«Βροχή» τα πρόστιμα από την Τροχαία

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2007 10:13

Πάνω από 700 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας βεβαιώθηκαν την Κυριακή, πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου ΚΟΚ. Οι παραβάσεις αφορούσαν κόκκινο σηματοδότη, επικίνδυνους ελιγμούς, υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση ζώνης και κράνους.

Περίπου 300 οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, εκ των οποίων 21 οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και τους αφαιρέθηκαν τα διπλώματα οδήγησης για έξι μήνες. Ενενήντα οδηγοί θα πληρώσουν πρόστιμο 700 ευρώ. Παράλληλα, τους αφαιρέθηκαν τα διπλώματά τους για τρεις μήνες και εννέα πόντοι από το πόιντ σύστεμ.

Τέλος, 152 οδηγοί θα πληρώσουν πρόστιμο 200 ευρώ, ενώ τους αφαιρέθηκαν πέντε πόντοι από το πόιντ σύστεμ, ενώ σε 22 υποβλήθηκαν μηνύσεις και αφαίρεση διπλώματος για έξι μήνες.

Άντε επιτέλους για να δούμε θα βάλει κανείς μυαλό....αν και πολύ φοβάμαι πως αυτό θα διαρκέσει κανένα μήνα και μετά θα γίνονται πάλι τα ίδια.

Επειδή, δεν βλέπω προκοπή, υπομονή κανά μήνα ακόμη, μέχρι να περάσει η " φούργια", και μετά πάλι όλα χαλαρά !!!

δεν ντρέπονται λίγο λέω γω.
Εισπρακτικά καθαρά. Αν αυτό είναι κράτος...

Αν φτασαμε στο σημειο να φοβομαστε για την τσεπη μας για να σωσουμε το κεφαλι μας η να μην περναμε με κοκκινο η να μην οδηγουμε πιωμενοι και και και ....

......Αφου κστιζει το κεφαλι μας οσο ενα προστιμο .....τοτε καλα μας κανουν !!!!!!!!!!!!!!!!!

Kάποιες φορές και η ´αυστηρότητα ´είναι αναγκαία.Δεν ξέρω εάν είναι μόνον εισπρακτικά τα μέτρα,αλλά κάποιος θα πρέπει να σταματήσει τούς ψευτόμαγκες τών δρόμων,που παραβιάζουν Stop,κόκκινα φανάρια,που επιτίθενται κανονικά για προσπέρασμα σε κεντρικούς Αθηναϊκούς δρόμους σαν το αμάξι να αποτελεί προέκταση τής λίμπιντό τους,που οδηγούν πιωμένοι και πολλά άλλα.
Μερικές φορές πρεπει να συνυπάρχουν τιμωρία και παιδεία.Και λίγο να μειωθούν οι θάνατοι απο οδηγικές συμπεριφορές νταήδων ,έστω και για 6 μήνες ,κέρδος θάναι.

Ανήκω σε εκείνους που οι άλλοι βρίζετε γιατί οδηγούμε σαν παλαβοί.
Με τα ταλευταία μέτρα έχω ηρεμήσει αρκετά,τουλάχιστον στο θέμα του "βαθύ πορτοκαλί" φαναριού και της ταχύτητας.
Με αυτή την έννοια τα μέτρα λειτουργούν.

Όμως με τα γελοία όρια ταχύτητας στις εθνικές οδούς τι θα γίνει? Προχτές ερχόμουν από Καλαμάτα και αποφάσισα, έτσι για το ξεκάρφωμα, να πάω σύμφωνα με τα όρια για να μην με πρήζει και η αδελφή μου που ήταν συνεπιβάτις: εκτός από τις ατελείωτες ώρες που έκανα (4,5 ώρες!!!) μάζεψα όσα φάσκελα δεν έχω μαζέψει όλα τα χρόνια μου ως "πειρατής των δρόμων" από τους υπόλοιπους...

Aυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα.Και μιά και αναφέρεις επιστροφή απο Καλαμάτα,είναι τουλάχιστον αστείο οι ευθείες στα Παραδείσια μετά τίς στροφές τού Δερβενίου να έχουν όριο ταχύτητας 60km.
Κατι διάβασα πάντως ότι γενικά σκοπεύουν να ανεβάσουν το όριο ταχύτητας.
Ασφαλώς υπαρχουν και αργοί-φοβισμένοι οδηγοί που είναι κινδυνος-θάνατος.
Υ.Γ
4,5 ¨ωρες απο Καλαμάτα??Πώς άντεξες??Ουτε το ΚΤΕΛ δεν κάνει τόσο...:flipout: :flipout:

Το όριο στους αυτοκινητόδρομους έχει ανεβεί από τα 120 στα 130. Δεδομένου του ότι τουλάχιστον μέχρι πρότινος η πρακτική συγχωρούσε μία μικρή, της τάξεως του 10%, υπέρβαση του ορίου, νομίζω ότι 140 την ώρα είναι παραπάνω από αρκετά για να κινούμαστε στις εθνικές.

Last edited:
Θοδωρή πρέπει να πηγαίνεις με τα όρια.

Πρέπει να σέβεσαι τους δίπλα σου.
δεν ξέρεις πόσο εύκολα μπορεί να έρθει κάποιος επάνω σου, ή πόσο εύκολα το σούπερ αυτοκίνητό σου που στηρίζεται σε μιά συνολική επιφάνεια 5-10 τετραγωνικών δεκάμετρων και οδηγείται από τα μισά από αυτά μπορεί να χάσει την πρόσφυσή του.

Δεν ξέρω τι εννοείς γελοία όρια... Το 120 ?
Εγώ θεωρώ γελοία μόνο αυτά που έχουν ξεχαστεί από εργολάβους.
Ναι υπάρχουν αρκετά.

Από τη στιγμή που άρχισα να προσέχω τα όρια άρχισα να ψάχνω να δώ αν είναι και σωστά βαλμένα. Και πίστεψέ με στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σωστά, και έχω και λόγω επαγγέλματος κάποιες γνώσεις συγκοινωνιακής τεχνικής. Καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς.

Θοδωρή τουλάχιστον υπάρχει και μια ιδέα για αλλαγή των ανώτατων ορίων (όχι τίποτα τρομερό, προς τα 140 τα οποία είναι αρκετά)

Πάντως σήμερα το χάρηκα. Κατέβηκα ομόνοια με την μηχανή κ δεν υπήρχε ούτε ένας χωρίς κράνος! ούτε ένας! ακόμα και οι συνεπιβάτες φόραγαν.

κ εγώ σαν μανιακός οδηγάω (ή οδηγούσα κάποτε ανεξαρτήτως των προστίμων)

Last edited:
μια εποχη πριν χρονια ετυχε να κανω ενα ντοκυμανταιρ με την Ολγα Μαλεα.

Ηταν ακριβως πριν αγορασω τη μοτοσυκλετα μου .......
Το ντοκυμανταιρ ειχε θεμα "ποτο και οδηγηση" και εγινε για το ΔΟΛ.

Πηγαμε σε διαφορους χωρους τυπου ΚΑΤ κλπ.....
Υπαρχει ενα ιδρυμα στους Αγιους Αναργυρους...με την ονομασια Ιδρυμα Αποκαταστασης Αγιων Αναργυρων.....
Πρεπει ναταν το μεγαλυτερο σοκ της ζωης μου.....Παλληκαρια και κοριτσια σα τα κρυα νερα με παραλυμενες σπονδυλικες στηλες,αλλα σχεδον φυτα αλλα με τρομακτικα κινητικα προβληματα.....και ολα αυτα γιατι?

για να εκτονωνονται καποια ζωα απο τα προβληματα τους στο βολαν......

700 το κοκκινο και διαμαρτυρεστε? καντε μια βολτα απο Αγιους Αναργυρους και παρτε και τα παιδια σας.......θαναι χρησιμο μαθημα.
την αλλη μερα θα στειλετε συγχαρητηρια στον υπουργο και ας μην ξερετε ποιος τσεπωνει τα προστιμα........
Εγω την αλλη μερα εδωσα ολο το μισθο μου τοτε για να αγορασω το καλυτερο κρανος....κι ακομα δεν ηξερα που ειναι το φλας....

Δυστηχως ο φοβος (αν δεν υπαρχει η παιδεια ) φυλαει τα ερμα.....

Το 120 θα το σεβόμουνα και το σέβομαι με τα +20χλμ που θεωρητικά υπάρχει σαν περιθώριο.
Μιλάω για όριο 60 χλμ σε ευθεία με έξω από την Μεγαλόπολη για παράδειγμα, ή το σημείο που την στήνουν μόνιμα τα τοπικά στρουμφάκια σε ευθεία με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και όριο 40 χλμ!!
Παραδείγματα σαν κι αυτά υπάρχουν άπειρα ανά την Ελλάδα και είναι αυτά που μας εκπαιδεύουν να μην σεβόμαστε τα όρια.

ΥΓ: 4,5 ώρες! Σε όλη την διαδρομή έβραζα αλλά έκανα υπομονή και η αδερφή μου ήταν αυτή που μου φώναζε να πάω σαν άνθρωπος (δηλαδή να ανεβάσω κατά 100% την ταχύτητά μου). Πάντως μετά από αυτό το κάζο δεν πρόκειται να μου ξαναπεί εξυπνάδες...

Απάντηση: Re: «Βροχή» τα πρόστιμα από την Τροχαία

για να εκτονωνονται καποια ζωα απο τα προβληματα τους στο βολαν......
Το έβγαλες το πόρισμα πάλι :grandpa:

Όντως υφίσταται αυτή η κατάπτυστη πρακτική οργάνων της τροχαίας, να τη στήνουν σε σημεία όπως το παραπάνω για εύκολα πρόστιμα. Όμως δεν μπορεί είναι άλλοθι για κάθε συμπεριφορά μας στην άσφαλτο αυτό, ούτε να λέγεται μονίμως ως δικαιολογία γιατί χάνει και τη σοβαρότητά του ως καταγγελία.

Re: Απάντηση: Re: «Βροχή» τα πρόστιμα από την Τροχαία

Το έβγαλες το πόρισμα πάλι :grandpa:

ναι.....αλλοιμονο σε αυτους που βλεπουν μονο τα λεφτα που χανουνε....

μετα βεβαια ειναι πολυ αργα.....ολοι γινονται θρησκοι ,αναβουνε λαμπαδες σε οποιον αγιο επιβαλλει η παραδοση.....αλλα το ατιμο το κορμι δε φτιαχνει ευκολα.....και τα θαυματα στερεψανε στις μερες μας

Προσωπικώς τόσο ψηλά πρόστιμα για κράνος και ζώνη ασφαλείας θα τα δεχόμουν, εάν το σύνολο των εισπράξεων ή έστω μετά την αφαίρεση κάποιον -λογικών- εξόδων διαχείρισης διοχετευόταν αυτούσιο σε μονάδες περίθαλψης τραυματιών από τροχαία. Από τη στιγμή που δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, για εμένα το μέτρο είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ εισπρακτικό. Ουσιαστικώς δεν τιμωρούμαστε ούτε καν για αυτοπροσβολή. Τιμωρούμαστε για αυτοδιακινδύνευση. Με τον ίδιο δικαιολογητικό λόγο θα έπρεπε να απαγορεύονται και τα επικίνδυνα σπορ.