σου πω ότι θεωρώ ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να μαγειρεύτηκαν κάποια από τα "νέα δεδομένα" , θα πεις ότι.... Το ίδιο θεωρώ πιθανό να είναι μπούρδες και οι παλιές φωτογραφίες.
Σκεπτικιστής είμαι και εγώ, γι'αυτό περιμένω κάποια ανακάλυψη. Και εγώ αποδείξεις θέλω.
Όσο για το ντοκυκαντέρ , ίσως έπρεπε να εξηγήσω εξ αρχής ότι δεν το έβαλα ως το απαύγασμα της γνώσης. Πέρα από τα λιοντάρια... εξιστορεί μερικά γεγονότα που έχουν συμβεί και αυτό με
ενδιέφερε. Φοβάμαι ότι υπάρχει μια παρεξήγηση , ότι δηλαδή προσπαθώ να πείσω για κάτι για το οποίο δεν είμαι πεπεισμένος ούτε εγώ. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ τα θεωρώ όλα πιθανά.
Σχετικά με το Φόβος 2, ψάξε το λίγο καλύτερα.
Τέλος, εάν εκεί...υπάρχει κάτι ζωντανό, δεν έχει σημασία αν θα μπορούμε να του μιλήσουμε, όπως λες.
Ο ανθρωποκεντρισμός θα τελειώσει μια για πάντα. Το σύμπαν δεν θα είναι το ίδιο πια. Είναι τόσο απλό.
Ας αποφύγω τα συνομοσιολογικά που ως συνήθως παρεκτρέπουν συζητήσεις
Και να επικεντρωθώ στο τελευταίο – ας είναι ζωή και ότι να είναι βακτήρια μικρόβια κ.ο.κ.
Προσωπικά θεωρώ ότι η ζωή ευδοκιμεί και πέραν της γης. Ακόμα και μπολιασμένος να μην ήταν ο Άρης, σίγουρα όλο και κάτι μας έχει ξεφύγει από τις αποστειρώσεις των οχημάτων που έφτασαν ως εκεί.
Και ας δώσω και μια πάσα στο δίπλα θέμα του SR71B «Διαστημικά ταξίδια : Ένα πιθανό μέλλον !» (
http://www.avclub.gr/forum/showthre...α-πιθανό-μέλλον-!?p=1056639294#post1056639294 )
Όπου αναφέρεται το Α του Κενταύρου
Η επιστημονική φαντασία συνεχίζει να έχει κάποιους αγαπημένους προορισμούς.
Ο Άρης σίγουρα φιγουράρει όσο κανένας άλλος πλανήτης ως αγαπημένος φανταστικός προορισμός.
Αλλά ας εξετάσουμε τον A Centauri
Έχουν ασχοληθεί με τον προορισμό αυτό ο Philip K. Dick, Asimov, Clarke, Gibson
Ακόμα και ο Zefram Cochrane του αυθεντικού star trek έμενε εκεί κοντά
Τι συμβαίνει όσο έρχονται στοιχεία για αυτούς τους προορισμούς που δεν επιβεβαιώνουν τους μύθους? Τι συμβαίνει όταν οι μύθοι χάνονται και δε βρίσκουμε τους κατοικημένους (έστω κατοικήσιμους) πλανήτες και τους δορυφόρους τους, τα διαστημόπλοια και τις εξωτικές ομορφιές? Είμαστε απογοητευμένοι?
Είναι σα να χάνουμε τον Άρη των υδάτινων καναλιών, τον Άρη με τις πυραμίδες, τον Άρη με τους Μικρούς Πράσινους Ανθρώπους και τον Marvin.
Σίγουρα ένας ρομαντισμός υπάρχει σε όλους αυτούς τους προορισμούς, Άρη , Αφροδίτη, Α Κενταύρου. Σίγουρα στο φεγγάρι δε μπορείς να πας όπως το σκέφτηκε ο Βερν αλλά όσο ρομαντικοί κι αν είμαστε, είμαστε θεωρώ εξίσου διψασμένοι για στοιχεία. Πραγματικά στοιχεία από τις αποστολές και τα πειράματα που κάνουμε.
Δε νομίζω κανείς να νοιώθει μεγαλύτερη μοναξιά αν δε βρεθεί νοήμον ζωή. Ούτε ότι θα αλλάξουν τα μυαλά του κόσμου εάν βρεθούν *ίχνη* ζωής. Νομίζω ότι όλοι εμείς τελικά περιμένουμε κάτι περισσότερο από ένα βακτήριο σε ένα άλλο πλανήτη, περιμένουμε συνομιλητές. Έχουμε ιστορίες να μοιραστούμε μαζί τους